Цигари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120986)
 Любов и изневяра (29662)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Цигари
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1599 пъти
Здравейте, в момента съм 7 клас и в 6 клас долу-горе накрая започнах да пуша. В началото пуших всеки ден, но после не ми беше толкова интересно и можех без цигари месеци. Цяло лято не съм барнала цигара. Сега когато започнах училище започнах и да пуша по 3-4 на ден. Никой от наще не знае че съм пушила, но веднъж майка ми намери кибрита и ме пита какво е това и аз й казах че не е мой, а на една съученичка и мисля че ми повярва. Вече ми омръзна да се крия искам да знаят, че пуша и да мога спокойно да паля пред тях. Ако им каза те супер много ще се карат, ще ми обясняват, че е врено и т. н. и затова не знам как да им кажа, а иначе от наще само баща ми пуши. Чудя се дали да не кажа първо на баба ми, защото с нея сме много близки, а и пуши. Преди съм й казвала неща и не ги казвала на майка ми, а други ги е казвала и се чудя дали ще сгреша ако й кажа. Моля помогнете мии! Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 21e39ebb7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В 7. клас иска да си пуши „спокойно“? АЛО? Ти си изпуснато дете. Цигарите се продават дори само на хора над 18 г. възраст и са забранени за хора под 18 г.
За теб пушенето май е нещо нормално, а пушенето в 7. клас едва ли не е ежедневие - в каква среда и в какво училище си?
Ако ти бях родител първо един хубав пердах, после те местя от училището и ще продължавам да те местя докато не ти дойде акълът

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9f380fbaa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пуши един ден ще си блъскат главата. Пушенето показва простотия, с времето няма да осъзнаваш какво става и какви неща слагат за да пристрастява. Жълти зъби, смрад...болести. Ще си прости ли ако утре защото си много готина с цигарата, родиш дете с проблеми. И не казвай ама те колко пушат и здрави деца раждат и са здрави. Мои познати са мизерни цикъл, защото пристрастени към цигарите си дават парите основно за това, а вкъщи ремонт от 30 г. не е правен. Ако ходя у тях се къпят веднага след това и си пера всички дрехи.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f01f0142cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Съгласна съм с горния коментар! Устата и мирише още на мляко тръгнала цигари да ми пуши! Ако съм на мястото на вашите и знам, че пушиш ще ядеш бой, докато не ти дойде акълът! Сега сигурно разните толерасти ще ми скочат, че на децата не трябвало да се посяга независимо колко са лоши постъпките им ама не му пука. Видяхме докъде води прекалено либералното отношение и липсата на контрол - едно дете вече плати с живота си! В друга тема дадох пример с моя съученичка. Майка и непрекъснато и правеше отстъпки, за да компенсира това, че са разведени с баща и той почти не присъства в живота и като и угаждаше и и правеше отстъпки. В резултат на това тя беше непоносима лигла, която нонстоп се тръшкаше, ако не си на нейното мнение, лъжеше, бягаше от училище, крадеше пари от майка си и пастрока си, не учеше или беше на компютъра или по кафенетата, а веднъж дори имаше наглостта да налита да бие майка си защото тя и вторият и баща бяха сложили парола на компютъра и, за да не виси по цял ден на него. Докато живееха при баба и и дядо бабата донякъде я контролираше. Единствено от нея имаше респект, защото тя беше строга и за най -малкото провинение я шамареше -не и ли разкаже урока гладко шамар, тръгне ли да и противоречи пак шамар. Явно е имало ефект щом като пред нея беше по -ниска и от тревата. Направи аборт в 10 клас, едвам завърши гимназия и то от третия път. В момента е на 24 с 2 аборта зад гърба и често я гонят на втория месец от работа понеже не се справя. Ако майка и беше по - твърда с нея и ако при всяка издънка вместо да я покрива я предаваше на баба и тя сега нямаше да е толкова пропаднала. Друга моя позната от малка лъжеше крадеше от магазините и пушеше. Когато влезна в пубертета започна да пие, да се занимава с момчета и спря да ходи на училище. В момента пропаднала 20 г. к.... а без образование и продължава да краде.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 709bab0c5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер две да си мълчи с тва за децата, защото не съм срещала в живота си едно дете на пушачи, което да е увредено. Самата аз съм такова и това с нищо не ми е повредило живота, дори напротив-отвратих се от миризмата на цигари и не планирам да пропушвам скоро. А тва с къпането след като си била на гости е толкова превзето. Ако в дома се чисти от колкото и време да не е ремонтирано хигиената е като у вас да кажем.
И миличка, не мислиш ли, че ти е много рано да пропушваш. Съучениците ми пушеха всяко междучасие и това с нищо не ги правеше по-готини или по-добри от другите. Дори напротив, след като се връщаха от двора така вуняха, че едва се понасяха от околните

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: cccf497a46
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   За много хора в България пушенето в 7ми клас е все още нещо нормално. Тъжно, но е факт. Цигарите са много пристратяващи.
Но за твое щастие авторке, констатирам, че ти все още не си пристратена.
Според мен ти го правиш само заради това да си част от тълпата, което наистина е много тъпо.
Запомни, че в живота просперират индивидуалистите, хората които са уникални, които не подражават! Тези, които подражават си остават просто common people.
Пиша ти го това, защото подозирам, че съм права - ти не пушиш, защото наистина ти харесва. Ти си просто част от тълпата.

Верно е, че има хора дето цял живота си пушат и нищо им няма, но всичките са с проблемни зъби и вечно трябва да дават луди пари
(тези, които имат, а които нямат си ходя с грозни зъби, загледай си в устите на 50 годишни чичковци и лелки пушачки като имаш тази възможност)
по зъболекари да им ги оправят. Трябва да си ги избелват, защото много пожълтяват от цигарения дим, а това е леко скъпичко и също така леко вредно да се прави често.

Иначе агресивните коментари от сорта на, че устата ти миришела на мляко, че си изпуснато дето и че си за бой просто ги игнорирай. Това са думи на невротизирани хора, които вечно са потиснати, с монотонно ежедневие, насъбрали са супер много негативизъм и дебнат из интернет малки момиченце и момченца, на които да си го изкарат.

Аз съм на мнение, че точно към вас по - малките човек трябва да се обръща човешки!

В началото споменах България не случайно, защото тука сме все още супер назадничави за супер много неща, включително за цигарите. В Западна Европа, Скандинавия, САЩ, Австралия и. т. н. хората вече не пушат, поне не и цивилизованата част от населението - средната класа и нагоре, особено младата част от него.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3ed666a87f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Номер 2, хайде по-полека с простотията на пушачите, а неграмотността какво показва?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6a6b4bdba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Петима мои познати мъже и една жена умряха от рак на белите дробове, а още не бяха навършили 40,45 години. Жалко е да гледаш хора на такава възраст да умират от простотията си. Как да ги съжаляваш, когато те самите нямат разум да разберат вредата от цигарите, Цигарите са наркотик, само човек с много силна воля се преборва с тях.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f3aeeeed63
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Спри цигарите сега и ВЕДНАГА, thank me later. Не се подвеждай по комплексарите и комплексарките дето пушат през междучасията, за да се правят на готини. Не са готини, а са комплексирани индивиди.

Пенка е пропушила щото Иванчо, когото тя харесва, пуши и отначало е искала да излезе навън да е до него. Пък Иванчо пуши щото Недялка, която той харесва, пуши. Ама Недялка излиза да пуши, заради Жорко. Жорко е по-голям и си пуши от много време, ама е започнал да пуши щото е искал да влезе в компанията на по-големия си брат Димчу. Димчу е пропушил покрай съседите си Борко и Мишу. Никой не пуши, защото има нещо хубаво изначално в пушенето. Пушенето е научено поведение, което води до пристрастяване.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 47b2bfb0f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Най хубавите неща в живота са безплатни. Докато ги имаш, не ги забелязваш. Само като ги загубиш, оцняваш какво си имал. В много случаи, когато това стане е вече прекален късно и безвъзратно загубено. Здравето е едно от тези неща и тютюна го руши. Не си ли видяла коло млади хора напоследък умират от заболявания причинени от цигарите.
Имах гадже, която зарязах за това че пушеше. Когато я целувах се чувствах отвртително, заради вкуса на тютюн в устата и.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ce06aa9657
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Така е, рано ти е още за такива неща, но искам да кажа на номер 2, че този коментар е много преувеличен, тъй като това се случва в много редки случаи. Откъде може да знаете дали точно на нея ще се случи, толкова много хора по света (а камо ли в България) са пропушили в 6-7-8 клас :)
Но като цяло и аз бях в същата ситуация. На 12 години една приятелка ми предложи да пушим и аз естествено исках да пробвам (по-добре да не го бях правила) и така в продължение на горе-долу 6 месеца мислех, че като пушиш си страшно готин и модерен. Сама признах на родителите си.. мама не одобряваше, а тате мислеше "че си е за моето здраве", но все пак да не започвам от толкова малка. Вече на 14 години МНОГО съжалявам за постъпката си и ако имах такъв избор, поне до 16 не бих пробвала. Не е готино и вървежно, грозно е момиче да вони на пепелник! :) Късмет.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0bd0e5b4d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   10, само да добавя, че и момче да вони на пепелник също е толкова грозно.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d72caebbaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   В АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не казвай на ваще. Това няма да доведе до нищо добро. Опитай се да ги спреш. И не пуши повече от 3 цигари после по 2 и по 1... така ще ги спреш. Пушенето не води до нищо хубаво. Късмет.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 47b2bfb0f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Пушенето е нещо наистина отвратително. В Европа вече пушенето не е повече модерно и за това, броят на пушачите непрекснато намалява. Да си купиш пакет цигари, е все едно, да си купиш пакет с пирони за ковчега си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker