Матурите в 7-ми клас страшно ли е ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Матурите в 7-ми клас страшно ли е ?
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2179 пъти
Здравейте аз съм момиче от малък град и уча в елитно училище. Пусната съм една година по - рано. Това не е проблем много мои приятелки от моя клас също са пуснати по - рано. Аз съм дете на разведени родители, но подържат нормални и добри отношения.
Сега ще бъда за 7 - ми клас знам как преминаяат матурите и съм чела, но искам съвет от някои, който има опит.
Още в началото на лятото си купих сборници, които има от последните матури + отговори. Родителите ми правят всичко възможно в мое име аз да уча. Ще ходя на уроци и т. н. Родителите ми помагат, защото бащи ми е завършил вишша математика, а майками и върви Българският език тя мъчеше братми да учи и тий завърши тази година и по бел имаше много добра оценка и знанията още са мо трайни. Аз съм умно дете уча си уроците и съм си сложила цел от 15. 09. 2017 до матурите ще уча здраво на какво ли няма да ходя. Въпросът ми е наистинали са страшни матурите и ме страх, че някой ще ме кара да решавам тестовете им. знам че неможе да стане защото смесват ученици от различни класове. В моя клас по математика по голямата част от класа ме карат да им решавам по време на класно задачите и то верни.

Също така да попитам в Ловешката езикова гимназия с какви оценки приемат и как се кандидаства. И къде мога да кандидаствам в Елитни училища и кои са те?

Бел и Мат мога да кажа, че наистина ми вървят, но уча здраво.
1. Как протичат матурите и как да се подготва ( знам че не е лесно и ще уча здраво от началото на учебната година ).
2. Къде да кандидаствам аз имам три избора, но още не съм решила, но съм сигорна къде искам ( ще е езикова гимназия ).
3. За всяка гимназия има различен бал знам това та въпросами е Анг, Нем, Френ, Испан,
Два езика съм учила и уча.
Аз искам в София да уча, но майками ми каза, че София не за келеш след 7 - ми клас, а аз знам, че е права и затова родителите ми са на едно мнение, че софия да забравя и са прави и те са ми родители те знаят по добре от мен.
А и София ме страх прави са. Та помогнете обяснете и благодаря.
П. С - Моля редакторите да качът историята ми моляви важно е за мен благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: ac98f54f91
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-важното, за да се справиш отлично на матурите е:
1. през годината да учиш редовно,да не пропускаш много материал, защото повярвай ми трудно е
2. да си водиш записки-така накрая ще можеш да си преговаряш само от
3. да решаваш тестове, съветвам те да се явяваш на състезания и олимпиада, по този начин ще имаш тренинг и няма да си толкова притеснена
4. да си спокойна
5. да не се преуморяваш, излизай навън с приятели


Аз съм минала посъщия този път,по който ти предстои ти да минеш. Тази година ще съм 8 клас. Като следвах тези стъпки се справих отлично, всичките ми са шестици. Повярвай ми ще се спраниш. Успех и се забавлявай!!!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 6f0267d43c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Искам да ти кажа че матурите в 7-ми клас не са нищо особено. Лично аз тази година завърших седми клас, цяла година се трудех, учих, колко много минали матури съм правила, като цяло наистина много се трудех и учех през ЦЯЛАТА учебна година, а накрая какво? Най-лесната матура. Беше бебешка псобено тази по БЕЛ. Цяла година се бях трудила, а по Бел беше толкова лесна матурата, но естествено това си беше щастие. Имах задоволителни точки по Бел и Математика, за което много се радвам, влезнах в гимназия която исках, с хубава професия, по Математика беше съшо многп лесна, общо взето цяла учебна година и учители, и родители, всеки те напъва да учиш цяла година а накрая- матурите са лесни и нищо особено. Лично тази година беше много лесна, предполагам, знаеш щом ссе упражняваш на минали матури. Но все пак е добре да си знаеш всичко, и да не изпускаш материал, защото не се знае какво ще пуснат на матурата. На самата матура ще ви обяснят всичко, подробности и т.н. ще ви кажат.
Много успех.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1347d43d18
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не е страшно, не се притеснявай. Когато аз имах матури, бях доста разтревожена по отношението си към успеха им, но той се оползотвори.
След като имаш амбиция, стремеж и известни данни, нямаш никакви проблеми. Учи, преди самите матури бъди спокойна, не се безпокой твърде много.
Пожелавам ти успех!!!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 12120359a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Един съвет първо си оправи правописа!! Каква матура те гони като ти елементарни правила не знаеш?! Не искам да звуча груба, но е така! Всички като се тръгнали с тези езикови.. За какво са ти? Учиш един език в 8 клас, само него бъхтиш, после в 9 клас идва втория език и там някакви разказвателни. Защо? Помисли и за професионалните гимназии в пъти по-добре са. Хем два езика ще научиш, хем и с прифесия ще излезеш. А в езиковата на дипломата ти ще пише само един език, а в професионалната гимазия език(ако си си взел изпита в 11клас) и професия. Веднага биха могли да те вземат на работа

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: af0a42a238
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Матурата протича по следния начин: Викат ви пред училището, и като стане 9 часа започват да ви проверяват един по един и да ви пускат във училището. Отиваш във кабинета в който си записана, намираш си чина на който пише 3те ти имена и ЕГН-то, сядаш и квесторите ти ще ти дадат едно листче на което трябва да напишеш ЕГН, 3те имена и подпис и го запечатваш във малкия по големина пакет пред квестора. След това чакате да се разпечатат тестовете, раздават ви ги и започва 1ви модул. Във първите 15 минути (или бяха 20? ) не можете да излизате на тоалетна. И след като свърши 1ви модул (който е 1 час) се запечатва във средния по големина пакет пред квестора. Имате малка почивка докато се разпечата 2ри модул и това е... Носи си няколко химикалки във цвят СИН за матурата по БЕЛ, а за математиката, чертожни инструменти, гума, молив и химикали (отново във син цвят. )
Можеш да се подготвиш като решаваш миналите матури и да внимаваш във часовете, слушай внимателно и ходи на уроци по БЕЛ и математика!
Матурата по БЕЛ е далеч по-лесна от тази по математика, така, че обърни по-голямо внимание на математиката. Не се притеснявай, гледай да останеш спокойна, иначе ще забравиш всичко. Дори и да не те вземат на първо класиране където искаш, има и второ класиране, така че не се отказвай! Пожелавам ти успех!!! Сигурна съм, че ще успееш да влезеш където искаш! <3

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 09c1c1f4a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Щом си купила сборници, ще учиш здраво и ще ходиш на уроци няма от какво да се страхуваш. Матурите не са страшни само казват така, за да учиш повече, но това не трябва да те успокоява.. Ако си учиш и не изпускаш материал Матурите ще ти се сторят много лесни. И никой няма да те кара да му решаваш задачите на изпита, защото в стаята има 3-ма квестора и ако те видят че подсказваш ще ти анулират матурата и двойка. Пожелавам ти успех!

Бивш Седмокласник

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2b1820caa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, миличка! Аз тази година завърших 7-ми клас и съм приета в езикова гимназия с немски език. Първото, което ще ти кажа е да не се притесняваш... знам, адски клиширано е, но спокойствието е първата стъпка към успеха, освен знанията, разбира се! Учи си нормално, не се притеснявай и всичко ще се подреди. Матурата си е съвсем обикновен тест, малко по-плашещото е, че ще имате квестори, но споко - повечето са печени, моите дори си пиеха кафенце и четяха вестник XD Един съвет обаче - НИКОГА, ама никога не питай квестор за нещо по теста... слагат хора, които нямат нищо общо с материята и най-много да ти кажат нещо грешно от чувство за помощ и да те подведат. Искам да те поздравя и за избора ти - езиковите гимназии като качествено учебно заведение са най-добрите! А за кандидатстването и баловете - всяка година се измисля нещо ново. За език, според мен е по-добре да избереш такъв, който не си учила досега, вместо да учиш английски отначало. Да, ще ти е по-трудно, но пък накрая ще имаш два езика. Ако бях на твое място, лично за себе си бих избрала немски или френски, просто са по-използвани от испанския, но каквото те влече - това.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: eaeaa776f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Допускаш много видни правописни грешки, не знам колко много ти върви предметът БЕЛ, но има какво да се желае според мен. За Ловеч специално не мога да ти кажа нищо за езиковите гимназии, но в повечето градове паралелките с Английски език са с по-висок бал. Гимназията не определя целия ти живот, дори да запишеш в някоя професионална гимназия, не е нужно занапред висшето ти да е същото.

Матурите не са страшни. Дори в 12 клас не е толкова трудно. Има камери, чиновете са разпределени за по 1 човек, надписани са. Едно време ни даваха да носим вода и шоколад, на зрелостния изпит тази година не можеше, но не знам дали за 7 клас са забранили, но в почивката сигурно ще ви разрешат. Не се притеснявай. По-стриктни са за големите, не за вас.

Сама съм се подготвяла за всички матури и изпити през живота си, никога не съм ходила на уроци и сама съм решавала по кой предмет да ходя на консултации. Родителите ми ми гласуваха пълно доверие и изкарах всичко с много добри и отлични оценки. Мит е, че без уроци едно дете не може да се справи само с материала, всичко е до усилие и желание.

Запиши там, където искаш, не се води по съученици, така или иначе ще си намериш приятели в гимназията. Имам приятелка, която след 7 клас записа в София и никак не й беше лесно. София е много голям град, не е лесно да го научиш, има всякакъв вид градски транспорт, но не е за само дете. Пък и се почват едни квартири, общежития, сметки... не трябва 14-годишните да си смятат стотинките и да се чудят как да платят всичко и да им остане достатъчно са храна, че и тепърва да почваш сама да гледаш домакинство- недей. Избери си някоя хубава гимназия в твоя град и не се притеснявай излишно за изпитите, все ще ги вземеш.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: bcfb1b97ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Виж аз съм за 8 клас и имах един съученик, който въобще не учеше и на матурата изкара повече от мен. НЕ той не преписва, но слушаше в час. Аз съм почти същата работа, само че аз малко поне учех. Като по-голяма ти казвам да не се задълбочаваш в учението, че чак да не правиш нищо друго. НАПРОТИВ забавлявай се все пак това е последната година от прогимназията. После и да искаш няма да имаш много време да излизаш с приятели, да ходиш на кино и т. н.
Направи последната година за теб по забавна и интересна.
Аз го направих и пак изкарах високи оценки, макар че аз правих матура само по 3 предмета, нооо. Пак не се отчайва на по-ниска оценка, защото тя не те прави по-глупав човек и също така тя може да се поправи!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 915519db06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз съм от София. Не те разбирам пишеш, че искаш в София ама вашите знаели по-добре. Също така в София се намират едни от най - добрите гимназии в България и аз бях приет в една от тях.
Все пак ще ти дам съвет, защото само преди месеци и аз правих тези изпити. Ще ти кажа едно не се засягай - гимназиите и училищата в малките градове са на различно ниво от тези в големите. Трябва да се подготвиш много добре още от началото ако искаш да не ти е голямо притеснението накрая. Аз първият срок не се бях стегнал и после целият втори ми беше напрежение.
За математиката - Решавай допълнително задачи, ако можеш намери си частни учители. Пререшавай си задачите от клас винаги като се прибереш.
За българския и литературата - Българският не е толкова труден, материала може да се научи само с препрочитане. По литература трябва да научиш добре биографиите на авторите, както и да се четеш произведенията им пак и пак. Нещо важно - чети и пиши така наречените тези или разсъждения. Последната задача на матурата е такава и точките са прилични. Познавам хора, които цяла година не се учеха да ги пишат и така на изпита се изложиха.
Като цяло ако се учиш не е страшно. Успех.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 915519db06
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Към Коментар 4.
Разсмиваш ме, честно. Като завършиш професионална гимназия и какво си мислиш, че си научил езика хубаво. Най - елитните училища в България са езиковите. В момента света е толкова глобализиран, че за да си намериш добра работа каквато и да е ти са искат със сигурност английски и още един език, а ако знаеш и трети още по - добре. Айде да видим като завърши професия и собственците на фирмата са чужденци и търгуват в чужбина, защото сега английски всеки знае и това вече нищо не е.. Много по-лесно е да научиш езика колкото се може по-млад. След завършването имаш 4 години да следваш каквото си искаш.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2d276e2d7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Сега ти пише мързелив човек. Миналата година бях 12-ти клас и на матурата по БЕЛ изкарах 4,60 тоест 56 точки като на темата не писах нищо. И така стават 56 от 70. А учих само последната седмица. Не си давах много зор и последната седмица си прочетох произведенията, авторите и решавах матурите от минали години и вече правех по-малко грешки от обикновенно. Въпросите по български със сигурност ще са ти лесни. Преговаряй си литературата. А за математиката не знам какво да ти кажа. В 12-ти клас си я избрах като втора и изкарах повече отколкото в 7-ми. 5,70 а в 7-ми има 4,90. Лудост нали. И друго. В малките градове се влиза с ниски балове. Поне при мен. За твоя град и гимназия не знам.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 49f3d85c43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Първото и най-важно за матурата по бг е да си оправиш правописа, защото е трагичен. Аз съм 9 клас. В 7 клас първия срок почти не учех и все пак си изкарвах добри оценки (училището беше една от най-добрите прогимназии, сигурно още е), втория срок баща ми ме натисна да уча малко повече, правих онлайн тестове, но пак имах много време за телевизия, телефон и излизания. Прибирах се към 15ч., в 16ч. ми свършваше сериала и започвах да уча и правя тестове до 18-18:30 и с това ученето, домашните и правенето на тестове приключваше. Не е важно колко учиш, а как. В крайна сметка на първите модули двете ми оценки бяха еднакви, мисля че 5. 214, а на втория модул, едната беше 4. 70, другата 5. 214 и в крайна сметка влязох в МГ Плевен.
Късмет с матурите. Въобще не са трудни, ако си напълно съсредоточена ще се справиш много добре (аз по математика втория модул много бързах и не можах да си реша едната задача както трябва, после вкъщи я реших, ама без напрежението, че времето свършва). За втория модул по български чети много съсредоточено. Аз на слушането си затварях очите и си представях случките, за да запомня по-добре, а после прочетох два пъти много внимателно и изреченията които ми се струваха ключови ги прочитах по 2-3-4 пъти, за да ги запомня максимално точно.
Още веднъж успех и не се притеснявай, защото това може да те погуби, така се случи на едно доста умно момиче от училището ми, изкара 4-ки, а можеше да са поне петици

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b50b1a8e78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Здравейте!
Искам да благодаря на всички, които са коментирали.
Та за товаче повечето споменават, че правописа ми е ужасен. Искам да се извиня, но аз пиша от телефон и ако може да ме разберете. Както знаете при писанете от телефон е много гадно от колкото компютър.

За правописа много се изнервям, че когато се опитвам да поправя слага ме там където нетрябва или изтрива правилно написаната дума или добавя букви и става ужасно. Извинете, че съм сбъркала думи, но ПИША ОТ ТЕЛЕФОН И ТО МАЛЪК.

Към номер 4-ри светът се оправлява от езици и в България трябва да знаеш език или ще станеш продавачка в кварталния магазин. Така че.

Искам да кажа, че приемам всички коментари положително и се опитвам да рамишлявам по тях.
Искам да ги приема като съвет а не като хейт.

Благодаря ви!
Пишете ми и ще уча.
И моля знам, че има грешки, но аз виждам и няма вече как да ги поправя.

Пишете и пак благодаря!

- От АВТОРКАТА

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 839d660309
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Сега ще ти кажа. Матурите не са страшни. Учителите само те наплашват, за да учиш. Съвети от мен:
1. Ходи на състезания или олимпиади. Те са с формата на матурите. Така ще свикнеш с формата и няма да се притесняваш толкова.
2. И може би най-важното. НЕДЕЙ ДА ПОМАГАШ ИЛИ ПОДСКАЗВАШ НА НИКОГО! Независимо какъв ти е - гадже, брат, сестра, приятелка от 10 години.... Едва ли ще си доволна някой да се слави с твоя труд. Също могат да ти анулират работата и да имаш служебна 2.
3. Учи си, както до сега. Излизай от време на време - това не означава да се шляеш цял ден по улиците. Ще ти помогне да се разсееш малко и по-лесно да усвоиш информацията. В противен случай в главата ти ще настане каша.
Успех !!!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c1ad3bc7d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   и на двете ми матури в 12 клас искарах над 5 и то не бях учил изобщо... преписах, подсказваха ми, една даскалка ни каза отговорите и на късмет карах накрая, сега съм студент в софия, пак влязох почти без да уча и си правя кефя, не се притеснявай, може да препишеш

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b2744b2ab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Хора стига стр правили забележки на момичето за правописа! Всеки допуска грешки като пише в някакъв сайт и тн. Че сте тръгнали и да съдите по правописа че и оттам какви и били уменията по БЕЛ.
А до авторката- ти се притесняваш сякаш става дума за 12 клас, горкичката набор 2005 ако правилно дъм разбрала. Не е нищо особено самия изпит аз дето не учих чак толкова имах бал 33. 400 някъде което по точковата система е около 440 точки а през 2016 та година матурата беше по трудна от тазгодишната
Аз съм от Варна няма как да ти дам съвети за гимназия в Ловеч. За мен немската гимназия във Варна е много добра! Втора година съм там и сега не знам как ще се оправям и с другите предмети
Успех другата година и го карай по спокойно!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ece0241d34
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Да ти кажа честно, аз преди няколко месеца завърших седми клас, и учих усилено през първия срок само. През втория леко се отпуснах по някои предмети, но това не ми попречи да вляза в гимназията, в която искам. Така че не се вкопчвай в учебниците 24/7, имай си свободно време, малко да е даже, излизай си с приятели, но и недей съвсем да се отпускаш, че да стигнеш дотам, че да не знаеш до кой урок сте стигнали! Баланс трябва да има.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5876fef74d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Аз бях 7-ми клас миналата година и мога да кажа, че не е толкова страшно. Може би не давам много добър пример, но аз спах в часовете по- бел и ходех на уроци, но и там не внимавах много, но все пак изкарах четворка без почти да съм учил. Учителите ще ти казват, че е много важно и трудно понеже искат да те накарат да учиш. Естествено ти трябва да учиш ако искаш да ги изкараш. Ако имаш добри оценки няма как да се изложиш, освен ако не се притесниш от цели стрес и нещо не стане, но не мисля, че ще това ще стане.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ec9b825bd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Здравей. Тази година бях 7 клас и бях много стресирана за матурите, но наистина не е толкова страшно. Всички въпроси са от учебния материал, аз без уроци изкарах пълна шестица по български и петица по математика. Внимавай в часовете, води си записки, решавай примерни матури. Съветвам те да се готвиш предимно по български и математика, не че другите предмети не са важни, но специално за езиковите гимназии балът се сформира от оценките от НВО по български и математика годишни оценки по български и математика. За деня на матурата задължително си носи няколко сини химикала, за математиката и гума, молив, чертожни инструменти. Купи си вода и шоколад, помагат за концентрация. Седни на първите чинове, за да не те безпокоят преписвачите. И не се притеснявай. От притеснение стават елементарните грешки, които съм допуснала и аз, затова спокойно, представяй си, че си у дома и скоро предстои лятната ваканция. И последно, не е лошо да си вземеш часовник да си следиш времето. Успех в кандидатстването, пожелавам ти да влезеш, където най - много искаш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker