Проблеми заради произход - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Проблеми заради произход
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1986 пъти
Здравейте, искам да се оплача от моето училище, както изобщо отношението към мен само защото съм евреин. Непрекъснато търпя подигравки заради името ми, заради къдревата ми коса, заради това че нашите не са особено заможни а "беден евреин" нямало, измислят ми обидни прякори, говорят ми за Хитлер и постояно плача, и да се преместя в друго училище пак сигурно ще е същото, какво бих могъл да направя за да престанат? Не искам да се бия и да си развалям бъдещето, но ми е много тежко да ме наричат парцаливец и че съм спял по кофите защото съм бил боклук. Няколко пъти се събираха момчета и ме блъскаха между тях, даже в час ме замерват и ми казват че ще ми наврат главата в тоалената и всякакви обиди, а учителите не им казват нищо! Страх ме но и да кажа на майка ми няма смисъл, само ще се притеснява и тя.
Бенджамин М.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 3de4a24bde
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това в България ли е? Много странно. Аз съм учила с помаци, цигани и ко. и такива работи е нямало. Били сме задружни.
Мисля, че проблемът ти е не толкова произхода, колкото че си слаб. Винаги жетви на мопинг са по-свити деца. Специално в това училище са те намерили за жертва и няма да можеш да се спасиш. Аз ти препоръчвам да смениш училището. Не си попаднал на клас, на учители и на училище. Има смисъл да кажеш на майка си - ще ти смени училището.
Не се впрягай с тези добичета иначе. Те утре ще са на строежа, ти ще си учен човек-адвокат да кажем, лекар, учител. Колкото повече им се впрягаш, плачеш и така нататък - толкова повече удоволствие им доставяш.

Честита Ви нова година.

Вземи си отпуск по религиозни причини и сменяй училището. Не е късно!!!

П.П. Свържи се с еврейска общност у нас и виж къде има повече хора като теб да ходиш там на училище. Тайната на успеха на евреите е образованието - те ще са избрали хубави училища. Дори да не е в твоя град - отиди на общежитие, но там ще ти е много по-спокойно и ще можеш да се отдадеш на ученето и на израстването като личност.
И още - не си само ти. Българските деца в чужбина ги бият по същия начин, защото са българи. Не го приемай лично - има всякакви добичета навсякъде, но явно твоето училище не е добро и там не учат децата на интелигенцията, а на простаците.
Ако не беше зради произхода ти, щяха да те мачкат заради нещо друго, за да се чувстват силни - те друго нямат. Тъпи са и тъпи ще си останат, а като възрастни ще са шофьори, чистачки и ще правят сандвичи в Макдоналдс.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2aa7b63808
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Решат ли да се подиграват на някого за нещо - на всеки могат да намерят за какво...
Дано ти дадат добри съвети, защото аз не се сещам какво трябва да се направи...

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 6c5b248091
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На мен също ми се подиграваха в училище. Изпитвах голяма болка заради това точно като теб, но в един момент просто реших да приема нещата каквито са, без да се интересувам какво мислят другите хора за мен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 87370c09af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Kaжи на майка си, недей да търпиш, тя трябва да знае. Смени училището, но и там ако се започне, веднага се обърни към класния и директора, в последствие. Издевателствата трябва да се пресекат в зародиш. Спазвай йерархията-класен-директор-районен инспекторат, но при нещо по-фрапиращо може директно и в министерството да подадете жалба.
В кой град си?

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: bfdc45c227
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Братле, знам, много е гадно, че става така. Просто не си намерил подходящото училище. Аз познавам много евреи ама за такова нещо никога не са ми говорили. Ако си от София единственото нещо, което да направиш е да отидеш в 134СУ. Проучи нещата.
Успех ;)

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: bc965e0c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   И аз те съветвам да смениш училището. Такива обиди, подигравки и закани не съм чувала досега. Не мога и да си представя колко зле се чувстваш. Сподели с майка си, тя ще ти помогне най - добре.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d7b1952040
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Премести се в еврейското училище

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 476a284e95
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   В гимназията имахме двама евреи, единият Аврам, другият имаше по-българско име но по фамилията се разбираше, че е евреин. Но никога не са търпели особено отношение.

Иначе, аз съм етнически българин, но също съм ставал жертва на по-"силните" (комплексари) в едно от училищата, които посещавах до 9 клас. Замеряния, бой, заплахи и така нататък. Започнах да тренирам на лостовете, ако не с друго поне ми помогна със самочувствието.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1dce9d896b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не съм "трол", мисля че и аз имам право да споделям защото съм роден в БГ и се чуствам част от тази нацияНе съм от Сф, а от малък град до Варна и нямам голям избор на училища. Може и само в моя клас да е така, въпреки че съм бял ме тормозят, знам че тормозят и момчета с ромски произход но в моя клас няма такива и май затова нападат мен, нямам никаква представа! И аз искам да имам бг име, искам да си го сменя но не съм пълнолетен. Ако кажа на директора ще ме подиграват още повече!
Б.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 3de4a24bde
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Авторе, нападат те не заради това какво си, а кой си. Усетили са слабост в теб. Децата са просто жестоки. Пробвай се просто да ги игнорираш. Колкото повече им ревеш, трепериш, толкова по-жестоки ще стават - такива индивиди изпитват удоволствие от това да тормозят и да се чувстват силни.
Също съвет - запиши се на БОЙНО ИЗКУСТВО някакво - от бокс, до карате, дори MMA. Първо, там ще срещнеш много готини хора, които имат страст към спорта, не да тормозят и бият. Ще ти позволи да възмъжееш, да умееш да се защитаваш.
Аз съм момиче, чиста българка и пак съм била жертва на мобинг, биха ме момчета от съседен клас и в моя ме изолираха - не знам дори защо беше това, но накрая реших, че не ми дреме. Преместих се на най-задния или най-преден чин САМА и така около 2 години игнорирах другите, а се съсредоточих да имам хубави оценки и си намерих хобита ИЗВЪН училище, където отношението беше нормално.
Да, но по едно време забелязаха съучениците ми, че особено по Литература и История не могат да се справят повечето ни с темите, ни с домашните и почнаха цяло междучасие да ми висят на чина за консултации и понеже седях сама, всеки час различен сядаше до мен да му помагам. Аз обаче не позволих да стана част от някоя групичка или нещо такова и накрая така се получи, че се имах с целия клас. Бях помагала и на двойкаджий, и на отличници.
После се преместих в друго училище-гимназия и там пак така направих -седнах си на първи или последен чин сама и изобщо не съм се борила за вниманието на другите. Гледах си сеира как се карат групички, как се обиждат, как се портят и накрая се имах пак с всички и днес познай - на мен разчитат да организирам среща на класа, аз направих групите във фейсбук и на гимназията, и на класа и на сватбата си поканих абсолютно целия клас плюс класна.
Ако хората усетят, че се стремиш към тяхното приятелство, че си комплексар и отчаян - ще те тъпчат. Ако обаче усетят, че не ти дреме, че сам за себе си си доволен, сами ще те търсят. Ако видят, че постигаш успехи в училище, че ти се нареждат нещата - сами ще дойдат при теб.
В бойните изкуства пък ще намериш истински приятели и най-важното - чисто физически ще се научиш да се отбраняваш щом те бият и тормозят физически. Да, ще те натупат и теб, особено ако са много, но ти си един, но няма да си жертвата повече и като изядат и те някой и друг ритник, два пъти ще мислят другия път дали да те нападат.
Друга възможност е да отидеш в голям град - примерно Варна - в общежитие и да учиш в друга гимназия. Там на никого не му дреме, че си евреин, но внимавай - пак може да попаднеш на подобни типове ако не се промениш. Слабите хора ги привличат просто, страдането им харесва.
Интересно, но тези момчета после го израстват това поведение и се кротват. Момчето, което редовно ме биеше примерно днес е спокоен баща и съпруг, дори еснаф, има дребен строителен бизнес и дарява пари за сираци и тем подобни.
Има една възраст, в която просто някои хора ги избива на такъв вид поведение и има деца като теб, които ги привличате. Бори се, защото наведената глава няма да ти помогне с нищо!
Не се занимавай с директори, учители, родители, защото ще ти излезне и име на портаджия. Важно е да се справиш сам със ситуацията, защото като порастнеш пак ще си сам в проблемите.

н 1

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 42ee0af928
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Бенджамин, ти имаш страхотно име и произходът ти е свързан с горд и много изстрадал народ. Не си сменяй името, моля те, ти си свързан с твоите предци, както и с тази страна, в която си се родил и живееш.

Изненадана съм и се срамувам, че това става в България.

Моят съвет е наистона да поговориш с родителите си и да информирате уилището за това поведение. На тия пишлигари трябва да му се сият сърмите. Нямат право да се държат така с никого. И ти ще бъдеш много ценен и полезен на нашата обща родина, ако потърсиш подкрепа и не им позволиш да си развяват байряка по този долен начин, просто защото са повече или защото са по-мускулести.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 538d10d159
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Евреите според мен не са лоши хора, но твоя проблем е че си РАЗЛИЧЕН от съучениците ти и не си агресивен, затова са ти скочили. С други думи имаш друг произход който те не разбират и си безпомощен защото си сам срещу тях. Бенджи, (извинявай ако не ти харесва да те наричат така), просто според мен гледай да се сприятелиш повече с момичетата в класа, така ще те защитават те, а и ще имаш гаджета и ще ти завиждат!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker