Моята кльощава най-добра приятелка. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Моята кльощава най-добра приятелка.
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1465 пъти
"Не обличай това"
"Не яж това"
"Отслабни" Това са някой от нещата, който най-добрата ми приятелка ми повтаряше постоянно. Сега тя живее в друга държава и някак си се чувствам по-добре. Винаги се чувствах грозна и дебела около нея (тя е 160 и 46, а аз 163 и 66). Дори не знам какъв ми е проблема, но искам да кажа на някого.
Момчетата винаги са я харесвали, а мен обиждаха. Тя ме караше да излизам насила (не обичам да излизам). Постоянно ми намираше кусури. Та си имаше гаджета, а мен никой не ме забелязваше. Винаги е била по-умната и на мен не ми оставаше нищо за което да се хвана. Тя беше по-добрата част.
Но също така и пука за мен. Приятелки сме от 5-6 години. Очаква се да замина за страната, в която е тя и да заживеем застливо. Но аз... знам ли... май не го искам. Не мога да реша. Тя винаги е решавала вместо мен. Ще се радвам на какъвно и да е съвет, ако смятате че имам нужда.
17г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7860997a50
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом имаш колебания значи не ти е толкова добра приятелка.. и според мен никога една ИСТИНСКА приятелка не би казала на някого ''отслабни'' само, защото не си кожа и кости. Всеки е красив по свой собствен начин така, че няма за какво да си набиваш комплекси! Усмихни се на живота и той ще се усмихне на теб. Обичай тялото си, за да те обича и то. Ако самата ти не се чувстваш добре започни фитнес, тренирай нещо или каквото искаш. Но не и само защото някой друг ти го е казал. Успех и се усмихни. :)

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2b71cb8b04
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кажи и ,че колкото и да я уважаваш животът си е твой ,тялото си е твое и ти решаваш за себе си как да се храниш ,с колко кг.да отслабваш ,какво да обличаш и къде и какво да следваш . Ако ти е истинска приятелка ще те разбере ,ако ли не майната и ! За отслабването ,ако наистнина го желаеш може като за начало да се движиш повече и да сведеш до минимум консумацията на вредни храни .

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: fbfc7776ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Авторке, това момиче изглежда е решило да те командва, което не е никак хубаво. Откъде накъде ще ти заповядва какво да правиш, ако искаш ще отслабваш, това си е твоето тяло. За заминаването също. Лично твое си е решението, но мен ако питаш това си е сериозна крачка и ново начало, а ако се чувстваш добре тук няма смисъл да отиваш на друго място.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 760a420b3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   *Никога не съм обсъждала кусурите на приятелки, не съм и правила забележки относно външен вид или държание.
Но съм имала "приятелки"-завистници, които за мое щастие не са в живота ми вече.
Приемам критики, защото е хубаво човек да знае какво му липсва.
Но да ти завиждат "приятелки", бих казала че не е приятно, едната все нея момчетата "харесваха", защото тя си даваше тел и фейсбук, а аз предпочитах да не давам никакви координати.
Другата страдаше от многобройни комплекси и си го изкарваше на мен, докато аз съм била винаги добра към тях.


*Прекрати контакт с нея, ако не можеш веднага то постепенно, защото ще продължава да те тъпче.


*Истинската приятелка те подкрепя, дава ти кураж, не ти мисли злото, дава ти съвети но не си натрапва мнението, не на последно място те приема каквато си.


*Не е вярно че не са те харесвали, просто от наличието на нейната особа си се чувствала по този начин.






-Maryjane

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4fe6c2df47
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Тя ти е добра приятелка според мен, дума като "Не обличай това","Не яж това","Отслабни" казани от приятелка са искрени и нормални. С "Не обличай това" иска да ти каже че това не ти стой добре, съвсем не е задължително да означава че си дебела, а че точно на твоето тяло красивите черти са другаде и трябва да подчертаеш тях, иска да си хубава за пред момчетата, иска и ти да си харесвана, показва ти пътя към това да бъдеш и ти харесвана. Дано разбираш но жена която няма гърди е глупаво да сложи много дълбоко деколте. Малки гърди съвсем не означава че жената е грозна, просто е глупаво да ги подчертава, след като не й е в тази част на тялото женствеността/чара.
Проблема ти обаче е в самата теб и това няма общо с приятелите ти, попаднала си дълбоко в капана на ниското самочувствие затова приемаш забележките като търсене на кусури, затова не обичаш да излизаш, затова приемаш че тя е по добра по велика по по по, затова и момчетата не са те забелязвали. Ако наистина тя беше по по по нямаше да излиза с теб, тя обаче вижда добрите качества в теб вижда красотата в теб, това че не ти го е казала или че ти не си обърнала внимание когато ти го казват е пак от ниското самочувствие. човекът с ниско самочувствие отхвърля комплиментите, мисли ги за подигравка защото самият той не мисли че има хубави неща в себе си.
Намерих ти добра статия
http://webstage.bg/filosofiya-i-psihologiya/3873-kapanat-na-niskoto-samochuvstvie.html

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 01d5e06d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Понякога хората нямат добър подход към приятелите си. И аз съм същия донякъде.

Истината е че може би наистина е искала най-доброто за теб, но не ти го е обяснявала по-тактичен начин. Да си с наднормено тегло не е здравословно състояние а и влияе негативно на самочувствието ти и това как те възприемат другите. Момчетата винаги ще предпочитат слаби жени. В някаква степен трябва да я послушаш, но да го направиш за себе си, не заради нея.

Ако продължават да те притесняват нещата които ти е казвала - поговори с нея. Спокоен откровен разговор в който ѝ обясняваш как забележките ѝ са те карали да се чувстваш, нищо че може би е имала добри намерения към теб. Ако не ти беше истинска приятелка, тя щеше да те обижда по същия начин като останалите. Ако не те е защитавала от нападките - това е друг проблем. Но опитите ѝ да те накара да социализираш са признак на нейната загриженост. Ако останеш затворена вкъщи и в себе си ще имаш много по-трудни отношения с хората като порастнеш - казвам го от опит.

Така че в крайна сметка обсъди нещата с нея и се разберете.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker