Обичам го, НО... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Обичам го, НО...
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1432 пъти
Здравейте, на 17 съм, имам си приятел на 18. Повече от 1 година сме заедно, много се обичаме, наистина за това време разбрах какво е да обичаш някой истински (той ми е 1вото гадже), но все пак. Наистина искам да бъда с него и за в бъдеще. НО има едно голямо но.... той е от бедно семейство, аз-от по-заможно, аз съм по-интелигентна, по-ученолюбива, по-отговора и т. н.. А той-пълна противоположност. С една дума не сме един за друг. Имам някаква цел в живота, уча усилено, имам мотивация и се старая да съм перфектна, а той вади 2ки на поразия без да му пука, няма си и на идея какво ще работи(казва в някоя автомивка, може би) за в бъдеще и тн. Казвали са ми, че ако мислиш сериозни планове с човек и бъдеще с него, трябва малко или много да сте на равно. Възможности, умствени способности и т. н.
Знам, че той е едва 1вата ми истинска любов и, че може да сменя още много, докато не открия "правилния". Наистина го обичам и искам да съм с него и за напред, но това с възможностите му малко или много ми пречи да мисля за "нас" за по-далече... Казва, че няма да си намери такова момиче като мен и че не желае да обича друга и такива неща и че няма да позволи на нищо да ни попречи да сме заедно и т. н...
Искам съвет как да постъпя.... какво да правя, какво би било най-добре за мен? За моето бъдеще? ... Какво е вашето мнение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: b7386ac7ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И какво като е от бедно семейство? Ти се изкарваш по-висша от него ама факт е, че той е по-висш от теб, защото не изкарва ''умната'' си приятелка, че е ''богата''. Вземи да се стегнеш, щото след време ще разбереш, че паричките са нищо в сравнение с това да видиш някой да те чака отвън да се прибереш от бачкане и да те прегърне и да ти каже, че те обича. И повярвай ми, това няма да са родителите!!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: cee65274de
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бях в същата ситуация. При мен се получи така, че тези разлики ни отдалечиха много и нещата по естествен начин приключиха. Мисля, че и при теб ще стане така. Не го мисли. Времето ще покаже. Просто не си прави далечни планове с него.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: af0bba386c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Прекалено си малка и се връзваш на някакви фантазии че си дълбоко влюбена. Това което изтъкваш че не ти харесва у него всъщност те привлича - а именно непукизма му от заобикалящия го свят. Другото което те държи в капана е факта че е първия ти сериозен приятел, а промяната и самотата те плашат. Но разума ти вече ти подсказва че бъдеще с това момче нямаш и е време да подтиснеш инстиктивното си привличане и да потърсиш друг, по-перспективен в това отношение - иначе цял живот ще гледаш 1 дете в повече. Не се връзвай на празни приказки, защото дори да са истина не ги казва в смисъла който ти разбираш. Той наистина няма шанс да намери друго образовано, трудолюбиво и най-вече заможно момиче, което да му търпи глупостите. Ако такива отношения те устройват за цял живот, може да останеш с него. В противен случай си направи равносметка - помисли рационално, претегли позитивите и негативите и вземи отговорното решение. Успех.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: fd63a7ee62
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съгласна съм с н. 2
За мен проблемът не е в това дали човек се е родил беден или не, а проблемът при него е, че няма никакви амбиции, не е възпитан в трудолюбие също, не се стреми към повече в живота заради мързел и т. н. „Не ми пука“ манталитет. На 100% такива хора никога не се измъкват от бедността.
Ако беше беден, но по другите неща ти приличаше, нямаше да има проблеми. Къде сме се родили не зависи от нас, но КАКВИ сме си е наш избор. И не говоря само за 2-ките в училище. Има хора, които не са успешни във формалната образователна система, но са нахъсани и са предприемчиви - той не виждам и такъв да е. Нищо не иска да постигне в живота, нищо не прави с времето си, събира се сигурно със същите кибици като него самия и макар че е беден не се стреми към повече.
Не се занимавай. Нямаш нито настояще, нито бъдеще с такъв мъж. Да си намира жена, която му е подходяща.
Когато първите 7 години липсват на един човек, нищо не можеш да направиш. Има си причини просто едни хора да имат успех в живота, а други да нямат.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 87a4d9b941
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Доста гадно от твоя страна. Проблемът е в теб, а не в момчето. Ти си фантазираш, но кой знае дали ще прокопсаш, особено като правиш такива тънки егоистични сметчици. Най-малкото ще отдалечиш истинските си приятели от себе си.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: cdae1579aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Приятелят ми не е изкарвал най-високите оценки, ходихме заедно от година и половина, когато аз завърших 12 клас. Казах му, че ще уча. Това ми е една от целите и мечтите, аз наистина искам да работя по специалността, с която се занимавам в момента, така че за него беше ясно още в самото начало. Той не е имал особено желание за висше, защото не е бил приет в желаният от него университет. Поиска да дойде с мен в София с цел да работи и да сме в един град. Отказах му. Никога не съм го мислила за глупав, за мен оценките не означават нищо, той много чете и наистина се запалва на определени теми, при него важен е интересът. Попитах го защо не иска да учи и той каза, че не мисли, че ще се справи финансово, нито пък, че ще може да навакса с материала и да си взима изпитите. Проблемът не е в умствения капацитет, а в желанието и увереността. Казах му, че ако се престраши ще застана плътно зад него. Чистя, готвя и пера докато той трябва да учи. Купувам му храна и я готвя без дори да го питам, той няма да ми вземе парите, но няма да му направи впечатление, че уж ми се е дояло нещо и съм сготвила. Не изкарва големи пари, възможностите ни не бяха еднакакви, но за мен това никога не е било проблем. Обичам го и искам да се развива, така че просто стоя зад него и му помагам да се справи с всичко. Освен семейството ми, нямам друг човек, който да чувствам толкова силно като част от себе си. Геометрията ми беше слаба за сметка на алгебрата, но никога не си казах, че няма смисъл да се занимавам с геометрия, специалността ми е свързана с пространствени фигури, с това да си ги представям, да ги решавам и да разбирам как всичко е свързано. Може би в момента съм от малкото хора в курса, които учат с желание и се стараят да разберат, а не да назубрят.

Ако той няма амбиция и желание, тогава нещата стоят по друг начин. Надали ще сте заедно цял живот, защото в един момент, в който сте семейство и не сте равнопоставени, винаги ще изникват глупави скандали. Едно е да сте неравнопоставени заради неща, които се надграждат, когато работите заедно, а съвсем друго е да сте неравнопоставени защото единият не разбира смисълът, който вижда другия в образованието и развитието в дадена област.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4c69286c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За истинската любов няма прегради - няма бедност, богатство, социален статус и т. н. Готова си да оставиш момчето, защото не ти е равнопоставено. Това не е любов, а сметкаджийство. Просто го обичай заради това, което е, а не заради това какво ще е един ден.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e5408b4d9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Номер 7 ти си пълен идиот. Явно е че момчето е мързелив безперспективник, просто авторката е наивна че 1-2 добри страни у него могат да оправдаят негативите. Няма такъв филм и е по-добре да го зареже така или иначе, защото подобни на него мъже впоследствие се чувстват малоценни в семейството и го избиват на агресия срещу половинките си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker