Съжалявам, че не си купих Сеат! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Съжалявам, че не си купих Сеат!
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1735 пъти
Здравейте! Аз съм момче на 19. През януари 2017 взех книжка и нашите решиха да ми купят кола. Баща ми хареса един Сеат Леон, но аз настоявах да е BMW E 60(петица). накрая пречупих нашите и получих страхотен перлено бял седан 523. Сигурно е струвала цяло състояние! На първи август 2017 излязох от нас, и BMW-то го нямаше! Панирах се, не знаех какво да правя! Обадих се на 112, но оттам някаква заспала леля ми каза, че шансът да го намерят бил минимален! Направо откачих! Стана ми лошо, причреня ми! Седнах на тротоара и просто гледах колите, минаващи около мен. Седях така около 40 минути. После се опомних, и тръгнах към РПУ-то. Въпреки това, което ми казаха на 112, имах някаква надежда, която обаче бързо изгасна, защото в полицейското беше един злобар, който ми обясни, че ако разследва всяка една кражба на кола в София, щял да полудее. Тръгнах си съсипан. По пътя, без да знам защо, гледах всяка една кола, може би се надявах да видя BMW-то си. Не знам дали да кажа на родителите си, защото баща ми ме предупреди, че тези коли се крадат много, и въпреки това аз настоявах. Съжалявам, че не купих Сеата! Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: e1dd6d68e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вземи си форд или ауди. Само немските и японските коли са здрави машини, от личен опит ти го казвам. Едно фордче от 99-та, ще пере по пътя както моето ;) и не се крадът, нищожни пари са, не си струва риска..

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2c9c142a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Купиш ли ти такава кола ЗАДЪЛЖИТЕЛНО каско застраховки и тем подобни и особено ако си от София! Приятел на баща ми има Е60, само че М5, която е 500 и колко коня. Веднага след като си я купи отиде и и направи каско, застраховки и тем подобни! Не сме от много голям град, но има и тук крадци! Каското е скъпичко, но поне ти е мирна главата ако стане нещо... Нашите и те си взеха кола преди 4 години. Не е кой знае какво, обаче нашите много си я харесаха и и направиха каско. Пластмасата на страничното огледало се спука и майка ми като отиде веднага издадоха документ и след колко време дойде. Майка ми не даде и 1 стотинка. Все пак за това плащат. Мисля че плащат или по 400 или 500 на година. Може и повече. Поне им е спокойно. Каза ле си ходил в полицията. Те са ДЛЪЖНИ да обърнат внимание. Няма как просто ей така да те отхвърлят. Вероятно имаш фейсбук. Пусни снимки на БМВ-то и нека твои приятели го разпространяват, че да стигне до повече хора! Дано го намерите!
Момиче 16г.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 21c4a3f166
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Такава кола не се държи на улицата, а в гараж.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f47faa91e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен кажи на вашите. Дори и да ти се скарат по - добре, защото те ще знаят какви мерки да предприемат!
Смисъл, щом баща ти е способен да изкара толкова пари, че да ти купи тази кола, значи определено не е глупав и трябва да му се доверяваш повече.
А и в полицията може би баща ти ще го вземат по - насериозно.
А и тъй или иначе вашите все ще разберат. Няма как да скриеш от тях, че колата я няма. Затова по - добре още днес им кажи.


И още нещо - според мен проблема не е толкова, че си си купил Сеат, а че може би живеете в гаден квартал. И друга кола да си беше взел може би пак щяха да ти я откраднат. Преценила са, че ще им се получи кражбата от теб и така.
Все пак стискам палци след намесата на баща ти колата да се намери.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2f9d1496d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Колата не е ли застрахована ако не е много лошо иначе се обаждай на застрахователя. Сеата щеше да е по добре за първа кола. Не се ядосвай важното е че ти си жив и здрав всичко ще се нареди утре може да си с нова още по добра кола

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 105e49d304
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   А гараж нямате ли? Защо си го паркирал на улицата, за да се фукаш ли?
На майката на един приятел й откраднаха колата и полицията я намери сравнително бързо, после един месец се занимаваха с формалности и бумащини, но в крайна сметка й я върнаха. Става въпрос за София.
На 112 не се звъни за откраднати коли, а за спешни случаи. Излагаш се. През това време, в което ти си занимавал с глупостите си "заспалата леля", някой може да е умирал. Осъзнай се малко.
Връщай се в полицията и се разправяй с тях. Не може да ти кажат "не ни се занимава". Това им е работата. Настоявай. Успех, дано я намерят.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c034d206ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тежко е да ти купуват кола вашите. Моите съболезнования. А ето ме мен, с 21-годишен опел :)

Освен да кажеш, няма какво друго да направиш. Станалото-станало. А колата вече е разфасована в някоя морга, така че шансът ти да я намериш е нулев. Съжалявам.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f757b8aa49
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ами трябва да кажеш на вашите, щото няма как просто. А най-добре ти събери пари за кола. Аз събирах за моята кола.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 7959fcac9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Това е то София! Хвалете ми я столицата. Във Варна дори за откраднат смартфон да отидеш в полицията, носиш ли му документите, ще потърсят из заложните къщи и ще го намерят. Новите коли имат проследяващи устройства, доколкото аз знам.
Като бях в София, всички ми викаха, че Варна сме провинция. Ето ти провинцията сега. Полицията не съдейства на жителите на град София.
Отиваш момче в полицията и, докато не те съдействат, стоиш там. Ако нещо ти направят проблем, ти напишат глоба или закопчеят, взимаш адвокат и ги разсипваш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b7c4820565
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Обевявай автомобила за краден, на момента, че иначе, ако както си карат, блъснат някого и избягат, а ти си се забавил с 3 дена, да кажеш, че са ти откраднали колата, познай кой ще отнесе цялата мизерия...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker