Простотията ли води светът? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Простотията ли води светът?
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 2704 пъти
Здрасти на всички! :)
Първо да кажа, че който го мързи да чете, да цъка back и да си търси друга по-кратка тема, понеже аз доста ще попиша. :)

Това, което ще напиша не е история от живота ми или нещо такова. Искам да споделя моето мнение и моите разсъждения за живота. Вие ще прецените дали са правилни или не. :)
Започвам с всепознатата тема:

"Аутсайдерите"
Имам доста познати, които са така наречените аутсайдери и всъщност са доста свестни. Забелязала съм, че едно красиво момче или момиче, което е желано и търсено, по характер е просто ужасно. Убижда, критикува, иска по-слабите от него/нея да страдат. Харесва й/му да се подиграва на другите. Защо така бе хора? Трябва ли да си отхвърлян, да търпиш подигравки, убиди, да те тъпчат, за да можеш да станеш човек? Защо едно красиво момиче например, не обърне внимание на някое по-стеснително момче, ами само ходят и се оплакват насам-натам, чем омчетаа били гадняри. Ами те излизат само с гъзари, а те са такива, поне докъто не им дойде ум в главата, което е рядко явление. Не искам да нападам момчетата, защото и женският пол не е китка за мирисане. ПО американските тийн филми предполагам, че сте гледали:
смотанячка-отхвърлена, нещастна, здраво мислеща и мразеща другите надути момичета, влюбена в най-известното момче в училището. И какво? Какво изводи да си водим сега? Като е толкова интелигентна и здраво мислеща, защо тича подир г*за на такъв тъпанар, знаеки, че е говедо, но пак го харесва. МИ погледни и другите около теб ма пача. И в живота е така. Няква шматка си стои в къщи и си мечтае някое готино момче да я забележи. Това няма да стане, ако тя не положи усилие да си намери добро и свястно момче, а не някав супер готин пич ;) и после да се окаже пълен задник. С момчетата е по същият начин. Някав пъпчасъл глупак, стои и се вайка, защо момичетата не го харесват, но
готините момичета ;). Не забелязва другите около себе си, а търси само няква от рода на "кифлите". Аз лично имам приятели от всеки вид :Д така да кажа. Имам "приятелки" от вида на к*рвите. С тях не можеш да си истинска приятелка, понеже това е непосилно за тях. Винаги ще има завист между вас и интриги няма да ви липсват. Сега понеже нападнах "кифлите" и много от вас ще кажат, че им завиждам. Това не е така. Аз не искам да има разправии, но тези момичета прекаляват с грима, съблазнителните дрешки и т. н. Аз съм момиче на 14 години и не мога да си представя да се юрна да лапан на някое момче к*ра или да се ч*кам с всеки срещнат, както правят повечето от тях. (извинявам се за думите, които използвах :))Аз лично не обичам да ходя по дискотеки, кафенета или на кратко да не се прибирам цял ден и цяла нощ вкъщи. Не че изобщо не излизам, в седмицата като излезна на кафе един два пъти и ми стига, просто нямам желание да вися по цял ден в някое заведение. Не ги ли е страх тея хора, като тръгнат по тея дискотеки, то това са наркотици, алкохол, изнасилвания, пиянски изпълнения, никой не се замисля, че по този начин си проваля живота. Нека се забавляват в това няма нищо лошо. ;)Кажете сега не съм ли права? :Д

П. С. Моля не ме съдете за правописните ми грешки. Хич ме няма в граматиката, какво да направя? :)Всеки си има някакъв недъг. ;)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 месеца
hash: f497e5ec9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С три ръце съм за теб! И на мен не ми харесва някви кифли да се мислят за кроасан :) А и винаги различните са отхвърляни от обществото, това е така, така ще бъде и така е било. Може да е кофти, но това е живота. Хората искат нещо, но на готово... някои да им го направи, а ако се понапънат да го постигнат ще е 100 пъти по-бързо вместо да чакат на готово!


>>> Тишански <<<

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 96dcbffbea
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така е наистина, но въпреки че тук, ние, свестните и мълчаливите и водещи нормален начин на живот хора, сме отхвърляни от ония олигофрени и пияници, си мисля че един ден ТАМ ГОРЕ май ще стане обратното. ;) Тъй че бъдете себе си, да не ви пука че другите по некой път ни използват и ни обиждат, все пак АЗ напримерно знам кой съм и какво искам от живота, за разлика от ония неориентирани олигофрени дето като им кажа че са тъпи ми се обиждат, а аз им викам, чекайте бе аз не обиждам никой, аз просто казвам истината. А и все пак доброто винаги побеждава злото, измамниците никога не печелят, на лъжата краката са къси, правиш добро връща ти се добро, а правиш ли лошо ти се връща лошо! ;)
Бъдете себе си, уважавайте другите (тези които го заслужават) и бъдете добри към другите (направо към всички), това е най-важното!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 02264f964b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ти си умно и готино момиче! Отдавна не бях чела тема, която да ме израдва:) Напълно те подкрепям! Особено в частта за смотлата и пича:) Защото от смотльо до аутсайдер има много голяма разлика. Аутсайдерът просто е различен, а смотльото хем не може да се впише в кифленско - пичовската среда, хем му се иска! Заслужава си да му е гадно, като се захваща с такива. Свестният аутсайдер пък е много ценен човек, както и ти отбелязваш. Ако поне половината тийнове разсъждаваха като теб... би било супер! Но, знаем всички, че не е възможно. Другото, което много ме впечатли беше пълната липса на злоба в темата ти:) Продължавай в същия дух, супер си!

Поздрави: Борония

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: e0bc4bc0c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Готините в училище обикновено не успяват в живота, гледай си ученето после университет, хубава диплома, хубава кариера, голяма заплата. След училище никой няма да се интересува колко си била готина, а какво можеш. Доказано е простотията обрича на бедност, виж циганите, за да се издигнеш трябва да си по-добра от другите. И аз мисля че дискотеките и чалгата са развъдник на простия, пророк, и престъпност. Хората за който говориш мислят само за деня, виж колко хора не си плащат осигуровките или се усигуряват на минималната заплата, това ги обрича на бедност на старини. Виж сегашните пенсионери, който си спомнят безгрижното за детство. Зависи как се уредиш, като възрастна може и да си живееш много по-добре. И аз мисля много като тебе защо простаците са много повече от умните, но много преуспяли хора сега в миналото са се чъвствали по подобен начин, но имено различните хора движат прогреса, внасят нови идей. Сигурен съм че до няколко десетилетия можеби и 100 години, хорате ще бъдат подобрени с технологийте но до тогава има време. Пожелавам ти успех. Хората като теб търсят събеподобни. Момче 18.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 095256a15d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   "Моля не ме съдете за правописните ми грешки. Хич ме няма в граматиката, какво да направя?"

Еми вземи да я понаучиш, това не е пеене или актьрство, че да става дума за талант. Според мен на вярна посока разсъждаваш, но се изказваш доста детски. Като започнах да чета не те взех на сериозно, защото си мислех, че си някоя 25 годишна кака, която дори още не знае как да се изразява, като такава.

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 6c2f4a22f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Светът го води Мъдростта, а самият той (светът) съществува като специален тренажор, на който глупостта чрез множество проби, грешки и осъзнаването им се превръща в Мъдрост.

По-напредналите (като теб) доста често не могат да понасят глупостите на начинаещите, докато не осъзнаят, че последните са просто деца в някакъв (духовен) смисъл и имат право да си направят и грешките, и глупостите, защото и напредналите са били такива... някога... преди много животи...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 1814edaefc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   хмм, защо няма повече хора с подобно мислене на твоето мнение, мда иначе да простотията в момента е главната задвижваща сила за мн хора :Д това си е и няма много изгледи да се промени, както (мисля) е казал Аинщайн (или някой друг мъдър човек) има две безкрайни неща на този свят, 1вото е вселена, 2рото е човешката простотия, като за първото не съм 100% сигурен

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: b763ca62ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   ... .. Съгласна съм с всичко, което си написала... ;)

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 66ae346475
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Евала ти бе! Малко си груба на места, ама то такъв си е живота... удивително е че на 14 години проумяваш толкова много неща... все така и занапред! ! и никога не предавай себе си! когато пораснеш достатъчно ще разбереш и че всеки е сам на тоя свят.. приятели, познати, всичко е въздух.. няма такива понякоя като верен приятел.. всичко е до време, после хоп, хайде всеки да дърпа към себе си... така че ме кефи твоя начин на мислене.. абсолютно обективен! :) все така!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker