Майка ми разбра, че не съм девствена!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Майка ми разбра, че не съм девствена!!!
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 4299 пъти
Наскоро започнах да си водя дневник, в който записвах някой тайни.... Миналия месец ми закъсня цикъла и се притесних дали не съм забраменяла оказа се фалшива тревога, но го записах в своя дневник... Майка ми наскоро го е намерила и прочела някои неща и се е дасетила, че вече водя интимен живот с приятеля ми ( който в прочем тя не харесва много).. И започна да ме тормози психически знам че съм виновна срам ме е от нея немога да я погледна в очите тя в мовента ме има за парчал и незнам много съм объркана как да постъпя иде ми се да избягам от това мъчение. Преди тя ми имише голямо доверие и ми даваше много отговорни задачи а днес ми каза "Че вече няма да бъде като преди че щяла да се притеснява повече и че съм парцал и съм и паднала в очите" Моляя за съвет какво да правя много се притеснявам само за това лисля даже изпитвам страх дали няма мама да си промени спрямо мен. А искам да кажа на 16 съм приятеля ми е на 20 постъпката ми беше обмислена. Много Обичам това момче, но мама не. Пък и мама с приятеля ми не се разбират. Имам чувството че съм радвоена. Дайте ми съвет моля...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 872675bcc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Майка ти трябва да ти е паднала в очите, че ти е чела дневника и ти прави такива проблеми на 16 години. Изобщо не си пропаднала ако ползваш кондоми, имаш си 1 момче, не си тръгнала из махалата, а майка ти е много проста женичка щом ти чете дневника. Трябваше да ти каже за контрацепцията да кажем, да ти даде пари за кондоми или направо кондоми и толкоз. Аз имам доведена дъщеря, която живееше при нас през ваканциите - цяло лято и така нататък. Нарочно съм оставяла кондоми в банята ѝ. Сложила съм в един шкаф всякаква санитарна козметика, но и кондоми - показала съм ѝ да знае. Намери си приятел някъде на твоята възраст и си го води вкъщи. Баща ѝ правилно каза - поне те знам къде си и с кого си и не се мъкнеш по нощите с непознати хора.
Днес тя е на 20 години и има вече трети сериозен приятел, но всичките сме ги познавали и ни е било спокойно, защото си знаем с кого е и къде е. Малко е неловко, но сутрин дори закусваме заедно и така нататък, а когато си няма приятел и излиза някъде ни е било по-притеснено. Имаме доверие, че няма да ни направи баба и дядо, говорили сме за птичките и пчеличките и толкоз.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a874c5516f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Авторке,
майка ти има пълното право да ти се кара и да не одобрява "приятеля" ти. Със сигурност и с пълно право се притеснява жената, че нейната дъщеря си е намерила някакъв пропаднал тийнеджър. Авторке, ти си една неблагодарница. Ти се изплю на грижите и труда на майка ти. Ти какво искаш от майка ти? Да се радва, че водиш полов живот и че си се превърнала в парцал.
Всеки разумен човек, който мисли с главата, а не със задника или половите органи, ще одобри постъпката на майка ти. Майка ти е човек и достойна жена, щом мисли за моралното състояние на дъщеря си. Но за жалост, ти й се изплю и нейните майчински усилия са отишли на вятъра. Майка ти е човек, докато ти ти си една...

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1ad7f03ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Защо ти чете дневника, глупаво е да ти говори така. Шокиращо е родител да го разбере, но е нещо съвсем нормално. Тя нима не е била на твойте години.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f3642e612b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За майка ти е шок, не е знаела, че си започнала да правиш секс и реагира неадекватно. Опитай да говориш насаме с нея спокойно. Избери момент, когато няма друг в къщи и ще имате достатъчно време за разговор. Опитай да говориш спокойно, кажи и че нейното отношение те тормози и че искаш да си оправите отношенията. Попитай я как да се предпазваш от забременяване.
Все пак, помисли защо тя не харесва приятеля ти. Всяка майка иска най-доброто за детето си, може би тя има някакви основания да бъде резервирана за него. Опитай да мислиш и ти за твоето добро бъдеще, не бъди под влияние само на емоцията.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 583b36db9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Към №1 - Много незряло и злобно от твоя страна, да наречен човек който не познаваш прост.

Родителите са тези които се притесняват за децата си, родителите са тези които като стане нещо са душевни отдушници, родителите са тези които страдат, когато стане нещо необратимо в живота на децата им.

Това че е чела дневника й, не я прави проста, а отговорна майка която иска да е в течение на нещата.

На 16 не е нито малка, нито голяма- Така ли иначе по закон е малка и не може да взима самостоятелни решения.

Да прави секс с някого е също толкова опасно, колкото да обикаля цяла нощ по нощите и да не я знаете.

Защо криеш от майка си, че не си девствена? Ако стане така че забременееш? А ако хванеш гъбички, а в най-лошия случай и СПИН, тогава?

Ще кажеш че не си го правила със случаен, но колко много хора, не искат да си признаят че са болни от ХЕПАТИТ и СПИН, просто си нямаш на идея.

Презерватива, не дава 100% гаранция, а вие си мислите че са много надеждни.

Плюс това си тийн момиче, трябва да се занимаваш с дейности за твоята възраст, а гаджето ти ако е сериозно, ще те изчака до пълнолетие, каква е гаранцията че сега когато си му се отдала няма да те зареже? !


Колко време ходиш с това момче? Обмислена стъпка, абе не ми се вярва да е много обмислена, защото първо трябва да се нагласиш психически и след това физически, дори 20 годишните момичета не са много готови от психична гледна точка, а какво остава за 16 годишни.


Сега когато водиш полов живот, трябва да ходиш на прегледи при гинеколог, ей така от съображение за сигурност за здравето си, а ти си непълнолетна да ходиш сама, за това трябва да си с придружител.


Казвай на майка си другият път и не си води дневници, защото те няма да ти помогнат.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a66bc6e381
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мило момиче,
една майка няма право да нарича дъщеря си парцал.
Не иснам да я обиждам, защото ще те заболи и няма да помогне, но не знам и как ще се справиш със ситуацията.
Няма да можеш да говориш с нея без да стане скандал
Ако искаш и напиши писмо.
Обясни й че растеш, че си направила това, защото го искаш, а не за да я разочароваш, че може мнението и за него да е вярно, но на този етап ти ще бъдеш с този човек.
Кажи и колко те наскърбяват нейните обиди, защото я обичаш с цялото си сърце.
Кажи и всичко, което чувстваш и излрз за ден, дай й време да го премисли...
Прегръщам те!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 872675bcc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Номер 5, по закон след навършване на 14 г. човек може да взима такива решения. На 16 г. е съвсем човешко и нормално едно момиче да си има приятел. Вечно забраняващите, следящи и обсебващи родители правите мечешка услуга на децата си и губите доверието им, защото те няма да спрат да се виждат с приятелите си заради вас, а просто ще го правят тайно.
Вероятността момчето на Авторката да има ХИВ, Хипатит и ко. е минимална, а кондомите (противно на митовете) предпазват. Все някога човек ще прави секс - и на 50 г. можеш да хванеш Хепатит и СПИН, не си имунизиран, но сред младите дори вероятността е по-малка, защото и момчето най-вероятно е девствено или е имало много малко сексуални партньори на тази възраст.
Вероятността майката на Авторката да хване такава болест от любовника си е по-висока, защото той ще е имал повече сексуални партньори от младото момче и по-възрастните не ползвате кондоми много-много.
За мен Авторката изобщо не е „парцал“, а едно нормално момиче на 16 г.
Заради такива родителки децата се крият и правят глупости. Дъщерята на наша съседка така беше забременяла, беше се крила от страх от родителите си до последно и роди направо един ден, вкарвайки всички в шок!!!
Когато нямате доверие на децата си, вие не можете и да им дадете информация и да им помогнете в случай на нужда. Когато децата ви нямат доверие - те се крият и правят много по-страшни неща.
Пример са сестрите Белнейски, които са израстнали в такъв дом - никога няма да разберем какво точно се е случило с тях, но факт - било им е забранено всичко и при първо излизане в дискотека наивни каквито са си били са се качили при разни мъже в колата - е, какво като са били девствени до 18 г.? Спаси ли ги това
Хиляди пъти предпочитам да знам къде е дъщеря ми, с кого и аз да ѝ купя кондомите, отколкото да я копая после заради някаква тъпотия - примерно да се качи в кола на пиян пикльо, да се качи в кола на убийци и тем подобни.
Има винаги определени граници, но ако те са задушаващи и несправедливи, младежите не спазват нищо
Ние имаме определени правила, които са основни - да се прибере точно в еди колко си часа, да знаем точно къде е и с кого е, да си е включила телефона и така нататък и тези правила се спазват на секундата, но никога няма да забраним нормални неща за едно 16 годишно момиче - примерно да си има приятел е едно от тях и да - сексът също е ОК на 16, защото ѝ се доверяваме, че ползва предпазни средства! Събудете се - това, че забранявате секса на младежите не значи, че няма да правят. Ще правят, но тайно и няма да знаете къде и с кого са децата ви

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 872675bcc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   н 5, не лъжи децата, че трябвало да ходят на гинеколог без проблеми и с придружител. Придружител-родител ти трябва само при аборт. Също ако нямаш проблеми не си длъжна под 35 г. да ходиш на профилактични прегледи - и НЗОК не случайно не ги плаща
Аз съм ползала кондоми за контрацепция и не само са ме предпазили от СПИН, ХИВ, но и от гъби, хламиди, ЧПВ и други подобни.
Много момичета ходят на гинеколози ПРЕДИ първи полов акт да им изпишат антибебе хапчета. Дори за това не ти трябва родител - родител ти трябва за аборт, разни операции и така нататък. Да, авторката без позволение на родител не може да направи аборт, но младите днес знаят как да се пазят и не се стига до там.
Половият живот сам по себе си обаче не налага да киснеш по гинеколозите. Има жени, които са девствени и имат гъби-мъби, има жени като мен, които никога не са имали гинекологични проблеми. Дори ЧПВ съм негативна, нямала съм никога гъби и тем подобни, абсолютно здрава, а водя полов живот от 17 годишна.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 06c124135c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мила, понякога родителите могат да забележат , които ние не можем да видим докато сме заслепени от чувствата си. Възможно е майка ти да е забелязала нещо лошо в приятеля ти, което ти не виждаш и да се опитва да те предпази. А може пък и просто да и е трудно да приеме, че вече порастваш. Твърдиш, че обичаш момчето повече от нея да ама няма гаранция, че ще сте заедно завинаги. Утре може да се разделите и ти при кого ще отидеш да те утешава при мама. Жената може и да е разочарована от теб сега, но никога не би те изоставила в труден момент за разлика от другите. Може и да е попрекалила четейки дневника ти и навлизайки ти в личнотото пространство, но по -добре прекален контрол отколкото нулев! Точно поради липса на такъв от страна на родителите едно 11 г. момиченце сега не е сред живите!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 9b05f903e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   И вместо да ходиш с батковци вземи си преговори материала по БЕЛ, че скоро почвате училище! Историята ти е пълна с грешки, а и така ще докажеш на майка си, че си отговорна.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 00f84dbe16
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Като за начало спри да си водиш дневник. Защото рано или късно винаги се намира кой да ти го прочете. Толкова е близко да акъла.
На 16 не е ненормално да водиш полов живот. Просто майка ти може би е леко задръстена и прекално много се притеснява за теб.
За гинеколага - хубаво е (не казвам задължително) да се ходи поне веднъж годишно, дори да е девствено едно момиче, то щом ѝ е дошъл месечен цикъл е препоръчително специалист да хвърля по едно око ей така за всеки случай. Има достатъчно жени гинеколози! Няма нищо срамно или неморално - все едно ходиш на зъболекар. И не - няма нужда от придружител, както няма нужда и при зъболекаря.
Отиди на генеколог-жена - хем да те погледне, а и хем да ѝ зададеш всичките въпроси, които имаш относно секса и предпазването от нежелана бременостт - тя ще ти даде най - точните съвети! Докато майка ти или някоя приятелка има вероятност да ти дадат заблуждаваща информация поради невежество.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b000ca1f83
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Номер 5 е напълно права, другите са разхайтени жени, които съм сигурен че нямат дъщери, но иначе големи "експерти" в тази област.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 872675bcc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   n13, откога сексът с 1 мъж те прави „разхайтена жена“. Просто нямам думи. Твоята дъщеря секс няма да прави сигурно. Точно на най-„строгите“ родители децата са най-разхайтените, защото нямат какво да губят - вашите правила са толкова абсурдни, че децата ви тайно вършат най-глупавите неща, а ако има малко, но ясни и ВАЖНИ правила, ВЗАИМНО доверие - децата си спазват правилата.
Благодарна съм на родителите ми, че не са ме гледали в саксия и не са ми ровили по нещата.
Децата, гледани в саксия и под непрекъснат контрол, в крайна сметка не могат да се оправят в живота - тях ще намерите пред кабинетите по аборти, в канафките след каране пияни и без книжка, пияни-заляни в Студентски град, когато най-после са се оттървали от деспотичните си родители....

И какво е постигнала деспотичната майка на Авторката? Станала ли е Авторката девствена и възстановила ли се е „скъпоценната“ ципа с това „ти си боклук“. Не.
Нещо повече - Авторката е загубила доверието в майка си и вече няма да си води дневник, ще се среща с момчето и всички бъдещи приятели тайно, а ако се случи все пак някаква беля - няма да каже на родителите си - такива правят криминалните аборти примерно, но това е друга тема
За мен родители като майката на Авторката са отровни родители, напълно неготови за ролята си да си родител на младеж. Авторката не е бебе, не е детенце вече - тя е млада жена и явно майката не може да приеме факта, че е станала възрастна и има полово зряла дъщеря.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 404e6ebc70
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Да и аз това се чудя, има момичета, които правят оргии с по 3-4 мъже. В основното училище имах доста хубава съученичка, която стана проститутка на 12 години! И друга, която я последва 2 години след това. На 16 години е нормална възраст за секс и то с приятеля ти. Само малко правописа трябва да си оправиш иначе всичко ти е 6. И да не ти пука за майка ти.. смисъл ако не го приема нейна си работа..

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a874c5516f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Номер 14
Не си права. Благодарение на строгите ми родители, станах спокоен човек, който има чиста съвест. Майка ми ме биеше и ме наказваше ежедневно, много често ми се караше. Ако не бяха нейната строгост и суровост, едва ли щях аз и брат ми да станем отговорни хора. Благодаря на майка ми, че е строга и че ми казваше всичко в очите, независимо от това дали на мене не ми харесва нейното мнение. Тя се оказа права. Разбрах, че с хората, които общувах преди не са добри и приятни, а пропаднали. За това реших да бъда с по-малко хора мои близки.
Една съседна на майка ми постоянно си глезеше децата, е те станаха разхайтени, когато пораснаха. Аз и брат ми и да бяхме наказвани, изучихме училището, а висше почти ще завършваме. Двамата работим и сме много благодарни на родителите ни, за това, че те ни възпитаваха добре и строго.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2e40169a7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Е, шок си е било за жената, че малкото й момиченце е пораснало. Ще го преживее. Ти, обЧе, се пази и внимавай, за да не си лепнеш някакви билести. Правете го с презерватив. За приятеля ти..... Може би майка ти е права. Тя е по-голяма и познава хората по-добре. Но, тези неща ти трябва да си ги изживееш и да стигнеш до заключенията сама. Така се трупа опит в живота. Кажи на майка си, че я обичаш.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b37c95185c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   До # 14 –––– Точно обратното е, не си прав/права!

Тези които имат контрол, които знаят плюсовете и минусите на живота и най-вече родителите им са енциклопедия за тях са най-стойности и най-морални.
Авторката до 20-25, колко си мислиш че ще ги смени? За сега е само един, ако продължава на всяко гадже да има "доверие", много ясно че ще стане боклукчийско кошче.
Вие майката я направихте на пух и прах, а дъщерята за чудо и приказ.
Значи загрижеността на една майка е товар за детето й.
Разбирам да беше на 18 години и да й се бърка в живота, но на 16...
С това ви мислене, ще ставате на 30-35 години баба и дядовци, ще имате наркомани и необразовани деца в къщи, ако с това се гордеете "БРАВО".
Едно дете, трябва от 5-6 годишно да знае за секс, но не и да го прави на невръстна възраст, в което нито физически, нито психически е подготвено.
Къде видя деспотична майка? Не видях да е написала, че майка й не позволява да излиза, не видях да й забранява да излиза с гаджето й, щом си е хванала гадже, това означава че не е в клетка.
Преди да пишете термини, моля убедете се че знаете самото им значение.
По-леко с нервите, само този който е засегнат отговаря с груб тон.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b37c95185c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   № 14 Обясни на всички ни какво е полово зряла? :D Това че е правила секс, не значи че е полово зряла.
На 16 години нито момчетата, нито момичетата са полово зрели.
Организмът расте до 20-22 години, да ви е ясно драги господине-госпожо № 14. : )
Драгата авторка, да е обяснила как майка й се е натъкнала на дневника й? !
Съдете прибързано, без да знаете детайли.
Искате да си натяквате мнението, ами разберете драги колеги по коментари, всеки си има различно мнение.
Това показва, колко много сте повърхностни и ограничени в мисленето, сигурно не в саксии, а в кутии са ви гледали.
Един голям like за №5, №16 и №18. : )

Съвет към авторката: Не слушай половината коментатори тук! Какво и да ти казва майка ти, тя ти е майка, тя те е изгледала, а това че е прочела дневника, не е проблем, а е проблем че си крила това от нея.
Гаджето е до време, а майката е за цял живот!
Правила си секс факт, но от тук насетне бъди внимателна със секса, както и се доверявай на майка си, може да ти дава съвети и да те поучава, но и тя е била на твоите години, и има много повече опит от теб.





П. П - Дама пика

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 872675bcc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Дама пика, чисто биологически на 16 г. човек си е физически зрял и полово зрял - за психиката можем да спорим, но едно момиче на 16 г. има вече е полово зрял индивид.
И да ѝ казвате - няма как Авторката да слуша майка, която не иска да я разбере, но пък бърза да я осъди като „Парцал“. Авторката е загубила с право доверието към такава родителка, която ѝ е бъркала по личните вещи и е чела дневника ѝ. От тук нататък да не мислите, че ще има дневник или Авторката ще споделя с родителите си?
Ще си прави каквото знае, но тайно и ще знае, че не може да разчита на тях за помощ, което е най-страшното, защото такова момиче става оязвимо за други, недобросъвестни възрастни навън, които ще са готови да предложат тази „помощ“

Преди на 16 г жените са имали по 2 деца. Днес животът е друг, но това не променя човека и неговите нужди. Момичето не е пропаднало, само защото си има приятел. Всеки има нужда от любов, внимание, нежност - включително порастналите ни деца. По закон след 14 години дори може да прави човек секс - вие тук сте се разпискали за едно 16 годишно девойче.
След 2 години момичето ще е пълнолетно, за Бога и може да сключи брак дори и какво ли още не. Да не мислите, че след 2 г. ще е по-зряла физически или психически? Преходът от детство към юношество и после към пълнолетие не се случват едновременно на един 18-годишен рожден ден, а човек малко по малко поема повече отговорности, има и повече свободи и на 18 г. вече трябва да е способен сам да се грижи за себе си, дори за семейство ако се налага и да бъде сам родител теоретично!


Повърхностни и ограничени са родителите, които смятат, че възпитанието се състои от забрани и дори... бой.
Вие отнемате на децата си не само свободата, но и отговорностите. След това ги изплювате не по-малко незрели от Авторката в Студентски град и стават неконтролируеми и истински разхайтени далеч от родителското тяло, защото не са се научили да се контролират и да взимат решения за живота, а са свикнали някой да го прави вместо тях. Не че и вашите деца на 16 г. не правят секс - правят, но тайно и с хора, които не познавате!
Средната възраст за 1ви полов акт у нас е 15.5 г.
Много по-рано от страните, в които има просвещение и темата не е табуизирана. Също сме номер 2 по абортите след Русия. Това трябва да ни кара да се замислим, че нещо има сбъркано в нашето общество, не да продължаваме по същия начин - недай си боже с бой!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 35784772a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   "Да не мислите, че след 2 г. ще е по-зряла физически или психически? "
Да.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1b65a6ca3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (284 гласа)

22.   Здравей! Защо не и разкажеш какво мислиш и чувстваш по въпроса? Знам, че може би ще ти бъде малко неудобно, но просто по нататък трябва двете да се радвате на взаимно доверие. Да, не е била право да прочете дневника ти, но като майка, която се притеснява, може да и простиш. Просто поговори с нея. Тя може да ти даде ценни съвети и насоки. А и ти защо харесваш своя приятел? Изброй причините, поради които таиш хубаво чувство към него и ги съпостави с негативите, които наблюдателността на майка ти отразява.
За мен лично, секса се прави, , след като разбираш и чувстваш наистина какво правиш. Това трудно може да стане на твоята възраст. Но както и да е, това така или иначе се е случило... Не искам да съдя никоя от вас двете. Може би само трябва да поговорите, но да сте напълно искрени.
Надявам се да съм ти била полезна. :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f2b60830ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Майка ти няма право да се държи така с теб и да те нарича "парцал". Нищо лошо няма на 16 да правиш секс и то с приятеля си, не с някой случаен, важно е да се пазите взаимно, да ползвате презервативи и да ходиш при гинеколог. На твое място аз бих се разсърдила, че майка ми ми е пипала нещата и чела каквото и да било?? Не си голяма, но не си и толкова малка вече и ако не си споделила с майка си нещо такова, тя трябва да си направи изводите и вместо да то рови в нещата да се опита да поговори с теб. Ти говорила ли си с нея изобщо на тази тема? Питала ли си тя коя е загубила девствеността си и с кого и т. н.? Опитай се да поговориш с нея, с мълчание или обратното- със скандали и истерии никакви отношения не се изграждат.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 3c1e661f17
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Ти какво искаш да имаш парна брачна нощ? Я се стегне. На 16 да правиш секс е ок. Сега шскам да се изправиш, да погледнеш майка си в очите и да и кажеш да аз правих секс, както масово на моята възраст, но си задайте въпросът защо не с оделих с теб? И какво правиш като ме унижаваш. Ще продължа да правя секс. И каква е връзката за отговорните задачи, те само за девственици ли са? Моето дете е по-малко от теб, но върви към твоята възраст. Купих презервативи и му казах, че сексът е отговорност. Че няма нищо срамно, и когато дойде моментът не искаме да се крие и притеснява. Както се шегува съпругът ми, ще освободим терена.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f447a9b82b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Как пък реши да си водиш дневник. Аз какви ли не неша съм правила и не си водя дневник и майка ми но не знае и никой нищо не може да прочете. Спри да пишеш в дневника, че майка ти как е започнала май често ще го чете.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e0ac7c45bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Защо не питаме майката, какъв е нейният коментар по въпроса?
Всички хули майката, а не си задаваме въпроса, защо?
Дневник се води от 1-ви до 4-ти клас, а не от претендираща "жена".
И аз преди си мислех, че майка ми е строга и страшна по отношение на морал, но когато й обясних с подходящите думи, тя се съгласи с мен и разсъждава като мен.
Относно една госпожа в коментарите тук, съдейки моралистите, ще се повторя с другите.
Разхайтеност=Разврат
Прекалено даване на свобода= Незачитане и бойкот с родителите
В днешния свят на разврат, кажи ми колко от започващите секс на 10-17 години, ще са само с 1 до 5 партньора?
Колко няма да изневеряват на половинките си в бъдеще?
Някой който е пристрастен към дрогата, какъв е?
Или той не е наркоман?
Виждам вашите деца, какво правят когато не са на у-ще.
Пушат наргилета, пускат се голи за like-ве, неграмотни са, шмъркат и се боцкат и т. н.
Вместо да погледнете децата си, вие съдите майка която й е грижа за детето й.
Засрамете се от вас самите, защото по цял ден киснете в соц. мрежи, а децата ви пропадат, все повече от ден на ден.
Толкова сте горди, че не искате да си признаете вината.
Не се имам за моралистка, но не съм и пропаднала, не съдя никой, не го правете и вие, никой не е перфектен, а и надали сте добри майки, че да оплювате другите.
Дано се върне Мотикаря, та да ви тръшне в носовете доказателства, че децата ви не са такива за каквито ги имате.







Ж - 20

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 776c040edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   1. Майка ти трябва да ти се извини че ти е чела дневника. Това е лично, тя би трябвало да го знае!
Съвет: Изтегли си 2 приложения на тела (ако имаш *без обида*) - едното да е дневник (има 100тъици такива апове) а другото App Lock което преведено е заключване на приложения. Така освен паролата, която си е от дневник приложението, заключваш още веднъж с другият ап. :)
2. Малко е притеснително че приятелят ти е 4 години по - голям от теб, но това е ИЗЦЯЛО ТВОЕ решение. Скоро ще напуснеш родителите си, ще си водиш свой собствен живот потърпи още малко!
П. П. Абсолютно съгласна с номер 1!!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d1a154823b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Майките за това са майки - за да се грижат за децата си, да ги подкрепят, да им дават съвети и т. н. Проблемът не е в това, ча майка ти е научила не от теб самата, а от дневника ти, че водиш полов живот. Сигурно е изпаднала в шок и ти е била много ядосана, че не си споделила това важно решение в живота на всяко 16 годишно момиче - започването на интимен живот. Според мен, нормалните взаимоотношения майка-дъщеря, се базират на обич, приятелство, доверие, споделяне и т. н. Защо не каза на майка ти, че дори да не харесва приятеля ти, имаш нужда от секс и това е момчето с което ще го направиш за първи път, вместо майка ти да научава от дневника ти, какво си направила. Не че е трябвало да искаш одобрението и разрешенито на майка ти, но защо си скрила от нея!? Кога щеше да й кажеш, че не си девствена. Когато станеш на 50... Съвети: Разговаряй с майка ти, тя ти мисли доброто. Вземи си дневник с катинарче или ползвай текстописна програма с парола.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d344781046
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Ами да ти кажа на мястото на майка ти и аз бих реагирала така, даже много по-остро! Аз съм на 14години и не мога за миг да си представя да правиш секс на 16, като най-долната проститутка.... Не разбирам и коментиралите, които я окуражават.
Сега си на 16, вместо да залягаш на учебниците ти си тръгнала да се занимаваш с гаджета и т. н...
Може да ви звуча като задръстенячка или като майка ти, но имам морал и принципи, които никога не бих потъпкала.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 76b1bc12b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Ееее... 27, трябваше някой най-сетне да им го каже, евала за смелостта.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 926312cff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   н 29 - не мисля, че е подкрепа и съвет да наречеш детето си „парцал“ и да му четеш тайно дневника.
Аз самата също не съм питала майка си преди първи полов акт. Бях на 17. 5 години, имах си тайно приятел и не съм занимавала родителите си със себе си. Тялото си е мое и аз решавам с кого и как. Чакам дете-син и никога няма да му чета дневника или да му ровя по нещата, а ако иска да споделя за интимния си живот - нека да го направи, но ако ли не - негова работа.
За мен е важно да знам къде е, да има правила за поведение - да се връща в ореченото време, да познавам приятелите му и така нататък. На 8-9 г. намерих една книга у дома „Книга преди брака“ и се самообразовах. По-късно още четох за контрацепция и полово предавани болести и бях готова за секс и знаех какво да правя. Майка ми в една аптека не разпозна кондомите на витрината. Не мисля, че до ден днешен е виждала разопакован кондом - нея ли да питам и какво да чакам да ми каже - О, прави секс, мила. И на 30 да питаш майка ти - пак няма да ти позволи да правиш секс. Има отговорности, които не са на родителите просто, а наши собствени
. Ще му купя и на него една книга, ще я сложа на достъпно място - да се образова. Баща му ще му каже за контрацепцията като стане време и толкоз.
Това, че носиш 9 месеца дете не ти дава доживотни права над тялото му.
Навън се случват трагедии. Родителите са оставили децата си да скитат по нощите и да умират при глупави инциденти заради пълно безхаберие, а ние тук сме тръгнали да дискутираме сексуалния живот на една 16 годишна, която си има и постоянен приятел.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 35784772a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   32 - Само д не ти се падне син, като моя, където мина всичко, включително и сифилис, както и се платиха луди пари за два аборта.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 00a1aee7e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Номер30, недей много да мъдруваш, защото като бях колкото тебе имах една приятелка, която в един момент супер много взе да ми се обяснява, как никога нямало да прави свирки, защото това било супер гнусно и долно (аз по това време изобщо не се вълнувах от секс още), ама днеска като сме пораснали тя си има 15 години по - възрастен семеен любовник. И като се виждаме на кафе от време на време ми разказва доста неморални неща. Така че не се заричай толкова, защото тези дето много се обнясняват после стават най - големите мръсници.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b8f68ca452
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Да не ти пука, не си развалена(курва), така че споко! И не пиши тайните си в дневника, защото рано или късно ще го открие, дори и да го криеш хубаво!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 926312cff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   О, номер 33 - такива синове се „падат“ на родителите, които държат децата си с каишка, а после след 18 г. стават като пуснати зверчета от Зоопарка. Моят син от малък ще има сексуално образование и достъпни предпазни средства в банята. И сега като ми идват порастналите доведени деца знаят къде има кондоми и всичко - имам си един шкаф в пералното помещение с всякаква санитарна козметика, включително кондоми колкото си искаш и дори лубрикант има. Нямаме проблеми никакви с децата - никакви аборти, никакви сифилиси, никакви болести и се справяме добре. Разбира се, че ги е срам да ползват от кондомите в шкафа, но знаят къде са и ако имат нужда, знаят къде има. Намирала съм опаковки от други марки кондоми при чистене на стаите им и нямаме проблем. Също аборти и ко няма как да има при нас - познаваме партньорите им, все умни, образовани и възпитани млади хора, които знаят как да се пазят в 21 век. Абортите и сифилисите са сред децата на хората, които са им забранявали всичко и са ги ограничавали. Тези деца нямат елементарна полова култура, не споделят с родителите си и не ги знаете ни къде се скитат, ни с кой, а после като стане някаква „беля“ казват дори прекалено късно ако изобщо ви кажат де.

Дете не ти се „пада“, а се възпитава.

Дете може да ти се „падне“ ако осиновиш такова. 50% са все пак гени, 50% е среда и възпитание.


Съгласна съм с номер 34 - най-големите моралисти, на тъмно най-големите глупости правят.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d4e9a724a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   36 - След 18? Пробвай с 15. Някой хора се раждат с екстремно либидо, а вярваш или не, винаги се намират хора, които да отговарят. Имам познати с по нас 100 партньорки, допреди да навършат 23. Колкото до "скитането" за някои е просто "отивам на фитнес", "ще играем футбол с приятели" и вечната класика "ще пишем домашни".

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 926312cff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   н. 37 - никой не се ражда с либидо. Децата нямат либидо, бебетата и новородените още по-малко.
Либидото се появява с половата зрялост и е горе-долу при всички здрави хора сходно, но разликата е, че някои имат акъл да го контролират, някои не. Когато забраняваме на юношите секс, ние нищо не постигаме, а просто те го правят тайно по начина, който Вие обяснихте. Когато не им се забранява, а се разяснява, те правят избора си с акъла и също не е нужно да се крият - могат да си доведат приятеля/приятелката у дома и така родителите знаят с кого и къде е детето.
Когато няма доверие, когато е забранено - детето ще си лъже и ще стават сакатлъци. Най-опасното при секса не е сексът, той е естествен, а хората са опасни, с които юношата може да се запознае, за да прави секс.
При Авторката е жалко майката да я нарича „парцал“ при положение, че момието има сериозен приятел, с когото дели и нежни чувства, първа любов и тръпка. Авторката никога повече няма да сподели дори на дневника си и никога майка ѝ няма да знае с кого и къде е - секс ще прави, разбира се. Всеки сексуално активен човек знае, че когато почнеш да правиш секс и нуждите си искат редовно задоволяване, но ще е тайно. Ето тук идва рискът.
Нека си спомним за случая Белнейски отново - много пазени деца, много консервативно семейство, живот на село без всякакви заплахи - ДЕВСТВЕНИ.
Такива деца не са пригодени за живота. Ако бяха имали приятели официални от селото да кажем, те и днес щяха да са живи, макар и отдавна загубили девствеността си с някое момче, което ще са познавали цял живот и ще познават и техните. Вместо това те при първата глътка въздух и без контрол се качват в колата на убийците си съвсем доброволно. И не са само те - сума ти девойки от селата и малките градчета стават жертви на сексуално насилие, точно защото нямат опит, а и когато едно момиче си има приятел, то не е само по улиците - знаеш го с кого е и къде е, а момчето си го изпраща до тях. Никога Белнейски нямаше да се качат в колата ако си имаха приятели. Те просто щяха да останат с тях след вечерта и днес да са майки и съпруги!
Знаете ли, че на родителите им после е било отказано осиновяването на момиче, защото психолози са излезнали със становището, че вината е отчасти тяхна и с възпитанието си са допринесли за трагедията? Психологическият профил на родителите ги е правил непригодни за осиновители!
След много голяма обществена реакция и възмущение им позволиха да осиновят едно момиченце, което гледаха като приемни родители, но и при него рисковете ще са същите - не вярвам да са си взели някаква поука и да възпитават детето различно. Дано поне има късмет.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d4e9a724a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Никой на никого не е забранявал секс. Говориш ми за някакви изключително невероятни случаи, които нямат нищо общо с описаната от мен ситуация.
Стига си се опитвал да спечелиш несъществуващи спорове.

И на 15 имаш либидо. Поне аз имах. Един се развиваме по-бързо, но истината е, че от моите спомени, всеки искаше да прави секс на тази възраст.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b2117aec41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   От АВТОРКАТА^.^- Благодаря ви за хубавите съвети и куража. Засега с мама не се разбираме както преди, защото всеки път се опитва да ми намекне нещо. Чувствам се някак си нежелана и подтисната. Единствено с приятеля ми се чувствам на мястото си. Знам, че мама ми мисли доброто но понякога трябва да ме разбира нали????

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 9eecfe2ad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   Убедена съм, че тези които се захващат за думата "парцал", която уж майката на авторката я е нарекла, никога не са били майки и бащи, а дори и може да са деца като самата авторка.
Значи може едно дете да обижда майка си, а майката не може да обижда детето си, защо?
От прекомерното глезене, от прекомерната свобода съм виждала малко дете на 5-6 годинки, да нарича баща си тъп, а друго дете на същата възраст наричаше майка си к... ва.
Родител може да удари, както с думи така и с шамар, за това не може да се бъркаш в нечий чужд живот.
Някои обиждат децата си по един начин, а други с директни думи, но това не означава че тези родители са за линч, защото разбираш ли са се скарали на собствената си плът и кръв.
По тази ви логика, когато навърши 18 години авторката, ако майка й пак я нарече с обидни епитети, да я съди за обидни думи, които накарняват достойството й.
Убедена съм също, че авторката е линчувана повече от непознати хора, но ги е преглътнала, а пък една дума на майка си не може.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 700f427b2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Нека всички моралисти да гледат Tess of the D'Urbervilles 2008, или да прочетат книжката, ако мразят филми/сериали и да се позамислят за възгледите си. Особено, ако са родители.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d2402a664e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   41, естествено, че човек по - лесно преглъща обидите от външни хора, а от близките си наистина се наранява.
Тези малки деца, за които говориш, обикновено заучават такова лошо отношение от вкъщи - не от улицата, не от телвизията, не от интеренет.
Ако в дома на едно дете има дори и само един човек, който си позволява дори само от време на време да използва обидни и грозни думи, то детето автоматично попива.
Семейната среда е в основата на всичко - сори, ако това не се харесва на някои хора, но е неуспорим факт.

Дори мога да дам един малък пример със себе си. Когато бях малка баща ми чат-пат псуваше като върши нещо и не му се получава; или пък се обяснява за някой си, който го е издразнил с 'цветни' епитети. И това без изобщо да се усеща, че и аз слушам. В 4 клас като бях един съученик нещо ме избъзика, дори не мога да се сетя точно какво, но си спомням как ме обзе супер гняв и го напсувах. Той веднага отиде при госпожата и се оплака от мен, а тя супер изумена (защото тогава бях отличничка, кротко дете и. т. н... и не го очакваш от мен) ми каза да му се извиня. Е извиних се много ясно, нямах друг избор, а той такъв с една супер самодоволната усмивка се наслади на своя триумф.. Е тази случка ми беше супер полезна в крайна сметка, защото още тогава благодарение на нея осъзнах доста неща, свързани с общуването. Това да запозваш самообладание, да си държиш емоциите под контрол.. , да действаш срещу противника хладнокръвно, чрез разум (можеше, а и трябваше, аз да съм тази, която да го изкаже на госпожата - следователно той да трябва да ми се извини ще - не ще.. , следователно аз да съм в позицията на онеправдан човек и лекичко да се усмихвам с прикрит супер кеф). А в интерес на истината изначално аз заслужавах извинение.. но демонстрацията на гняв, която бях 'попила' от вкъщи ме набута!!! Разбрах и друго, че в определни ситуации се оказва, че няма значение кой е виновен, а кой как успява да отреагира.. абе като цяло си беше много силен урок :)
Но, ако вкъщи бях видяла малко повече цивилизованост, то изобщо нямаше да ми се наложи да премине през.. това ;)

Та, 41, разбираме, че си супер солидарна с хората родители като цяло, ама моето мнение е, че такива като теб прекалявате с тази солидарност меко казано.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker