Това мое задължение ли е или? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Това мое задължение ли е или?
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1605 пъти
Здравейте, момче съм, на 16. Ще съм ви много благодарен, ако отделите време, за да прочетете, написаното. Понеже в моето семейство доста често става въпрос за ремонт на апартамента, по този повод ви пиша. Баща ми и майка ми са разделени и живея при баща ми. Баща ми смята, че е редно аз да помогна с някаква сума за този ремонт, понеже той не може да смогва със всичко. Да съгласен съм, не може, но то кой може? Всеки е в същото полажение. Баба ми е на мнение, че изобщо не е мое задължение да давам пари за ремонт (да помогна за избиране на мебели, боя или да боядисвам - окей), но не и да давам пари - това смята баба. И плюс това кое дете помага на родителите си с пари? Аз мога да си спестя и да помогна, не ми е проблем, но ще трябва да се лиша от доста неща, за да помогна. Примерно да си спестявам джобните за училище, да не харча за други неща и т. н. Аз също не мисля, че е мое задължение да давам пари за ремонт, да помогна с други неща - окей, но с пари? Малко ми е странно и съм леко объркан какво наистина трябва да направя. И още доста подобни неща искам да кажа, но ми е леко объркано, затова спирам до тук. Много ще съм ви благодарен, ако изкажете вашето мнение по въпроса, като цяло какво мислите по този въпрос, защото наистина ми е леко объркано...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 323188f4b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Слушай баба ти. Напълно е права. Родителите ти да си правят сметката как да спестят или да изкарат повече пари. Ти имаш други задължения - да учиш, за да нямаш един ден такива глупави финансови проблеми като тях.
Напълно е права баба ти. Помагай при ремонта с ТРУД. Това е достатачно. Дори да беше над 18 г. и да работеше пак не е твоя работа да правиш ремонт на апартаменти на родителите си. Мисля, че баща ти иска да ти намекне, че дава много пари за теб и точно да си жертваш джобните и парите за Коледа и Нова година от баби и дядовци, но сори - да не е създавал дете. Джобните ти трябват за храна за училище и за други неща. Той да си прави сметката по-добре.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 734061db4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Точно пък баща ти няма право да ти търси пари. Той сигурно трябва да плаща и издръжка на майка ти.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1dbc0c42b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   В училище ми даваха между 2 и 5 лева на ден, предимно 2, ако трябваше да пестя, за да помагам финансово за ремонт, щеше да се налага да стоя гладна на училище и да не пия кафе от някой автомат след това. Родителите ми никога не биха намекнали, че не трябва да се храня, защото има ремонт вкъщи, а то е имало. Давали са ми последните си стотинки, за да не гладувам, без значение, че те на работа са карали с вафли. Помагала съм с домакинска работа, по време на ремонти съм готвила, разчиствала съм, боядисвала съм, помагала съм за даден избор, ако са ме питали и толкова. Иначе казано, помагах с труд и нашите винаги са ми казвали, че детето преди да си намери работа, преди да се изнесе и преди да има възможност, по никакъв начин не бива да плаща подобни разходи. Със сигурност не е твое задължение, ако имаш воля, помогни, но не се чувствай длъжен. На твое място бих поработила по апартамента, но това е то. Колко финансова възможност имаш да им помогнеш по друг начин?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f5a9fe98d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тука съм съгласна с номер1.
Кажи на баба ти да говори с него и да му обясни, че не е твоя работа.
Наистина, първо е трябвало да помислят как да ще се справят с парите, а после да правят дете вашите.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: da56a91469
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не е твое задължение - кой каквото ще да казва!

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e8f8385dfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не, не е твое зaдължение! Кaкто и не е зaдължение нa бaщa ти някой ден дa ти подaрявa жилището. Той може и дa не го ремонтирa, зaдължениятa му към теб приключеaт след две години. Тогaвa aко желaе може дa продaде жилището, си купи по-мaлко и остaтукa от пaрите ползвa зa почивки, туризъм, кaквото пожелaе.
Кaжи му товa! Че ти нямaш и нямa дa имaш нищо общо с товa жилище, че си е негово и може дa го ремонтирa или не, може дa отдaвa стaя/стaи под нaем и си помaгa финaнсово или може дa го продaде и се зaбaвлявa кaкто нaмери зa добре с тези пaри!
Инaче, зa мен лично беше удоволствие и гордост дa се включвaм с някaкви пaри у домa. Рaботех летaтa от 16 годишнa и въпреки, че никой не ми е искaл пaри, купувaх подaръци нa родителите си (нещa от които знaех, че се лишaвaт зa дa имaме aз и сестрa ми повече) a и нa сестрa ми. Но товa си беше удоволствие зa мен, не съм билa длъжнa и не съм си мислелa, че някой трябвa дa ми е блaгодaрен.
Нa 18 се включих зa основен ремонт нa домa кaто основно помогнaх зa обзaвеждaне стaятa нa сестрa ми, тя е по-мaлкa от мен. И пaк никой не ми е искaл нищо, но знaех, че сестрa ми искa спaлня което те не можехa дa си позволят покрaй другите рaзходи тaкa че, просто добaвих липсвaщaтa сумa.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 268b559bfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Изобщо нямаш задължение към никого и ако ти се вменява като такова - да знаеш че нещо не е в ред. Ако сам имаш желание да помогнеш с пари или друго - тогава може.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 16997b8045
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 2, каква издръжка да плащата на майката като детето казва, че е при бащата? Точно обратното трябва да е.

По темата - интересен баща... понякога се чудя как може да съществуват такива родители. Как точно очаква да му помагаш с неговите пари? :D Той буквално ти дава пари и иска да му ги връщаш... Дори не ми звучи правилно, камо ли да търся логика.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a11e3ff66e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До 6. - хм, а ако след две години не може да си намери работа?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: efd4651a58
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много зависи за какво става въпрос в точно вашето семейство. Възможно е баба ти да е права, възможно е и баща ти да е прав. Зависи къде точно ще правите ремонт в твоята стая ли или в други стаи на апартамента, защото ако става въпрос за твоята стая и ти имаш спец изниквания е желателно да помогнеш, има деца дето са си харесали скъпи дивани секции и дори лични хладилници за стаите си, ние от къде да знаем какво дете си ти. Също е важно да се знае колко всъщност са ти джобните от които баща ти иска да събираш, защото имам информация, че много деца на разведени родители смятат издръжката платена от единия родител за свои джобни, дори детските полагащи се от държавата също за свои джобни и отделно искат да имат джобни и от родителя с който живеят и отделно подаръци във формата на пари от баби и дядовци, ако ти си така е желателно да помогнеш на баща си. Обаче ако джобните са ти някакви 2лв на ден е немислимо да събираш за да помагаш за ремонт.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e8f8385dfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   9, aми бaщaтa не е длъжен дa го държи в жилището си и дa го издържa след пълнолетие. Сaмо уточнявaм зa темaтa. Кaкто синът не е длъжен дa се включи в ремонтa, тaкa и бaщaтa нямa никaкви зaдължения към него след пълнолетието му.
Бaщaтa може дa му предложи дом и хрaнa след товa, но по желaние, a не е вече длъжен.
Синът може дa се включи с някaквa помощ по желaние, не по зaдължение.
Aко нямa никaкво желaние от еднaтa стрaнa сегa зa някaквa елементaрнa помощ, зaщо после дa имa тaковa от другaтa стрaнa? !
Aко все пaк aвторът се нaдявa някой ден товa жилище дa е негово, е, сегa е моментът дa му се кaже, че НЕ, не е негово и бaщaтa може дa прaви с него кaквото пожелaе. Тоест, след две госини дори aвторът дa нямa рaботa, то бaщaтa не е длъжен дa го приютявa.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 72496d0502
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Кажи на баща си "Ти да си виждал кравата да смуче мляко от телето? "

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 323188f4b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   н 10, големи предполложения разви, но истината е, че на 16 г. няма как да покриваш ремонти у дома. Точка без „ако“
Издръжка ако плаща майката, то тази издръжка постъпва по сметката на бащата и това се отнася за детските. Какви джобни те гонят? Авотът може би си е събрал 300-500 лв. от джобни и пари от роднини покрай Коледа и Рожденни дни и тези пари иска бащата.
Аз имам приятел, който плащаше със стипендията си за отличен успех сметката за ток на родителите си, но бяха страшно бедни, а майката беше алкохолчка, но ремонтите са екстри.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker