Балът - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Балът
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1478 пъти
Здравейте, тази година съм 12 клас и ще завършвам. Всички са в еуфория, която за мен е неоправдана, точно защото е началото на учебната година. Никой още не е правил тестове, а вече мислят за завършването си. Вече и балът на училището се разбра къде ще е, кувертите са обявени (даже и платени от някои), фотографът се знае и всичко тече с пълна сила. Тук е и моят въпрос - защо да ходя на бал? Имам 5 човека от класа, с които сме добри приятели, но аз не бих отишла на бала. Предпочитам тези пари, които ще пръсна за неща, които ще седят в някой шкаф в следващите години. Искам с приятеля ми да отидем за 10 дни в чужбина. Това ми е мечта, а точно сега е моментът според мен. Искам парите да се похарчат за нещо по-смислено, от което ще изпитам истинско удоволствие. Мислите ли, че греша и трябва да отида на бала, на който не искам да виждам лицемерните и ужасни ученици или трябва да се водя по мнението на чуждите хора и да не прекарам 10 дни в чужбина с любимия ми човек. Нашите са напълно съгласни с мен, но има хора които се опитват да ги разубедят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3eaccaf3bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че грешиш. Първо, почивка в чужбина можеш да правиш и след бала, но балът е 1 път в живота. Аз самата нямах пари нито за тоалет, нито за екскурзията на курса преди бала, но на балната вечер отидох. Баба ми ми даде малко пари и си взех скромен костюм от панталон, сако и с интересен черен потник с мъниста. Отидох на фризьор и си направих хубава прическа. Общо взето всичко ми излезна към 100 лв. и беше бизнес тоалет, който после носих на работа, а кувертът мисля беше 50 лв. За 150 лв. се сбогувах достойно с хората, с които действително 5 г. всеки ден си се виждал и си споделял много. Ще ти липсват, дори гадните от класа ще ти липсват, а колкото и грубо да звучи - не знаеш сегашният ти приятел до кога ще е такъв. Ако се разделите (когато се разделите) ще те е яд, че си изпуснала бала си заради глупости. Аз след бала съм ходила безброй пъти на почивка в чужбина - имаш цял живот пред себе си и не е голяма тема вече подобна екскурзия, но балът е веднъж. Успях само 1 път да отида на среща на курса, после ги поканих на сватбата си, за да се видим и поддържам връзка с повечето от тях вече 17 години. Да ти кажа ли какво стана с гаджето ми от тогава? Изневери ми с най-добрата ми приятелка и се разделихме 1 година след бала. Той ми забрани да ходя на бал, между другото навремето, защото беше и страшно ревнив, но не съжалявам, че не го послушах. Имам и хубави снимки от тогава и с учителите успях да се сбогувам нормално.
Успех

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 773f700f83
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тия изцепки около баловете са ми много смешни и жалки. Нещо като филмът "Господин за един ден".
Ама от както няма "новобранско изпращане", а сватботе станаха модерни май няма друг повод да се изфукаме пред рода и комшии освен че детето завършило 12 клас...
И като се почнат коли, дрехи, цигански оркестри... абе простотия до шия.

На твое място бих се замислил какво ще правя след заветния бал защото това е много по важно от изпълнителя пеещ в баладжииската дискотеката.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: fe2f81a44e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Отиди си на бала, но подкрепям мнението да не хвърляш стотици левове за малоумни работи.
Нито имам намерение да си купувам костюм, нито да обикалям със скъпи коли, нито да се дера като проститутка. Дарявам си прилична сума за животно в беда, щамповам си една тениска със смислен надпис и аре на бал - доста ще ми е забавно, знаейки, че съм спасил живот, отколкото да се напия и наям за 1000 лева... Айде, не мерси.

Всичко най-добро!
11 клас, 17 год.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: dcf3fc7714
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз на моят бал не бях никак ентусиазиран, всички останали бяха хипер развълнувани, надъхани и т. н аз от друга страна бях безразличен, дори мислех изобщо да не ходя обаче нашите не ме оставиха, не ми пукаше дори и за дама то стана обратното тя мен ме покани защото и тя нямаше кавалер. Балът, абсолютно клише.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 26c46c86d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Клише е да, но препоръчвам на всички да не пропускат празненства. В случая, не пръскайте много пари, защото се виждат наистина страшни картинки. Но отидете и се веселете, повече няма да бъдете на 19 и на прага на живота. Бъдете добронамерени, радостни, забравете омразата.
Ето, днес ми се обадиха съучениците да се видим. Вече са обявени срещи всеки четвъртък /след 40 години/. Ами, приятно е.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f73706ac48
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   5, за вас по - предишните поколения (майка ми е на 60 плюс години и също започнаха да се срещат съучениците от 1-2 години насам) може и да е така, но днес нещата стоят по доста по - различен начин.

Днес няма такова нещо като точно възраст за 'прага на живота'. А и ако за вас пика на социалния живота е бил като сте били гимназисти, то при нас по - новите поколения не е точно така.

Моя бал беше преди 10 години, също мислех да не ходя. В крайна сметка бях склонена от съученици и познати и отидох, постоях в ресторанта 1-2 часа, после с най - добрата ми приятелка от класа си тръгнахме, отидохме да се преоблечем и след това отидохме на реално, истинско парти при наши приятелчета 4-5 години по - големи, с които излизахме по онова време. Сега, ако се върна назад няма да отида на тъпия бал макар че минах с общо 200 лева за рокля и обувки, косата си я бях направила сама, а тъпия куверт в ресторанта беше към 60-70 лева.
Едно близо 300 лева опуках за 'тоя дето духа'... или още казано захраних няколко бизнеса благодарение на един напълно излишен днес и излишно раздуван 'празник'.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f921800ebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз не отидох и си ми беше много кеф. Не съжелявам.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 291a9d660c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От авторката: мерси за отговорите ви. Все пак реших че най-силно искам да отида на почивка някъде извън България, съучениците ми нямат проблем с това (тези, които са ми приятели). Наистина много бих искала вместо бал да имам екскурзия, защото не знам дали скоро ще може да си позволим с наще нещо подобно, а това е идеалната възможност.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1dd13fcc9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Човек, ако не ти се ходи, недей, честно. За какво ти е? То направо е мазохистично да ходиш някъде, където не искаш... за какво ти е да си го причиняваш? Като не щеш, недей. Няма да сме мазохисти, я. :D И аз съм 12 клас тази година и въобще, ама грам не се вълнувам за тоя бал... Ще ида де, не съм чак толкова против, ама просто не виждам какво му е специалното? Чалга, селяния и посредствена храна. :D 100 пъти сме се събирали с класа на кръчми, еми да ти кажа, тъпичко е.. балът ще е същата история, само дето всички ахкат и охкат по него, защо, и те не знаят. Щото обществото ни го е набило в главите, че е нещо кой знае колко специално. Айде моля ви се. Пълна загуба на пари и излишен шум за една проста, обикновена, да, ОБИКНОВЕНА пиянска вечер... :D Смешничко е. Така, че те съветвам, ако наистина не ти се ходи, недей!!! Замини с приятеля си и съм убедена, че ще си изкараш сто пъти по-яко! Успехххх <3

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 660e62f5f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Отиди, не е нужно скъпа рокля, пък пак си птиди на екскурзия...

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 36d734f428
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз не ходих на моя бал, най- много да научиш някой нов кючек и да видиш някое момиче облечено като улична фея.. кючеци, салфетки, абе... селяния с една дума. 40 лицемера, които в продължение на няколко години се обиждат и псуват зад гърбовете, накрая сядат на една маса и си пият заедно.. такива хора аз не мога нито да уважавам, нито да седна с тях дори и пред бунище.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 505247bb33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   И аз тази година завършвам и ще отида на екскурзия, но с класа ми. Решихме го така. Според мен е редно да отидеш!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker