Не мога да се справя със сестра ми!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не мога да се справя със сестра ми!!
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1689 пъти
Ъъм, здравейте, нека започнем от тук. Аз съм на 14, а сестра ми е на 5. Надявам се, че знаете, че пет годишните деца не се равняват на 2 годишните, изграждат си характер и разбират от нещата. Проблема е там, че аз адски много и се дразня на всяко едно действие, не е нарочно, по принцип адски много я обичам, тя е моето малко злато, моето всичко. Тъпите ми нерви, не мога да ги удържа, ПОСТОЯННО и викам, КРЕЩЯ, удрям я, осъзнавам колко лошо е това което правя, това за нея е огромен стрес, знам го от личен опит. Осъзнавам тези неща, признавам ги пред себе си, но не мога да се справя сама срещу себе си. Като беше по- малка, пак адски много и крещях, удрях я, чувствах се като побъркана, тя започна дори да заеква, но едвам я оправиха. Та това, което искам от вас, е да ми съдействате със някаква помощ и съвети, как да се овладявам и какво да правя в такива ситуаций. Моля ви!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 4a1a525379
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Въпреки, че твърдиш, че ти е златото, явно не можеш да я търпиш, а това е признак на много по-дълбоко неприемане на детето. Как можеш да я стресираш до толкова, че да заеква. На теб бих ти хвърлила един бой, ако ти бях майка. Малка лигла!
Обърни се към училищния психолог.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 00f96d8f6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Според мен проблемът ти е , че преди да се появи сестра ти вашите прекалено много са те глезили и са ти угаждали на всичките прищевки и ти си свикнала да си принцесата на мама и тати а когато тя се е появила това се е променило и на теб не ти се е понравило че вече не си центъра на вселената и сега си избиваш този комплекс като пребиваш сестра си всеки ден . Ами сори момиченце , но понякога в живота не става така както на нас ни се иска ти не можеш да държиш сметка на вашите колко деца да имат само, защото не ти изнася да делиш ! Още утре започни да ходиш при училищния психолог и се запиши на някакъв спорт за да изразходваш негативната си енергия , защото ако продължаваш в този дух нищо чудно да последваш примера на двамата изроди р които пред 2 години пребиха малко момченце и после да те четем по новините . Другия начин да се кротнеш е да те поставят в същата ситуация в каквато ти поставяш сестричката си и всеки да ядеш бой докато не ти дойде акълът да видиш какво и било на нея !

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 8aca9bc935
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Три неща трябва да оправиш: да се погрижиш за собственото си щастие, да се оттървеш от властността на характера, и да премахнеш зависимостта си от материалното. Само дълбоко нещастните хора, властолюбиви и материално зависими изпадат в истерия от чужди действия. Помисли каква е причината - нещастна и неудовлетворена си от себе си, искаш подчинение и не уважаваш другите или се страхуваш да не ти повреди нещата. Като откриеш причината, почети как да я преодолееш. Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f1d0e2e8b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Спокойно.

Тя ще ти го върне. Няма да е сега, още е беззащитна. То само и заради това си позволяваш да посягаш на детето. Мама и тати очевидно не стават за възпитатели.

Но тя ще запомни любовта ти. Дали ще ти замени противозачатъчните с аспирин, дали сама ще ти посини окото като проима силите, няма значение.

Ще съжалиш почерняването на детството на сестра ти, просто ще си платиш със солена лихвичка :)

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 6918c87924
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Сестра ти е на 5, а ти я удряш? Ти колко точно НЕ СИ в ред? Вместо да бъдеш пример за нея, предвид възрастовата разлика, ти я удряш и й викаш. Що не се метнеш от някъде? Ще й направиш чудесна услуга :)

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f0f759dfa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Просто връзката между сестри е загубена. И една моя приятелка все се оплаква защо по-малката й сестра никога не й звъни и споделя.. Ами как да стане това, при положение, че отношението й докато са споделяли един дом е било неприемливо. Твоето бих го нарекла ужасно и отвращаващо и според мен трябва да намалиш контактите си с нея, след като не можеш да промениш семе си. Обичта и омразата са на крачка разстояние, която отдавна си направила. Това дете ще стане недоверчиво, мнителено и най-вероятно болна феминистка след време благодарение на сестра си. Защото дори и големите братя и сестри да не го осъзнават, те са очите за малкия човек.. Искат да чуят, да питат, да споделят, да се облегнат на нечие рамо, което винаги би било там. Знам, че ти ще бъдеш там зареди подсъзнателната кръвна отговорност, но не се тревожи-няма да бъдеш потърсена.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0358e24f5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Как ще биеш малко дете, ти нормална лиси? Къде са твоите родители да те набият теб? Вероятно те те оставят ти да я гледаш, а на теб не ти е интеесно и отговорността ти идва в повече. Твърдо отказвай да я гледаш докато родителите ти ги няма. Кажи им, че ходиш на спорт, на уроции пр.и нямаш време. И наистина тръгни на спорт. Другият вариант е да ревнуваш от нея, защото дълго време си била единствено дете. Гледай да стоиш максимално далеч от детето.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: aaa534dcfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Определено Авторката ревнува несъзнателно. Твърде голямата разлика е част от проблема. Аз също съм по-малката, сестра ми е 4 г по-голяма и ме биеше. Съответно нямаме добри отношения. Моите деца искам да имат не повече от 2 г. разлика.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fb40baec2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Изолирай се от сестричката си... как може да удряш дете бе момиче? Удари 1 възглавница удари една играчка. Като си толкова изнервена наистина се отдели от сестра си иначе може да я побъркаш!!!!
Ти си на 14 години от къде тези нерви бе? Гадже ли те нервира?
Ако те нервира момче просто го заеби. На 14 години с такива нерви просто не знам какво ще правиш на 20-30 години!
Отдели се от детето друго не можеш да направиш...

-Бунта

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker