Да сменя ли училището ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Да сменя ли училището ?
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1475 пъти
Здравейте! На 15 съм, момиче съм и тази година ще съм 9 клас. В осми клас смених 2 училища. След 7 клас кандидатствах в елитна гимназия и ме приеха. След 2-3 седмици се преместих в старото си училище, в което учих до 7 клас. След почти един месец се преместих в професионална гимназия с надеждата, че там ще ми хареса и че ще си намеря истински приятели. Представа си нямате колко грешах в този момент. Там учеше почти половината от стария ми клас, които не исках да виждам повече. Не ме питайте как се нахенрих там, а новия му клас се оказа доста гаден и странен (изразявам се по- възможно най- възпитания начин на тема класа ми). Доста време бях без приятели (около 4-5 месеца), никой не се интересуваше от мен, говореха с мен само и само да им дам да препишат, а аз наивницата само и само, за да имам приятели им давах. Месеци по-късно две момичета от моя клас, които бяха приятелки се скараха и едното момиче стана моя, , приятелка". Тогава много се зарадвах, защото исках точно нея за моя приятелка, но след време разбрах истинските ѝ намерения, но вече беше късно да се скарам с нея и да си намеря друга приятелка, защото благодарение на нея нейната стара приятелка ме намрази, въпреки че в началото тя се държеше най- мило с мен и ми помагаше. Сега все още карам с лошото момиче с лошите намерения въпреки всичко. Та това е друга история. В това училище не съм щастлива, нямам сякаш свободата да бъда себе си, страх ме да не сгреша и да не остана сама отново, просто не мога да я карам там, но като се замисля да сменя още едно училище ми идва доста странна идея, а от друга страна родила съм се един път, животът ми е един и защо да го живея в тъга. Според вас какво да правя? Да сменя ли училището? Дали ако се преместя този път ще намеря мястото си? Моля дайте ми съвет. Не знам какво да правя. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 80b6c5eb10
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сменяй го! Ужасно е гадно да се случиш с гаден клас ще ти оставят травми за цял живот от много горчив опит ти казвам! Така като тебе със всичко което можех им услужвах давах им лист,давах им ножица и всичко което имах тогава им давах само и само да са ми приятелки. Да ама курец... щом нещата не вървят отначало няма и тръгнат. Но дано ти се реши проблема някак. А това момиче с "лошите намерения" какво иска от теб?

- Добронамерена

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: e4255bec55
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От самото начало не е трябвало да се местиш. Изглежда, сякаш проблемът е по-скоро в теб, а не в средата ти. Щом толкова ненавиждаш сегашната си ситуация, премести се пак, но имай предвид, че няма да ти е лесно. В осми клас хората са все още неориентирани и лесно се завързват приятелства. Но в 9 вече всеки си е намерил мястото и ще ти е доста по-трудно да се впишеш. Пробвай, но се приготви психически, защото ще е доста трудно.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9d7769874f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Kakва е причината за толкова смени? Защо си се отказала от елитното училище? Защо имаш някакви свръх очаквания от околните? В клас, в който половината познаваш, пак си недоволна. Нормално ли е да очакваш, че всички трябва да мислят за теб? До този момент е трябвало да имаш своя среда-съученици, съседи, компания, познати от хобита и свободно време. Ако продължаваш по старата схема, която до момента не е сработила, ще се чувстваш още по-зле. Няма как/чисто статистически/всички около теб да са адски кофти, а ти -цялата в бяло.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 0e2a598e3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако се чувстваш нещастна в новия ти клас, смени училището си. В старото училище бях точно като теб, нямах приятели и всички ме използваха само за преписване. Усещането е ужасно. Зартова в новото училище не давай да преписват от теб или поне не на всички. Дръж се на позоция, върви с високо вдигната глава, изкарвай си добри оценки на тестовете и ще видиш как ще проявят интерес към теб. Най - малкото няма да те закачат и да те обиждат. Успех :).
*Ж 14

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 496d7bf314
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Здравей. Не бързай да смениш училището си. Не бягай от проблемите си. Опитай се да споделиш тази история на момичето, което се е държало мило с теб отначало. Може би то ще те разбере и ще завържеш някакво приятелство с него. Относно момичето с лошите намерения, вместо да го оставиш, се опитай да му покажеш, че си страхотна приятелка. Не го променяй, но можеш да го направиш по-добро.
Дръж се оптимистично и дружелюбно с останалите, със сигурност някой може да те хареса, хората не винаги са такива, каквито изглеждат. Аз самата, преди бях по-скоро отхвърляна, въпреки че имах приятели. Но на колкото повече места ходиш и колкото по-упорита си в това да се държиш мило и да помагаш на останалите, в крайна сметка ще си намериш приятели. Може би, отначало несвикнали да бъдат мили с тях, могат да те нараняват и да не ти се доверяват, но ако си упорита, накрая всичко ще се нареди.
Надявам се да съм ти била полезна. Бъди себе си, забавлявай се, усмихвай се.
И никога вече не казвай, че нямаш приятели. Защото аз съм ти приятелка.
Успех!
Е.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: eabbd465b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момиче, ти си в клас, за да получиш добро образование. А не да си търсиш приятелки. Това гледай-къде щи получиш добро образование. Вероятно в елитната гимназия, в която си била. Това е важното. Няма гаранции, че където и да отидеш ще си намериш приятелки. Насила хубост не става. Може да ги намериш в съседите, на езиков курс, на спорт и т. н. С истинските приятели човек трябва да си пасне, то не става по поръчка. Върни се в елитната гимназия и учи. А приятелите ще се появят, не се безпокой.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9d7769874f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Като ви чета излиза,че всички са се чувствали зле в училище,били са използвани и никой не е искал да им бъде приятел?На мен ми е съмнително-или днешните деца поголовно са станали изроди,или тук пишат само аусайдери.Всеки човек би трябвало да има поне 2-3 приятели ,с които да си прекарва времето и да може свободно да се вписва в друга среда.За да става това,което описвате ,излиза,че по някаква причина не сте приятни на околните и адски много ви личи,че сте жертви.И държейки се като жертви,привличате хора ,които да ви тормозят. Дете на годинка -две вече има приятелчета по детските площадки и има нюх как да си играе и сприятелява.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 0e2a598e3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Извинявай номер 8, но не си прав. Не живеем в такъв розов свят, че всеки да си има верни приятели още от 1-2 годинки. Има много хора, които са различни от другите, а различията не се толерират. Зависи и в каква среда ще попаднеш. Може да има 1 човек от целия клас, който да настройва другите срещу теб, да разпространява неверни слухове, да създава интриги зад гърба ти... В такъв случай как ще си намериш приятели? Има хора, които не оценяват човек по характера му, а по външния му вид и често много хора биват отхвърляни заради недостатъци в себе си, от които не могат да се отърват. Истински приятели се намират страшно трудно и е по - добре да си без никакви, отколкото с няколко, , приятели'', на които им е все едно дали си с тях или не.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker