Проблем с психиката - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Проблем с психиката
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1266 пъти
Здравейте,
От известно време насам не се чувствам добре. Някои неща (или хора) нарушиха душевния ми баланс, колкото и смешно да звучи. Трудно ми е, разстройвам се лесно, разочарована съм и всичко се повтаря едно след друго - гледам на света с нови очи. Понякога просто нямам желание и изпадам в състояния, в които не искам. Изгубих контрол, в общи линии, и сега понякога се чувствам доста зле. Изолирам се, опитвам се да притъпявам емоциите ми, защото хората нараняват - ако съм научила нещо като хората в живота ми, то е това.
Проблемът в това е, че съм малка, и макар че аз го усещам като проблем, големите имат тенденцията да го отдават на факта, че съм тийнейджър. Срам ме е да поискам помощ, а понякога мисля, че наистина имам нужда от хапчета или нещо такова. Не зная дали трябва да тревожа родителите ми с това, че аз не се владея.
Благодаря за помощта ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: f1d609d23b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Емоциите не трябва да се притъпяват и избягват. Ако задържаш емоции и не ги изразяваш се развиват невротични състояния. Изразявай си емоциите.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: daa99551f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако няма конкретна причина или причини, НЕ е нормално нито за пубертета, нито за която и да е възраст.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 7c42df30d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Кажи на родителите си и отидете на психолог.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 508c57d3b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Медитация, много умствена и физическа работа.
Емоциите не бива никога да диктуват действията ти! Научи се да ги владееш, като преди това ги разбереш. Всички емоции играят някаква роля, всички са били полезни през еволюцията на вида, но вече някои от тях не само, че не ни помагт, а и ни ощетяват.
Важното е да дисциплиниращ ум и тяло, което се постига с много труд. Тренирай, било то кик-бокс или просто редовни посещения във фитнеса, като винаги се натоварваш и постигаш малко по-добри резултати днес, от утре. Яж правилни, като си налагаш някой храни, но избягваш други. Чети повече стойностна литература, решавах си задачите по-математика, учи извън това, което е задължително. Ако трябва, подготвяха се за кандидатстване от сега. Има си хоби, което изисква много отдаденост. Пиано, програмиране, шиене и подобни, които изискват усилия и целенасоченонст. Подобни неща, помагт за волята, а волята е нужна, за да укротил емоциите си. Избягвай колекционерски хобита.
С времето, ще се научиш, как да ползваш емоциите в твоя полза, както и как да ги игнорирал, в моменти, когато това е критично важно. Примерно, не можеш да си позволиш, да изпадаш "в състояния", когато шофираш или се явяваш на изпити.

Това е. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1e1e7adfed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Kakви по-точно са проблемите ти, които те разстройват?

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 830bcd29a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   4, реалността е, че на всеки от нас точно емоциите диктуват и действията, и решенията. Дори и при теб е така, колкото и да си успял да си наложиш да мислиш, че уж не е така.

Иначе за ученето, хобитата, правилната храна и спорта съм съгласна, че носят позитиви, но ако човек е изпълнен с отрицателни и натоварващи емоции има нужда да получи емоционална подкрепа, съчувствие, разбиране и съпричастие - ако не ги получи, то би могъл да потисне някъде дълбоко в себе си тези емоции, но в един момент те ще излязат и това ще е точно един от онези най - неподходящите.

Затова коментар номер3 ми се вижда най - смислен в случая на авторката (може да отиде сама, няма нужда да мъкне и тяхните), защото наистина има такава тенденция, както авторката е забелязала и много подходящо отбелязала, че хората на повече години са склонни често да омаловажават емоционалните проблеми, нужди и изобщо емоционелния свят на децата, особено пък на тинейджърите, което е страшно глупаво (глупаво и продиктувано от емоции...)

Ще завърша с това, че не случайно е казано: 'Здрав дух - здраво тяло', сиреч най - първо трябва да сме добре на емоционално ниво за да можем да се справяме с всичко останало.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 508c57d3b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   6 - Това е аргумент, ползван от редица хора, опитващи се да оправдаят слабите си решения, продиктувани от неубозданите им емоции ...

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b19163a2ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   4 (7), твърдо съм убедена, че ако тема в този дух бе написана от мъж на 41 примерно (оплаква се такъв как жена му се оказало, че му изневерява с най - добрия му приятел), то коментара ти изобщо нямаше да е: 'ами медитирай и с времето ще свикнеш да си управляваш емоциите'. А точно щеше да му дадеш пълно съпричастие към наранените му чувства и супер силна солидарност.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 508c57d3b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   8 - Грешиш! Никой не бива да се оставя в позиция, на такава емоционална зависимост. Ще го посъветвам да се отърси от вредните емоции, който могат дори и в затвора да го вкарат, ако реши да търси отмъщение над жена си и любовника.
Ще го посъветвам, да потърси нова жена и лови приятели, но този път да подбира по-внимателно, като разбира се е подготвен и за подобни сценарии. Просто, страданието му е загуба на време. А медитацията, както и волята, са неща, които отнемат години, за пълното им реализиране, подобно на спорт и диети. Не можел да дисциплинираш ума за няколко часа, както не можел да постигнеш и тялото от кориците, за няколко часа. Пак ще повторя - нужни са години. А и 41 години е прекалено късен етап, от развитието на индивида.
А и не бих предложил никакво "пълно съпричастие към наранените му чувства и супер силна солидарност. " Той сам е сгрешил в избора си на партньорка, семейните си отношения и невъзможността, да забележи, какво се случва във връзката му, както и това, че приятелят мумсе възползва от слабото му положение. Солидарността или я има, или я няма. Супер силна, не е вярна единица, която може да приложиш, в измерването на бинарна величина.

Това е. Просто искам да знаеш, че не отричам емоциите. Просото не оставям вредните да ме контролират.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 25b7eb7b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да, 8, както и за вас жените когато мъжът изневери - той е виновен, но дори и жената изневери - пак мъжа виновен, че бил мухльо и не знам си какъв. Защо женките сте такива че никога не искате да носите отговорност за това, което вършите? Защо не порасвате, оставате си на гимназиално ниво?

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: bc3e9f6b13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   8 едно е изневяра, друго е нервоза по принцип както е в случая. Ама това женската логика никаква я няма. Как може да правиш аналогии с различни случаи? !

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2cebabe832
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ок, сега вече се убедих от искреността ти 4/7/9 от третия ти коментар9.
Радвам се, че наистина има обективни хора като теб, макар и рядко срещани.

10, включването ти няма нищо общо...
11, не говори глупости без да знаеш реално какво преживява момичето.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker