Не се вписвам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120981)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не се вписвам
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1658 пъти
Здравейте аз съм на 14 и съм в ново училище. Не се вписвам в него. Всички пушат наргиле, цигари, пият алкохол. Но аз не искам да пия и пуша, не ми харесва. Но това е начина по който ще се впиша в училище. Но аз не искам да правя това, само за да имам приятели. Всички ме смятат за странна и задръстена. По училищните коридори се разхождам сама, чувствам се самотна и не разбрана. Никой не иска да ме изслуша. Сама съм.
Какво да направя за да имам приятели?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 717d338393
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Охххх.... 10 000 хиляди пъти съм давала този съвет на всеки, който срещна... Но пак ще уточня:
БЪДИ СЕБЕ СИ!
Да не ти пука, че всички харесват еднаквото. Аз и много други хора като мен харесваме "индивидуалните" хора.
Като ходиш по коридора, , , защо се оглеждаш. Да не ти пука!
Живееш за себе си, не за другите и тяхното мнение!
-... АК/ж/16

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3ecc34b985
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В гимназията всички завиждат на известните ,пушачите ,оборотните,защото са харесвани,интересни и тн. и после какво става-всичките такива,които познавам или не записаха висше или завършиха някаква непотребна глупост и сервират по 12 часа,за да оцеляват,а в същото време ония смотаните,дето никои не ги смята за живи се класират добре,хващат хубави професии и си живеят живота.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: cc910dc41c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ясно е, че не трябва да пиеш и да пушиш, за да се харесаш на другите. Никой не е толкова специален, че да заслужава ТИ да правиш нещо, което НЕ ХАРЕСВАШ, за да получиш одобрението му. Все трябва да има някой в класа ти, с който си пасвате като характери. Дори и да няма, не е нужно да падаш на нивото на тези тежкарчета. Както казва номер 1, трябва да бъдеш себе си. Успех! ;)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3418d7060e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хейй, хейй!
Малко по-голяма съм от теб, но мисля, че мога да ти дам хубав съвет.
Колкото и банално да звучи, когато си себе си, тогава е най-добре.
Не искаш да пушиш, ами не пуши.
Не мислиш за алкохол, не пий.
Не искаш наргиле, не ходи.
Според мен за някои неща трябва да си на възраст, за да ги осъзнаеш, за да решиш дали пробваш примерно.
Алкохолът масово се пие от деца на по 11-13 години. Мозъкът не ми го побира какво усещат от това? ! Това нещо наистина е за по- пораснали хора, които искат се отпуснат малко, да си избухнат за една вечер, но на другия ден ще могат да станат и да си свършат задълженията.
Няма лошо, ако искаш да пробваш от нещо- дали ще е цигари, марихуана, наргиле... (стига да не е наркотици), но трябва да осъзнаеш рисковете от това- какво може да се случи по-нататък, ще си горда ли от себе си, какво може да се случи в бъдеще.
Давам ти пример със себе си, за да ме разбереш. Пробвала съм цигари просто за да видя какво е, но не ми харесва, не ми е приятно, намирам го за вреден навик. Но когато поех цигарата, преди това бях осмислила защо го правя и че нямам намерение да продължавам.
Казваш, че нямаш особено много приятели. Ами запиши се на някакви дейности извън училище. Има толкова много, особено ако си от по-голям град, където можеш да срещнеш хора, с които имате общи интереси.
От опит ти казвам, недей да търсиш много приятели и не се доверявай толкова. Когато намериш човека, ще го усетиш, но недей непременно да очакваш, че на всеки ъгъл те чака някой верен приятел. В днешно време лицемерието и двуличието са някак на пиедестал в училище, всички се опитват да се впишат в тази догма и именно заради това истинско приятелство, изградено на доверие, подкрепа и честност, е рядко срещано.
Цели се да намериш компания, с която да се чувстваш добре и най-важното СЕБЕ СИ.
Пожелавам ти успех! :)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9b23489648
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Поздравления, че не се отказваш от възгледите си да не пушиш, пиеш и тн. Познавам хора, който също мислеха като теб, но се пречупиха. Това не трябва в никакъв случай да правиш. Не е нужно приятелите ти да са в училището. Дръж се нормално, не се поддавай да правиш като тях и ще разбереш колко по-добре ще се чувстваш, когато не изневеряваш на себе си, отколкото да си заобиколена от хора, който едва найстина ще ти бъдат приятели.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 239f21b246
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Разбирам те напълно. Кофти е да си заобиколен само от тъпаци и да почнеш да се чудиш дали ти си ненормалният.

Изобщо не се налага да "се вписваш" към някакви изпаднали идиоти. Ако утре се нашмъркат и скочат пред влака, ще съжаляваш ли, че не си се "вписала" и в това приключение?
Никога не забравяй и си повтаряй, че ТИ не искаш да си с компания като тяхната, защото не струват, а не че те не те искат. Радвай се, че си смислен и ценен човек, каквито вече много малко са останали.

Лошо е само, че ще трябва да ги изтърпиш докато завършиш училище, но опитай се да се забавляваш като ги гледаш отстрани колко са смешни и как се водят като овце по всичко, което някой обяви за "модерно".

Другият вариант е да се подпираш цял ден на цигарата като тях, за да те приобщят, но ти гарантирам, че това няма да те направи по-щастлива. Просто още по-отблизо ще видиш, че нито ще са ти истински приятелки, нито имат мозък да говорят на смислени теми и просто ще ти омръзнат. Не ти препоръчвам този вариант, но ако много ти е криво, че не си част от тези компанийки, пробвай. Гарантирам ти, че не си струва и още повече ще се разочароваш.

Успех и умната :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: e518fe98ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   О, мила! Искрено ти съчувствам, защото и аз съм била на твое място, но то беше заради други причини, далеч не заради цигарите! Остави тези, които пушат и пият само за да са, , готини, , . Във всеки град има такива! Едва ли цяяялото училище пуши и пие. Все ще има изключения. Сприятели се с тези изключения, и лека-полека ще си разшириш кръга на приятелите. Късмет! Горе главата! <3 <3

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 4c2dfe2c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не се повлиявай от другите. Моят братовчед е модел и не пие и не пуши. а само тренира и мога да ти кажа. че има супер много приятели и винаги са го харесвали. защото е различен.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 87c9a651ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И какво като не пушиш и пиеш? Аз също не пуших, но в компанията ми имаше много, които пушеха. В междучасията ходих в пушкома просто при приятелите си да лафим, докато те пушиха или както казвам аз, докато се тровят. Ако имаш интелект, ако умееш да общуваш с хората, голяма работа, че не пушиш и пиеш. Аз и до ден днешен не пуша, но в даскалото, в университета, на работа винаги е имало пушачи, с които съм приятел и това не е било проблем.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a2ef6e4516
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Цигарите и алкохола нищо няма да ти оправят, оправи си съзнанието! Не позволявай да ти налагат мнението си, както и да те карат да правиш разни неща, защото ще съжаляваш. Бъди човек и ще ти обръщат внимание, няма да е нужно да е на тяхното.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c648d260e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Адски много ви благодаря за милите коментари !!! <3

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2eee4f18fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Има хора, които и пият и пушат, но пак не могат да се впишат.
Ти просто не можеш да общуваш свободно, нямаш достатъчно увереност в себе си.
Затова трябва да поработиш върху социалните си умения. Да добиеш повече увереност като говориш с някой.
Трябва ти самочувствие.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 376c761f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   2 Това е често пробутвана лъжа, особеноо в България. Завърши, хвани си професия и си живей живота, само че, животът не се ограничава да професия и пари. За съжеление, много хора тръбят предходната мантра - "университет, професия, пари". Когато минат едното, имат второто и получат трето ... Животът им не е точно цветя и рози.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d5de3e36de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Знам какво ти е. Аз тази година съм 8 клас и всички в училището пушат, пият т. н. Но има едно момиче с което се познаваме от няколко години и е в моя клас, дружа с нея, а другите каквото искат да правят. Така че ако в твоя клас няма някое такова по-нормално дете, виж в съседните паралелки. Може да е и по-малък/а или по-голям/а от теб, няма значение. Важното е, че така ще се почувстващ по-добре.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: baf95d598d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   И аз бях задръстена като теб и първите 3 години в гимназията бяха ад. На 4-тата си намерих приятелка и двете с нея си помагахме взаимно в оцеляването. А последната година май част от съучениците ми почнаха да се посвестяват и вече се държаха доста по-добре. Никога не им станахме любимки, но поне ни уважаваха. Така, че мила, разбирам те. Ще се справиш. И вместо да се занимаваш с глупости, като другите, използвай тези години да научиш нещо полезно. Няма да съжаляваш, че не си пропушила.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: ec5a915af6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Ако този системен подигравателен тормоз продължи, недей да рърпиш ми се оплачи на класната/ класния. Или на директор/директорла. :) няма нищо по-хубаво от това да си различна. Запомни го. Поздрави

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker