Ужасно обсебваща е! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Ужасно обсебваща е!
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1903 пъти
Момче на 18 години съм, 12 клас и наскоро се запознах с едно много умно и готино момиче от едно приложение за запознанства. Знам, че ще ми кажете, че от интернет запознанствата никога не излиза нищо добро, но тук ще сгрешите. Не съм антисоциален, но онлайн е много по-лесно да намериш човек с общи интереси и като цяло да срещнеш и много свестни хора редом с перковците. Аз си имам приятели и в моето обкръжение, но обичам да срещам нови и различни. А и съм в Димитровград, един не толкова голям град. Тук момиче на място все още не съм срещнал (не казвам, че няма), все са някакви чалгарки и кифли, което ме отвращава (личен избор). Преди всичко искам момичето до мен е да е умно (не в академичен смисъл, просто да има широка обща култура и възгледи), да имаме сходни интереси. Външния вид - хигиена и поддържане, но иначе не гледам това, нещо като бонус е. Доста се отплеснах, но исках да обясня подробно що за човек съм.
И така, преди малко повече от месец се запознах с едно прелестно момиче. Не стига, че е много красива, но и много умна. Тя си е вече леко антисоциална, тъй като е доста ранима и обича да се изолира от света. Не е намерила своя кръг приятели. И тя като мен е от средно голям град на 3 часа път от моя. Но това няма значение. Имаме адски много общи интереси, четем еднакви книги и имаме едни и същи любими автори, еднакъв стил музика слушаме (а това е голяма рядкост, тъй като малко хора в България слушат това, което аз), еднакви спортове и хобита практикуваме, на едно и също място отиваме да учим подобни специалности. И да, на една възраст сме и дори сме една зодия! Знам, че звуча като малко дете, но никога не съм срещал човек, който да е толкова близък до мен и да се интересува от нещата, от които и аз. Аз лично винаги съм търсел и съм се привличал от хора като мен, не вярвам в митовете за противиположностите. И седмици наред бях в еуфория.
Всеки ден си говорим около 2 часа след училище, като петък и събота - по цяла вечер. Но все пак съм ученик, пък и тренирам, не всеки ден мога да съм на лаптопа/телефона и няколко пъти я предупредих, че няма да се чуем. Тя изпадна в някакви филми, че нямам време за нея, че се занимавам с други, че как първо съм бил свободен и изведнъж - вече не. Обясних й като на човек, че аз си имам отговорности, не винаги ми остава сила плюс това, а и тази година ми е важна, все пак е последна. Но не смятам, че я пренебрегвам, максимум един ден да не сме си говорили. Тя уж ме разбра и се извини, след няколко дни - същите истории. Аз от училище например няма как да пиша, за разлика от повечето други, аз внимавам и си уча, а на междучасията ми се излиза с приятелите. Искам някои дни да си излизам и с тях, все пак те са ми от години и не мога заради момиче, да ги зачуквам. А когато съм на компютъра, може и да ми се наложи да говоря с друг човек, но не дай Боже тя чуе, сигурно ще издивее. Абсолютно не преувеличавам нещата, държи ми сметка като че ли съм и съпруг от години. Всеки път, когато ми се наложи нещо, получавам това съобщение - "Ако не искаш повече да общуваш с мен, няма да се сърдя, но ми го кажи като мъж, а не се крий. " Добре бе, момиче, кога съм казвал, че не искам повече да общувам с теб? Просто стана много обсебваща. Уж схваща, че си имам задължения, но така и не уважава този факт. И пак същото. Също се чудя какво прави това момиче по цял ден, за да ми пише на всеки 5 минути? Та тя дори не спи като хората... Моля ви, дайте ми съвети как да се справя? Защото тя е наистина прекрасна като човек и такова момиче няма, но се е вкопчила за мен и това на моменти не само че ме дразни, но ме и плаши. Не е нормално за 18-годишно момиче.

П. П. Говорим си на камера обикновено, така че знам, че е тя. Иначе за рождения й ден миналата събота щях да ходя, но се разболях и тогава ме чакаха филми. Изпратих й подарък чрез куриерска фирма. Едва ли не го изкара, че нарочно съм се разболял или че симулирам. Разбрахме се, че за коледната ваканция ще отида и заедно ще посрещнем НГ. Дотогава съм доста зает. Но тя е решила, че за моя РД след една седмица ще дойде, а то се пада делничен ден и аз така или иначе не искам да празнувам. Тя ме поставя пред свършен факт. "Значи не ме искаш - добре, няма да ме видиш и чуеш повече. " Нейните думи... Защо трябва да е такава филмарка? Точно в този момент от живота ми е натоварено, но аз пренебрегвам всички заради нея. И тя не го оценява! Даже не сме двойка. Знам, че и на нея не й е лесно, но аз помагам, просто не мога да съм на разположение 24/7. Как да спася отношенията си с нея? И как да я накарам да разбере, че не правя нищо, за да я нараня, просто съм ЗАЕТ, по дяволите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9312344c65
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом не се разбира от дума решението е едно да спреш да се занимаваш с нея! Ако станеш студент в някой от големите градове все ще намериш някое добро и свястно момиче, но тази я зарежи не ти трябват подобни енергийни вампири!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 745188130b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Чакай малко... искаш да ми кажеш, че си пзоволил на момиче от интернет, с което не сте се сеещали на живо, да ти държи сметка и да се опитва да те контролира!?
Наистина ми звучи ненормална историята. Щом още отсега е такава, представяш ли си ако тръгнете какво чудо ще е?

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0b603ab331
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Вижте се на живо. Дотогава нямате връзка.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fd7ca4434b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това готино момиче дали има причина да е в приложение за запознанства? Хора вие добре ли сте? Сам си вкарал във филма, по добре я разкарай.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f79c580d97
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Нямате общи интереси,просто те е излъгала,за да е по-интересна за теб.
Бягай от това момиче,има психични проблеми и си търси човек,който да обсебва с вниманието си.
Няма приятели,не се занимава с нищо,освен да ходи на даскало,като се прибере 100% не учи,а виси нон стоп на компютъра.
Тоест е "робот"!
Не ти трябва такава приятелка,ще си все във филми,накрая ще я намразиш.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 11781be9c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момичето има проблеми. Както вече си разбрал тя няма социален кръг, а хората бидейки социални същества търсим контакта с другиго. Тя може дори да не е влюбена в теб или нещо пдобно, но ти да си единствената и човешка връзка отвъд нейния дом. Това означава че дори да има някакви хобита, тя би ги зарязала на момента за да прекара времето си с теб. Ситуацията е сложна, защото хем трябва да се опиташ да влезеш в положението ѝ, хем да я подтикнеш да разшири социалните си контакти и хобитата си, така че всеки да има нещо собствено и да не се чувствате изгубени един в друг. Изобщо се абстрахирай от това че тя е обебваща за теб, а се фокусирай върху нейните общи проблеми в социално отношение. Единствения начин да постигнеш всичко това е със спокоен, сериозен и откровен разговор.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 25f96393cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Жена съм. Какво да ти кажа.. на всяко момиче се е случвало поне един път в живота да има такова отношение към мъж. Първата причина - внимание, просто внимание.
Втората причина - ти казваш, че е антисоциална. Няма приятели, сигурно излиза само до училище. Тоест има само теб. Няма заетост, не се ангажира със себе си, няма хобита, а бездействието е смъртоносно. От личен опит ти го казвам.
Трябва да има отговорности - училище до обяд, след това да учи, да се запише на някакъв курс, танци, да научи език или просто място, където ще се запознае с други хора на живо. Това е решението. Но не бъди краен, обади й се дори, когато си зает и дори да е за 2 минути - тя ще го оцени и ще бъде спокойна. Такива хора, включително и себе си включвам, защото и аз съм преминала през нейното състояние, се превръщат в егоисти. Те недоумяват как друг човек има приятели и ще излезе с тях, докато те си стоят сами вкъщи. Според тях нямаш право да излизаш и да имаш социален живот, видиш ли това е най-ненормалното нещо, което може да се случи. Плод на егоизъм породен от бездействие, когато не знаеш какво да правиш със себе си. Задушаващо е и аз сега (на 23 г. съм) осъзнавам, че така не се гради връзка. Покажи й пътят - кое е правилно, разбирай я. Вие сте в тези години, в които животът ви се променя и сте много объркани - преминавате от безгрижните години в училище към отговорностите в живота. Не я вини, опитай се да разбереш в какво се корени асоциалното й поведение, опитай се да я опознаеш по-дълбоко. Ако държиш наистина на нея, това не е причина да спреш. Успех.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5a81ecc215
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Имах таква ндп разбирам те.. ужасно е аз трябваше да търпя години докато някакси се "откъсна " от мен

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d2304a6e73
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До #8 - Изказа супер неверни неща.

Не всяко момиче е с психични проблеми, като "приятелката" на автора.
Защо да е отговорност на автора, да я "вкарва" в правия път? !
Тя има родители, къде са те? Защо някой непознат, да й търпи нервните кризисни състояния? !

Познавам момичета, които са все така обсебващи с всеки един мъж в чата, така че не е само веднъж в живота.

Към автора- Прочети добре коментарите в сайта, и не прави грешката да продължаваш контакт с това момиче.
Малко, по-малко се оттегляй от нея, ще става още по-зле за теб, ако продължиш, пък ако започнете връзка... имай готовност да не ти дава да спиш, да не ти дава да излизаш, да не ти дава да учиш и нон стоп да си на телефона, да й пращаш снимки като доказателство че не й изневеряваш.
Малък си още, но като си изпатиш, ще разбереш нас коментиращите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 25f96393cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   До 10 от 8
Честито! Току-що обобщи, че хората с проблем в общуването са луди. Къда са й родителите? Нито аз, нито ти знаем в какви отношения са. Не случайно дадох съвет на автора да се опита да разбере причината за поведението й. Нали държи на нея? !
Хората се променят, когато някой ги разбира и подкрепя, защото вероятността да се превърнеш в асоциален психопат е именно, че дълго време си се чувствал никой.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: dc1ac4eb51
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Подкрепям номер 10....
Колкото до автора - Бягай със 100 от подобни индивиди, като нея.
Нямате еднакво мислене, нямате и допирни точки.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7d19407e04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ти имаш отговорности, а тя няма. Ето това е голямата разлика. По-голяма, отколкото слушане на еднаква музика. Ако тя има ангажименти въоще няма да стават тези сцени. И е редно да й го обясниш. Така както ти го казваме тук - открито и направо. Ако тя не иска да приеме реалността, след като ти говориш честно с нея, значи няма да имате бъдеще. Послушай съветите тук - покажи й проблема направо, без увъртания и заобикалки. Ако се обиди - много й здраве!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker