Защо ми трябва гадже? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо ми трябва гадже?
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 2176 пъти
Здравейте! :)

Момче на 16г. съм. Приятелка никога не съм имал. Когато ходя с родителите си някъде, те се шегуват, че ще ми намерят от там някое богато момиче за съпруга, за да си имаме и там имот и състояние (това е шега, която обикновено казваме). Преди няколко дена, докато бях във Франция, Париж, баща ми ме пита, дали иска да купи нещо за някоя моя приятелка (гадже). Като му казах, че такова нямам, той леко ми се намръщи и ме изгледа накриво. Как да го тълкувам това?

Често майка ми ме пита в нас, дали си харесвам някоя. При този въпрос, 95% от случаите е не, защото рядко си харесвам някое момиче.

Понякога, когато направя нещо, с което родителите ми не са съгласни, те ми казват, как бъдещата ми жена няма да ме търпи и ще ме командва. Истината е, че аз не искам да се женя (това за мен е един глупав ритуал, който изисква супер много подготовка и средства, смятам го за ненужен). Бих живял с някое момиче, което харесвам, но не и да сключа брак с някоя, не съм такъв мазохист :D Не искам и да имам деца в бъдещето, защото не ги харесвам като същества.

Доста често приятели и познати ме питат, защо си нямам приятелка и защо с никоя не се занимавам. Казват ми също, и че в бъдеще някое момиче ще ме хареса и ще ме обича и истински цени. Принципно, трябва ли да си харесвам някоя и да имам връзка? Не съм тръгнал да си търся момиче, защото от връзка на моята възраст, каква полза имам. Сексът като дейност с някоя не ме интересува в момента толкова много, достатъчна ми е мастурбацията.

Щастлив съм в сегашното си положение - излизам с приятели, забавлявам се, играя на различни игри, уча. Искам да попитам: Толкова ли е важно да имаш приятел/ка и защо, когато някой мой приятел/ка ме пита този въпрос и чуе моето мнение по него, се намръщва. Не са съгласни с мен, това ми е ясно, но защо??

Благодаря за отговорите :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 38b3a939c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен твоите родители просто искат да разберат каква ти е сексуалността - тоест да не си гей. Не знам защо, но особено бащите в последно време много се притесняват от това, защото вие растете едно по-различно поколение - имате по-развити социални компетенции, защото сте гледани предимно от жени и учителките също са жени, което преди не беше точно така. Може би на баща ти му се виждаш леко женствен, но ти си и само на 16 г. и най-вероятно още не си възмъжал.
Ако искаш да се оттървеш поне от намеците на родителите си, вземи и покани някое момиче от класа да си пишете домашните у вас - не е нужно да ти е някаква, а просто да видят вашите. Можеш и да си купиш списание Плейбой и да го оставиш на бюрото си - по-красноречиво няма как вече.
Поне те да спрат да ти мрънкат.
Останалите просто са любопитни да не криеш някаква приятелка.
Намирам иначе твоята нагласа за нормална. Аз самата чак след 17-18 г. си намерих приятел и то никога не и е било самоцел или нещо такова. Ще си те намери, когато ти дойде времето. Правилно правиш, че си живееш сега живота, последните години на детството и нямаш приятелка да ти пили на главата.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fe224e51eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хммм... аз бих се радвал да имам такива родители. Моите родители са обратното - до последно не ми даваха да имам гадже (майка ми забрани, защото щяла да ми пречи на ученето), а баща ми ме е отгледал все едно съм безполово същество. Както и да е. Твоите родители може би са чели или слушали нещо и са се наплашили. Може би са чели за това, че в Япония милиони мъже до 34 годишна възраст никога не са имали връзка. Стоят си затворени вкъщи и играят игри (да, мъже на 34... които не работят, защото не искат, а и защото японската работна култура е достатъчно тежка, наричат ги хикикомори). Дори при нас в България вече има такива хора, може би родителите ти искат от сега да се социализираш. Според мен това е правилен подход, макар и можеше да не е толкова директен и инвазивен.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a2d410399f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Според мен има няколко варианта...
Първият е родителите ти да те намират за женствен и да се страхуват да не би да си гей. Както номер 1 каза - 21-ви век сме, ЛГБТ обществото е навсякъде. Познавам случаи, в които родителите се притесняват с причина, макар и детето им все още да не е осъзнало сексуалната си ориентация. Замисли се какъв си; ако си убеден, че не си, окей. Ако имаш съмнения - пак е окей. Все тая, никого не го засяга, освен теб.
Друг вариант е просто да мислят, че тайно се депресираш/силно тъжиш, че все още нямаш приятелка. И такива случаи има. Аз, например, в момента съм на 18, нямам приятел и родителите ми постоянно ме разпитват. Смятам, че при мен им влияе притеснението, че прекомерно се занимавам с училищните си задължения, почти не излизам и съм имала 2 кратки връзки, които бяха катастрофални за мен (единият се оказа гей, който ме използва за пред хората, а другият - просто желаеше някоя, за да се възползва). Та, при мен просто се тревожат, че имам някакъв проблем, което е нормално, предполагам.
Помисли си. Успех. :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1c426a8760
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен имаш много готини родители, просте не могат да знаят, че ти сега са ти по онтересни други неща. Може би избързват малко. Карай си живота, след години друго ще мислиш. Няма какво сега да го говорим. Според мен се нмръщват, защото се чудят дали не криеш нещо. Не е нужно да имаш гадже, щом още не ти се занимава с това.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0f84db136a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Чудят ти се, защото на 16 е нормално да имаш интерес към другия пол, дори и да нямаш гадже и да не искаш гадже. Не им е странно, че нямаш гадже, а че си толкова скептично настроен и нямаш дори интерес към момичетата. Сега размишляваш по този начин, това е нормално, не е задължително да правиш куп безсмислени връзки само и само, за да си с някого на тези години, но ще мине малко време и ще промениш гледната си точка. В един момент все ще се влюбиш и ако всичко върви нормално, ще разбереш, че не е толкова лошо. Все някога ще станеш на 20-30 години, ще имаш сериозна връзка, ще давате всичко от себе си за другия, ще искате деца, брак, съвместен живот. Сега си гледай живота и не се чуди защо всички те гледат странно. Нека си гледат.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 442f8e2229
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Хaххaх, ти си по-нaясно със себе си отколкото родителите ти кaто възрaстни хорa със себе си, че и с теб :)
Подпитвaт те по този нaчин зaщото си в "сложнa възрaст" и те подaвaт, че можеш дa рaзчитaш нa тях и споделяш. Виждaм го много положително. Може би се е понaмръщил бaщa ти зaщото си мисли, че просто не искaш дa говориш, a че имaш нещичко.
Товa родителите сме супер досaдни понякогa, но повярвaй ми, че твоите се опитвaт мaксимaлно "готино" и приятелски дa подходят.
Около пубертетa е когaто трябвa лекичко дa вмъкнем и "приятелското" лице в товa нa родителя зa дa сме сигурни и спокойни, че детето ще вярвa в нaс и потърси съвет или помощ aко се нaложи. Тa зaтовa тaкa се държaт те :)
Ти сaмо им кaжи товa, което и тук кaзвaш, че към моментa сa ти други приоритетите, пък и досегa никоя не ти е "грaбнaлa" внимaнието достaтъчно, че дa те отклони от твоите си нещa. Но дa, че определено ти хaресвaт някои момичетa, просто не смятaш, че трябвa дa "зaбивaш" всякa която ти е хaресaлa, aко нямaш нaмерение зa връзкa, a към моментa-нямaш.
Товa ще ги успокои и ще те остaвят нa мирa, нaвярно с потвърждение, че можеш дa споделяш с тях и т. н.
Хубaвото е, че явно родителите ти сa достaтъчно отворени, либерaлни хорa и бихa приели дори отговор кaто "хомосексуaлен съм" нормaлно. Не, че те мислят зa тaкъв, но ти покaзвaт, че имaш свободaтa дa говориш с тях зa кaквото и дa е, което включвa и интимният ти живот.
Aз включително остaвих в стaятa нa синът ми пaкет с презервaтиви когaто нaвърши 15 г a мaлко преди товa също говорих/подмятaх подобни неa зa дa е спокоен той, a и дa се ориентирaме ние родителите нa къде е, от кaкво би имaл нуждa зa подкрепa, кaкво и доколко дa рaзговaряме с него и т. н.
Имaш чудесни родители :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 54db9be0ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти си свободен да си живееш както си искаш. Това се отнася за всеки от нас.

Но след 4-5 години само да не започнеш да цивриш: 'Олее, девствен съм... '

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 84a90fefd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   По принцип 99% от момчетата на твоята възраст имат интерес към секс, момичета и т.н. След като ти нямаш, родителите ти са в шок какво не ти е наред. Минават им някои неща през главата като това, че може да си гей, може да имаш някакъв комплекс, който да ти пречи цял живот с жените и т.н. И това ги смущава и притеснява.

Същото е и с другите. Не че не са съгласни с теб, просто им е странно как може момче на 16 да не иска секс и да не проявява интерес към момичета. На мен също ми е странен този факт, честно казано.

Според мен просто се развиваш малко по-бавно сексуално или имаш ниско ниво на тестостерон. Ако нямаш брада и не си толкова възмъжал физически като връстниците си, това потвърждава второто. Но щом смяташ сватбата за глупост и не обичаш "съществата", наречени деца, може и да имаш някаква психическа травма, която не осъзнаваш. По начало подобно поведение е характерно за травмирани хора. Не че е задължително, но най-често е така.

С две думи - колкото и да уважавам чуждата гледна точка, аз също бих се притеснил или поне би ми станало странно, ако мой познат/син на 16 е като теб. Дано проблемът ти не е толкова сериозен и е само въпрос на закъсняло сексуално узряване.

Аз разсъждавах като теб, когато бях на 10-11 и само си биех чикии, но като станах на 12-13, определено вече ми се искаше жив контакт с момиче и съответно имах нужда от подобни емоции, отнощения, секс и т.н. И почти всичките ми съученици и те бяха така. Имахме само 2 момчета, които си бяха кюсета, нямаха брада и не се интересуваха особено от момичета до абутириетския си бал.

Лошото е, че от подобно отношение на хората към тях, че ги мислят за странни, те се комплексираха и после когато узряха вече бяха прекалено травмирани, за да им обърне някое момиче внимание. Сега вече са на над 30 и съм убеден, че все още не са докосвали жена и най-вероятно и ще си умрат сами.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 50c416fe90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Щом си щастлив и без гадже за какво ти е. Любовта е само допълнение към живота ,човек може и без него да мине,макар че мнението ти може да се смени с годините.
И аз съм като теб. Рядко си харесвам някой,а като го харесам ми е някакво безразлично..хд
Да..за разлика от теб на мен понякога ми се иска да си имам някой на който да досаждам ама тва е..женска му работа :Д
Та..мнението ми: Ако си щастлив без гадже няма защо да се зориш да тръгваш с някоя,ако наистина не искаш.

Йоанна 15г.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6c488ef2ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен родителите ти просто се опитват да измъкнат някаква информация от теб, любопитно им е. Обаче не мисля, че имат причина за притеснение. Все някога ще си намериш мацка и ще ги кротнеш. Просто седнете и се разберете, обясни им това, което си написал тук. Относно това за брака-напълно подкрепям. Абе излишна работа е. :D

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker