Кое са наистина важните неща в нашия живот? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Кое са наистина важните неща в нашия живот?
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1478 пъти
Момче на 16, моля само да прочетете целия текст, много ще съм ви благодарен: Замисляли ли сте се кои са наистина важните неща в нашия живот? Или вие сте напълно наясно кои са тези неща? Важно ли е според вас един човек, без значение на каква възраст е, винаги да бъде примерно с последен модел телефон, само защото е много актуален и ще се хареса на останалите, ще си прави хубави снимки и т. н Нужно ли е човек да си харчи и последните пари само, за да си купи последен модел телефон? И тем подобни материални придобивки, които са вече наистина повече от необходимото или в излишък? Защо ви задавам тези въпроси... Забелязал съм, че в днешно време повечето от тийнейджърите и не само, са обзети от мисъта да имат последен модел смартфон, защото така ще имат едва ли не самочувствие, ще са горди, ще са актуални, другите ще ги харесват и т. н същото важи и за останалите материални придобивки - в излишък. Та какво според вас наистина е важно да оценяваме в нашия живот? Да сме благодарни, че го имаме. Защото според мен наистина много неща остават недооценени и човек разбира това, едва когато го загуби. Кои неща според вас са достатъчен повод човек да бъде щастлив, усмихнат, радостен и т. н И трябва ли човек да съжалява, че не е с последни модели материални придобивки като цяло.
Много ще се радвам да чуя мненията ви относно този текст. Напишете според вас какво е наистина важното, а не според времето днес, в което живеем. Извинявам се, че малко хаотично се изразих, но надявам се, че ще ме разберете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 976b9f1567
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Като цяло смисъла или по-скоро целта е да се размножиш, както при животните. Това, че хората сме дарени с разум не ни различава чак толкова много от тях. За различните хора животът има различен смисъл, но това са си индивидуални убеждения, което лично според мен е една заблуда. Нещата, които ти изброи (това, че хората си купуват последните модели телефони за да бъдат харесвани и т. н. ) са комплекси. Реално няма значение какъв си, какво имаш и какво си или не си направил защото накрая свършваш в ковчег като всички останали. Следващото, което ще напиша за някои ще прозвучи глупаво, но си е самата истина. Хората, погледнати от страни са паразити, унищожават природата, всичко живо и цялата планета за собствена изгода което след години ще доведе до заличаването на планетата и съответно човечеството от лицето на вселената.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a30f820b28
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1 - Нихилистипната ти визия води до депресия. Предлагам ти, да обърнеш внимание на позитивните аспекти на живота, вместо да разграждат всичко домнай-дребните му компоненти и да стигаш до абсолютно изводи.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1b0989e5c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Първо да отбележа, че ти прави чест, че още на тази възраст се замисляш над тези неща. Всъщност това е въпрос, на който повечето хора не мога да си отговорят цял живот.

По принцип няма нищо лошо в това да искаме телефони, коли и тем подобни, стига да не се обсебваме от тях и да си мислим, че без тях сме нищо или че с тях сме нещо повече.

Но някои хора си мислят, че само ако са здрави и/или имат здраво семейство и ще са щастливи, но дори след като ги постигнат, минават няколко години и те свикват с тях и пак не са щастливи.

Истината е, че колктоо и да сме благодарни за това, което имаме, в нашата природа е заложено желанието за повече, което колкото ни пречи, толкова и ни помага.

Дори самите будисти, които проповядват да се освободим от желанията си, твърдят, че е невъзможно да нямаме желания. Те под освобождение имат предвид да не сме обсебени от тях, а не да ги нямаме. Защото ти ако нямаш желание за това, няма как да се трудиш, няма как да ядеш, да се грижиш за себе си, за семейството си.

Дори сам Бог е имал желание да създаде света, а ние сме "негов образ и подобие".

Така че наистина важни неща няма. Ние сме неудовлетворени по природа и всичко е важно. Идеята да сме тук не е да сме удовлетворени, защото всъщност няма човек на света, който да е бил напълно и дългосрочно удовлетворен. Просто така сме създадени и така е устроен света, че това е невъзможно.

Ако идеята беше да сме удовлетворени, щяхме да си стоим на онзи свят, където всичко е само на ниво енергия без груба материя и можем ад имаме всичко само с мисъл.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f58d10323b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   До 2 Кое му е нихилисткото? Не е ли истина че човека е един вирус който се интересува само от собствения си вид? И унищожава всичко до което се докосне? Ако не е така що като пуснат че някой дете макар и недъгаво което цял живот ше остане инавалид каквото и да се прави се нуждае от пари парите се събират но в същото време на някой да му дреме че има по малко от 300 тигри живеещи свободно? Тук говорим за цял един вид с по малко от 300 преставителя в естествената си среда? Ако беше някой народ щеше да е геноцид нали ама щом е вид различен от човека да мре нали така? Цялата планета се експлоатира за да се правят ненужни неща като телефони които след 5 месеца са остарели.Или нещо друго заради което да събереш още 5 лайка отгоре и да се почустваш нещо повече от другите. Хората са най-големите паразити. Искам да знам какво точно е направил смислено човека? Голямо постижение създал е изкуствен интелект с което е станал по- тъп и ограничен или роботи? Или медицината е много дръпнала може би? Проверете как в древен Египет са правени мозъчни операции и колко време след това хората са починали. Надявам се скоро земята отново да се прочисти от вируса наречен човек за да имат шанс и другите видове обитаващи тази планета. И на марс да отидем и тази планета ще скапем.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 4175aeb293
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Бъди толерантен и си позволи да прочетеш всичко от следното написано от мен - няма да съжаляваш!
На въпроса - що е то истински важното нещо в живота?
На него сам ти можеш да си отговориш - замисли се без кое можеш и без кое не можеш да живееш - събирай и изваждай -
Това за което си струва - това без което не можеш то е смисъла -
Дали ще е да сбъднеш мечтата си - да намериш любовта - да бъдеш финансово независим и материално задоволен - да намериш мир и покой - просветление или да бъдеш някой различен от всички - а може би всичко това - но без кое не можеш? Аз ще ти кажа по - добре от теб самия -
И то е.. че не можеш да живееш - без чувството!
Но какво имам предвид ли?
Да чувстваш - това е да живееш!
Да чувстваш парите - да чувстваш топлината - да чувстваш сладостта на женските бедра или каквито там фетиши има всеки човек - така че призовавам ви хора - ЖИВЕЙТЕ! - тоест чувствайте!
Това ни различава от един неодушевен предмет - способността да усещаме - всяко усещане което води до удоволствие - а в последствие и до щастие е нужно - а противното на това е болката! избягвай болката - понякога тя е като огнен кръг през който трябва да преминеш за да напуснеш ада - и да се озовеш в отсрещните райски поля - болката е вечна - не можеш да превъзможнеш - а под болка разбирай - всяка неудовлетвореност - вяка пречка - всички несполуки и въобще всичко онова което ни вреди възпрепятства - но няма как - не живеем в света на фантазиите - няма "онзи свят който всичко е само енергия" енергията също е материална - щом съществува значи тя е НЕЩО все пак - а не нищо - енергията влияе - но не се заблуждавайте в - плод на фантазии - имате един живот няма никакви астрални глупости - живеете сам за себе си - сам чувствате - сам виждате - живота е във вас а не в другиго - другите са просто средство за да ви е топло на вас - включително в любовта - това не е романтичен филм - това е живота - абстрахирайте се от всичко което сте чули до сега - повярвайте в очите си не във въображението си - можете да сте щастлив и със самозаблуда - но заслужава ли си? Да ядете пуканки и да лежите на дивана докато гледате сапунки - ако това ви прави щастливи без да чувствате угризения - така да е - но можете да сте много по - щастливи от това - грабете максимално от живота - дадени са ви един чифт ръце и само един шанс който е фиксиран и никой не знае кога ще ви изтече времето - излезте на вън като Архимед - гол невъоражен - извоювайте онова което сметнете че ви принадлежи - вземете си го! Дори да съжалявате - дори да има риск - важна е тръпката - да има импулс - енергия - живец! Действие - това е светът - действието - хаоса а не запустялата статична хармония която седи на мястото си -

Но отговора на въпросите ви лежи в подсъзнанието ви - разбъркано и сплетено - но го има - просто не сте го преоткрили - макар по някакъв странен начин вече да го притежавате в себе си - изровете си го - дълбайте дори когато мислите че сте стигнали дъното - може да се окаже че това е само повърхностен отговор а под него да лежи още нещо - но във всеки случай във вас е - нека умът ви се рее - Мислете!

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c363a9eafd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Най-хубавите неща в живота са безплатни. Неща като здраве, любов, приятели, семейство, сън, прегръдки, усмвки, целувки, смях и добри спомени са тези които ни правят щастливи. До като ги имаме, не ги оценяваме. Само като ги загубим, осъзнаваме какво сме имали. Нови мобилни телефони и други материални неща, са глупости, с които чрез непрекъснати реклами ни ги набиват в главите. Всеки може да живее щастливо и без тях, особенно телефоните, които са превърнали хората в зомбита. Ти кое би предпочел? - Добро здраве, или последния модел телефон, но ще трбва да се влачиш като скопен и да виеш като вълк от болки.
Сам си отговори.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 966121e63e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Според гледната точка на повечето хора (не моята!! ) "Наистина важните неща в нашия живот" са да намериш любовта, да създадеш семейство, имидж, занаят, и да предадеш всичко това нататък в твоето поколение, с няколко думи казано ти си създател на живот и поколение, както според теориата на някои хора господ ни е създал и ние слдваме неговото слово тук на земята.
Това е старото поколение което аз наричам 'опианени от живота' те са смирени и знаят своята цел, и са в мир със себе си.

Ние обаче, новото поколение не се знае накъде отиваме.

Това което казваш за телефоните, нови или стари и т. н ето това е бруталната реалност в която съществуваме, материализъм, консумативизъм. Нашето поколение е опианено от корпоративизмът.

Ако търсиш важните неща в живота те съветвам да следваш примера на старото поколение, бъди 'опианен от живота' не от корпоративизмът.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 4baa67865f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ми не, не е най - важното нещо в живота да се размножи човек, както номер1 е казал и както много хора казват...
(по принцип е жизнено важно за тези, които са на върха на пирамидата, ако щете на Маслоу, ако щете на някоя друга, масите от хора да мислят - да са с нагласата, че най - важното нещо в живота им е да се размножат (за пр. вижте ромите), защото тези от върха ѝ иначе ще започнат да се свличат към по - долните ѝ слоеве, е може би не те точно, но да кажем децата или внуците им )

Най - важното нещо е човек да прави това, което му харесва, това, което го влече, но без да вреди на себе си - на здравето и психиката си и без да вреди на други хора. Не е лошо да са размножи, но само ако наистина има желание за това, а не да е притискан или нещо токова. (И наистина номер1 е много негативен тип)
Човек трябва най - първо да изпълнява своите мечти и желания, а не желанията и мечтите на някой близък - роднина, половинка и. т. н.

Сега за телефоните - ти си малък. Още те издържат вашите, затова ако вашите не са способни да печелят повечко пари е хубаво да не им искаш скъпи вещи да ти взимат.
Няма лошо, който е способен да печели да си купува скъпи, качествени неща. По мое време, когато аз бях тинейджърка, е всъщност някъде на 12-13 като бях телефоните тепърва навлизаха и тогава беше супер гъзарията ИЗОБЩО ДА ИМАШ GSM!!!
Виж в нета примерно в https://www. gsmarena. com моделите от около 2000на година до към 2005 какви са били телефоните (нищо чудно да ти се сторят pathetic), а цените им си варираха като на днешните смартфони... Колко сме мрънкали и подсмърчали моите връстници по онова време, докато ни вземат родителите първи телефон. Смисъл човеко, това да си имаш твой личен телефон, с който да си разпологаш само ти и да можеш да излизаш с него навън... беше направо ОМГ... а не да трябва да говориш у вас на домашния с шайбата... (представи си само)
Та, доста сме преживели като емоции моите връстници покрай еволюцията на телефоните. Аз лично някак си се чувствам too exhausted на тая тема дори изобщо да се интересувам от каквито и да било телефони. Днеска си ходя с една нокиа с копчета, която имам от 2012 и хич не ме интересува.
Но, не обвинявам днешните тинейджъри, че искат смартфони. Разказах какво е било по 'мое' време и съответно напълно ви разбирам, но наистина не си струва да ви пука толкова за телефони точно. Днеска е нов модела, ама след няколко месеца е стар...

Та, съвета ми към теб авторе е да мислиш отсега от какво ще печелиш, защото както вече казах - няма лошо човек да си купува това, което иска, стига сам да си печели парите!
А и когато човек печели добре - винаги е с добро самочувствие!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker