Защо ме мразят? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо ме мразят?
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1368 пъти
На 16 съм, момиче. От миналата година имам четири "приятелки", които аз мисля че ме мразят. Не веднъж са се държали злобно, понякога се държат така всякаш не съм в стаята, говорят си а аз съм невидима. Не знам защо но имам усещането че ме ненавиждат, погледите им, коментарите... Ходят на кино - не ме канят с тях, планират екскурзия - говорят си пред мен, обясняват какво ще носят и т. н., но никой мен не ме пита дори дали искам. Обсъждат ме с какво съм облечена, какво съм направила... Опитват се да ме прецакат в клас, дори когато ходим до някъде заедно ходят така, че аз да остана най-отзад всякаш им ходя по петите пък те не ме искат, но когато реша да не ходя с тях идват и ме питат "Защо не идваш с нас? " Ужасно ме дразнят, от известно време започвам да изпитвам неприязън към тях, но все пак искам да разбера защо ме мразят, нищо не съм им направила, нито пък съм говорила зад гърба им.

Сега ще кажете да ги попитам "Защо се държат така? " Ами питала съм ги хиляди пъти: "Може би си въобразявам, но понякога ми се струва че имате нещо против мен, държите се странно, ако има някакъв проблем - кажете ми. " НО не, казват че няма никакъв проблем, така ми се било сторило. И след два дни същото поведение, шушукане и разни глупости присъщи на деца в предучилищната.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: e4662b92b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може просто да сте различни хора. Като малък бях по-стеснителен и по стечение на обстоятелствата бях попаднал в една компания от по-"отворени" (покрай един приятел, който беше хем сред стеснителните, хем сред отворените). Та там ако сам не си кажеш, че имаш интерес към нещо, никой няма да те пита. Може пред теб да говорят за екскурзия, но ако не кажа, че имам интерес и не питам мога ли да се присъединя, никой няма да те пита. Също и ходения на гости. Аз винаги очаквах да ме поканят, а в един приятел всички ходеха по всяко време без да ги канят. На един негов РД, на който не ме покани, го питах "добре, мен защо не ме покани? " и той "ами аз никой не съм поканил, те просто идват". Просто различни тертипи на поведение.

Може обаче и да не са ти никакви приятелки (както сама си се досетила да го сложиш в кавички). Във всички случаи може би сте прекалено различни да са ти близки приятелки, или поне да си приятелка с всяка от тях. Може да ги държиш по-скоро в графата "познати, с които се мъкна, когато нямам нещо по-интересно за правене". Гледай, ако искаш, и да си разнообразиш живота по друг начин - хобита, курсове, спорт, танци, клубове за разни неща и тн.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1113223bc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дреме ти на ... знаеш кое. Така прехваленото училище на България си е лека помиика - супер учители изгубили мотивация, опитват да научат келеши с его до небето на нещо, за мижави 500 лева. Търсим образование... Аз лично, на училище обикалям с двама малоумника, колкото да минава времето, супер просто е да ги манипулираш, не изглеждаш глупава - прави същото. Като не стават за нищо, поне ги използвай в твоя полза и да не ти дреме какво говорят и мислят.

Живея в най-умрелия град в България - пълен с тъпанари, проститутки и наркотици(то кой ли не е вече, ама тук е beyond shitty.). Дори не съм се мъчил да си търся приятели в града?!?!? Какво ли ще намеря... :D Повечето си време прекарвам на компютъра и именно в интернет съм срещнал най-истинските си приятели, на които мога да разчитам, въпреки че не са от града ми. Чакам да взема книжка и да почнем да се посещаваме редовно, такъв е животът в днешно време - пълни малоумници, внимавай как ги подбираш и не си го слагай толкова.

Чакаме отговори от теб, ще следя :P ;)

btw - момче, 17г.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8c1b5f1511
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Съветвам те след като тези момичета се държат с теб по този начин и те карат да се чувстваш излишна и ненужна, бавно и плавно да се отдалечиш от тях. Щом ти носят единствено негативна енергия, не си заслужават. Вярвам, че в живота ти ще се появят много стойностни хора, които ще ти докажат, че четирите момичета са били загуба на време.
Желая ти успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4a69940bc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кажи им това, което си ни написала тук и им бий шута! Животът е прекалено кратък, за да си тровиш нервите с подобни двулични същества! Понякога е по - добре да си сам отколкото в лоша компания. Разбирам те добре и аз понякога се чувствах излишната в компанията когато бях в гимназията.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c278fad805
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Детски истории, използват те да вдигат собственото си самочувствие и затова постъпват така. Никога няма да ти го признаят обаче. Зарежи ги и като те попитат защо не ходиш с тях - "Защото не ми е приятно отношението ви", точка.
Намери си други приятелки. Ако няма подходящи е по-трудно, но какво да се прави. Да се оставиш да те тъпчат не е вариант. Може да опиташ с конфронтация директно да им кажеш че не ти е приятно държанието им и ако искат да си вдигат самочувствието за чужда сметка да си намерят някой друг. Малко се съмнявам да помогне, но кой знае - може да има някоя свястна сред тях.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 518e21f3ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Отвратителни са и вече не мога да ги търпя, но сме в един клас и сме единствените момичета в класа, 5 момичета. Днес отново се държаха отвратително.
Чух ги че си говорят за мен и се намесих, попитах ги най-нормално:
"За какво си говорите? " и едната ми отговори със злобен тон, че за техни си работи говорили. Другите дори не се обърнаха да ме погледнат.

И постоянно се съревновават, понеже аз съм малко по-висока от тях са си купили нарочно токчета с които едва ходят и само се оплакват че са ужасно неудобни, но все пак не ги свалят от краката си да не би аз да бъда нещо повече от тях, макар да става въпрос за около само 5 см разлика. Мислят ме за тъпа и наивна, дори когато знам че говорят за мен и им го казвам, започват да викат че съм луда и ме гледат всякаш съм луда за да ме накарат сама да го повярвам.

Наистина не знам какво да правя, други приятелки в класа и да искам нямам защото само ние петте сме момичета в класа, а с момчетата нямам никакви общи интереси, те по цял ден играят на някакви топчета в класната стая и изобщо няма вариант да си говоря с тях вместо с момичетата. Сама пък също не ми се иска да бъда защото така ще се превърна в аутсайдер.





–Авторката

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c278fad805
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке спри да им търсиш обяснение, те са такива и това е. Колкото повече се опитваш да им се харесваш толкова повече ще ти се качват на главата. Напротив - давай си вид че не ти пука и ако продължават да се заяждат, започни ти да им натякваш техния комплекс с височината. Подобни хора от добро не разбират.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 41a449195e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До Номер 2: Да не би да съм го писал аз това случайно?
До Авторката: Виж, момиче, ето какъв съвет бих ти дал аз. По-добре си ръчкай из телефона като няма какво да правиш на даскало, от колкото да идеш при тези (лоша дума). Знам, не е много добър вариянт, но пък ти нямаш много вариянти като се замисли човек.

Успех с намиране на решението, също ще следя.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3e6bc3b0c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Според мен трябва да пробваш да се сближиш с момчетата. Все с някого от тях ще намериш обща тема, била тя и за училище, може дори да пробваш играта с топчетата :D. Самата игра дори не е толкова важна, забавното е да правите нещо заедно, а момичетата ги остави. Не е нужно да ги игнорираш, общи приказки може да си разменяш с тях, но нищо повече.
Не знам какво повече да кажа, лесно е да се говори, когато не съм на твое място. Сблъсквала съм се с подобни типажи през времето си в гимназията, трябваше ми повече от година да осъзная, че каквото и да направя или кажа, може да влоши ситуацията, но в никакъв случай - да я подобри. Просто спрях да опитвам. По-добре сам, отколкото да те тъпчат и да те търсят само когато имат нужда от теб.

Момиче, 20

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker