Останах без дом - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Останах без дом
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 2894 пъти
Миналата седмица баща ми ме изгони от вкъщи, понеже си признах, че съм гей. От малък го криех от родителите ми и бях решил, че ще е по-добре да им кажа, но уви това беше най-голямата ми грешка. Знаех, че баща ми е против гейовете, но мислех, че няма да стигне чак толкова далеч. Майка ми също не беше очарована, но все пак каза, че не и чак толкова голям проблем, каза само да не го казвам на всеки. Като му казах (казах им го по отделно) той ми се развика и каза, че вече съм почти пълнолетен /на 17 съм/ и е време да се махна от нас. Събра ми багажа, даде ми 80 лева и вика тези са от майка ти, не от мен. Вече разполагам само с 30 лева и не знам какво да правя, предполагам че щом свърша парите ще се хвърля от някоя сграда. Всеки ден говоря с майка ми по телефона и все ми казва, че иска да ме прибере, но баща ми не и дава. Не съм казал на другите си роднини защото се срамувам. Нямам и истински приятели, които да помоля за помощ. До сега спях в една разнебитена къща в една отдалечена местност, но там през нощта е доста студено. Странно е как за един миг живота ти може да отиде по дяволите и все пак баща ми днес ми звънна и каза, ако съм размислил какъв съм да се прибера. Въпроса ми е какво да правя? Да се прибера и да търпя ужасното отношение и срама от нашите и да се правя, че се чукам с жени или да си умра на улицата? Страдам и от депресия от около 6 месеца, ако има значение. Вие как бихте постъпили?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 82e84c192f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На 17 г. за съжаление не можеш да работиш без писмено позволение на родителите, не можеш да наемеш и жилище, дори на хотел не можеш да отидеш. По принцип имаш 2 възможности до навършване на пълнолетие
А. Казваш на вашите, че си се объркал/шегувал. Търсиш себе си и не си наясно със собствената си сексуалност, защото си девствен бла-бла - излъжи ги нещо, за да имаш покрив над главата си.
Също можеш и при роднини да отидеш, но щом не си отишъл, значи си има проблеми и тук

Б. Обърни се към „Закрила на детето. “ Социални служби някакви в населеното място, където си регистриран. Те са длъжни да те настанят в защитено жилище и ще глобят вашите, че са те изгонили под 18 г. Можеш и с послендите 30 лв. да потърсиш начин да стигнеш до с. Нови Хан при Дядо Иван и там да живееш до навършване на 18 г.
Потърси гей-организации, които помагат на хомосексуални хора. Не знам у нас такива дали има честно казано.

След 18 г. е лесно - можеш да работиш каквото си искаш и където си искаш, да наемаш жилище, да си завършиш задочно образованието и така нататък.

Вашите са абсолютни глупаци, включително и майка ти.
Не се обиждай, но те са прости хора. Простите хора можеш обаче да манипулираш и лъжеш колкото си искаш. Те не заслужават истина и откровенност. Лъжи ги да си довършиш средното образование и после прекъсни всякакъв контакт с тях, включително с майка ти.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f5617e8ef8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Aмaн от тaкивa родители, някои просто не бивa дa създaвaт децa!!!
Глупaци невежи, глупaк е бaщa ти!
Нямaш ли други роднини, бaби, дядовци където дa отидеш?
Друг вaриaнт е дa симулирaш известно време пред невежият си бaщa, дa му кaжеш, че може би просто си "объркaн" зaрaди пубертетa... мрaзя, че ти кaзвaм товa, но е зa временно спaсение.
Междувременно дa си потърсиш рaботa и нa зaплaтa дa си нaемеш стaя в споделенa с други квaртирa зa по-евтинко.
Нямa кaк дa го убедиш, че не е въпрос нa избор сексуaлносттa ти, явно си е от онези простовaти мъже, които го чувствaт и кaто личен неуспех, че не създaли бaш "мaчо aлфa" и не рaзбирa, че ти продължaвaш дa си мъж, товa не отнемa от мъжеството ти.
Нямa зaщо дa се срaмувaш от роднини, нaпротив, точно мъжкaтa си зaявил кой си и носиш последствия в моментa зaрaди примитивното мислене нa бщa ти. Но и този момент ще мине.
Тa ти си нaпрaвил нaй-вaжнaтa крaчкa в животa си, открито и смело си зaявил нешо, което още зa съжaление някои примaти в обществото не приемaт. A не приемaт зaщото ДОКAЗAНО хомофобите имaт добре скрити нaклонности именно към собственият си пол, но сa стрaхливи и никогa нямa дa имaт същaтa смелост кaто теб. Зa товa тaкa яростно нaпaдaт!
1- говориш с бaби или други близки роднини зa временно нaстaнявaне
2- симулирaш временно бред бaщa си, някой път се нaлaгa с глупците дa се държим кaто глупaци.
Голямa и силнa прегръдкa от мен! Мaйкa съм нa двaмa синa и към моментa покaзвaт хетеросексуaлност, но aко който и дa е от двaмaтa или и двaмaтa се окaжaт хомосексуaлни, със сигурност ще ги обичaм и подкрепям по същият нaчин! Знaеш ли зaщо? Зaщото не изрaзявaм себе си чрез тях, не искaм те дa докaзвaт колко съм "великa" aз, сaмо искaм дa сa щaстливи! Бaщa ти имa сериозни ментaлни проблеми, не ти! Ти си ок!
Спокойно, след време ще си спомняш този етaп от животa ти и сaм ще се потупaш по рaмото с усмивкa и мисъл колко добре си се спрaви със ситуaция в която много не могaт.
A бaщa ти... е, рaно или лъсно ще те приеме тaкъв. Невежa е, комплексaр си е, но те обичa по свой нaчин, докaзвa го товa, че се нaдявa поне дa го излъжеш, че дa може дa те прибере у домa си нa сигурно място и дa може дa се преструвa спокойно, че ти вярвa!
Успех и не си мисли зa глупости, брaви нa теб, мъжкaрче си!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7d65e0dd26
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Съгласен съм с предните коментари, просто го излъжи а ти си бъди себе си, той няма да те следи с кого ходиш и с кой спиш! Странни са ми тези хора, които мислят че с терор могат да сменят ориентацията на някой, в кой век живеят? Ужасно е, че все още съществуват подобни примати, те не са нормални!
Алек

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 285fd276cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не мога да разбера защо гейовете напъват да си обсъждат сексуалността с родителите на 15-16 години. Не е задължително! Никой родител няма да се израдва да го чуе, особено бащите. Толкова ли не можеше да изтраеш до по-късна възраст, когато си самостоятелен и не могат да те гонят, например. Това го пиша за тези, които се канят да го съобщят, а не за теб -ти вече си го направил.
В твоя случай-надявам се майка ти да ти издейства прибирането, а и баща ти -да размисли

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b3c7ea7127
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Съжалявам те, приятел. Аз съм мъж на 39 и имам двама сина и жена, която ни обича. Единия ни син, който в момента е на 18 наскоро със сълзи на очи ни призна, че е бисексуален, аз не грейнах от щастие, но го прегърнах и го поздравих за това, че имаше смелостта да бъде честен с нас. Мисълта ми е, че дори и чист гей да беше, аз не бих го обичал по-малко, камо ли да го изхвърля от вкъщи, това (с извинение) само най-безсърдечния изрод би го направил.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b3c7ea7127
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   И аз на твоята възраст попаднах в подобна ситуация. Като казах ма баща ми, който беше заклет алкохолик ми удари няколко шамара и ме изгони. Те с майка ми са разведени, но с нея не се чуваме. На втория ден ми звънна да се прибирам и понеже нямах друг избор се прибрах. Не си говорехме и една вечер беше ходил на кръчма и като се прибра ме накара да продължа да пия с него. Тогава доста си говорихме и се смяхме, накрая ми каза "ей сине, да не ме наебеш някоя нощ" е така не се бях смял никога.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3f916e1b67
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз също съм гонен от къщи но когато бях точно на 18 събрах си нещата и дим да ме няма вече не живея с нашите

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 32a8ce8ec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Няма от какво да те е срам - родителите ти трябва да се срамуват! Както казва н. 1 "не заслужават истина и откровенност". Заслужават да ги лъжеш, докато завършиш училище, намериш си работа и спестиш пари - гледай да спестиш да имаш дори и ако загубиш работата си. Подсигури се хубаво. Тогава ги зарежи. Това заслужават.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 208f58073a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Защо им споделяш такива неща? Това са много лични и интимни неща. Кажи им, че си се пошегувал и се прибирай у вас. Или пък отиди в роднини без да им казваш причината. Не е нужно да го тръбиш на всички. Това си е твоя работа.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 647e00d1d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Подкрепям №4 и също искам да задам въпрос. Защо по дяволите държите родителите или въобще хората за знаят вашата сексуалност? Защо държите обществото да знае как и с кого спите нощем? И нямам предвид да се криете, а да не парадирате!
Мисля че няма хетеросексуален тинейджър момче да споделя с баща си коя кога, как и къде е чукал, вие въпреки че знаете че бащите ви са против различната сексуалност отивате и им казвате че сте гей. Защо?
На мнение съм че ако някой седне да говори за сексуалността си без да е питан, без значение дали е хетеро или хомо то той парадира.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6c09a12295
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не е трябвало да споделяш с баща си щом си знаел че е твърдо против. Остава ти да се престориш че си решил да не бъдеш гей и това е. Майка ти пък е слабохарактерна жена очевидно щом оставя баща ти да налага мнението си за всичко.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 41d8f3e15f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Най-добре се прибери вкъщи и се дръж все едно всичко е ок, обаче се подготви добре, учи си съвестно и се опитай да поспестиш малко пари и като станеш на 18, си намираш работа и се изнасяш. Знам трудно ще ти е до тогава, но наистина сега не можеш да направиш нищо освен просто да се подготвиш добре, така че скоро да не зависиш от никого.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4ad2fd6519
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не, не казвай, че си се шегувал, защото няма да ти повярват. Нали ако беше така, щеше да си кажеш още тогава, нямаше да си тръгнеш. Кажи, че си се заблудил, че си такъв, че си се подвел по "модата" например. Нека да е достоверно.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: dac800895a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Аз съм горния пост (13) - исках да кажа "да изглежда достоверно".

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3f916e1b67
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Най добре кажи на баща ти, че е по добре да не се прибираш, нали те е изгонил, но все пак те съжалявам че си му казал какъв си, важното е да те приеме такъв какъвто си, относно че те е изгонил, по нодбре не се връщай там където не те искат обратно.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: fddb24628c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Няма да се хвърляш от никакви сгради! Достатъчно му е на деня злото, та и живота е толкова кратък.. Скръбно ми е за теб, но мисля, че татко ти е прав. Според мен в случая ти си автор на проблемите си. (в никакъв случай не те обвинявам, изразявам само мнение)Всичко е до мисленето. Промени начина си на мислене и той ще промени и самият теб. Вгледай се в бъдещето си и се замисли дълбоко, че пътеките към успеха ти ще се разчистват, когато си на ''мястото си'', когато си нормален и се вписваш. Ти си си нормален, според мен тези мисли, че си гей са моментни, породени от депресия или несподеляне. Съветът ми е да бъдеш покорен и да разговаряш търпеливо с родителите по всичко що те късае. Разговорите ще ти помогнат да излезеш от тази душевна депресия и да разбереш какъв си. (Благодаря, че ме прочете. )



- ж. 17г.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2a468d815d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Ама ти още ли не си се прибрал?
Това, което баща ти е направил, е абсолютно противозаконно. Може да се откаже от родителски права само по установен ред, който той няма как да е спазил. Обърни се към полицията или закрила на детето.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3f916e1b67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Номер 17 разбирам,че е незаконно,но момчето е на 17,тоест скоро ще прави 18. Според мен не си заслужава да се връща в къщи, ако вече автора си е стъпил на краката,може и сам да се оправи.На 17 години пак може да започне работа,зависи къде ще го приемат, макар и още ученик . Жал ми е и за него а учителите ако бяха разбрали щяха ли да го съжалят?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2a468d815d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   До 16 от 17.

"Скръбно ми е за теб, но мисля, че татко ти е прав. "
Как един закононарушител може да е прав?

Ако дете избяга от вкъщи, това е противообществена проява, но ако баща изгони сина си, всичко е наред.
Така ли трябва да ти разбираме коментара? Защото ти точно това пишеш.

Ами да! Ти всъщност искаш да кажеш, че е прав да му се сърди, а не че е прав да нарушава закона. Че всеки родител има право да възпитава детето си, макар и строго. Да, с подобно мнение вече и аз съм напълно и безусловно съгласен. Само че ти друго си написала!

Ще ти дам един непоискан съвет, номер 16. Друг път, когато си даваш мнението, гледай да помислиш преди да напишеш каквото и да било.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9cc33069ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   От автора
Прибрах се за 2 дни и нашите се държаха ужасно и само не обиждаха. Взех малко пари и заминах в Ловеч при един гей мъж с който се запознахме онлайн, засега съм добре и скоро ще почна работа. Нашите спряха да ме търсят, но не ми пука.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 82e84c192f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Авторе, съжалявам, че така се е получило и вашите са те тласнали към зависимост от непознат човек. Надявам се да е добронамерен, имай едно на ум!
Знам, че не ти е до това, но ще трябва да се погрижиш за завършване на средното си образование. Тази година най-вероятно ще загубиш, но виж как се развиват нещата с теб в Ловеч, вземи си документите от старото училище - дипломи и всичко и търси начин да се запишеш в друго подобно училище в Ловеч. Има и програма т. н. „задочен ученик“. Ходиш периодично на нещо като курсове в училището и се явяваш на изпити, така че можеш да работиш паралелно. Много момичета, които са родили така завършват, но и много възрастни, които по някаква причина са прекъснали.
Жалко! Срам ме е, че има такива родители изобщо. Най-необяснимо е поведението на майка ти. Как може да носиш 9 месеца дете в себе си, да го родиш, да го отгледаш от парче месо и да го изхвърлиш заради такава глупост.
Съпругът ми има порастнали деца от 1ви брак и се съмняваше, че синът му може да е гей, защото момчето е по-женствено, нямаше приятелки и сме говорили по темата какво би сторил тогава. Ами нищо. Изпитваше жал, че няма да има внуци от сина си, че не му е споделил сина му до сега, че е гей, но като цяло нямаше намерение да промени своето поведение към сина си. Оказа се, че момчето не е гей все пак и се зарадвахме, няма да го крия, но и в миг не ни е идвало на акъла ако е гей да го изхвърлим и да спрем да му помагаме финансово и по друг начин. Много гадни родители имаш и не те заслужават.
Аз като майка не мога да си представя да изгоня сина си да е зависим от непознат човек, който може би го използва.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2a468d815d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Авторе, хубаво е, че не спиш под моста. Хубав е и че ще работиш, така ще може да си стъпиш на краката.
Лошо е, че си при непознат. Не може да си докрай наясно с намеренията на човека, при когото живееш. Не казвам, че самият той е лош, а само, че не може да му имаш пълно доверие. Сега си много уязвим. Внимавай да не злоупотребяват с теб.

Абсолютно погрешно си постъпил с това, че си напуснал дома си. Не си пълнолетен все още. Трябва да си под настойничество, а на практика човекът, с когото си в момента, ти е никакъв. Дори да е най-добрият и честен мъж, той няма право да те представлява. А пък ти си нямал право да напускаш дома си, и родителите ти нямат право да не те търсят.

В незавидно положение си, дано случиш на свестни хора оттук нататък и да си намериш щастието.
Бъди здрав. Желая ти успех.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3f916e1b67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Номер 20 - Авторе - не е трябвало да се прибираш, защо го направи, сега и вашите - особено баща ти се държат ужасно и са отказали да те приемат какъвто си. Щом не ти пука за вашите добре си го решил, започни някаква работа и не ги мисли чак толкова.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b3c7ea7127
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Благодаря на всички за подкрепата, всъщност под този пост очаквах хейт. Още съм в Ловеч работя в една автомивка и ще почна да помагам на приятеля ми със сметките, също и скоро ще се запиша на самостоятелно обучение.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 40477e5b13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Браво, Авторе, ще се справиш. Надявам се още малко да ти остава до 18 г. възраст. Аз като жена се срамувам от майка ти, защото не е успяла да те защити и да ти докаже БЕЗусловната майчина любов. От майката поне всеки заслужава да бъде обичан такъв какъвто е БЕЗ УСЛОВИЯ. Аз съм бременна и чакам син и се моля просто да е здрав. Не ме интересува каква сексуална ориентация ще има, каква професия ще упражнява. Навън има майки, който дори посещават в затвора синове-убийци и не се отказват от тях, има майки на деца, болни от Даун и цял живот си ги гледат, а твоята майка е отгледала такова хубаво момче и в най-трудния момент не е застанала зад теб. Жалко!
За съжаление обаче често родителите са такива... няма оправдание за твоите родители

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 8bdc537001
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Божее отвратителни хора направо се ядосах като видях какво си писал! Тези да не идват от 9-век а? Не стига, че си им казал истината... ами и негодуват после искат всичко да им споделяме..
За тебе имам една идея ИЗЛЪЖИ, че НЕ СИ гей. Кажи на татко си че, си се шегувал и ще те прибере и проблем надявам се, че ще си замине.. и когато си вече НЕЗАВИСИМ ще живееш живота какъвто си искаш! Преди време аз също мразех обратните и сега се срамувам от този факт! Бих се сприятелила с теб ако имах как.. но трябва да се криеш 2-3-4 години стъпи на краката си и живей живот какъвто си искаш..

момиче на 20

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 68a52a49ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Наистина се обърни към полицията, няма право да гони малолетен, ти не си се поръчвал да те правят... А и те са те създали такъв, ти не си виновен.... Всъщност не виждам проблем, такъв е живота, на един едно му е дадено, на друг -друго. За твое спокойствие кажи че не е така, и като завършиш иди по далече от такива родители.
128

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ea7ad66c85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   номер 29 - малолетен е до 13 години той е бил непълнолетен историята е от почти 1 година. Очаквам да разбера какво се случва с автора

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: cac0a0dea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Приятелю как си? писал съм и преди такива теми, също и коментари по тази тема. Искам да ти кажа, че няма значение дали един човек е гей ( тук те подкрепям) аз харесвам живота на гейовете. За мен са нормални хора. И моя баща е хомофоб. Но пък ще ти кажа, че ти си споделил това, което ти тежи и ние се радваме ча сме ти помогнали. Вообще не се й прибирай да гледаш муцуните на вашите, и особено баща ти, който не те подкрепи. Ти си имаш свой живот. Живей го защото живота е прекрасен. Успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker