Глупостта надделява над България! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Глупостта надделява над България!
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1929 пъти
Здравейте. На 14г. съм и момиче. Не съм като другите, различна съм и ми харесва. Сега сигурно ще кажете, че не съм нищо повече от останалите, напротив. За разлика от другите, не се оплаквам от живота, макар и с трудности, не правя джукита пред телефона, не използвам грим, не мразя училището, не слагам селикон в гърдите си, за да изглеждат по-големи, не съм проститука, не се променям, заради чуждото мнение... , ако продължа да изброявам, няма да свърша..
Има ли хора, които мислят, че това не е правилно? ! Ако да, значи все още има разумни хора!
Аз съм: ученолюбива, възпитана, обичаща живота и семейството си и най-важното... аз съм себе си.
Истината е, че нямам много приятели, но за мен не са малко. Вярвам им и ги обичам, както ги и уважавам. В днешно време е много трудно да намериш човек, който да не е кифла, педал, батка, мутра, лъжец, измамник и т. н, но съм щастлива, че намерих и се гордея с това.
Някои може да кажат, че това не е само в България, може и да сте прави, но съм живяла в чужбина и имам приятели от там, които не са такива, каквито тук! Не казвам, че познавам целия свят. И повярвайте ми, не искам...
Надявам се да има хора, които са ме разбрали и да мислят като мен!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5dd1d5e883
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Браво, остани си такава!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 29c63e6e03
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

3.   Ахааа... като за начало се опитай да гледаш на хората без да им слагаш етикети като кифла, педал, батка, мутра и тн.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d0b3edca3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке, този текст не е на 14 годишно момиче. Ако беше на 25,26 г. щях да ти повярвам, че си живяла в чужбина, че не си слагаш силикон в гърдите, че не си проститутка, кифла. Как разбра, че има толкова много педали, а забрави да споменеш за лезбийките или такива не си срещала. Твоите приятели всички ли са нормални и как успя да ги намериш. Значи твоите приятели и в БГ и в чужбина не са като повечето кифли, педали, батки, мутри. Чудно ми е как на 14 г. си станала толкова мъдра, та даваш такива категорични мнения за българите. Ти от какво семейство си?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 6dd9e2aa96
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Както казах-аз съм себе си и НЯМА да се променя, заради чуждото мнение. Не съм искала съвети от никой ;)

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1fd1513661
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Браво за разсъжденията.
И защо да не нарича нещата с истинските им имена? Как се нарича мъж с дебел врат, блъскаш шанги във фитнеса, хрупащ хапчета , за да се надуе като Джони Браво? Жена на 25 г . натъпкана със силикон, която спи с мъже , за да си плати таксата при хирурга или фризьора? В едно упадащо общество, за съжаление, има много щрауси, които са си заврели главата в пясъка. Момичето не обижда, а просто сочи с пръст гнилите ябълки. Както и да и тях червеите са ги изяли още докато дишат. Не искам да раждам деца в държава, в която мутрата е бизнесмен, мутресата е Мис -идеал за красота, циганите неприкосновена каста, политиците - милиардери, а певиците ни проституки под прикритие. Сред обикновените хора, няма любов, няма уважение, всеки спи с другия заради финансова изгода, да делят наем , сметки , почивки... после се роди дете - то е грешка единия обвиняв другияаа тая грешка за онова нещо , което расте вътре в жената и трябва да бъде махнато.... аз съм отвратена от това общество, което мачка добрите, възпитаните и ладърните хора. Не знам колко.ще.издърца в тази гадост. И не се оплаквам, това са си фактите. Как за едно десетилетие хората замениха любовта с парите уважението на колеги, приятели за бонусите на шефа , родния дом за панелка в София. Спирам до тук. С чесане на езици не променяме ралността.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 506a1f1312
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Я си прочети писанията и се замисли.. всъщност точно си се оплакваш. И то доста!

А с тази тема супер ясно си личи какво искаш - да ти се казва повечко: браво, браааво, много си умна, не се променяй плям-плям .. както номер1 е направил/а.

И нищо чудно и още хора тук да ти дадат точно това, което просиш чрез текста си. Да точната дума е точно 'просиш'.

Иначе текста ти е добре написан - определно си докоснала масите точно както си целяла. Имаш реални шансове за кариера в телевизията.. Макар че тенденцията е все по - малко хора да гледат телевизия. Но ти определено ще имаш не малка аудитория, състояща се най - вече от хора, провалили се като родители, озлобени стари хора, а също и някой и друг стар ерген-женомразец.

Защото ти го пиша всичко това ли? Еми спри да парадираш с това, което си. Защото така приличаш точно на тези, от които се оплакваш. И свиквай с мисълта, че колкото повече порастваш, толкова по - малко ще ти се казва браво. Ама за какво и да било.

номер3 също е прав/а.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 14c7c82d58
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Виж, сега, по принцип си права до някъде. Има много пошли хора, но на теб проблема ти е следния:

- има и свестни хора, макар и да са по-малко, но ти не ги забелязваш, а си се фиксирала само върху простите. Това ще е голям проблем за теб, защото ако не го промениш, винаги вбъдеще ще забелязваш само лошото и няма да можеш да се измъкнеш от депресията. В живота има и красиво, и грозно, но ние изибраме върху кое да се фокусираме повече. Ако си мислиш, че е възможно в живота да същестува само красивото, ще те разочаровам, но не може.

Не казвам, че трябва да сме коне с капаци и да се правим, че простотията не съществува, но ти си прекалено негативна, което ще ти стъжни живота, ако не се усетиш навреме.

А и в крайна сметка всеки си има право да си е прост, щом така му харесва и щом не провява насилие над други. Ако всички бяхме свестни, по-добре ли щеше да се чувстваш?

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 7768f38a75
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   ”Глупостта надделява над България” Най-глупави са тия които мислят, че знаят всичко. Не си живяла достатъчно за да приема това което казваш на сериозно.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 22233121eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И сега кифлите и чалгаджийте няма да спрат да те обиждат, защото си знаят техното.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 22233121eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не само глупоста е надделяла. България вече е една голяма Глупост.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 38d4223ac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз ненавиждах простите хора, докато не разбрах нещо - Те са свободен за експлоатация материал. Не ги жали, а намери начини, да ги наклониш според волята си. Има си единият процент има си я и масата. Помисли си, защо е така. Това е просто естественото състояние на човечеството. Ти имаш възможността, да си отгоре, над всички тях. Не ги жали, защото не заслужават.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 338faa9a6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Браво момиче! Докато има здравомислещи хора с морал като тебе, България все още има надеждата да се измъкне от това гнусно блато в което ни натикаха.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e74a34bdb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Какво искаш да кажеш с ,,педал''? Aко визираш хомосексуалните и ги поставяш на същия пиедестал като мутрите, батките, проститутките и кифлите значи имаме проблем...

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 506a1f1312
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Много си прав/а номер12, но докато това хленчещо момиченце не спре да проси одобрение и внимание няма да има никакви шансове да реализира това, което ти обясняваш в коментара си.

Аз- номер7, също и номер3 сме ѝ казали супер полезни неща, които само могат да я дръпнат напред. Ама поради видимо незадоволените ѝ нужди за одобрение тип 'браво, браво, моето момиче' усещам, че ще си тъпче дълго време на едно място.
Нищо, че не е проститутка, не слагала силикон, не правила джукита... и заради това браво да ѝ се казвало...

Аз като си плащам данъците също ли трябва да започна да прося бравота, а?

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1aca9f71c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Авторке, уникална си... точно както и всеки друг. Така че спри да се мислиш за отделна от масата, защото не си. Масата те дефинира. Твоето аз започва там където ти си определила границите на масата. Ако живееше в изключително морално и пуританско общество щеше да си точно обратното - бунтарка със свободно мислене. Така че не мисли лошо за масата. Трябва да има кифли, за да има кой да работи като продавачки и фризьорки след време (срамни професии няма). Трябва да има "батки" с БМВ-та, за да има кой да върти бизнеса на бай Пешо дето ремонтира БМВ-та. Бай Пешо храни 2 деца, едно от които си мисли, че е уникално и различно като теб.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: af21d341b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Бях написал коментар, но не го публикуваха. В него казах, ще ти слагашш целия ни народ под един знаменател. Батка виждам много рядко, силиконки още по-рядко. И ако някой иска да е силен, ако някоя иска по-големи бомби, тва що да е глупост? Всеки може да си прави квото си иска. Във всяка държава има батки и силиконки. Защо ние да сме простите? То дори тука такива хора са малко на брой. Всеки си гледа работата и живота и си личи, че ти си нямаш личен живот и съдиш другите.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 6dd9e2aa96
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Благодаря за всички положителни коментари, а на другите да си гледат ***

Модератор: Ще го публикувам сега, но моля, без повече обидни думи към потребителите.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a0065a4438
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Още си на 14, ще видим след години кой ще е проститутка и кой ще си слага силикон в гърдите, не казвам, че ще станеш такава и недей, но си наистина малка, за да предсказваш бъдещето си!
Винаги съм мислела по-различно от останалите, винаги съм разсъждавала по различен начин и аз(и не съм станала нито проститутка, нито съм си слагала силикон, нито се кифля), но наистина не прибързвай! И наистина голяма част са такива, каквито ги описваш, но не на 99. 9999 и ти и твоят приятел там да сте единствените! Наистина от написаното разбрах, че се имаш за много повече- и не го криеш, но това няма винаги да ти е от полза. Всеси има глава на раменете си и родители, но иначе мислиш правилно! :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 14c7c82d58
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Авторке, това с обидите в коментар под номер 18, не потвърждава, че не си простачка като тия, които описваш.

Значи хем твърдиш, че псуващите са простаци, а ти си много свястна, защото не псуваш, хем в кометарите и ти псуваш.

Ти усещаш ли, че ядосвайки се и съдейки простаците, ти самата ставаш простачка.

То става малко като американците, които бомбардират Близкия изток, за да имало мир там. Значи малко се обезсмисля да правиш война, за да няма война.

Та и ти така - бориш простотията с простотия.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 14c7c82d58
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

21.   Добре, нали хората са прости, ти си умна. Ами радвай се, че си по-умна от другите, защо искаш всички да са умни като теб?

Струва ми се, че нещо си се комплексирала от простите и виждаш, че са по-вървежни и се чудиш защо ти след акто уж си умна, никой не те одобрява, а те центъра на вниманието.

Ще ти кажа - ти съдиш хората и просиш внимание, което е не по-малко жалко от това да си правиш селфита с джуки.

Да си умна не означава просто да си хетеросексуална и да не ходиш на фитнес, защото никой не избира сексуалността си съзнателно и това, че наричаш хомосексуалните с вулгарното и пренебрежителното "педали" говори лошо за теб, не за тях.

Ако наистина искаш хората да те ценят, спри да лепваш етикети и остави всеки да си е такъв каквто си е и спри да просиш одобрение.

И между другото с коментар 18 се изложи брутално и сама се закопа. Уж не беше простачка, а псуваш като каруцарка.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 78d793363e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   1-во на 14 години,не може да си сложиш силокон нито в гърдите,нито в устните.
2-ро Тези които твърдят че са стока,всъщност са най-деградиралите и озлобени хора.

От къде знаеш че няма да се промениш? Само на 14 години,а се описа така все едно си живяла 20-30 години,та да твърдищ колко си различна.
Да си призная ли? Нито едно дете на твоите години...НЕ разсъждава трезво!
Снощи едно момиче,което беше на твоите години и се имаше за дете,беше постнало в известна група във фейсбук публикация с чат.
Чата беше от сайт на име Омегле,където според думите на 14-годишното момиче само са се "бъзикали" с "утайките" там.
А сега ми кажете нормално ли е това? Мислете се за различни,а влизате по сайтове с лоша слава. Коментирате по соц.мрежи другите с "хубави" епитети,а после били над нещата.
Ако авторката беше такава,дали щеше да се оплаква? Момчетата на 14 години играят игри на компа,събират се навън с приятели и щуреят,а момичетата на 14 години с извинение к..веят.
Като висят по сайтовете,обличат и се гримират като 20-25 годишни златотърсачки,лапнали цигарите и наргилетата,пускат през всяка минута снимкки.
Има още един тип момичета,като авторката например.
Убедена съм,че има много фалшиви профили в соц.мрежи,прави се на такава каквато не е,няма социални контакти,защото света на кибер пространството я е обвзел,но най-важното убеждава себе си и другите че в различна.


Четете книги,излизайте навън,комуникирайте повече реално,научете се да не критикувате и да не злобеете,защото имате много хляб да изядете.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d0b3edca3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Авторке, защо не си кажеш истинската възраст и с какво се занимава твоето семейство. И голяма тайна ли е да кажеш в кои държави си ходила и по каква причина. Напомняш ми на една друга позната от друг сайт и тя като теб смяташе всички за простаци, а себе си винаги изтъкваше като много интелигентна, но също като теб много арогантна. Казваш, че си ученолюбива и възпитана. Не можах да разбера къде ти е възпитанието. В н.18 ти го показа.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a96b78753f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Първото което ще ти кажа е че си само на 14. На тази възраст всеки си мисли, че е "специалната снежинка", е познай какво - не си. С какво се отличаваш от масата хора по-точно? Че не се гримираш и не си слагала силикон? Това са неща които на тази възраст не се правят по принцип. Аз никога не съм виждала 14 годишна със силикон например... Гримът пък изобщо не е нещо лошо. Ако знаеш как да го слагаш и в какви количества дори няма да прави такова впечатление. С това изказване си търсиш внимание и някой да каже "браво не се променяй" и т.н. По-нагоре казаха много верни неща и ти едва ли не ги наруга защото не мислят като теб. С това изобщо не си над другите, дори напротив, същата си. Първо порасни, завърши, намери си работа и чак тогава говори колко си успяла. А когато сама си изкарваш парите и евентуално забогатеш тогава вече ще си над масата хора. Успех

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 53179abed8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Евала коментар 22, много правилно и точно го каза.

Като прочетох коментара й спрямо другите, които не й симпатизираха, това е объркано и деградирало момиченце, което не е по-различно от никой на нейната възраст.
Не умееш да изслушваш хората, никой не е длъжен да се съгласява с теб, всеки има гледна точка, но да псуваш като каруцар в коментари доказа истинската ти същност.
На кого се доказваш?
Никой от сайта, не го интересува каква си, не те познаваме лично, няма как да добием представа за теб.
Всеки може да каже: "Аз съм различен", "По, по от другите съм", "Превъзхождам ги", ама реално да не е различен, а само да си сипе суперлативи за самия себе си.
А с вулгарният език срещу нас, само доказа думите ни, че всъщност си едно озолобено от живота момиче.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 42f822c2e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Явно не умееш на приемаш критика, щом като я чуеш и започваш да нервничиш. Не видях някой в коментарите да обижда, а ти взе да псуваш. Детска работа.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 38d4223ac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Накъде отива тая държ ава. Грим на деца, хомосексуалисти и батки ... тц. тц, тц.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 38d4223ac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Държавата ни е завладяна от ниско качествена сган, но на нас ни е все тая и не се опитваме, да я оправим.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c74bcf886d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Лошо е да обиждаш само заради сексуалната му ориентация. Вярно е, има прекалено много гейове, но не е добре да ги слагаш под общ знаменател с батките, кифлите и проститутките. Че и си има хомо проститутки, има си, ама не всички са такива. Има и доста умни хомосексуални, не само мъже, ами и жени...

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 9a57ad23f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Всеки има право да бъде какъвто си поиска. Не можеш да наложиш на всички да бъдат като теб. Видяхме те колко си възпитана, само след няколко негативни мнения и започна да псуваш, а си тръгнала да осмиваш другите.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e28c915156
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Много парадираш.. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker