Чувствам се адски зле - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (80853)
 Избор на редактора (68)
 Любов и изневяра (18201)
 Секс и интимност (9687)
 Тинейджърски (18387)
 Семейство (3819)
 Здраве (6655)
 Спорт и красота (3524)
 На работното място (1516)
 Образование (4478)
 В чужбина (999)
 Наркотици и алкохол (820)
 Измислени истории (695)
 Проза, литература (1285)
 Други (10713)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Чувствам се адски зле
преди: 9 месеца, 21 дни, прочетена 925 пъти
Здравейте, за първи път пиша тук.. наистина не знам от къде да започна. Аз съм на 14, момиче, което учи, в училище винаги се стремя да съм перфектна. Това не е проблема. Въпроса е там, че като всички може би 14 годишни започвам да мразя всичко и всички, родителите ми, никой, абсолютно никой не ме разбира, дори най-добрите ми приятелки. И може би като всички 14 годишни съм се размечтала да се влюбя. От известно време ми се върти мисълта в главата, че ако намеря някой наистина свестен, той ще ме разбира и ще ме подкрепя. Но проблема е там- свестни не намирам, и това, че знам, че скоро няма да намеря някой, на който истинки да усещам любовта и разбирането- ме съсипва отвътре. Попринцип не споделям- това ме кара да се самоизяждам, и да си мисля, че съм сама и сама трябва да се оправям.
Дойдох тук, за да Ви попитам как да се оттърся от тези мисли, как да излезна от този, , емоционален застой", в който съм попаднала. Да, бихте казали, да наблягам над уроците- наблягам МНОГО, на всички входни до момента имам 6, но може би някакво четиво, книга или не знам. И ОТ ВАС ИСКАМ РАЗБИРАНЕ- не искам да се пише, , ти си много малка" и т. н. , защото не се чувствам така.
Наистина това ме кара да се чувствам адски зле..
Моля ви за помощ!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 21 дни
hash: c36b18c15f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   „От известно време ми се върти мисълта в главата, че ако намеря някой наистина свестен, той ще ме разбира и ще ме подкрепя. “

Още едно момиче, болно от синдрома на Спящата красавица/Пепеляшка. Дисни приказките трябва да бъдат забрнени!
И лошото е, че не само на 14 г. маса жени страдат от този синдром, но има и жени на 40 г. и не се събуждат. Проблемът е, че животът не е приказка на Братя Грим.
Навън животът е изпълнен с предизвикателства и към двата пола и няма Принцове да ви направят Принцеси, да ви обичат, разбират и да ви свалят звездите от небето.
На 14 г. би следвало да търсиш себе си, да търсиш начин да си щастлива сама по себе си и да се стремиш към самоопознаване. Няма мъж навън, който може да изпълни тези задачи вместо теб. Ако не намериш щастието сама, няма да има момче, което да те направи щастлива.
Изненада - и мъжете/момчетата търсят жена, с която да са щастливи. Те не търсят жена, на която да служат, да разбират, да изслушват, а търсят реципрочност.
Какъвто и емоционален застой да имаш ще трябва да го преодолееш сама. Добре дошла в живота на възрастните. Сама отговаряш за себе си. Не търси мъж да те направил щастлив и да те разбере, а първо се научи ти сама да си щастлива и да се разбираш. Не очаквай от другите това, което ти самата не успяваш да постигнеш.

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: e81efbdec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Коментар 1 явно току-що е преживял разочаровани от човека, който е имал за този, който ще го разбира и е решил, че оттук нататък нама да се доверява на никого.
Аз пък ще кажа друго. Хората не сме създадени да сме сами и правилният човек рано или късно ще се появи.

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 2b4da241a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Хеййй. Не знам дали мога да ти дам най-добрия съвет, понеже и аз съм на тази възраст. Това, което исках да ти кажа е, че разбирам как се чувстваш, защото и аз съм така. Може би да опиташ да се срещаш с нови хора примерно? Запиши се на нещо ново, примерно някакъв нов спорт? Може там да намериш по-свестни. Знам колко ти е трудно, но някой ден ще срещнеш хора, които ще те разбират и ще бъдеш по-щастлива.
Друг вариант е да си намериш някакво ново хоби или просто слушай някаква музика. Намери нещо, което те прави щастлива, пробвай нови неща и опитай да се оттърсиш от тези мисли по някакъв начин. Когато си пълна с позитивни мисли, негативните няма да могат да ти въздействат. Просто намери някакво занимание, което те радва и му отдели повече време.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 65aac8dbe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Ном 1 е прав. И любовта не идва по поръчка. Ще дойде, когато най-малко я чакаш. Дотогава защо не си намериш хоби, да танцуваш, пееш, спортуваш... всичко ще ти се случи в живота, не бързай.

 
  ...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: c36b18c15f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   n 2, грешиш за номер 1. Щастливо омъжена съм от 1 година, но от 6 г. живеем заедно и общо 14 години сме щастливи заедно. Любовта срещнах дори много млада, но ТАЙНАТА е в това, че не съм търсила човек да ме прави щастлива, да ме разбира и тем подобни, а винаги съм гледала сама да съм в мир със себе си, сама да се разбирам и да съм щастлива, а след това е лесно да намериш мъж. Мъжете и жените като цяло се плашат от хора като Авторката, защото всеки си има своя емоционален багаж и не може да носи още чуждия.
Особено много жени има, които заради възпитанието да сме пасивни като жени, вярват че като срещнат еди какъв си мъж ще са щастливи. Едно ще ви кажа, момичета, бягайте от мъжете с големите обещания, които в началото ви свалят големите звезди - те блестят от вън, но вътре са кухи.
На 14 г. търсете първо врата към самите себе си, опознайте се сами, разберете се сами, наслаждавайте се на живота сами по себе си, а когато вече сте що-годе намерили себе си и изпитвате удоволетворение от живота си, тогава и ще намерите качествен мъж, с който да можете заедно да постигате целите и мечтите си. Имате време и за мъже, и за грешки с мъже. На 14 г. е време обаче да търсите себе си, не мъже.
Имайте в предвид, че никой друг освен вие самите няма да може да ви разбере напълно, да надникне във вашия свят и да ви направи щастливи. Не се опитвайте да прехвърлите такъв товар върху партньора си.
Ако искате да сте Принцеси, само вие можете да се направите такива! Не очаквайте от мъжете да са следващите ви родители едва ли не и да ви разбирали, да ви правили щастливи. Няма такива сладки в живота - в живота на възрастните всеки носи своите отговорности. Само след 10 години самата Авторка ще е майка най-вероятно и вече ще носи на плещите си истинска отговорност за друг човек. Нямаме право като възрастни с две думи да чакаме от друг човек това, което Авторката се надява да намери у някой мъж. Просто няма да се получи, а мъжете, които търсят такива жени и симулират разбиране и така нататък, накрая се оказват най-големите Жабоци.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 3e277fb024
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката- благодаря изключително много на всички коментари, и на хората, които са решили да коментират. Само исках да кажа- не, аз не желая да бъда Принцеса, аз съм една най-обикновена объркана 14 годишна, както винаги неразбрана. И никога не съм се занимавала с мъже, не съм имала гадже или нещо подобно, говоря за вбъдеще. Между подкрепа (както съм написала) и между, , ти искаш да му дадеш целия си товар", мисля има разлика. Аз исках съвети как да се оттърся от тези мисли, уроци по морал- родителите ми са достатъчно строги. Благодаря Ви, че се отзовавате!!
И номер 1- ако не си на моите години, значи на моите години си бил в същото положение и сега имаш житейски опит, който ти благодаря, че сподели!
Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 3e277fb024
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Значи, тази история е в ТИЙНЕЙДЖЪРСКИ, Авторката е Тийнейджърка, а Вие тук в коментарите говорите кой трябвало да се държи като възрастен. Да, защото сигурно Вие не сте били тийейджъри никога- и нее, не сте мразили всичко и всички, и НЕЕ, не сте си мислили, че ще срещнете Принцът на Белият кон.
От нас това момиче е поискало да я разберем и да и предложим нещо, с което да се захване, така че да не мисли за, , емоционалните си застои". Но нее, моралистките от нас се обадиха и започнаха точно с обратното. Авторке, аз съм на почти твоите години и искам да ти кажа- спри да го търсиш, чак тогава го намираш. Сама казваш, че учиш-продължавай да си учиш, чети някакви леки книги, слушай приятна музика и се забавлявай. Животът е пред нас! Има време за абсолютно всичко и искам да ти кажа- знай, че аз идеално те разбирам, влизам ти в положението, и смятам даже, че си доста силна, но си отворила чувствителна частица от теб. Дерзай.

 
  ...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: eaa9340b11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторке, наистина си малка, но може би е нормално, за всичко си има първи път. Започваш да узряваш и започваш да изпитваш нуждата да си имаш приятел. Номер 1 малко грубичко се изказа, но е права със втория си коментар. Или, има нещо вярно. Но има любов, има истинска любов, недей да спираш да мечтаеш. Ако не успееш да намериш своето чудо, бъди чудо за някой друг-така е казал Ник Вуйчич. Той е открил своята половинка, и тя, е открила него :) А ето кой е Ник Вуйчич:

https://www.vbox7.com/play:a4447d4483

 
  ...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: c36b18c15f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторке, номер 1/5 съм - ВСИЧКИ сме били в твоята ситуация на твоята възраст. Не се спичай! Изобщо не е проблем, че в момента си блъскаш главата, но внимавай - някои жени не се събуждат.
Като цяло аз на твоята възраст също бях заета със себе си. Откъснах се от родителите си, от приятелите си и се зарових в книгите за доста време. Намерих част от отговорите на вълнуващите ме въпроси в поезията, в световната класика, но интересното е, че не и в произведения на бг. автори, освен Димчо Дебелянов и Яворов. Хвани и ги прочети дори да не ги учите. Намерих много отговори в класиците. Хайне четох до лудост. Научих немски език дори да го чета в оригинал, да го преписвам - имат един поет Hölderlin, който четох в оригинал и бях като побъркана по него, а той дори не пише на книжовен немски, а на Plattdeutsch, което е нещо като диалект, по-близък до холандския дори. Много на твоите години се вълнувах от това как функционира света - примерно какви са заивисмоститте, които контролират икономиката. Изчетох сума ти обща теория по икономика, защото ме интересуваше. Учих езици както казах, за да потъвам в световете на определени Автори, слушах музика, която е тежка - класика тежка, но и метал и дори дет метъл. Цяла нощ слушах метъл музика по БНР имаче едно предаване за тежък метъл навремето. Също ревах много и ме тресе доста тежък пуберитет.
С две думи да се чувстваш неразбран, гадно на твоята възраст е много разпространено, да не кажа не е нормално да не се чувстваш така. От една страна се събуждаш от детството, което си е вид балон, но от друга страна не си възрастен. Живееш като дете с ограниченията за децата, но не си дете вече, а започват да те вълнуват нещата от живота на възрастните, включително любовта. Не съм писала между другото да не се занимаваш с мъже и не ти чета морал. Искам да ти дам съвет просто да не очакваш от мъж да открие Свещенния грал за теб.
Опасното в твоята нагласа е точно очакването, че не само мъж, но и хора навън като приятели, родители, ще са способни да те разберат и да ти дадат утехата, която ти самата не намираш явно.
Повечето хора с течение на времето осъзнаваме, че другите не са способни просто на това, но МНОГО ЖЕНИ остават в балона... особено заради грешното ни и пасивно възпитание и приказките, които ни четат от малки. В един момент тези създания спират сами да търсят отговори, да се борят със себе си и с живота, а прехвърлят умствено тези задачи на даден измислен мъж. Когато все пак срещнат мъж, който ги обикне, те не са способни да бъдат щастливи и с него, защото няма роден човек на земята, който да им даде това, което търсят.
Занимавай си се с момчета и мъже като те интересува, лошо няма. Надявам се да си сексуално образована, но просто не очаквай да ти влезне в душата и да те разбере, след като ти самата не се разбираш. Мъжете искат да ти влезнат на първо време в гащите, но това е друга тема. Ключът към душата ти е само в твоите ръце. Да, възможно е един ден да срещнеш така наречената сродна душа във връзката си с мъж, но най-странното е, че такъв мъж ще срещнеш точно когато ти самата си намерила себе си, в мир си със себе си и имаш позитивно излъчване. Също такъв мъж не търсиш ти, а той те намира. Която жена търси като луда мъж, които да я разбере и тем подобни, все налита на неподходящи меко казано индивиди. Мъжете-хищници надушват подобни жени-жертви и им свалят звездици, месеци наред се правят, че ги разбират, за да им бръкнат под полите с извинение и след това бързо преминават към следващата жена-жертва. Такива жени и ти познаваш и си ги наблюдавала сред близките си - жени, които сменят мъж след мъж и все са нещастни, някои с по 3 брака, също момичета има на твоята възраст, които всяка седмица са с ново гадже и все реват, ще ги срещнеш и като героини в класическите книги и така нататък. Никога не са щастливи такива жени ни сами, ни с мъж. Раждат деца пак в търсене на човек, който да ги обича безулсовно, да ги разбира и така нататък и смачкват дори децата си по този начин - помисли само за обсебващи свекърви и тъщи, за обсебващи майки и родители, които никога не са доволни от децата си.
Първо правят грешка жените - Пепеляшки с мъжете, после прехвърлят тези си очаквания към децата и унищожават не само себе си, но и близките си.
Не ти чета иначе морал за мъжете. Дали и кога ще ходиш с мъже и момчета си е твое решение. Тялото си е твое.
Малко е клише, но за съжаление е истина. Просто на тази възраст момчетата се намират в същия хаос като теб плюс се борят с тестостерона си и общо взето ще намериш объркан човек като теб плюс много голямо желание за сексуално общуване, каквото ти може би нямаш на този етап. С две думи те съветвам да избягваш за сега момчетата не заради морал. Избягвай ги, защото ще се насадиш на пачи яйца и само ще преживееш разочаровение, което може да ти пречи после в живота ти на жена. Търси себе си, реви си, слушай си еди каква си музика и се остави на пуберитетът да те владее - всички сме го минали, дори родителите ти. Гарантирам ти, че ще ти мине!!! Най-късно на 17-18 г. ще ти поозрее мозакът, но е добре, че още от сега си го размърдала. Много хора не стигат и до тук, а цял живот си живеят в балончета...

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 15 дни
hash: b10aba015a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   И аз бях така в един момент преди мноого години, както нямаше никой наокоо, така после енщата се обърнаха и се чудех кой да избера и кой по-става. Мисли, че нещета винаги се променят и дадена ситуция все ще отмине. Така че търпение. Романите са добра идея, но чети най-добрите. Основателката на майко мила сайта - елисавета, има дъщеря на твоята възраст и освен това знае мнооогоо готини книги и може да ти препоръча такива неща, че да не можеш да се отлепиш (можеш да импишеш на страницата им във фейсбук) или питайдиректно в някоя книжарница или в библиотеката.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: bfd7ff0c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравей, аз също съм на 14 и също съм изпитвала тези неща, само че при мен всичко беше по-тежко. Стигна се до рязане, психолози и т. н. и съветвам те НИКОГА да не се опитваш да си посегнеш, защото ще съжаляваш. Ще се опитам да ти дам съвет според това, какво съм преживяла аз. Имах приятел a. k. a гадже (мразя да използвам тази дума), който ми беше всичко от гадже до най-добър приятел. Когато бях с него забравях най-добрата ми приятелка, която беше до мен цели 7 години. Та с момчето скъсахме след 1 годишна връзка, а с най-добрата ми приятелка още сме заедно. Замисли се, наистина, защото момчето, което ще намериш някой ден може ужасно много да те нарани и дори и да си по-зле отколкото сега. Намери си сродна душа, която да те изкара от "емоционалния застой" в който си.

 
  ...
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: 3271417f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Никой не е длъжен да отговаря на твоите чувства. Нямаш право да ги караш насила. Гледай си уроците и това е. Аз също нямам приятели, но уважавам и почитам семейството си. Не пропилявай живота си в чакане на ''този, който ще те разбира'', защото няма да го получиш. Всичко е временно. Хората идват, употребяват те и си тръгват, нещо съвсем обичайно.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: 3e277fb024
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Хора, благодаря, че все още коментирате. Този сайт и най-вече мнението на номер 1, доли леко директно, ми помогнаха да се почувствам добре и да разбера кои всъщност са важните неща. Вече не се намирам в положението, в което се намирах преди около 2 месеца- да, за доста кратко време. Просто много, много се замислих. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker