Килограми и подигравки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Килограми и подигравки
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1767 пъти
Здравейте! На 16г. съм. Става въпрос за излишните килограми, които искам да сваля, Сега съм 65 кг. 166 см. Не съм се харесвала никога, а сега още повече. Имам страшно ниско самочувствие и все си мисля, че всички ще започнат с подигравките, когато започнем училище. Аз качвам килограми всяко лято, но ги свалям през учебната година. За жалост сега нещата не са така. Качих страшно много и не знам какво да правя. Опитвах се с тренировки и ограничения, но все се отказвам или ми омръзва от всичко. Също така съм като подпухнала и си мислих, че задържам вода в тялото ми, но май просто съм напълняла драстично... Опитвам се да пия много вода. Понякога тичам или карам колело. И все пак ме е страх, че като почнем училище всички ще ми се базикат как изгеждам, защото и без това не съм от най-хубавите момичета. Моля ви за съвет как да се справя и как да сваля поне 5 килограма! Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 4472a1aea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Предполагам помниш онзи пост във фб. Искаш да отслабнеш- АМИ НЕ ЯЖ ДЕБЕЛАКО! Искаш да имаш добре оформено тяло -ХОДИ НА ФИТНЕС ДЕБЕЛАКО! Доста груб пример но верен. Омръзнало ти е защото нямаш мотивация. Фитнеса е много труден. Аз в момента ям преди да отида на тренировка. Ако нямаш желание и гледаш в бъдещето ще изпаднеш в транс по време на тренорка ( при мен поне така се получава защото аз тренирам почти до припадък). Кво да ти кажа... не гладувай гледай Radostin Kuzmanov. Nikolay Panov и a b c . Те снимат в ютуб. Прави си трен и хран режим. И просто го спазвай и не се тъпчи. С колело или каквото правиш няма да направиш готино тяло. Готино тяло се прави с тежести колкото и да искате да не е така ЖЕНИ. Кардио уредите можете само да загубите мазнина и МУСКУЛ а като няма мускул приличате на анорексици :) не е готино ако няма леки мускули

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a3a7f2ea53
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защо напълня, може да имаш хормонални проблеми, които ти докарват голям апетит?
Предлагам ти да минеш на режим почти без въглехидрати-хляб, сладки напитки, бира, алкохол, ориз, картофи, паста, само малко плодове.
Ядеш свободно месо, яйца, по-малко млечни, зеленчуци, но не с легени, а като гарнитура. Плодове -до 2 бр на ден.
Запаси се с търпение, не обръщай внимание, ако има критики. Освен това, ти не си тлъста. Разбирам, че си била по-слаба и сега ти е много кофти, но не се фиксирай с това. Твоите кг. не засягат никого кой знае колко, независимо какво ще кажат.
Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2a4856ed88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Нищо ти няма, аз какво да кажа 15 годишна, 85кг и 171см висока...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 30e1bec8f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Почвай да тичаш намали да не кажа спри сладките газираното и т.н повярвай си и не се отказвай и накрая ще разбереш че си е заслужавало

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 853228e6d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Напоследък има много хора с наднормено тегло. Сега се навъдиха разни фитнесаджии и какви ли не да ни обясняват как това било щото разбираш ли не ходим на фитнес и поглъщаме много калории. Преди 100 г. мислите ли, че е имало толкова дебелаци? Не. Мислите ли, че са яли по-малко калории? Не, и има достатъчно изследвания, които го потвърждават. Мислите, че тогава всеки втори е ходил на фитнес? Или е имало диетолози, фитнес инструктори и подобни?

И все пак защо дебелите са били в пъти по-малко? Всичко идва от начина на хранене, които ни налагат рекламите. Проблема не е толкова колко калории приемаш, а КАКВИ калории приемаш. Сега масово се храним с предимно въглехидрати. Това е голям проблем и то не толкова, защото са калорични, а защото приучават организма ни да гори не мазнини, а въглехидрати. Просто масово организмите ни са забравили как се горят мазнини.

За да им припомним, трябва да намалим драстично въглехидратите, но не и да ги спрем напълно. Не казвам да намалим калориите като цяло, а само въглехидратите. Ако поемаме същите калории, но като месо, плодове, зеленчуци, с времето организмът ни ще се научи как правилно да работи и да гори предимно мазнини.

Отделно храните днешно време масово са тъпкани с Е-та, хормони, какво ли не. Един пекар ми сподели, че хляба сам по себе си не е толкова калоричен, колкото подобрителите в него. Защото се купува найнискокачественото брашно и е по-евтино да го натъпчеш с подобрители, за да става все пак за ядене, отколкото да купиш качествено брашно.

Някои хора си купуват домашни пекарни ис и правят хляб с истинско брашно и само от това отслабват няколко килограма, без дори да намалят приема на хляб. Разбира се, за мен е по-добре изобщо да се намали хляба.

Отделно днешно време масово седим пред комютри и се придвижваме с коли. И тук проблема не е толкова в липсата на разход на калории, колкото че организмът ни се нуждае от движение, за да секретира определени хормони и да регулира метаболизма.

Не е казано да ходиш на фитнес. Ако вървиш само половин час повече на ден, това ще окаже влияние, макар и не веднага, н качествено.

И проблема не е само в теглото. С този начин на живот ние благоприятстваме редица болести. Неслучайно напоследък има бук на раковоболни и то предимно 40-50 годишни, има и 30 годишни дори.

Това е, защото въглехидратите освен всичко друго са киселнни храни, а рака вирее само в киселинна среда, както и всички вредни бактерии. Ако алкализираме храната, просто рака и болестите няма да имат благоприятна среда в организма ни да виреят.

Алкалните храни са плодове, зеленчуци, варива (боб, леща, соя, грах, макар че са въглехидрати, но те са бавни въглехидрати и не се пълнее толкова от тях, освен това са богати на фибри, които подобряват метаболизма), най-вече туршии. Неслучайно има излекувани от рак само със зелев сок.

Иначе месото се препоръчва за отслабване, защото няма толкова въглехидрати, но пък месото, яйцата, млечните продукти са силно киселинни, така че ги консумирайте с мярка, защото иначе биха увеличили риска от рак и други.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d0a7eb838b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер5 е прав. И аз мисля така за фитнесджиите, но и те са хора като нас - всеки се опитва да изкара пари както може. Иначе да, спорта е препоръчителен, движението е много важно, а ежедневното ходене пеша поне по 1 час на ден е жизнено важно, не само за фигурата, а за сърцето и здравето като цяло.

Не знам, но подозирам, че вкъщи родителите ви ви хранят супер лошо/неправилно и то от малки. Или майките ви са супер неадекватни, или често са ви оставяли на някакви баби да ви тъпчат всяка сутрин с бухти, мекици... за обед мазни маджи с дебели филии бял хляб.. И като прибавим е джънк десертчетата.. абе не знам, не ви познавам. Просто подозирам.

Идете при личните си лекарки да ви изпрати при диетолог, който ще ви направи изследвания, за да види какво ви е в повече и какво в по - малко в организмите! И на базата на това ще ви се изготви индивидуална диета, която ще е здравословна - тялото няма да бъде лишено от полезните за него вещества.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 08adc2edc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Само съчетание на диета и спорт ще ти помогнат. Ако не искаш да пазиш диета, то яж по-малко. Има една теория, че може да ядеш толкова, колкото се побира в шепата ти. А ако не харесваш спорт отиди на танци.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 690bf0196a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Има хиляди, милиони такива теми, РАЗБЕРЕТЕ, НЯМА ВЪЛШЕБНО ХАПЧЕ, НЯМА ВЪЛШЕБЕН МЕТОД ИЛИ ВЪЛШЕБНИ ХРАНИ, КОИТО ДА ТИ ПОМОГНАТ ДА ОТСЛАБНЕШ. Вдигни си дебелия гъз и тренирай, спри да се тъпчеш със сладко, защото съм сигурен, че го правиш, защото си недопустимо много килограми за тази височина и възраст! На ръст 166 трбва да тежиш около 53-4 кг.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker