Много ли е лошо, че съм повърхностна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Много ли е лошо, че съм повърхностна?
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 2168 пъти
От известно време се опитвам да преодолея това, че съм повърхностна, но не успявам. Явно просто съм си такава... твърде много ми пука за външния вид на хората. И не е просто като да имам потребност гаджето ми да е красиво например, а трябва буквално всичките ми приятели да са такива. Просто се чувствам зле и неудобно в компанията на човек, който не удовлетворява представите ми поне за приличен външен вид. Знам, че това не е хубаво и че в повечето случаи хората не са виновни за начина, по който изглеждат и наистина се опитах да съм приятелка с не толкова красиви хора но колкото и добри характери да имат аз не се чувствам щастлива с тях. Наистина се чувствам леко виновна за това и мисля че е като да си расист или да не приемаш хомосексуалните, но това е положението. Ще ми е интересно да споделите вие какво мислите по въпроса и доколко външния вид е важен за вас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 4b638de81f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По принцип за това какъв е един човек най - определящото нещо е какви са били родителите му в детството му - какво отношение са имали към него, какъв пример са му давали, как са се държали в негово присъствие, какво са говорели, разсъждавали.

И затова най - вероятно вашите са ти насъдили (най - вероятно индиректно) в ценностна ти система.. ли как да го нарека... да искаш всички хора близки до теб да са с перфектна външност.
Иначе е хубаво, че осъзнаваш това, разсъждаваш върху това. Мисля, че те разбирам как се чувтваш, защото аз също имам такива по - особени предпочитания към хората.. е при мен става въпрос за съвсем друго, не за външния вид, просто сега това няма значение ;)

Щом не ти е приятно да излизаш с недобре изглеждащи хора - ами просто не излизай/ не се сприятелявай с тях, но не се и дръж подигравателно с тях, не ги гледай от високо, всякаш си нещо повече от тях (дори и да се чувстваш така). Поздравявай ги, мило, с усмивка. Не е нужно да ставате приятели, но нито пък да се хейтите.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e5fc6c2865
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз пък съм расист и хомофоб, макар и не в крайна степен, и не се срамувам да си го призная.
Движи с когото искаш, но когато красив човек ти забие нож в гърба, вероятно тогава ще си промениш вижданията и ще започнеш да търсиш "не толкова красиви" хора.

Black Sabbath

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: fabfa402c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Лошо е, ако го показваш. Обикновено на хората им става обидно, ако се отдръпваш от тях само заради външния им вид. Но това си е характер, трудно е да се промениш. За мен видът не е чак толкова важен и не подбирам приятелите си по такива критерии. Не всички сме създадени да сме модели все пак. Чувствам се неудобно, ако аз изглеждам зле, но това как изглеждат другите си е тяхна работа.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 9eab863519
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не. Да не ти пука. Никой не може да те задължи, да си с хора, които не ти се харесват.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 1b9f5f3218
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз съм нещо подобно. Държа хората, с които излизам/общувам не само да са интересни, интелигентни и с чувство за хумор, но и да изглеждат добре. Под "добре" нямам предвид стандартното спазване на хигиена и чисти дрехи, ами да са облечени с вкус (някакви смръдливи чехли, чантички през кръста и разни цигании там - нье! ), да са поддържани и дори да не са ударили генетичното тото, поне да са симпатични.
Имам един познат, който е най-осъроумният и мил човек, когото познавам. Страшно готин тип и... грозен, въпреки че характерът му компенсира доста. Въпреки това никога не бих излязла сама с него. Неловко и некомфортно ми е. В компания с повече хора нямам проблем, но само двамата - никога. Във всеки случай не бих излязла и с най-красивия човек на света, ако е прост, скучен и невъзпитан бастун.
Мисля, че е нормално до голяма степен. Ако останалите ни виждат с хубави хора (във всички смисли), това ни "вдига нивото". Може и да са някакви комплекси, не знам, но всички искаме да сме заобиколени от готина компания. Колкото и някои да се правят на възвишени как външният вид е без значение, изобщо не вярвам, че не предпочитат добре изглеждащите пред невзрачните.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: eb4a6eec66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Имаше една много стара песен на Атлас - Кукла. Всеки път се сещам за нея за нея когато чуя "разсъжденията" на такива като теб :)

Но ти не се тревожи, болшинството са точно такива като тебе - излезли като от реклама. Но бидейки "интелигентни", както повечето от вас се самоопределят, нема начин да не си зацепила, че живота в действителност е малко по различен от лъскавите реклами които са дефинирали начина ви на живот и мислене. Е ,разбира се, трудно е да го осъзнаеш когато все се намира някой новобогаташ или "преспективен" мъж който ви слага на пиедестал и ви обгрижва и вие се вживявате в ролите си на принцески. Разбира се, това е чиста проява на посредственост и от негова страна защото вие пък за него сте просто накит. или нова кола. с която да се фука пред приятели и познати. Факта, че може да клати млада и добре подържана жена е малък бонус. Но не голям, защото такива мъже си плащат на професионалистки редовно. Така, че колкото и да четете "новините" като "10те неща които не знаеш за секса", сте много далеч от упражнението наречено "правне на любов".

Но идва ден когато ще осъзнаете, че зад лъскавата корица на театъра който вие наричате живот, стои банална и куха действителност, съшита с отвратителни детайлчета и специфики които никога не показвате пред себеподобните си.

Най достойните хора които познавам са учителки и лекари които се опитват да изкарат месеца с под 1000 лв заплата, помагайки на хората, при все, че виждат, че това е неблагодарна работа. Още по обидно е когато въпросните хора излезат от работа, изморени до изтощение и видят прекрасно фризираните (шото днес са прекарали няколко часа при фризьорката) и гримирани кифли които излизат от мола с чантички, доволни , че са си направили шопинг терапия и ходят досущ като рекламите в които разни кифли се хилят с глупавите си празни хартиени чантички в които има един парцал който работничката в Китай е направила работейки за 1 лв на час, а те го купуват тук за 200.

Ето едно видео което показва нагледно какво имам предвид :

https://www.youtube.com/watch?v=RfU8TUZRtZg&list=LLDL0Cc3O5qzOEGgLpFFLgFg&index=2

Разбира се , човека говори за специфични неща които обуславят американската култура и действителност, затова повечето хора които не са наясно за какво става въпрос там, не могат да оценят тежестта на думите му. Макар, че със сигурност си мислят, че са наясно за какво става дума а това е един перко който "бръщолеви нещо там". Но истината е, че той говори за проблеми които повечето дори и не осъзнават, че ги има. И това са техни, лични проблеми.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5e409a6112
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Честито! Ти си жертва на консуматорското ни общество, където нищо няма истинска стойност, а се гледа да е лъскаво и се сменя при всеки удобен случай. Не си виновна, така че няма причина да се чувстваш зле, просто така си възпитана.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e5fc6c2865
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   5, а какъв е проблемът с "чантичките" през кръста? А ако изглеждат добре, понеже моята е оригинална на Орифлейм (дистрибутор съм) и може да се носи през кръста, както и стандартно. Моята я нося през кръста, понеже съм с малки (но съразмерни) рамене и често пада. И аз не бих излязла с най- големия оръфляк, но тези изисквания не ги разбирам.

Black Sabbath

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 743ee99504
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Подобно на предишните коментари и аз съм хомофоб, а за расист, някак си на последък вече имам чувството че и аз съм, а това е само заради нещата, който напоследък се случиха.
Предполагам си тийн като мен и за това ще ти кажа, че в тази възраст е малко трудно да срещнеш много добре изглеждащи хора. Започват да избиват пъпки, навсякъде растат косми. Познато ми е, на 14 съм а още от 12 започнах борбата с пъпките, сега съм добре изчистиха се, но знам какво е да те обиждат за това, лицето ти не изглежда добре. Хубавото е, че ти поне осъзнаваш, че това не е правилно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 8cb0250a83
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като красивите започнат да те нараняват, да се държат лошо с теб, да те предават и тормозят ще си промениш мнемието. Не казваш на колко години си, но явно ще трябва да натрупаш житейски опит и да разбереш някои неща от живота.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 8a36e22466
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   А като остареете и погрознеете

дали ще се разпадне групичакта ви?

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e5fc6c2865
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ех, 9, аз не съм хомофоб в смисъла да мразя хомосексуалистите, а съм против да парадират с ориентацията си. Иначе не ме интересува кой с кого спи, но сред тях се срещат приятни хора.
Расист съм поради същата причина, която ти казваш, но примерно има и интелигентни и цивилизовани черни.
За пъпките, ако представляват акне, трябва дерматолог. На мен ми останаха само едвам забележими белези и се боря с тях, но съм на 19, а при мен борбата с акнето започна от началото на пети клас и продължи до средата на дванадесети, въпреки всичките кремове.
Друго, което авторката не знае, е че някои хора искат да изглеждат добре, но нямат финансовата възможност и не са виновни за това. А на други не им е комфортно да са всеки ден с официални дрехи, но това не пречи да се обличат добре и с вкус.

Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 1b9f5f3218
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Black Sabbath, имам предвид мазните батки с имитации на Гучи, Филип Плейн и подобен кич.
Моля те, не го приемай като обида, но Орифлейм (ако щеш Гарнир, Нивеа, Лореал, Ейвън и този тип), са нисък клас козметика и "оригинална чанта" звучи странно в конотацията, която го употребяваш. Една изчистена чанта (пощальонска да речем) ще стои много по-добре от реклманите. Не разбирам и това гордо развяване на хартиени, изпомачкани торбички от Сефора, Картие, Дъглас и т. н., в които разни мадами си носят обяда или бог знае какво. Много нелепо афиширане е да имаш една торба на гъзарски магазин/марка и да си я ползваш за мъкнене на всякакви боклуци.

Иначе се надявам авторката да намери златната среда, където приятелите ѝ ще могат да се похвалят и с нравствена, и с физическа красота. :) Тези, които я нападнаха, не бива да съдят много-много - никой от нас не е 200% толерантен. В случая говорим за нетърпимост към лош външен вид, но мрънкащите замислят ли се, че и те имат критерии, които на трети лица, могат да им се сторят смешни? Например аз смятам хората, използващи козметика и препарати, тествани върху животни, за страшно глупави, назадничави и прости. Е, и? Да дойде някой да ми каже, че съм повърхностна и семпла филмарка... Голям праз. Твърдо вярвам в решението си, стоя зад него и винаги го защитавам, колкото и смешно да се вижда на останалите.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 54d1137fa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   не знам дали е лошо, но не е особено умно да се обграждаш с хора, подбрани само по външни белези. никой не избира външността си, поне в общи линии гените са продукт на лотария, а за дрехите пък е още по-малоумно. не казвам да се движиш с откровени простаци и отрепки, но чак пък да не смееш да те видят с недотам красив човек независимо от качествата му е направо простотия.
ти си не само повърхностна, но и незряла и явно зависиш страшно много от чуждото мнение. някой ден сигурно ще си научиш урока по трудния начин

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: cba55ccfcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Номер 10, сякаш "грозните" не нараняват, не се държат лошо и никога не те предават :)

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e5fc6c2865
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   13, не мисля, че Орифлейм са нисък клас козметика. Ниският клас козметика на мен лично ми съсипва кожата и ако ти си богата глезла, която може да си позволи козметика за над 1000лв., то аз не съм такава и ползвам всичко, което е по джоба ми, но ми ми действа добре. Да не говорим, че аз не си купувам какво да е от там, а само определени неща като парфюми, гел за бръснене и пр.
Под "оригинална" имах предвид, че не е някакво менте за 10лв. от някой магазин, а че получена от там, където се поръчва всичко на орифлейм и също да държа да подчертая, че чантата ми не е хартиена или кичозна с "някакви жени, носещи обяд на бог знае кого", а семпла и и изчистена, с един цвят и просто пише марката на нея. Плюс това, не я развявам гордо, а просто си "мъкна боклуците" в нея, защото нямам примерно гушата на пеликан да си мъкна "боклуците" там. Но ти явно имаш парите да си позволиш скъпа чантичка от естествена кожа, в която да мъкнеш своите скъпи боклуци и която държиш в рачичка и гледаш с пренебрежение момичетата като мен, с чанта през рамо.
Въпросът ми от предния коментар не беше афиширане, че имам еди каква си чанта, а запитване към теб, защото звучиш така, все едно никога не би се сприятелила с някой, който носи чанта през рамо, понеже не е от твоята висока класа и в общи линии с изказа си звучиш като богата глезла, чието ниво имат много малко момичета. Ако не си разбрала смисълът на въпроса ми, то сега ти го казах в прав текст.

Black Sabbath

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: dc65f1ba37
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Аз пък не понасям да си губя времето с такива като теб. Празни кратунки, с които разговорът не стига по-далеч от какво ще обядваме или кой шампоан ползвам.
За разлика от теб обаче смея да се похваля с неколцина приятели , които с ми такива вече от над 25-27 години (аз съм на 37). Съмнявам се да си заобиколена от подобни хора. Сигурно си доста нещастна в живота...Да си призная честно съжалявам те. Но се притеснявай. Той живота като те поучука и ще разбереш кои са истински ценните неща в него. Като погрознееш след 30ка, още повече ще почнеш да разбираш. И накрая като вземеш да се разболяваш след 40...тогава вече ще започеш и да плащаш са невежеството си сега.

Успех ти желая! Да си отвориш очите овреме!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 54d1137fa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   15, разбира се, че грозните също могат да нараняват и да се държат зле. същото обаче важи и за красивите. да изключиш 1 цяла група хора само по външни белези е тъпо

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: b8db8ac1a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Към авторката- Ти за красива ли се имаш?
Повечето хора, които имат претенции спрямо други са пълен булшит.
Поглеждайте и себе си, не ровете в чуждите "чантички", защото ще паднете от най-ниското стъпало.
Имам приятелка, която избираше гаджетата си и постоянно им намираше кусури, за щяло и нещяло, но си намери майстора с един грозноват, нехигиеничен и простоват пич.
Никой не е нито перфектен, нито безгрешен!!!
Днес ти избираш, утре те теб ще избират запомни. ;)

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c44a3da7fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Много сте жалки с тези изказвания от сорта, че хубавите са лоши, а грозните били читави. Напротив, особено при жените, грозните са с хормонални проблеми, комплекси до небето, които водят до страшна злоба и са страшно тъпи. То май ще се окаже вярно твърдението, че хубавите гени са и за мозък и за външност. В смисъл, че ако си с много приматско лице ще си и с приматски мозък. Аз лично съм забелязал, че грозните са и много тъпи. Не че красивите са умни. Не казвам, че няма умни момичета по принцип, просто още никой не ги е виждал.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ad77048858
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Аз лично съм виждала лошо и от грозни и от красиви.
Разбира се нещата, които ги подтикват към определеното отношение са различни.. , но резултата е един.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 8a36e22466
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   13, ами и аз като си нося обяд го слагам в хартиен плик. Както и да е опакована, не обичам да нося храна в чантата/раницата при нещата ми, защото ми се е случвало 1-2 пъти да се отвори или разлее нещо и става голямо мазало. Не виждам какъв е смисъла от този хейт.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: cba55ccfcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Доста се вживяхте та чак се почувствах длъжна да напиша ответ:)
Номер 1, като се замисля аз от малка съм си такава. Когато бях в детската градина направо си казвах на хората какво не им е наред във външния вид без значение дали са деца или възръстни, приятели или напълно непознати. Просто си казвах дебела си, имаш брадавица, очилата не ти отиват и всякакви такива. Не бих обвинявала родителите си, те ми се караха. Вероятно просто ми е такъв характера. Иначе съм съгласна с теб. Сега никого не убиждам, любезна съм с тези хора, но когато пожелаят да излизаме.... И да чувствам се като нещо повече от тях и точно това ме притеснява. Това естествено не е само заради външния ми вид.
Номер 5, и аз имам такива познати, които са готини хора но не бих излязла сама с тях. И не, не е защото мисля, че те ми свалят нивото. Имам няколко красиви приятели, които си излизат с хора с не добър външен вид и не им е проблем. Това в никакъв случай не им влияе на репотацията, важното е само как изглеждат самите те, а не хората, с които излизат. Аз обаче не мога така просто не се чувствам добре с грозни хора.
Номер 6, това, че ми пука как изглеждат приятелите ми не значи, че мисля само за външния си вид и не ме прави неинтелигентна. Иначе интерес коментар. Позамислих се над него.
Номер 14, не си избирам приятелите само по външни белези разбира се има и други изключително важни неща.
Номер 17, ти пък си толкова далеч от истината че чак ме разсмя:) Ще каже, че с мен може да се говори даже по прекалено много теми:) А ти чак ме и съжаляваш много мило, но няма нужда, не съм толкова нещастна. А като говорим за съжаление аз съжалявам хората, които не изглеждат добре и още повече тези, които плюс това са и глупави.. милите, но какво могат да направят така са родени... А иначе какво ще стане, когато аз погрознея наистина не знам.. надявам се да не се стига до там.
Номер 18, е някой да го каже най-накрая. Точно това е същината на проблема, изключвам цяла група хора по външни белези...
Номер 19, в отговор на въпроса ти да, за красива се имам. Иначе имаш право.
Номер 20, да както сред красивите има и умни и тъпи така и сред грозните.. сега сред кои умните са повече не знам.
П. п. много як завършек си написал :)
И така много благодаря за мненията ви. Те са ми полезни независимо негативни или позитивни. Обичам да се замислям над думите на останалите. Ще се радвам да прочета и още коментари и мнения.
От авторката

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 9bd05e78a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   До 20 номер.. не искам да прозвуча грубо и заядливо, но имаш много сбъркана представа за нещата.. да те питам от кога външността определя умствения капацитет на даден човек? ! ... Познавам толкова много хора, които не са красавци и красавици, но са супер интелигентни.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 363327a8e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   "Боже колко мъка има по тоя свят, Боже. "
Силно се надявам 23 коментар да е някакъв трол, макар че не му се е получило особено добре така или иначе. Но пък добре обобщава всички преди него.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 3387b287aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   До номер 23, отвратена съм от изказа ти. Ето това се казва селяндур стъпил на асфалт и получил някой лев. Преди да почнеш с нападките само ще ти кажа, че съм красива и богата , но не само външно. Ще пропусна частта с марките телефони, коли и имоти :)

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 87caafab02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Истината е, че сте просто едни комплексарки и комплексари. Като излезнеш с някой по-грозен, в мола да кажем, те е срам нали? Мислиш си "ох, хората сега като ме видят с тоя ще ме мислят за задръстена". Плодължавайте да съдите хората по това в какви магазини си взимат дрехите, къде ядат, какво работят родителите им и. т. н., продължавайте! Всички като теб съм сигурен, че знаят колко са повърхностни. Но нали, трябва да съберем 300 лайка на снимката иначе животът свършва. Аз съм тийнейджър също като теб и познавам доста хора. Не изглеждам зле (покривам "стандартите на такива като теб"). Излизал съм в доста компании с "готини" и винаги ми е супер скучно. Само клюки за тоя за ония, по-зле сте от бабичките на село. Затова вече излизам с по-големи от мен. Друго е като има само зрели и адекватно мислещи хора покрай теб, на които не им пука от хорското мнение. Просто не им пука дали са си купили тениската от h&m или от zara, стига да им седи добре. Разликата между 97 и 00 примерно е огромна. Няма какво да обяснявам повече, защото знам, че докато четеш това си мислиш " тос пък сигурно събира по 100 лайка във фейсбук и се мисли за много умен". Айде късмет в живота и намирането на красиви хора.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: cba55ccfcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Номер 28, ти доста си ме подценил. Да би ме било срам ако съм сама с някой грозен в мола, но не заради мнението на другите. Както вече написах имам няколко приятели които си излизат с грозни хора и това не променя мнението ми за тях както не променя мнението на никого. В никакъв случай не съдя хората по паричните им възможности. Както споменаваш без значение от къде са им дрехите, ако им стоят добре за мен няма проблем. Харесванията във фейсбук слабо ме интересуват. Главното което те показват е колко хора, които дори не си виждал на живо, имаш в "приятели". Не знам защо си изключил от контактите си цяло поколение. Да, има такива каквито описваш, но има и много хора "по твоя вкус" сред тях. Късмет в живота и на теб!
От авторката

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 6a6de219ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Занимавам се с фотография и за мен грозни хора няма. Има хора, които не обръщат внимание на облеклото и не се стараят особено откъм външен вид, но най-красивите лица намирам сред най-невзрачните според обществото. Има хора с характерни лица, които издават воля, характер и много ценни качества и в никакъв случай не приличат на кукли, слава богу. Портретите на такива хора сякаш разказват интересна история. Така че мило дете, просто си вкарана в рамка от малка явно. Мисленето ти е меко казано на много ниско ниво и нямаш око за красивото. Аз като естет намирам за много грозни днешните кифли и лъскави момичета. Все едно са изкуствени гирлянди и цветя. Отказвал съм фотосесии на подобни "красавици", защото камерата не ги обича.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e5fc6c2865
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Май отклонихме темата. Има красиви и тъпи, красиви и умни, също и грозни и умни и грозни и тъпи, като последното е най- неблагоприятната комбинация, но не това е същността на темата.
Авторката пита дали е много лошо, че е повърхностна и отговорът (поне според мен, защото всеки разсъждава различно) е ДА, а щом тя самата се допитва до нас и казва, че изпитва вина, значи дълбоко вътре в себе си знае, че не е права. Не казвам, че е лошо да има изисквания към приятелите си, но до колко тези изисквания не я правят именно повърхностна?
Също трябва да има на предвид, че не всеки може да си позволи да бъде красив. Например чертите на лицето ти са сравнително правилни, но имаш проблемна кожа, за която нямаш парите да се погрижиш, а за това не си виновен. Или си с наднормено тегло, защото имаш заболяване и/или пиеш лекарства, а нямаш времето да спортуваш. Тогава пак нямаш вина за положението си и не смятам, че такива хора трябва да бъдат отхвърляни или съжалявани.
А според начина на писане авторката вероятно е тинейджърка и хвърчи в облаците и може да се промени, когато навлезе в живота.
Авторке, какво разбираш под думата "красив", защото човек може да е красив за едни, но грозен за други. За теб какво е красиво в лицето и тялото на човек и какви дрехи трябва да носи (да са задължително скъпи или просто добре изглеждащи)?
На мен дрехите не ми правят впечатление, стига да не са в окаяно състояние. Проблемите с теглото, кожата и също не представляват пречка за приятелство с мен, но едно нещо не мога да простя и това е лошата лична хигиена... Съжалявам, но но ако ще и да си най- красивия, лоша ли ти е хигиената, бягам с 300!

Black Sabbath

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a551c6fb89
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

39.   Момиченце, нямах намерение да се занимавам с твоята тема, но след арогантния ти коментар, ще ти кажа две приказки. Поиска мнения, хората ти писаха- ти им се подиграваш, че се били "вживяли". Невероятното ти его, обаче и пренебрежително отношение, които демонстрираш, хич не са основателни. Да, физическата красота ние тук няма как да я видим, но за интелекта ти можем да си направим изводи. И повярвай ми, не са в твоя полза, гордостта ти е неуместна.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c44a3da7fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   32 номер. Май страдаш от онова женско заболяване, което те кара да казваш нещата точно на обратно.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e12ffc96f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Не се притеснявай, аз също не харесвам мърляви хора.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 3179547e84
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Това което си изложила в историята си трябваше да го озаглавиш: "Защо ценя само външния вид". Погрешно ти е заглавието. Най-употребяваното значение на повърхностна, повърхностен е "човек който не се задълбочава в разсъждения;лекомислен, бегъл, несериозен". В този смисъл ти наистина си много повърхностна, лекомислена. Ти не се интересиваш от другите качества на човека, а гледаш само външността. Тя, външността много подвежда. Ако човек е много интелигентен, етичен, с висок морал, сигурно няма да ти направи никакво впечатление защото ти си само повърхностна, лекомислена. И недей да ни внушаваш, че си красива, умна и богата, защото такива самоизказвания са присъщи само на лекомисленните нарцисисти. Ти точно на такава ми изглеждаш.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 48d7bf9732
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Не разбирам къв е проблема в тоя живот да не харесваш обратни, черни и секви други? В тоя живот имаш право на мнение и избор. Друг е въпроса, че определени извратеняци се натрапват с изродената си природа, независимо, че на никого не му пука. И сеш се, не трябвало да си секакъв там "-фоб". Едва ли не е патологично. Еми, не, съжалявам :).

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 39fb4f372e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Авторке, ти си знаеш! Опитай се да си представиш, че някой от приятелите ти не е съвършен дори да е и виж дали ще успееш да го приемеш. Когато се закалиш, вземи наистина да си намериш някой, който не покрива критериите ти и го дръж при себе си. Предупреди го какъв ти е характера, защото е човек и е честно да знае в какво се забърква!

По втората тема, която се заформи: според изтънчените критерии на пискливото ни общество и аз съм расист, че дори и хомофоб, но не ми пука. Не ходя да бия, изнасилвам или грабя тези, които не харесвам и никога не съм третирал някой от тях зле заради това, което са. Всъщност се изолирам от тях и си живея живота. Какъв пък е този стремеж всеки да харесва всеки и да поддържа контакти с цялото човечество? Ще им стане ли нещо, ако не получат одобрението и вниманието ми до края на живота си? Това преекспониране е дразнещо - да се навират в живота ти и във възгледите ти, за да ти разправят, че не са правилни. Винаги ще си намерят повод - ако бях фен на тези групи, щяха да ме обвинят в друго "прегрешение". Така че не ми пука какво мислите за мен - такъв съм, такъв ще си остана и никой не може да направи нищо по този въпрос, докато не нарушавам закона и си нямам работа с тези хора. Пък нарцисите да приемат, че някой не им обръща внимание или ако го прави, е негативно настроен към тях.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 45415ace87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Това е глупаво. Аз държа на собствения си външен вид, но приятелите ми няма никакво значение как изглеждат за мен... Най-добрата ми приятелка не е хубава. Имам други, които са хубави, но нито си изкарвам толкова добре с тях, колкото с нея нито нищо. Да излезеш с приятел е важно да има какво да си кажете, да ви е приятно... не те разбирам.. За гадже ок, гледа се и да те привлича, но за приятели..

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: cba55ccfcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Номер 33, да знам че красотата е въпрос на възприятия, но просто не ми се пишеше всеки път "красив по мое мнение човек". Не съм уточнявала каква е красотата за мен, защото реших, че не е особено важно тъй като исках темата да е по-обща и да е полезна за повече хора. Така де щом имаш желание ще ти кажа. Трябва хората да не са прекалено дебели и чертите на лицата им да са сравнително правилни, да не са прекалено високи или много ниски, да не носят много грим, да нямат много татуси и за мъжете да не са така мускулести, че да им излизат вените. Към дрехите и прическите нямам изисквания стига да не са прекалено различни от общоприетите.
Номер 39, не знам защо приемаш това че съм казала, че хората са се вживяли като подигравка. То беше просто шеговито и напълно положително радвам се че е така:) Как си прозрял(а) "невероятното ми его" от този коментар не знам, но няма да отричам, че го имам. Гордостта ми никак не е неуместна (дори ако вземеш предвид само интелектуалните ми способности и сега се надявам да не ме обвини някой, че се хваля просто искам да придобиете представа), но дори и оправдана пак е лошо, че я имам. До скоро не беше така, но напоследък имах твърде много поводи да си повиша самочувствието, но гледам да не го показвам много.
От авторката

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 53f76fb3ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   46 (авторката), не знам къде ги криеш тия "интелектуални способности", но дотук в нито един твой коментар не си проличаха. Хубаво е приемаш от време на време и странична, обективна оценка за себе си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: eb4a6eec66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Една изключително характерна черта на суетните и посредствени хора е тяхното високо самочувствие. Успоредно с това е малко мъгляво какви реално са техните положителни качества, освен разбира се, че са "интелигентни", "обличат се стилно" и са "много готини". Разбира се, според самите тях. и хората от техния кръг които взаимно си помпат самочувствието и са абсолютно един дол дренки. Аз лично ги наричам "атаката на клонингите" :)

Но както пък стана пределно ясно, общото впечатление на останалите участници в дискусията е, че толкова често промотирания интелект на авторката, е под съмнение.

За да може все пак да държим някакъв културен тон, аз ви предлагам просто да приключите темата защото е очевидно, че нито авторката ще ви убеди колко е "интелигетна, способна и успяла", нито пък тя ще разбере за какво и говорите, за всички тези дребни красиви моменти и жестове които са под нивото на този тип хора. Те обичат да гледат в огледалото или в очите на човек който ги гледа с обожание. Във лъскавите неща от живота. Всички останали случаи не са им особено приятни защото пропукват перфектния образ които са си изградили за себе си. А никой не обича да му казват лоши неща. Един вид защитен механизъм, или чист егоизъм, гарниран със солидна доза арогантност.

Но все пак ще изтъкна един малък детайл който явно авторката изпуска - истински интелигетния човек не се самопромотира и не повтаря във всяко мнение колко е интелигентен. Или пък "успял", каквото и да значи това. Той много добре знае какъв е и няма нужда да го казва изрично. За всички останали остава леко комичната роля в която се опитват да убеждават останалите и най вече себе си, при всяка една възможност.

Това разбира се е мое лично мнение и не искам да ангажирам никого с него. Може и да греша. Всъщност, надявам се - за нейно добро. Защото никой тук няма право да съди авторката. Но аз съм виждал много случаи в които хора в напреднала възраст осъзнават колко посредствен и кух живот са изживяли и накрая сами съдят себе си. А най често и се самонаказват по особено жесток начин... Не искам да влизам в подобробности но вярвам, че се сещате за какво говоря. Разбира се, трябва да призная, че последно време все по рядко виждам такъв рязък обрат в подобен тип хора. Но в редките случаи които съм бил свидетел, е било страшно. И жалко.

Пожелавам на всички тук да намерят утеха и щастие, така както те самите си го разбират.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d2cef4fa91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   Ми ти какво кралица ли си? Кралица Виктория от най-красивите? Както и да е, просто не им се подигравай, не се сприятелявай с тях и не мисли, че си нещо повече от тях защото не си. Няма нужда от хейт.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 95d592a162
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   Какво нападнате авторката и защо си мислите, че от няколко нейни коментара можете да разберете колко е интелигентна. И защо винаги, когато някой в този сайт каже, че е умен това бива оспорено и оборено с факта, че интелигентните хора не изтъкват умствените си способности. Дори и така да е (а то не е, познавам предостатъчно хора, които изтъкват че са умни и наистина са) тук не бива да преценявате, че е изтъкване просто всичко е анонимно и потребителите пишат че са интелигентни, защото иначе няма как да го разберете вие не ги познавате.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: be8f24f366
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

53.   На колко години си? Звучиш ми като тийнейджърка на 12-13 г. Ами Ок щом харесваш само хубави хора. Може да си се възхищавате един на друг колко сте хубави. Предполагам, че нямаш опит в живота, затова мислиш така. Интересно като станеш на50 г. И не си особено хубава какво ще правиш тогава.
Извинявай, защото ми стана смешно. Но това, което си написала има и положителна страна. И аз харесвам хора, които са стегнати, чисти и се грижат за външния си вид без да прекаляват. Но това е само част от личността на един човек.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker