Искам да стана по висок! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Искам да стана по висок!
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1436 пъти
Здравейте на всички четящи моята история!!!
И така аз съм едно обикновено момче на 13 години което има само един проблем. Проблема е там, че съм вече за 7 клас и съм 144см по нисък съм от всички мои съученици дори и съученички. Това вече ми стана като комплекс егати тъпото просто не издърждах да споделя с вас. Спуках се да търся сякви работи за хормона растежа защото моите родители са НИСКИ! Майка ми е -160 а баща ми е 171.
Аз не се вписвам сега като гледам момиченца и момченца нямат 3 клас и са по- високи от мен с една глава. Вече ме писна незнам кво да правя да рева ли? Та аз като гледам момчетата от моя клас има един 1. 70 кво ше стане като стане на 25г. 2, 40 ли кви са тия хора мотирали. Ми момичета са по 1, 60. Аз сигурно като тръгна да си хвана гадже то ше ме настъпва. Незнам много ми е тъпо. И сега какво ще тряя да свиквам с тая мисъл че съм нисък. И не ми казвайте за тва с Важно е да си жив и здрав ми не аз не мисля така.

Охх кипна ми! Просто знам, че каквото и да ми кажете аз съм нисък и нисък ще си отида от тоя свят. Надявам се да няма правописни грешки!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: ce24ac1a3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен ще достигнеш някъде височината на баща си. Важно е храненето - яж силна и качествена храна - МЕСО, МЛЧЕНИ ПРОДУКТИ, ЯЙЦА, РИБА.
С хляб и макарони не се става висок. Също спортувай, но генът е най-важен. Все пак храната прави големи разлики също. В моето семейство преди комунизма хората са били едри земеделци, хранили са се с месо, много месо, млечни продукти, яйца, зеленчуци и плодове и прабабите ми са били по 190 см. високи, дядовците и те толкова. След това им взимат всичко, изселват ги и стават много бедни - съответно диетата им се променя и са на хляб и картофи - следващите поколения са съответно всяко по-ниско от предходното като аз съм най-ниската с 173 см. Родителите ми са 180 см и 175 см.
При братовчед ми пък обратното - синът му е роден 1999 г. и е 180 см. висок, а родителите са с 10 см. по-ниски, баба и дядо - още по-ниски.
Храната, диетата са също определящи с две думи!!!
Не се тъпчи с фаст фуд, с банички и тутманици, а слагай тигана за паржолите и стейковете, яж качествена храна и поне ще си повишиш шансовете. Също прави спорт!!!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 09d3fe8480
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Генът е определящ, но не се знае ти точно кой ген си хванал. Познавам хора с високи родители, а двете им деца са с една глава разлика. Познавам син 190 на баща 170. всякакви комбинации има.
Сега за теб-отиди на ендокринолог да те посъветва, с педиатъра също говори. виж дали ще те вземат насериозно с някави полезни съвети, ако-не отиваш на друг доктор. За храната вече са ти казали. Започни спортове с разтягане -плуване, волей и баскет, разтягане на лост, набиране на шведска стена. Консултирай се и с някой фитнес инструктор, но не някой самозванец, а някой който да е завършил НСА и го е учил това. Не знам от къде си, но в ортопедичната болница в Горна Баня правят едно изследване на ставите, за китките се сещам и могат да преценят дали имаш мегдан да растеш или това са твоите гени. С докторите там също можеш да се консултираш.
Внимавай с разни хранителни добавки и още повече-с лекарства, да не си навредиш с нещо.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b3e7f52ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Номер 1, не става само с плюскане, трябва и спорт, както и здраво учене и писане на домашните. За да стане висок, трябва да играе повече баскетбол и волейбол, както и да се хване нависоко с двете ръце някъде и да виси, за да се издължи и да заякнат мускулите на ръцете. С плюскане няма как да стане по-висок. По-скоро му препоръчвам здравословно хранене. То помага за всичко.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 7908f37483
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №1 не тормози детето, не му ли стига неговият проблем та да го убеждаваш че само с месо се растяло, те веганите разбираш ли всички са лилипути. То момчето ако има проблем с хормона на растежа е без значение дали всеки ден ще му пекат чеверме. Пък да не говорим че твоята фамилия няма нищо общо.
Младеж има изследвания за хормон на растежа има и лечение с растежен хормон

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: cafbc46bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Спокойно! Сигурно си с късен пубертет което е по-добре, защото можеш да станеш и доста по-висок от колкото предполагаш. Фактор е храната и спорта, ако спортуваш поне 3/4 пъти седмично това ще се отразява добре за развитието ти както и храната, опитвай да избягваш вредна храна, повече плодове и зеленчуци. Не гледай само майка ти и баща ти колко са високи, защото не се знае какви гени имат те. По принцип момчетата наследяват гените на майките си и ако тя има високи роднини, то вероятноста и ти да си висок е голяма. Имам приятели които също са били като малки ниски и съм стърчал над тях и после изведнъж пораснаха по 2 метра хаха. Така че, споко тренирай си, учи си и се храни правилно(има много статии и книги за това) и другото не го мисли. Според мен започни плуване най-добре ще те развие и мускулатура и костите.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2be2871125
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   1, ех, какви са били тези баби, по 1, 90! Не жена, а великан! Евала! С такава баба никой не би посмял да се закача, нали веднага ще му отлепи едно круше и е дотам!

Авторе, имаш още няколко години да растеш. За съжаление, е до ген.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e4843266ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Проблема ти е в това, че си се комплексирал. И аз съм най-ниското момче в класа, а най-високият е 1, 90. По-добре нисичък отколкото мутант. Няма да пораснеш кой знае колко, но поне все още имаш време за граматиката. Съветвам те на нея да обърнеш повече внимание(:

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ce24ac1a3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 3, поне 2 пъти писах СПОРТ. Колко пъти още да пиша?
Дори не е нужно да е баскет или волейбол - това го тренират вече високите хора, не 144 см. човечета. Аз съм била винаги от най-високите при баскет и такива ги бутахме като пешки и те сами се отказваха от спорта. Не се издължаваш при баскет толкова, колкото просто високите имат предимства там и ниските не оцеляват.
По-добре да почне някакво бойно изкуство, футбол или нещо такова - при баскет и волейбол ще го смачкат високите още първата игра.
Колкото до н 4 - ами да, веганите-подрастващи ще станат лилипути или много под това, което биха били ако бяха се хранили с нормална храна. Освен това тяхното собствено поколение ще е все по-ниско. Е, ако родителите им са 190 см. високи и те ще са високи хора, но всяко следващо поколение вегани ще е по-ниско и болно. Не случайно няма нито една развита цивилизация от ...вегани. Веганите още пасат банани в джунглата.
Всички племена и народи, които се хранят предимно с пшеница, ориз, хляб са дребни - италианци, китайци, българи също, а северните народи, които ядат месо, риба, животински продукти са с 20 см. по-високи от нас.
Това не е било винаги така, защото българинът не винаги се е хранил предимно с олио и бял хляб. По нашите земи са се гледали животни, траките са били животновъди и има огромни тракийски войни в гробниците, прабългарите са били животновъди. На хляб и олио минахме след ВСВ.
Моята прабаба, родена 1910 година беше 190 см. и не е станала такава с бял хляб и ориз, а с овче месо, сирене, яйца, зеленчуци и плодове. Хляб баба купуваше за кокошките си и да се разходи до сред село. Няма какво да се лъжем - храната прави борбата. Генът не можем да си сменим и не зависи от нас и ако да ядеш месо е „тормоз“, то аз моето дете ще го „тормозя“ всеки ден и съм също жертва на голям тормоз, няма що.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2185069221
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Генът няма никакво значение за ръста. От личен опит ти казвам. Познавам хора по 190, чиито родители са такива по на 160-170, както и хора в моя случай: баща 190(наистина добре сложен) пък аз съм 178, 65 кила. Познавам много геймърчета, които буквално са седяли на компютъра по цял ден и цяла нощ, тоест не са тренирали, пък са по 190. Айде сега се замислете дали е от спорт и от ген. Не всичко е ядене и добра обстановка на живот. Когато човек е живял зле обаче, от стреса и липсите не само, че не се пораства ами и се спира растежът, заради хормони на стреса.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 732deac2e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Никой не ти е мУтирал-това е нормално,тази генерация освен с по-висок ръст и с по-голям номер обувки е.

Търпи и ще се извисиш,пу с тия незначителни проблеми.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: acbdf24d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Номе 9 искрено ме развесели.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 605f915d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Започни да играеш баскетбол. Мисля че това ще ти помогне.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 8d8709d28f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Пич ти си едва на 13. Тялото се развива до към 24-25. И тези, които сега са 1. 70 като станат на 25 няма да са 2, 40 уверявам те. Аз съм на 25 и съм 1, 89, но г/д на твоята възраст имах нормален ръст, не се откроявах с височина. По-късно станах по-височък - някъде 16-17

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a7858b4078
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Имах един приятел 1. 50 най-много. След година като се видях с една фр, която ходеше с него и още няколко човека и той ми вика здравей и аз въобще не го познах и викам здрасти и той видя че не съм го познала и ме пита и ми каза кой е.
Та мисълта ми е, че можеш да дръпнеш с 10-15 см за едно лято, заложено е някъде там в тялото ти и само чака да стане време и хормона на растежа да те издигне до другите

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 885e0247c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Много ви благодаря за учтивите ви коментари!!! Но явно имам някъде грешка защото аз ям месо а сестра ми е вегетарианка на 15 години и е 158см така, че дори и да не яде месо си расте нормално(поне за мен).
Мисля, че имам някакъв проблем незнам на какво се дължи. Също така се сетих за братът на моя дядо който е бил най-едрия дядо ми каза, че е бил около 1, 90 което е МНОГО за нашата фамилия. Също смятам, че може да се дължи на стрес, защото аз винаги съм бил нисък за годините ми и още от първи клас ми се подиграваха за височината. Попринцип много добре успявам да се прикривам, когато някой ме обиди за ръста ми, но вкъщи аз рева, рева от яд към мен защо съм се родил такъв. Извинявам се ако съм обидил някой, но просто, когато пишех текста по-горе бях бесен и използвах думата мутант. Истината е, че проблема е в мен не във вас!!!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 885e0247c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Забравих, да кажа, че съм голям на кост обичам да плувам да тренирам бойни изкуства като таекуондо, карате, бокс обичам и да тичам. И на лостовете съм добър правя по 10 набирания(тежък съм 41кг)Като цяло обичам да спортувам, но явно така ми е писано макар, че всеки път като стане въпрос за тази тема ми се реве явно съм по-различен о и да храня се здравословно със салати (всякви видове ) пържоли

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a182f6dcc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Брат ми... стой настрана от хормони на растежа освен ако не са изписани от лекар.

Нито знаеш как да си биеш инжекция, нито знаеш дозата, камо ли да си чувал за страничните ефекти. Инфаркт преди 30 искаш ли да получиш?

Ако толкова те влече това, говори с лекар. А и тез неща хич не са евтини.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker