Харесва ми самотата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Харесва ми самотата
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1422 пъти
Интересното е, че не съм сама през най-голямата част от времето си. Имам приятели в училище и извън него, сериозен приятел от повече от година и щастливо семейство. Въпреки това далеч предпочитам и да бъда на саме с мислите си. Няколко пъти забелязвам колко ми харесва да стоя на тъмно вкъщи когато всички си мислят, че спя. На някои места обаче това се провявява много повече. Качвайки се на ферибота за любимия ми остров в Средиземно море, на който ходя по два пъти всяко лято, мисля единствено за момента, в който ще седя сама на носа и ще гледам залеза, звездите или ще търся делфини. Но когато най-накрая успея да отида там все се намира някой, който да ме е проследил. Започва един от онези странни разговори, след които осъзнаваме колко добре познаваме този човек, но не намираме никакъв смисъл в казаното по време на разговора. Не знам за вас, но на мен ми се случва често. Когато съм на едно от тези места, които свързвам със самотата, се чувствам много уязвима и ако някой успее да ме намери в такъв момент разкривам себе си и всичките си мисли без да ми прави впечатление какво правя. Друго такова място и време, асооциирано от мен със самотата, е залезът гледан от един от високите хълмове на острова. Качвам се там съвсем сама и не ми се е случвало някой да ме проследи. Това е едно от местата на които се чувствам толкова себе си, колкото дори не се познавам. Такова място са и плажовете през нощта, докато по средата на деня са наистина ужасно за мен място. Няколко пъти взимам SUP борд и греба до най-далечната шамандура в празния залив, за да мога да се закача за нея и да избегна хората на плажа. Не знам какво толкова ми харесва в самотата. Пиша това в 4:00 часа след нощ, прекарана на тревата пред балкона на хотелската стая. Прескочих парапета и се изнизах от стаята, докато останалите си спяха спокойно и независимо от моето съществуване. Бидейки сама с мислите си за тези скромни няколко часа се зачудих защо толкова ми харесва самотата... реших да задам въпроса си на някой напълно безпристрастен... Е, какво мислите? Случват ли ви се подобни неща? Как се справяте?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: e48a5b17df
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей.. интересно нещо си написала. Ще си позволя да изразя мнението, а ти ще кажеш колко е така. Може би ти си човек, който по една или друга причина е свикнал да е сам. Може така да си расла, с хора, които не те разбират и си свикнала да си си самодостатъчна. Може би това е бил моментът, в който си осъзнала, че "емоциите замъгляват преценките ти". Може би мислиш най-добре, когато си сама. Може би си човек, който може да бъде за другите екстроверт, но вътрешно твоето аз е интровертно. Най-вероятно от казаното, което прочетох.. трудно споделяш. Не си от типа хора, които задължително имат нужда от рамо във всеки един момент.. разчиташ на себе си, знаеш, че можеш да си удариш и сама рамо, когато ти е трудно. Твоето място на зареждане, на подреждане на мисли.. е твоята лично усамотение. Не си от типа хора, които разговаряйки с хората стигат до заключения или им олеква.. ти дълбаеш само и единствено в собствените си мисли и себе си, ти сама си събеседник на себе си. Не си олегнала на мисълта, че ще търсиш разбиране, хората са това, с което се налага да се сблъскваш всеки ден, някои ти допадат частично, а повечето те изморяват. В самотата няма кой да те измори, няма да се чудиш този-онзи приятел ли ти е, няма да си мислиш: "О, това колко ли ще продължи", защото самотата може да е вечна и няма заплаха. Това е сигурното място за теб. За теб то не е човек, не е музика, не е хоби, в което да избягаш. Бягаш там, когато искаш да си подредиш мислите, бягаш там, когато искаш нещо да кажеш, бягаш там, защото знаеш, че най-добрият събеседник за теб.. си ти самата. Колко от нещата, които написах, са така.. само ти знаеш, но не се плаши от това. Хората, които намират хармония там, могат да се справят и с най-огромните проблеми, а често и не се оставят да зависят от обстоятелствата.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6ce89cea8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Намери си правилните хора. Аз в момента съм в Англия работя тук от 1 година. Още малко ми остана и се прибирам в България. И аз в повечето случай обичам да сам сега. Аз съм много земен общителен човек. Най обичам да сам сред хора и да им помагам да обменяме идеи. Просто аз съм морален презирам егоистите и затова в повечето случай оставам сам. В тези моменти сам като теб. Наслаждавам се на природата и давам спокоиствие на духат ми. Ще ми се да имам момиче до мен да е обичам ама още сам млад има време.

Отговора на въпроса е в теб. Щом ти харесва и непречиш на другите не е проблем.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: e8226cf13d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И аз обичам да оставам сама за определено време.. Така се наслаждавам на природата или си мисля за свои си неща. И си почивам. Съвсем си е нормално.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6ebdbc426b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всеки има нужда от време, в което е необезпокояван. При някой хора е повече, при други е по-малко.
Само гледай, да не прекалчваш. Ако се случи, да не излизаш с дни от вас, да не говориш с хора извън работата и/или училище (освен ако, не сте задружни, като семейтво - случва се, но рядко), то тогва трябва да се притесняваш.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b50bb22977
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей. Аз чувствам абсолютно същото нещо. На моменти толкова много искам да остана сам, че когато някой ме заговори или започне да се ме заминава със съвсем различни неща, вътрешно имам чувството, че ще откача, просто не искам човека да ми говори, та дори да стои близо до мен. В момента отново съм сам в една голяма стая в къщата ни на село и се чувствам много добре. Вечер излизам, ходя по двора, гледам звездите. Такива моменти ме вдъхновяват да пиша и стихотворенията си. Найстина прекрасно е на моменти да останеш сам

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3956c8a90c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не ми се случват такива неща. Възприемай това като отличителен белег от другите. И че си различна. Не е казано, че си психично болна, просто си РАЗЛИЧНА. Всеки един от нас имаме свойте тайни и се различаваме се с нещо от повечето хора. В това да си сам няма нищо лошо но гледай тези среднощни разходки да не ти докарат някоя беля.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker