Мислят, че съм прекалено малка! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Мислят, че съм прекалено малка!
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 2134 пъти
Здравейте!
Аз съм момиче на 16 години и родителите ми много ме притискат. Забраняват ми да излизам след мръкнало и да си имам приятел. Мислят, че съм прекалено малка за такива неща! Имах си приятел (на 17 години, мил, добър, любезен и възпитан), когато майка ми разбра ме накара да се разделя с него. Заплаши, че ще каже на татко, и че ще ме отпишат от училище. Опитах се да и обясня, но тя не иска и да чува. Иначе оценките ми в училище са добри, вземам дори стипендия за отличен успех. Не знам какво да правя, страх ме е! Имам една приятелка, която си има гадже и майка ми не иска дори да общувам с нея, защото ми влияела зле. Какво да правя? Моля, помогнете! Благодаря Ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9121cea073
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Учи, кандидатствай надалеч и там успоредно с ученеъо ще имаш малко свобода. И мен много ме ограничаваха и за мен беше безмислено. Бъди разумна, иначе опитай фа имаш личен живот макар и дисктетно.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 658ddb144f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кажи на майка си, че на тази възраст е нормално да си имаш гадже. Поговорете си на тази тема и се опитай да разбереш защо тя не иска да си имаш гадже.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9d75051829
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   16 години е добре да си имаш гадже, ако се целувате и се държите за ръка но повече не. Може би майка ти да има някакъв страх за теб? Ранен аборт да има майка ти? Поговори с нея все пак сте жени! Има хора от по-ранни години почват със гаджетата и секса и всичко 16 години са според горе долу добре. Човека е на 17 години разликата ви е много малко което също е говори с майка си, КАТО ЧОВЕК и я разпитай защо толкова НЕ желае да си имаш приятел. Другите около тебе имат ли си гаджета?

Бял ангел

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 421379252b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моята приятелка е на 16, тя е осиновена и има само майка. Аз съм по-голям от нея и майка й е против връзката ни, но въпреки това сме заедно. Казал съм й, че е свободна да сложи край на връзката ни, когато реши. Кажи на вашите, че имаш същите "правомощия", може да помогне.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7f3323c2d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Стига с тези гаджета на 15-16г. Ти в колко искаш да се прибираш? Съвсем се е разхайтило това поколение. На 12-13 по двама-трима сте ги минали, на 16 вече се имате за зрели хора, срещу родители роптаете и какво ли още не.
Подкрепям напълно родителите ти!
Kitty

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: cefd6f58ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Допитай се до психолога на училището, класната или друг учител, който може да ти помогне в случая. Търсу помощ от компетентни хора и институции, такива, които наистина могат да ти помогнат с действия.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9ba2c2dbbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   За да те успокоя, ще ти споделя, че в Турция момичетата и на 26 не ги пускат. Като преминат 20 ги омъжват за някого и ако той разреши - излизаш, ако не разреши - не излизаш.
Така, че има и по-зле от теб. Ти като станеш на 18 ще те пускат навсякъде.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5ae979bacc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   17-годишен, мил добър, любезен и възпитан в едно изречение... звучи като откъс от "Барон Мюнхаузен". А майка ти е права - рано ти е за гаджета. След някой ден на твоя ще му се завишат хормоните и ще поиска секс, ти ще го зарадваш, защото "вече си голяма и можеш да правиш такива неща", после ще забременееш и предполагам пак ти ще гледаш детето, а не майка ти и баща ти. Е, някои големи 16-годишни (и по-млади) майки хвърлят бебетата до кофи за боклук, а други ги тръскат на бабите и дядовците им. Поведение на "големи" хора.

Никой не те кара да чакаш до 30-годишна възраст, ама не можа ли да изчакаш поне до 18 за това "гаджьосване"? 2 години повече не развалят кефа, даже ще поумнееш и ще си по-отговорна, отколкото си сега. А любовта си е любов - и сега, и после. Или я има, или я няма, но не зависи от възрастта. Въобще в наши дни да си имаш гадже стана повод за състезания и доказване, че си достатъчно голям/а. И да не го признават, повечето младежи вътре в себе си искат да си докажат колко ги бива или да изпреварят останалите. А това е грешка - тръгнеш ли така, нищо хубаво не те чака.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 285c8e24cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката
Майка ми се е омъжила на 19 години, но след 2-3 години брак се е развела. Относно това до колко искам да съм навън ами поне до 21:00, особено през зимата, когато се стъмва в 18:00 часа. Всичките ми приятели си имат гаджета и родителите им нямат нищо против. За секс аз самата не се чувствам готова и няма да съм в скоро време.
Ще потърся помощ от училищния психолог! Много ви благодаря!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: dd221906cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Казваш, че за секс още не си готова и скоро няма да си готова. Тогава защо искаш да си свободна до 21. 00 часа вечерта-цели 3 часа в тъмното. А през лятото когато времето е топло сигурно ще искаш до 24 часа да си свободна. Защо не се срещаш с момчета през дена, това не ти ли е достатъчно? И как ще откликнеш ако се влюбиш в приятеля си и той много настоява да правите секс. Ще му отказваш ли? Ако той ти каже ами щом не искаш ти не ме обичаш. Има и друго нещо, щом започнете да се целувате и обарвате вие младите момичета си губите разума и няма как да удържиш на изкушението. Как ще се предпазваш от забременяване? Ще вземаш противозачатачни ли! Или ще носиш в джоба си презервативи за него. Много бързате бе момичета, почакай малко, навърши 18 пък тогава си търси гадже.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: cd73c6970e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бял ангел, ако говориш за момичетата от малцинствата, значи да - започването от "по-ранна възраст със секса и гаджетата и всичко останало" е напълно нормално!
До авторката - ако си с твоя приятел, само защото момичетата около теб, до една са "заети", и правиш на пук на майка си, нямам какво да кажа. Ако искаш и на 18 се омъжи, после да имаш време за втори брак. През зимата си стой навън по цели нощи...
Ако искаш и на социалните се оплачи от родителите си, изнеси се от вас, и ще си живееш с възпитания и мил възлюбен на спокойствие.
Тотална деградация!
Kitty

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 285c8e24cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От авторката
Не съм с приятеля си на пук на майка ми (ако беше така изобщо нямаше да се разделим) и не съм казвала, че искам да съм навън по цяла нощ. Но родителите ми не ме пускат дори на рождени дни, кино или празненства, ако са след мръкнало.
Това, което искам е малко свобода и личен живот.
Много благодаря на Бял Ангел и другите за съветите, които ми дадоха.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0fac47bd7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Хора, за всички ни е ясна истината, а тя е, че майката на авторката просто е от жените, които считат, че са си прецакали живота, като са родили още на 19...
И затова сега тази жена се държи свръх контролиращо.

Аз искам да ви споделя нещо от моето тинейджърство (на 29 съм сега). Защото, точно тези, които най ги ограничават има най - голяма вероятност да си прецакат бъдещето, да номер11, точно така.

По на 16 като бяхме моите връстници всички бяхме вечер най - много до към 10 навън през седмицта, ако сме първа смяна на училище, а ако сме втора - до към 11-12. Но се прибирахме по - скоро, защото на другия ден трябваше да ходим на училище, а не заради някакъв си час. Лятно време повечето (поне тези, който излизахме заедно) нямахме! вечерен час. С изключение на 2 връстнички.

Едната лятото трябваше да се прибира в 9 вечер, имаше си приятел, който я изпращаше до тях, а аз и моите хора, които тепърва излизахме тогава, все ги засичахме как си тръгват надолу (никой и никоя от нас все още си нямаше сериозен приятел, а само някоя и друга свалка, повечето бяхме девствени, включително и аз). Това момиче беше пълна отличничка. Много хубаво нали. С този си приятел се разделиха.. нещо се надраснаха един друг. В университета също беше пълна отличничка. Налази я един мой съсед, 8 години по - голям, пълен женкар, но от онези, които искат официалната им жена да е задръстена И СВИКНАТА ДА СЛУШКА. И каква по - подходяща от някоя, която е тотално контролирана и ограничавана от родителите си - та тя намира нещо като спасение в това да си има приятел, сериозен...
Спомням си как с този втория, щото нали съсед и всичко се знае - с брат му сме приятелчета от малки, та води я у тях (да при родителите си) после по някое време стане време да си я изпраща, щото тя вече минала 18, даже студентка станала, ма още има вечерен час. Та изпраща си я, връща се, оправя се и излиза да е*е... (брат му такъв ми казва: 'Леле, брат ми изпрати жена си до тях, прибра се, изкъпа се и ми каза: 'Аре аз отиам да е*а'') еми да, с по - малкия му брат доста си споделяхме. Сега са още заедно и от 2-3 години насам имат дете - тя най - после официално има разрешение да преспива у тях и като цяло да не дава отчет за живота си, щото видите ли.. задомила се е.

Така връщам се пак назад да ви кажа за другата. Тя имаше лятото по - добър вечерен час 10. Имаше една компания от някакви 10тина години по - големи от нас. Аз лично много не се бутах при тях, защото ги знаех 'к'ви са'.. и как няма да ги знаех, като познавах почти всички и винаги бях информирана ;) (е и градчето ни не е особено голямо де, и това е фактор) Та, представляваха 25 плюс годишни предимно безработни наркомани. Та, тази с вечерния час в 10, все при тях ходеше, един си беше харесала, ама той нещо не я отрази, затова се хвана с един негов дооста грозничък приятел - на 19 наду корема от него (а той такъв на 29 и БЕЗРАБОТЕН). Тя мислеше да го маха, ама те такива - неговите приятели нали я разубедили.. чак се и ожениха! С граждански брак и официална церемония в градчето ни на центъра! И ѝ отидаха плановете за кандидатстване в София. 4-5 години по - късно записа това, което искаше, но в близък до нашия областен град.
Преди 2 години почна работа. В магазин касиерка. А в началото на тази година се разведе.

Просто е хубаво да се замисляте за вредите от ораничаването...
Кой знае какви цербери са били родителите на майката на авторката ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker