Да се престраша ли,или да си взема мотор?? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121005)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18476)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Да се престраша ли,или да си взема мотор??
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1461 пъти
Здрасти. Младеж на 19 пише. Имам следния въпрос към всички, които ще прочетат това и то е: Преди 5 месеца, приятел си купи кола, и понеже аз нямам книжка, но баща ми ме учеше да шофирам, реших да се пробвам. Беше нощ към 21 някъде, стъклото се беше замъглило, в чистачките нямаше вод ии бях позабравил как се шофира и тръгва най-вече. Леко се паникьосах и на въртях волана и дадох газ, защото мислех, че ще изгасне иии.... се блъснах в едно дърво, което от стъклата не можах да видя че го има. Направих грешка че не мислех да въртя волаан и да не давам газ, но от тоава като се представя как шофриам ми се разтреперват ръцете.. Казах си че никога повече няма да подкарам автомобил... И си мислех, дали да не взема нещо по-лесно, като Мотор, защото поне на мен ми се струва по-лесен, по-небезопасен е, но поне няма да се блъскам като луд, някои биха казали, че мотора е глупава идея, но не знам.. Именно за това пиша тук, дали да се престраша за шофриане на кола или да си взема директно моторАко бъде мотор, няма да карам със 250 на магистралата и въобще, не съм маняк на тема скорости :) )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8c75ad727f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си маняк, ама тръпката си е тръпката. Със скуер ще почнеш, до пистош ще стигнеш, пример за това е брат ми, който имай предвид сега е в гробищата точно заради мотор. Никой не пази мотористите и те не пазят себе си. Направил си тъпа грешка в тъпо време, да не си убил човек? Иди на курсове и ще те научат да караш автомобил - после практика измежду селата и си готов, не е квантова физика. Дишай. И ако решиш да купуваш мотор, помисли дали искаш да оставиш вашите без дете.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 75d8e1dffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Подобно на теб и аз преди години се бях уплашил дали ще мога да шофирам кола нормално. Накрая реших да пробвам да карам скутер. Изкарах само М категория (тогава бяха само листовки, сега вече май има и някаква "практика", ама май често минават без нея). Купих си един 50 кубиков скутер и си джитках около 2 години с него. Реално го карах 9-10 месеца в годината. По едно време установих, че съм посвикнал с пътя, колите, кръстовищата, въобще с това да се намирам в такава динамична среда и се записах на курс за Б категория. Изкарах го и вече карам кола.

Да, моторът изглежда "яко" и може да искаш да се гъзариш с него, но точно това може да ти изяде главата. Скутерите са по-сиви и не толкова "яки", но се карат по-лесно (нямат скорости), по-трудно се пада с тях, ремонтират се по-лесно и често са по-евтини. Освен това на 19 не можеш да изкараш пълната А категория и ще трябва да се задоволиш май с до А2 (което не е малко пак), но скутерите отново имат предимсто - ако изкараш Б категория (за кола), автоматично получаваш и АМ - за до 50 кубикови двуколесни (скутери и слаби мотори).

Иначе, първо книжката - после превозното средство. Не прави махленски истории.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ad426c5ac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Опарил си се няма нищо трудно, когато имаш желание. Да не говорим, че съм с теб и карам колата и ми стане нещо, и немога да оправлявам колата ако не вземеш мерки отново ще се блъснем!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 48c2fce475
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Престраши се да шофираш кола. Запиши се на курс, понаучи се да караш и тогава сядай зад волана.
Грешките при мотора могат да бъдат далеч по-фатални за теб. Но пак ти трябва книжка. Не си прави експерименти да караш без, виждаш, че стават гафове.
Успех и умната!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: cecbecef2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Женa съм, много добър шофьор, мъжете все пищят, че сa по-добри, но виж стaтистиките зa кaтaстрофи хaхaх.
Колaтa е много по-безопaснa от моторa. Грешкaтa в случaя е съвсем глупaвa, потеглил си без никaквa видимост освен неaдеквaтното въртене нa волaн с юодaвaне нa гaз.
Просто ти трябвa мaлко прaктикa. Но особено кaто учещ се, нямaш ли видимост-дори не опитвaй. Пробвaй в нaчaлото сaмо метър нaпред-метър нaзaд дa превключвaш от свободнa нa първa с aмбреaжa и крaкa ти свикне нa полусъединител (къде е точно, че aз сегa кaрaм новa с висок и ми е мaлко кофти, че не съм му свикнaлa още, a шофирaм от години).
Ти aко в колa се пaнирaш, нa мотор ще се убиеш... недей.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a1fcfc2c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Бъди благодарен, че не си смачкал хора. Нелепа ти е грешката точно като за човек, който НЕ МОЖЕ да кара кола. Виновни са родителите, че ви възпитават по този начин - всичко е позволено, решават ви проблеите и после БАМ - животът ви утря. Дано си си взел поука.
Отиди на курс за шофьори, изкарай си изпита и тогава се качи на кола с ПРИДРУЖИТЕЛ 1-2 месеца, чак тогава по нощите се пускай да караш.
Да караш мотор не е по-лесно, но можеш да претрепеш преди всичко само себе си и пешеходци. Лесно няма!
Съгласна съм с н. 2 за скутерчето със забележката, че не е за всеки град. По-добре е от мотор, защото се движиш по-бавно и шофьорите имат време да реагират, чуват те и изобщо, но все още можеш да сториш белята. Първи братовчед на мъжа ми е починал на 16 г. с мотопед, защото шофьор на камион не го е видял - тоест не всичко зависи от теб, а може някой и като Автора да е решил да покара...БАМ и със скутера си уязвим. Дори като пешеходец трябва да са ти очите и ушите на щрек.

Авторе, вземи си книжка за кола и у нас карай кола - това очакват хората, няма достатчно скутери, велосипеди и мотори, за да сме готови да гледаме за тях. Всяко лято се трепе народът с тези машини, а в колата имаш някакъв шанс - в дърво ако се беше блъснал с мотор, толкоз ти е.
Надявам се да си платил сам щетите по колата, които си причинил и да си си взел поука от случилото се, но е малко вероятно - у нас мама и тати за съжаление съсипват цели поколения с лиготии и най-вероятно са платили всичко и си се оттървал с уплахата. Жалко

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5e2c898f3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Грешката ти е доста глупава, но за неопитен човек е доста нормална. Важно е, когато се качваш на кола всичко да ти е наред-седалката, прозорците, огледалата и прочие. Няма как да караш, ако не си виждаш пътя, това си е опасно, независимо от превозното средство. Колите имат купе, което те защитава от удари, едно е да се блъснеш в дърво с кола, а съвсем друго с мотор. Докато не свикнеш да шофираш, ще караш по-бавно, ще подаваш по-малко газ при потеглене и излизане от паркинг и ще караш по такъв начин, че да се чувстваш спокоен. На курсовете карах с 30-40, след курсовете карах с по-висока скорост, само с баща ми, защото той е много добър шофьор и много добре преценя движението, така че горе-долу месец практикувах с него, докато се отпусна да карам спокойно и без никого до мен. Известно време отказвах да возя приятели и гледах да минавам по ненатоварени улици. Курсовете са измислени, за да те научат да шофираш безопасно и по правилник. Винаги се намира някой идиот на пътя, който да застрашава животи, но е нормално младите шофьори да са леко стреснати докато свикнат. Това е. Бъди отговорен, независимо от превозното средство. Няма значение какъв ти е автомобилът, с мотор също можеш да убиеш някого, също можеш да причиниш катастрофа и също можеш да загубиш живота си. Изкарай курсове, преодолей си притесненията и си носи ума на всякъде с теб.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2f4bb3ade0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Да голяма глупост си направил, изкарай книжка, ако трябва плати си допълнителни часове с инструктура. На мотор се умира лесно. Непрактично е и е опасно за българия. Не случайно за категория за мотор трябва да имаш няколко години шофьорска книжка първо. Не те плаша ама постоянно по новините има случаи на момчета без книжка, които сгазват хора или се претрепват. Това не е шега работа. Бъди отговорен, направи го по правилата и ще получиш удоволствие и увереност. (нали знаеш, че курсовете се плащат и разсрочено, а в учебната кола има допълнителни педали при инструктура. Далеч не е катп да те учи баща ти или приятел). Успех и акъл!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 59c72f0469
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Оф, като гледам как разсъждаваш, по-добре не се качвай на нищо. Въпрос на време е да убиеш себе си или друг.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker