Не мога да се справям с кучето си :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не мога да се справям с кучето си :(
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1641 пъти
Здравейте, момиче на 17г. съм. Живеем в не много голям апартамент и имам лабрадор на 9 месеца и ми е много трудно да го гледам. Той е много сладък, добър и обича всички и всичко. Обичам го много, но трудно се справям с него. За начало той много обича да скача и да взима неща, които не са му позволени. После ни кара да го гоним и ако не го хванем въпросното нещо става на нищо. Когато е в стаята не можеш да стоиш седнал. Все трябва да тичаш след него и да го спираш от белите, които се кани да направи. Когато вечеряме той стои до масата и се моли за храна и от време на време скача и си открадва по нещо или успява да си хапне от на някой чинията. Когато, ще излизаме на разходка става истинска борба. 30 часа не мога да му сложа повода защото той не спира да скача и да бяга. Въобще не ме слуша като му кажа да седи мирно. Слуша ме само като имам храна за него. Също така като сме навън той се дърпа много и на мен не ми остава нищо освен да тичам след него. Взехме му нашийник душач, с който да го боли като се дърпа, но работеше само в началото. И с храна съм се опитвала да го уча да върви до мен, но той просто скача и се опитва да грабне храната. Никой не ми помага с кучето. Майка ми я няма повечето време а баба ми само крещи заради него. Когато съм на училище трябва да седи заключен сам. Тогава започва да лай и съседите се оплакват.
Въпреки всичко аз много много го обичам. Не знам какво да правя. Това ми е първото куче и нямам опит. Мисля си да го заведем на училище за кучета или просто да го подаря на някой, който ще може да го укротява и да му дава повече внимание от мен. Аз трябва да ходя на училище, имам и хобита, с които трябва да се занимавам и ми е трудно да му дам нужното внимание. Но ми идва да се разплача само от мисълта да се разделим. Разбирам, че трябваше да помисля повече преди да го приемем. Мисла си, че съм от онези хора, които не постъпват добре с кучетата си. Да го взема и после да го дам като е свикнало с мен вече. Аз обожавам кучета. Винаги като видя куче и му се хвърлям да го гушкам. Бих помагала на кучетата, които имат нужда от помощ. Знам, че са най-добри приятели и те обичат повече от всичко. Но ми е много трудно да се справя с моето.
Кажете ми как да постъпя, защото ми е много тъжно. Как ще е най-добре за него? Предложете ми някое училище за кучета или някакви съвети, с които да ни е по-спокойно.
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 251291a93f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За възпитанието на куче е нужна твърда ръка. Не може само да вървиш и да чистиш и подреждаш след него без да се скараш, ама истинско скарване, за да види кой е шефа. Ако не слуша докато се разгождате може да го ощипеш между лопатките или по предните бутчета, това ще го почувства като леко ухапване и ще се поукроти. Кучето ти знае ли значението на НЕ! Защото по това което казваш не си личи да я знае. Използвай я по-често, защото това е много важна дума в отношенията между стопанин и домашен любимец. За ходене в крак се обучава още от малко. Опъваш повода, така че да не може да ходи напред от теб. Нужна ти е дължина колкото повода да стигне до кучето и толкова, след което казваш строго "в крак" и тръгвате, ако се дърпа си определяш дума (леко, кротко или нещо друго) и използваш само нея, за да я научи и да не се бърка в бъдеще. С времето ще се научи, но ще му трябва повечко време, защото досега ти си ходила след него, а не обратното. Не бива да позволяваш на кучето да надделява, а вие сте правили това 9 месеца. Не те съветвам да го биеш, просто ти трябва повече строгост. Сега през лятото можеше перфектно да му покажеш къде са границите, а това с краденето от масата е просто недопустимо. Може да го приемате за равен член на семейството, но то е куче и не може да яде от човешката чиния. Най-малкото някои храни, които ние ядем, не им понасят добре. Давате ли му от масата? Ако да, веднага спрете, защото ще се превърне в голям просяк на храна, където и от чиято и да е ръка, а това изобщо не е добре. На първото ни куче в началото давах от масата, но то започна много да проси и това с храната от масата приключи. Лежи отстрани и чака докато дойде неин ред да яде. Запомни, кучето се храни след стопаните и то с храна за кучета, или ако толкова искате да му готвите, нещо подходящо за кучета.
Късмет с нататъчното обучение и наистина бъди строга в обучението, защото това изгражда характера, а неговият характер е много непокорен.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 50bbc90a3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всички кучета са така, когато са малки. С времето ще расте и няма да прави тези неща, но аз като човек с куче ще ти кажа да се радваш на тези неща, защото като стане голямо и няма да му се прави нищо, а ти ще искаш да прекарваш повече време с него. :)

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f8237fdb7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Спокойно, кучето ти е още малко, след година, година и половина се кротват. Моето - голдън ретривър - беше същото като малко и все още прави някои от тези бели, но и не съм го глезила толкова. В никакъв случай не го пускам да се навърта около масата, когато се храним. Освен че е вредно за навиците на кучето, това е и много нехигиенично. В определен час му давам вечеря в неговата къщичка, след това отиваме на дълга разходка, после веднага си ляга да спи :D. През деня поне 2-3 пъти се галим и си играем, все пак тези кучета искат мноого внимание и хвалби. Пробвай да го дресираш да научи основни команди като седни, легни и т. н. и не забравяй да го поощряваш с лакомство ако се справи. Не му позволявай да ходи където иска в апартамента. отдели му една стая, където да спи, да му сервираш вечерята и да си играе. В началото ще лае, но до седмица-две ще свикне. Сложи играчки в стаята, но такива, които няма опасност да глътне. Знам колко е трудно с домашните любимци понякога.. Искрено се надявам кученцето ти да спре с белите и да си остане при теб! :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 05ae3d8be8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Малките кучета са като деца. Нормално е в началото да прави пакости. Просто трябва да си търпелива с него. Както някой по-горе каза трябва да го учиш на думичката ''НЕ''. Ние имаме 2 кучета и разбират всичко. Едното беше супер глупавичко като малко. Ходеше да излива купичката с вода и искаше да пие от земята :Д Ама после му дойде акъла и сега е много умен. Важно е да му обръщаш много внимание, да му говориш, да играете. Нашите са малко повече разглезени от необходимото - спят където си искат и имат постоянно храна на разположение. Едното обича хляб, а другото си пада по месцето. Иначе имат гранули, бисквитки, лентички и всякакви други лакомства :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker