Харесва ме, а аз нея не - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Харесва ме, а аз нея не
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 2435 пъти
Здравейте. Момче на 16г. съм. Проблемът е следният: От около 1 година едно момиче ме харесва и не ме оставя намира. Тъй като тя си няма приятели аз бях решил да изляза с нея само да я направя щастлива. От срам момичето ми върза тенекия. Дори, когато й звъннах да я питам, защо не е на уговореното място за срещата в определеното време, тя не ми вдигна, а чак след това ми се обади и извини.

След 5 месеца с едни приятели решихме да излезем заедно + това момиче, но те направиха, така че въпросното момиче и аз да бъдем сами по онова време. Понеже не ми се оставаше с нея сами, я заведох при нейни приятели, пред които се държа много зле ( направо за подигравка) (няма да навлизам в подробности, как точно се е държала). От тогава с нея не контактувам (горе-долу пак 5 месеца).

Сега тя реши да ми пише и пак да се пробва. Като цяло момичето е мило, добро и възпитано, но е толкова срамежливо и неадекватно, че е за съжаление и подигравка. Никога не съм й се подигравал, даже съм я и защитавал, когато са я обиждали, но тя няма смисъл да се занимава с мен.

Никога не съм имал гадже и не зная, как да процедирам, затова и пиша: Как да й покажа, че не я харесвам и не искам да се занимавам с нея, и че НЕ искам да бъдем приятели, само познати. Бил съм в нейната ситуация и е гадно, затова питам за съвет. Както и да й го кажа, не искам да я нараня много, защото не го заслужава, но не искам и да губи своето и моето време, с това, че ме харесва, не бих искал да бъдем и приятели, защото смисъл няма, различни сме и потребности един от друг никой няма да получи. Идеи?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0dddb808a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравейте, искам да ви попитам дали можете да ми препоръчате психолог от гр. Пловдив. Чувствам се депресирана и самотна. Може ли да ми разясните колко време продължава един сеанс и каква е цената?

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d6c7760d5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Като си бил в нейната ситуация сега е момента да ѝ влезеш в положението, не да се държиш като задник. Опитай се да я опознаеш и да ѝ повдигнеш самочувствието малко. Обясни ѝ къде бърка и вземи че ѝ дай истински шанс. Щом не се отказва толкова време значи истински те харесва, което е нещо рядко срещано в наши дни. Не се излагай заради дребнавост и предразсъдъци.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9f141a51a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Кажи ѝ го директно, но спокойно, защото в противен случай ще продължи да губи твоето време, както и своето собствено и накрая ще се влюби още повече. Тогава и на теб ще ти е по- трудно да ѝ го кажеш, и на нея ще ѝ е по- трудно да го приеме.
Няма начин да не я нараниш. Ще страда и ще те забрави, това са неща от живота.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e5567f3ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Абе номер 3, на сила ли идскаш пича да тръгне с нея...?

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 605b8dfa11
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Щом те харесва от толкова време, може би си заслужава замисли се, до сега случвало ли ти се е момиче да те харесва толкова дълго?

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 4c4b22591a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От №3: Абе номер 5 - не е това което съм препоръчал. Казах да ѝ влезе в положението най-малкото, пък евентуално да ѝ даде шанс. Той няма какво да загуби от това, ако пък се окаже че си допаднат когато девойката не се опитва да се хареса на всяка цена, дори ще спечели покрай факта че тя силно го харесва. Но явно твоя поглед стига до върха на носа ти и не умееш да четеш между редовете, а дори и самите тях където нещата са ясно написани.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 95084b75f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Кажи и, че е свестен човек, но просто не твой тип момиче и, че заслужава нещо по -добро, а ти не може да и го дадеш. Може също така да намериш някой твой приятел или познат със сходен на нея характер и интереси и да ги сватосаш, а третия е просто да не я отразяваш, когато ти пише или да и казваш, че си зает. Все някога ще и писне и ще се откаже сама. И аз съм била в подобно положение харесвах момче от горния клас знаейки, че нямам шанс. Забравих го, когато завърши замина да следва в друг град и вече не го виждах. А когато и мен ме налегнаха студентските проблеми вече съвсем го забравих. Сега няколко години по -късно ми става смешно и се чудя какво толкова съм му харесвала преди.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 93faa6b7cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Привет, момче на 16. Аз съм момиче на 15. И съм изпадала в същата ситуация. И не веднъж с малкият недостатък, че обикновено нямам против да съм приятелка на дадения човек. Неадекватното поведение главно го асоциазирам с неумението да се държиш както дадената ситуация изисква. Явно сме на едно мнение с теб относно наична на общуване или поне така предполагам. Най-добрият вариант е да избягваш контакт с нея или поне д го намалиш до минимум. След известно време ще се откаже, а ако не го направи винаги може да продължиш темата. Късмет. Надявам се да не е преледвачка, което ако се случи ще ми е любопитно да разбера, но няма как да знае човек.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 4c4b22591a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе хлапетии такива вие уста нямате ли да кажете 2 думи на човека отсреща. После защо не се разбирали с гаджета и подобни глупости. Ами защото няма кой да ви научи на елементарна комуникация и единственото което знаете е да избягвате проблеми и конфронтация. Без откровеност не само че ще наранявате другите хора по този начин, когато чувствата са несподелени, но и никога няма да имате истински стабилна романтична връзка. Чувствата не са срамно нещо, нито липсата им. Срамно е да не можеш да кажеш на някого в очите какво мислиш за него, а вместо това да говориш зад гърба му.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3f22f2e6da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От автора:
Към №3: Бях й влезнал в положението, но тя така и не реши да се възползва от това. Ами като ме харесва да тръгва да ме търси. Бях й предложил да излезем, тя се съгласи и на среща 1вия път така и не дойде. После ме харесва през цялата година, а от срам при мен не иска да дойде, да поговорим. До 2 среща се беше стигнало, но само заради други хора (бяха ми вързали тенекия). Не смятам, че съм длъжен да й обяснявам нещо и да й дам ПОРЕДЕН ШАНС. И задник да съм, и да се излагам, заради дребнавост и предразсъдъци, аз няма да опитвам да правя някаква връзка с нея, защото просто няма смисъл. Темата е как най-леко да я зарежа, без да я нараня много.

До №4: Аз й бях показал, че не я харесвам и не искам да имам нещо общо с нея (не комуникирах с нея толкова много време и не й обръщах внимание, май тя просто не може да разбере)

До №6: Толкова много момиче не ме е харесвало, но щом пиша темата, значи съм мислил достатъчно ;)

До №8: Както написах и при номер 4, бях й показал, но тя май не е разбрала...

До №9: Въобще не говоря с нея, освен ако тя не ме потърси. Но от срам едва ли ще го направи...

До №10: Никога не съм й говорил зад гърба. Винаги съм я защитавал от тези, които са я подигравали. Другото е, че й бях намекнал доста добре, че не я харесвам, но... тя май не е разбрала. Иначе изказването ти за романтичната връзка, в момента не си търся гадже и точно сега не ме интересуват момичетата.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6ec8e72809
гласове:
1 2 3 4 5
  (43 гласа)

12.   Авторе, номер 4 съм. Въпросът не е да ѝ го покажеш, а да и го кажеш, директно в очите, но спокойно. Схващаш ли къде е разликата? Едно кротко и директно обяснение, че не изпитваш нищо към нея и искаш да сте само познати, мисля че ще свърши работата. Да, ще я нараниш, но това е неизбежно. Била съм в подобно положение и знам колко боли, но това са си неща от живота.

Така всъщност ще направиш повече услуга, отколкото вреда на това момиче, защото няма да ѝ даваш повече безпочвени надежди, няма да ѝ губиш времето, ще предотвратиш евентуално по- голямо задълбочаване на чувствата от нейна страна и така психиката ѝ ще стане по- устойчива и следващите откази ще ги приема по- леко.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 4c4b22591a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   От №10:
Каза ли ѝ поне веднъж "няма от какво да се срамуваш/притесняваш". Реално си е твой приоритет какво да правиш, но не обяснявай че си ѝ влязъл в положението ако не си опитал да ѝ помогнеш за превъзмогването на проблема. Изобщо не е задължително да я каниш на срещи, а най-малкото от елементарно възпитание да ѝ кажеш 3 приказки за това как сам си преодолял подобна ситуация.
Между другото с намеци действат жените. Мъжете си казват директно какво и защо. Ясната комуникация е важна по принцип, ако не я научиш отрано, доста пъти ще си чупиш главаата. Пък това че я обсъждаш тук с цветущи епитети, не е ли говорене зад гърба ѝ или щом е анонимно е ок? Научете се да приемате градивната критика като такава, не като персонална атака.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a29134581f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Wait up, boiii. Аз съм момичето на 15. Щом не комуникирате и не осъществявате контакт. Не мисля, че има някакъв проблем. Всички момчета ли си мислите, че никога няма да ви забра2и момичето. Uhmm. Boii. Нямаш такъв проблем. Ще й писне. Съмнява ме да не те забрави. Продължавай напред и я игнорирай с все същият дух. И още нещо. Не я защитавай, а игнорирай разговорите за нея. Не й давай излишни надежди. Go go boiii.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker