Подиграват ми се и ме игнорират , защото съм по различна !!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Подиграват ми се и ме игнорират , защото съм по различна !!!
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 2337 пъти
Здравейте, аз съм 15 годишно момиче, от среден голям български град. За първи път се реших да пиша в сайта, макар че го обмислях отдавна. В класа ми всички слушат хип хоп и РнБ, рок музика, и така. Но въпросът е, че моят музикален вкус е по различен. Обожавам гръцката и сръбска музика. Любимите ми изпълнители са Василис Карас, Никос Вертис, Сакис Рувас, Йоргос Мазонакис, Кети Гарби, Деспина Ванди, Анна Виси, Ели Кокино ; Цеца Величкович - Ражнатович, Лепа Брена, Драгана Миркович, Индира Радич. Проблемът е, че заради по различният ми музикален вкус, ако не всички, то поне повечето ми съученици ме избягват и игнорират, а понякога дори ми се подиграват. На няколко пъти се е случвало дори да ме набият. Не мога да завържа контакти и познанства, да си създам приятелства. Моля ви за помощ - как да се справя с така създалата се ситуация, и настоящето положение? Предварително много благодаря на всички коментирали за помощта!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 8673eda91b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей мило момиче!
Първо искам да ти кажа, че никой няма право да те осъжда заради вкуса който имаш, заради това което си. И какво от това че слушаш гръцка или сръбска музика? Все пак е вид музика и всеки трябва да прави това, което иска. Живеем в 21 век все пак. Това което искам да те посъветвам е да не се променяш заради някакви мухльовци! Бъди това което си! Продължавай да си слушаш това, което харесваш и не им обръщай никакво внимание. Знам трудно звучи, но когато някой от тях започне да те дразни си сложи слушалките в ушите и пълен игнор :) Те като видят, че не се връзваш на обидите им, ще им омръзне бързо и ще спрат ;) гарантирам :) А затова че те бият, най-добре се обърни към някой от твоите родители и заедно поговорете с госпожата и родителите на тези, които те тормозят, защото абсолютно никой няма право да прилага какъвто и да е тормоз върху теб! Освен това, ако не ме лъжат сметките :Д, вече си в седми клас и след една година ще си в напълно нов клас, лишен от такива идиоти. Ще си намериш и нови приятели с които да слушате тези песни :) Вярвай ми! Надявам се, че съм ти помогнала. Стискам палци всичко да е наред! Успех мила :)

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: b53a6db55f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спокойно.... И ти ги отбягвай. Просто не им обръщай внимание. Можеш и да им кажеш:
-Ако щете ви се присмивайте, но аз си харесвам тази музика и това няма да се промени.
Може и да отидеш на психолог, да споделиш страданията си и той/тя ще ти каже какво да правиш
Дано да преодолееш проблема си!
Успех

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: f522c4c540
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Премести се в паралелка с предимно чалгаджии. Тогава ще си сред свои и дори може да блеснеш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 2223578f1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хах, еми какво да ти кажа... Аз винаги съм слушала рок и метъл, не обичам чалга, сръбско или гръцко :д обаче покрай мен повечето хора точно това слушат. Да, не сме на 15 години за подигравки, големи хора сме, но и в ученическите години не сме се подигравали за това кой каква музика слуша. Случвало се е, но по-скоро като на шега. Не знам... явно злобата в днешните тийнеджъри е много по-голяма, отколкото по моето време. Но това пак не пречи да си слушаш каквото си искаш, не виждам какъв е проблема за твоите съученици. Лично аз познавам много интелигентни и сериозни хора, които обичат чалга, но пък не отричам, че има и много големи простаци от тях. Всичко е индивидуално. Не отдавай чак толкова голямо значение на такива подигравки, слушай каквото ти харесва, забавлявай се :)

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 74d0f7ca4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами не си споделяй музикалния вкус и готово.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 9ddff4b89f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Като за начало мога да ти кажа да не се променяш заради другите, за да бъдеш като тях. Няма нищо лошо,че обичаш сръбска и гръцка музика.Аз съм почти като теб - почти всички мои съученици от класа ми слушат чалга, но не и аз. Слушам най вече поп, рок и метъл.Единственото,което мога да те посъветвам е да ги игнорираш-когато ги игнорираш ще видиш,че няма да ти обръщат повече внимание и ще те оставят на мира.Опитай се да потърсиш приятел/и със същите сходни интереси като твоите и ще видиш как повече няма да ти пука за съучениците ти от училището ти.Надявам се да съм ти помогнал по някакъв начин. :) Пожелавам ти успех! ;)
Момче на 14г

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ac9df17c4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Тези, които не те харесват са пълни глупаци и не разбират от музика. Аз също харесвам гръцката музика. Все някога ще се намери някой, който да харесва същия стил музика, не се притеснявай и не губи надежда. Не се променяй и не сменяй стила, който слушаш, за да се харесаш на някого. Не се поддавай на тормоза и стани малко по - груба, не им позволявайте да те тъпчат и бият. Научи се да се защитаваш физически и психически. Пожелавам ти късмет и не губи надежда!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 50cac25c8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Незрели пубертети! Само такива съдят хората по музикалните им предпочитания. И аз не съм фен на хеви метъла да речем, но няма да тръгна да подминавам или подигравам някого заради слушането на този вид музика. Музиката е това, което ни кара да се чувстваме добре, нашето убежище в този враждебен свят. Тя не ни прави по-лоши хора, както и рисуването не го прави, нито пък жанра, в който твори един писател. Пораснете, мишоци! Не всичко в този живот служи, за да се изтъквате като супер хора, комплексирани лигльовци такива!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 8956c114a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Бих те посъветвала да не ти пука от мнението им, но щом се е стигнало до бой... Ако нещата продължават така, оплачи се на директора или на някой учител. Не е за вярване до къде може да се стигне днес само защото хората имат различни вкусове и предпочитания...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5af2de02e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Започни да слушаш и ти RnB, рок. Все ще харесаш нещо и ще можете да си говорите.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 74d0f7ca4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   4 Зависи на какви идиоти си попаднала

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 703fff72b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 8 само хеви метъла ли не ти харесва или метъла от всичките му над 100 разновидности?
До авторката: за подигравките и посегателството непременно трябва да се обърнеш към родителите си, класния ръководител, ако е необходимо и към директора. Никой няма правото да те удря или подиграва, заради личните ти предпочитания и не си длъжна да слушаш нещо, което не ти харесва, само защото другите го слушат.
И си намери компания, която споделя твоя вкус. Не е задължително да дружиш с класа си.
Войната на музикалните предпочитания никога не съм я разбирала.

Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 962352b3d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ако нещо по-сериозно се случи (например пак да ти посегнат), потърси помощта на директора, а ако и това не стане, смени училището и започни на чисто :) Не те съветвам да си променяш стила на музика на сила, защото това никога не е правилно. Щот гръцката и сръбската музика ти харесват, НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ТИ СЕ ПОДИГРАВА ЗА ТОВА.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5cf6d94cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Вижте - покрай тях естествено, съм чувала какво слушат, и както във всеки стил естествено, има много хубави, дори някои наистина уникални неща, които ми харесват, но просто като цяло това не е моята чаша чай, така да се каже. Няма какво да се лъжем - все пак искаме или не, за добро или за лошо, колкото и да ни или да не ни харесва, сме си на Балканите, и това си е нашата музика, която си ни е просто вродена. Просто си ни е във вените и в гените.



Авторката

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 83e6b4fd0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Щом те бият говори с вашите да те преместят в друго училище и започни там на чисто от есента. В това очевидно нещата няма да се получат и ще продължаваш да си нещастна

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e77919c1ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   И aз слушaм рок, но ми е все едно кaквa музикa предпочитaт други. Единствено бих се вбесилa, aко ме принудaжвaт дa слушaм и aз музикa, която не ми хaресвa или дори ми е противнa. Ти кaк си я слушaш тaя сръбскa/гръцкa музикa? Със слушaлки или сa принудени и други дa я слушaт? Aко не сa принудени дa я слушaт и те, не бихa имaли никaквa причинa дa се дрaкaт с теб.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5cf6d94cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Така - държа да отбележа, че винаги когато покрай мен има други хора, се съобразявам с тях, и си слушам музика на слушалки. Позволявам си да слушам не на слушалки, само когато съм си сама вкъщи, никога на публично място, било в училище, или където и другаде да е извън вкъщи, така че мога да уверя, че не това е причината. Иначе -често посещавам посветени на сръбската или гръцката музика вечери в заведения и клубове из града. Посещавала съм концертите на Йоргос Мазонакис, Ана Виси, Василис Карас, Деспина Ванди ; Цеца Величкович, Индира Радич, Драгана Миркович и Лепа Брена в България. Така че, може да се каже че съм видяла и чула на живо повечето от любимите си изпълнители, и в такъв случай, честно казано, наистина не би трябвало много да ми пука от тяхното мнение и заяжданията им, но все пак определено не е приятно. Особено като знам, че ще трябва да ги изтърпя, ако продължава така, още няколко години до завършването на гимназията. Ясно е, че след това едва ли ще се видим повече. Я веднъж на 10 години, я не, така че не виждам и не разбирам, честно казано, какъв толкова им е проблема с мен, при положение че не съм си налагала мнението и предпочитанията си???



Авторката

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5cf6d94cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   От БГ изпълнителите обожавам Глория, Анелия, Преслава, Емилия и ДесиСлава, и съм била на доста техни участия в нощните клубове из града. :3 :3 :3 Но все пак си слушам и предпочитам най най най вече сръбско и гръцко. ;) :3

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 74d0f7ca4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Мила авторке - с изказването си под номе 15, разбирам, защото не те харесват. Да каже, на някого, че едва ли не му е отредено, да слуша такава музика е просташко до няма и къде. Въздържай се от подобни коментари, защото рискуваш тотална социална изолация, дори и от хора, споделящи вкусовете ти, но не и възгледите. Ако си изцепила подобна глупост, забрави, повече някой, някого, до завършването, да ти обърне внимание. Ще те мислят за надъхана елитистка.
А и още нещо - ти си на 15. Не знам за едно "посветено на сръбската музика" заведение, в което да не се продава алкохол. Следователно, ти работа там нямаш, поне още 3 години. Успокой се малко и прави, каквото трябва да правиш в училище - да учиш. Не да слушаш музика на слушалки и да си отстоявате с връстничетата музикалните вкусове. Дали те харесват или не, е все тая. Това не е целта на образованието ти.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 03730be205
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   И аз бях като теб само че без сръбското и гръцкото. Аз слушах евроденс докато останалите слушаха предимно чалга и се подиграваха на моя стил музика. Не че обръщах внимание, обаче класа ми бяха смеска - българи и 7 8 турци. Повечето не ги интересувало какъв стил музика харесвам и нарочно ме дразнеха, като си позволяват да говорят зад гърба ми, но преживял съм го някак сега ми се извиняват, като че ли това се е забравило, но аз не мисля така.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5cf6d94cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Вижте -да не мислите , извинявайте много , че съм единствената непълнолетна , посещаваща нощни заведения ??? Ако е така - мога да ви кажа , че много, ама много жестоко грешите и се лъжете . Относно слушането на музика - става дума за междучасията , естествено , когато не виждам какъв е проблема да си пуснеш малко музика ??? То малките междучасия са по 10 минути - време за две , най много три песни . Айде голямото е половин час вече , повечко време . Че по време на часовете не трябва да се разсейваш със странични занимания , е ясно , но мисля че в междучасията поне , имаш право да се занимаваш с каквото си поискаш .Относно споровете по въпроса за музикалните предпочитания - явно винаги ги е имало , и честно казано , винаги ще ги има . Не знам дали по ваше време е било така , но поне откакто аз се помня , го има това .



Авторката

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5cf6d94cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Що се отнася до изказването ми под номер 15 - ами нима не е вярно, извинявайте много? !



Авторката

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 1b747f4cdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Не им обръщай внимние на тези глупаци. Те очевидно имат чалгарски манталитет.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 74d0f7ca4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Нима си мислиш, че няма 15 годишни, взимащи хероин ? Това не го прави правилно. Повечто, които започват рано с кръчмите, не свършват на добре. Просто личен опит с бисвши познати, които на по 25 са се пропили.
И не, изказването ти под номер 15, не е вярно. Нещата не работят така. Просто е висша форма на обида, да го твърдиш това. Човек сам решава и избира вкусовете си. А ти се натискаш, да налагаш своите. Затова не те харесва никой. Затова не те харесвам и аз. Затова няма да те хареса никой. По чалготеките, ще те мислят за "яко парче", защото си още млад и свежа, но като минеш 22-3 години, с толкова пушене и пиене, вече няма да си им интересна. Ами това е. Успех в следващата учебна година. Дано не бъдеш такъв дразнител за всички.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: bfb5ceb356
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Разбирам какво ти е! При мен също е така, подиграваха ми се, че слушам к-поп, но аз изобщо не им обръщах внимание! С времето се изтърка да се подиграват и спряха, даже няколко момичета ме помолиха да им пусна малко от моята музика. Никой не може да те съди какво харесваш!

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 088a7c1b74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Божееее. Вкуса на музика предизвиква бой дори леле.. Баси поколението сме чесно. Ужас. Кажи на директорката или се оплачи на вашите не стой така. Това е сериозно. Днеска те бият утре ще вземат да те отвлекат някъде. Горкото момиче. Направо пълен ад, аз бих се оплакала на класния, в твоя случай миже и класна. Успех. Дано да се оправят нещата.
-Fliffy.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker