Татуировка на 17 години - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120990)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6459)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Татуировка на 17 години
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 2900 пъти
Здравейте. От около година обмислям да си направя татуировка , но вече съм твърдо решена и знам точно какво искам , проблемът е , че не съм много запозната със студиата за татуировки в София и с цените на самите татуировки. Аз съм на 17 години и знам , че доста от студиата не правят татуировка под 18 годишна възраст , но майка ми е съгласна и мисля , че ще дадат щом имам разрешение от родител. Относно татуировката - мисля да е роза и да е на ръката , да е средна като размер и черно-бяла. Ще се радвам да ми препоръчате добри студиа и с приемливи цени , много ще съм ви благодарна!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 21a72ee122
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей. Можеш да получиш от мен само похвали, за всички стъпки, които си предприела до тук. Като се започне от това, че си го обсъдила с родител и се стигне до това, че държиш изработката да е качествена, евала. За жалост много наши връстнички претупват тези неща и си окепазяват телата.

Относно цената. Хубавите студия работят на час. Колкото и да е малка татуировката, дори и за 5 мин да стане, пак таксуват на час. Ставката около 60 лв, може би /- 20 лв, при кадърен татуист разбира се. Не си уточнила точно място на ръката за да стане ясен приблизителният размер, но предполагам ще е на рамото. Все пак зависи и колко са ти големи ръчичките :) :), но най-вероятно ще отнеме около 2 часа, може и 3 най-много. При по-слабите татуисти, може да се уточни направо цена, а подобна на твоята татуровка ще вземат към 50 лв, но качеството, значително ще отстъпва на тези, които ще ти вземат 3-4 пъти повече.
Всичко, това което ти го казвам, не съм го узнала от личен опит, а просто от 2 години обмислям татуировка, прочетох всичко, разпитах всеки познат с татус изгледах и всичко в youtube. Относно избора на татуист. Просто напиши във фейсбук "sofia tattoos" или дори в гугъл. Ще ти излязат поне 40-50 студиа, от всички видове, от най класни, до долнопробни ще се ориентираш по снимките, колко качествено работят. А това е глупост, че не татуирали под 18 години, на уебсайта си всеки го слага, за да изглежа много съвестен, но това което са ми казвали няма нищо общо с реалността, дори това е най-малкият проблем.

Ако смяташ, че съм ти помогнала, моля подай и ти едно рамо и ти на мен :) :).
Как убеди вашите за да ти разрешат? Директно ли ги попита или увърташе известно време? Самите те имат ли татуировки? Как премина разговора?
Аз тепърва смятам, да искам разрешение, но не знам как да подходя.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 23b8208539
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Tatto ivanov ти препоръчвам. Аз също съм на 17 и зимата си я направих. Хигиената е наистина на високо ниво, цените при различните татуировки са различни. Направи си по-добре нещо важно и значимо за теб. Трябва да си помислиш защото мястото, което си избрала не е особено скришно. Ако я гледаш постоянно е доста вероятно с времето да ти писне.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 533279ba51
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей :) Първо ти поствам един линк на статия (буквално) от вчера:
www.capital.bg/light/tema/2017/07/21/3009596_malka_tattoo_enciklopediia/
Прочети я, има доста полезни съвети.
Двамата татуисти от интервюто работят в две от най-добрите студия в София - Smokov Tattoo и Sofia Tattoo Ink. Аз си направих моята при единия от тях, Павел от Sofia Tattoo Ink и съм много доволна от резулата, отношението и професионализма на целия екип. Препоръчвам ти ги. За Смоков също съм чувала само добри отзиви и това ми беше втория вариант.
Аз съм на 18 и се татуирах два месеца след като ги навърших. В Sofia Tatto Ink, ако те придружи родител и подпише декларация, че е съгласен, ще ти направят и на 17. Но моите родители не бяха съгласни и си чаках една година, но не съжалявам. Даже напротив, имах достатъчно време идеята ми да узрее. Моят съвет е да изчакаш до пълнолетие,
най-вероятно ти остават само няколко месеца, и да го дообмислиш. Искам да те питам нещо за розата - има ли някакво специално значение или смисъл за теб? Това е една от най-често срещаните татуировки на жени и като отидеш на плажа ще видиш поне още 5-6 рози. Ако има някакво лично, специфично значение за теб, тогава не трябва да ти пука, но ако си я избрала само заради естетиката, моят съвет е да се спреш на нещо по-оригинално и рядко (няма нищо лошо татусите да не са с някакъв супер дълбок смисъл и да са направени за естетика, но тогава поне да не са същите като на още сума народ).
Другото, върху което те съветвам да помислиш още малко, е разположението. Не се знае какво ще работиш един ден и не се знае с какви предразсъдъци ще са бъдещите ти работодатели. За щастие все по-рядко се гледа с лошо око на татусите, но хора - всякакви, а и все пак сме в България и не всички са достигнали освободеното мислене на някои други държави. И аз се кефя на татуировки по ръцете, но не бих си я сложила там, където всеки може да я оглежда, да ме съди и да си прави заключения за мен на базата на това (въпреки че съм се насочила към артистични среди, където такива неща се толерират). Може би някой ден, когато съм се доказала в работата си и съм си опознала средата - да, но на този етап не бих рискувала.
Отново за студията: в това, което ти препоръчвам, са наистина сериозни и отговорни: искат лична карта, за да докажеш, че имаш години или ако нямаш, родител те придружава, подписва декларация и присъства по време на изработката на татуса. Аз като ходих миналата година ме върнаха (тогава не исках да записвам час за себе си, а за изненада за една приятелка, но това е съвсем друга тема). Мисля, че имаше също някаква декларация, че не си под влиянието на алкохол и други вещества (не си спомням обаче). Което и студио да избереш, гледай да си държат на приципите - "по-строгите" правила обикновено означават по-добро качество. При мен всичко беше на 6 - хигиена, вниманието, което ми обърнаха, дезинфекция, индивидуални игли - гледай за тия неща.
Когато отидох за консултация си носех мой проект (занимавам се с рисуване от малка), Павел я хареса веднага и ми записа час за след месец (още нещо - на хубавите места се чака, защото имат много клиенти и графици. Ако влезеш в студио и са готови да ти я направят на момента, по-добре си излез :D). Иначе ако не си художничка, като отидеш и им обясниш какво искаш, те ще ти направят няколко варианта, като си харесаш някой може да се направят корекции по него и да го доусъвършенстват (трябва да си казваш свободно всичко, което те притеснява или не ти харесва - това им е работата, да я deaign-нат специално за теб). Професионалистите, освен това, няма да се съгласят да прекопират чужда татуировка (например носиш им снимка от Инстаграм) - те са артисти и за повечето това е под нивото им. Може да разработят нещо за теб в такъв стил, да е подобно, но не същото.
Две-три години преди да се татуирам имах идея и вдъхновение какво искам да е, а една година преди да я направя вече бях направила конкретната рисунка и местоположение (правих й поне 7-8 варианта, правих шаблони на прозрачна хартия, мерих, гледах, докато избера размера и така). Отидох в студиото с шаблон с точния рамер, но пак ти казвам - ако не си човек на изкуството, хората при които отиваш са такива и ще направят всичко това за теб. Освен това ще ти дадат съвети как ще се получи най-добре върху кожа, защото е много различно от това да рисуваш на хартия. Единствената корекция, която Павел направи по моя проект, беше да направим по-тънък контура, защото със стареенето на кожата дебелите линии на малко разстояние една от друга могат да се слеят.
Цената зависи от размера, сложността, техниката, цветовете, местоположението и се определя индивидуално. Моята излезе към 100 лв, но е сравнително малка (около 5 см диаметър), дизайнът е много изчистен и общо взето е само черен контур (аз това си исках, имам минималистично виждане за татусите). Попринцип в Sofia Tattoo минимумът е 80 (за най-малките татуси). Предполагам, че ще искаш shading на розата, така че ще е нагоре от 100, но наистина не мога да ти кажа колко. Не знам какво цени са приемливи за теб, но мога да ти кажа, че за качеството, което получих, си заслужава парите. Ако трябва, по-добре е да почакаш по-дълго и да спестиш повече пари, отколкото да се окажеш с нещо с ниско качество, лепнато на теб доживот. Още нещо - често контурите св правят на една сесия, а светлосенките на втора, след като позарастне контурът. Нямам представа точно каква рисунка искаш, но се приготви и за този вариант - може да не стане отведнъж.
Съжалявам, че стана толкова дълго, но се надявам поне да е било полезно.
Това е фейсбук старницата на студиото, където направиха моята:
https://www.facebook.com/Sofia-Tattoo-Ink-144614258908071/
Можеш да разгледаш някои от работите им.
Ако модераторите разрешат някакъв контакт, мога да ти покажа моята татуировка и символиката й. Ако не - успех и се надявам да обмислиш всеки един аспект от татуировката си внимателно, за да се сдобиеш с рисунка, с която ще се гордееш и на която ще се кефиш и след 60 години.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: dd4255c63f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нашари се, после няма да те вземат на работа :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker