Толкова ли е лошо да имаш самочувствие? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Толкова ли е лошо да имаш самочувствие?
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 2993 пъти
Здравейте, да ви разкажа малко за мен.. Момиче на 15 съм, от богато семейство съм, имам добри гени и затова съм красива и правя всякакви неща да се разкрасявам още повече. Покривам изцяло критериите за красота(естествено руса, висока 169, бяла кожа, атлетично развито много стегнато тяло, симетрично лице). Всеки, който ме види ме определя за много красива. Забавна съм, имам мого приятели, мога да пея, рисувам, пиша. От дете още всички ме засипват с комплименти и родителите ми са ми изградили много високо самочувствие. Преди няколко дни няколко момичета от класа се шегуваха как съм ходела като президент, била съм надута, и т. н. Аз не съм надута, просто си казвам истините красива съм-затова казвам, че съм красива и т. н., признавам си хубавите неща, но и лошите като например, че съм повърхностна, разсеяна. Не разбирам защо е лошо да имаш високо самочувствие, при положение, че е заслужено? Аз уважам много себе си, но не обиждам околните, дободушна съм и се държа мило. Доста пъти хора са ми правили гадни неща от завист, затова не обичам да общувам с хора под моето ниво, искам да съм сред хора от моята черга. Повече от другите съм, защото съм по-красива, талантлива от масата хора, но нямам комплекси, че да се налага да се доказвам. Не съм като тези, които постоянно се хвалят колко са велики, аз си го знам и не го натрапвам. По принцип не ми пука за мнението на хората какво говорят зад гърба ми, но четох в интернет за нарцистичните хора и покривам 90% от критериите за самовлюбен нарцист.

От една страна се гордея, защото съм много уверена и това ми помага страшно много в живота, но и ме е срам, защото хората ще ме мислят за лоша, а аз не съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 120daa71ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке, надявам се да не си нарцист, защото знаеш как свършват нарцистите - или ги убиват, или се самоубиват, или в психиятрита до живот.

Иначе лошото ти е не в самочувствието, а в това, че се гради само на физически данни. Да, това те прави повърхностна. Също живееш в някакъв вид собствен свят, в който всичко се върти около теб, само защото родителите ти имат възможности и те глезят, но за твое огромно съжаление навън животът е доста тежък за хора като теб.
Няма да коментирам талантите ти.
Една мисъл ще ти дам на Бисмарк

Първото поколение прави парите, второто ги управлява, третото учи история на изкуството.

Е, ти май си от третото поколение.
Знаете само да харчите за „талантите“ си и животчето си. Надявам се да има достатачно парички и вашите да не са пропукали всичко, защото хора като теб, Авторке, завършват зле като се изпарят финикийските знаци и красотата повехне с годините.
Съветвам те не да нямаш самочувствие, а да инвестираш повече в способности, различни от кипрене и музициране.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ec40de6cfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, важно е на какво се гради това самочувствие. Защото някои неща са до време и много боли, когато основата поддаде. Сега си на 15 и може и наистина да си хубава, ама след 20 г. няма да си чак толкова. И като си свикнала щастието ти да се крепи на красотата, после лошо се пада от високо, като изчезне.

Също е с парите. В един момент условията се променят и парите отиват в други прослойки на обществото. Ако цялото ви семейно самочувствие се е градяло на тях, после тежко ви. Познавам един, който преди време беше директор на голямо предприятие. Беше се взел много на сериозно. Е, в момента е пред пенсия и никой не го иска на работа и дойде да се моли в същото предприятие да го назначат като стругар 1-2 години, че да се пенсионира. Жалка гледка. Не че е лошо да си стругар, но при положение че си се взел на сериозно...

А хората не мисля, че ти завиждат колкото те смятат за разглезена. Защото и дефакто без родителите си си нищо. ТО реално няма и как да си нещо на 15.

Нека самочувствието ти се гради на неща, които ще си останат по-стабилни във времето. Сама се сети кои са те.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c2ca6d7448
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

5.   169 - висока :О Преди 70-80 години може би, сега си среден ръст ;) Самочувствие се гради с постижения, а аз така и не разбрах с какво е заслужено самочувствието. И още нещо тия дето брояха добрите гени не им се получи номера, някъде около ''45 година.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ec40de6cfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   В живота няма лошо и добро, има баланс. Не е добре да имаш прекалено голямо самочувствие, не е добре и да нямаш никакво. Всичко трябва да е в разумни граници.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 03096d5895
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   'Толкова ли е лошо да имаш самочувствие? ' -
ами, първо ще се опитам да изброя какво е около теб:
заобиколена си от хора, които не са получили толкова добри гени за физическа красота, в същото време нямат добри финансови възможности, уплашени са как ще се справят занапред за еди какво си нещо, еди какви си неща, а и като вземем на предвид, че ти си на 15 - ти и връстниците ти сте в тинейджърска възраст, която е един от периодите в човешкия живот, в който човек е хиперчувствителен. Макар че аз лично имам подозрения, че при различните хора е различно.. това за чувствителността нали.
Та, много от тези хора нямат самочувствие или не достатъчно. И е логично човек като теб да им съзадава естествено усещане за раздразнение.

Това, което е предизвикателство за човек като теб (е и за всички хора всъщност, но за теб сега бих си позволила да го определя като crucial) е да се научиш да се абстрахираш от емоцията, която влагат и ти изпращат разни с цел да те засегнат и така сринат, но в същото време да извличаш от думите им, ако наистина има нещо полезно за теб в тези думи. Не е лесно и няма да се притесняваш, ако не започнеш да го можеш това от днес или от другата седмица, но с времето ще го усвоиш.

Номер1 също е проявил/а една степен на злоба спрямо теб, но се настрой да не се засягаш от думите ѝ, както и от думите на всички останали хора, които проявават някаква форма на злоба и/или завист към теб, а вместо това внимателно чети (излушвай) какво ти пишат/казват и ако прецениш, че има нещо из критиките им (било то под форма на директна критка, сарказам, подигравка), от което ще имаш полза да се вслушаш и промениш в себе си - супер - това ти е играта. Но винаги бъди нащрек, ако такива хора напред във времето с опитват да се сближават с теб.

Ето пример за това, което те съветвам:
(и пак да напомня - да се научиш да се абстрахираш от емоцията, която изпращат, която искат да изпиташ)
да вземем номер1 - първо, виждаме как тя още в първите си редове се захваща затова, че си се замислила за себе си 'Дали не съм нарцистична', и чрез това цели да те завлече да се вкараш в негативна за себе си емоция. И от там почва да ти сипе - че си само обвивка, че си разглезена и изкарва, че талантите ти не струват, че не се реални.
(а всъщност ти си само на 15, рано е да се дефинира, макар че сега ще кажаш някои, че не е рано. А и според мен никой не е само обвивка. )

Накрая те съветва правилно - не да нямаш самочувствие, а да развиваш способснотите ти. Но начина, по който те съветва, както виждаш е груб и злобен. И поради това, ти има вероятността да се почувстваш някак смачкана от нейния коментар, а дълбоко в себе си, нарането и озлобено дете в нея иска точно това!!! Макар и може би на подсъзнателно ниво. (то дано да е на подсъзнателно, че ако е на съзнателно значи.. наистина хич не ѝ е лесно)

Ти трябва да се абстрахираш от злобата ѝ и наистина да развиваш способностите си, а не да се свиеш или пък да продължиш да се луташ в това дали си нарцис или други подобни, които само ще те отклоняват от развитието ти, а напред във времето дори биха успели да повлияят на самочувствието ти.
Казваш, че не разбираш, защо е лошо високото самочувствие при положение, че е заслужено - прочети пак началото на коментара ми.
И като цяло чети книги по психология, ама да не са някви бестселърчета, а разни по - дебелки.. Аз препоръчвам Юнг, други ще кажат Фройд, разсъждавай сама - самостоятелно за себе си, за хората околко теб, за хората като отделни личности, за хората като групи от различните социални прослойки, за хората от различните професии.
Чети за емоционалнта интелигентост, социалната интелигентност.

Иначе сега последно за това, което ти е писала н1 за Бисмарк - ами по мое лично мнение доста е назадничаво и някак евтино (сега покрай интернет, препълнен с всички тези цитатчета, трябва да ме по - оригинални;) това е еволюцията) човек да се аргументира цитирайки някоя авторитетна личност от миналото. И това специално, което е подбрала да цитира, е една чиста генерализация - (извеждане на общо заключение въз основа на частни случаи).

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3bea3baf23
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Самата вяра че си повече от някого другиго само заради физически качества или талант е признак за проблем отвъд "високо самочувствие". Имаш неоправдано високо мнение за себе си, което наистина може да е признак на нарцисистично разстройство. Скромността не се изразява в това да принизяваш себе си а да не се самоизтъкваш ненужно, което изглежда ти правиш. Милото държание трябва да идва отвътре, не да е продиктувано от социални норми.
Истината за нарцисистите е че никога не виждат никакъв проблем във себе си. Те винаги са най-добрите и най-онеправданите. Недай си боже да имаш деца някой ден, ще страдат невероятно много, защото всичко ще продължава да се върти около теб, вместо да се грижиш за тях като отговорен родител. Посети психолог и терапевт, ако искаш евентуално да постигнеш дълготрайно лично удовлетворение, което не зависи от вниманието което ти обръщат другите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fb1d53054d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   И аз съм от естествено русите. Но защо “висока, руса” е критерий за красота? Къде го пише? Кой го е казал? Много красиви са актрисите, манекенките, и прочие, брюнетки. Чувствам се естествена. Хората забелязват външността ми, но никому никога не съм натяквала колко съм красива. Ето това е дразнещото. На 15 а се познавала много добре.
Естествено уважавай себе си, харесвай си се, грижи се за външността си. Но остави на хората да те оценят щом толкова ти пука. И ако на 15 нямаш стегнато тяло при среден ръст ще е направо срамота. Вярвам че съученичките ти преувеличават и съветът ми към теб е да оставиш нещата да се случват натурално без самоизтъквания колко е богата мама и колко сме високи. Защото винаги има по-млада, по-стегната, по-умна, по-висока там някъде... от нас.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b777976d1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В такъв период на израстването си, че мнението на околните за теб все повече ще се поляризира. Някои ще те харесват, други няма да те харесват и ще го показват открито. Не е лошо да имаш самочувствие, но красотата не трябва да ти доставя самочувствие. Самочувствието трябва да е резултат от твои собствени усилия, а не защото си ударила генетичната лотария. Може да имаш хубаво тяло и лице - евала. Ама не си нещо повече от някой, който е по-грозен, но се е постарал да изгради характер и умения.

Иначе, това да си руса не е критерий за красота, само да кажа :) Просто в България русите гени са по-редки и са рецесивни, затова се приемат за привлекателни. Но ако отидеш във Финландия русата ти коса няма да значи нищо. Там би била по-интересна, ако си с тъмна естествено къдрава коса например, със сиви очи. И пак казвам - гените са въпрос на "лотария", избор, който не е твой. Самочувствието ти трябва да идва от твои собствени избори. Тоест, твоята воля трябва да е водещата за създаване на самочувствие.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f4cdd36a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Ти си дете, не си жена, за да казваш че си красива и имаш хубави гени.
Човек расте и се развива до 20 години, ами ако станеш "грозна", като станеш на 17-20 години?

Имаш самочувствие, защото семейството ти е богато, не защото си красива, не защото притежаваш качества които другите не.

Приятели много нямаш, това е проблемът на богатите, всеки ти се пише приятел, но само ако има изгода от теб.
Разбирам да си постигнала нещо в живота си, а ти реално нищо съществено не си направила, само майка ти и баща ти са тези които трябва да бъдат със самочувствието.

Могат да ти завиждат единствено заради материалното положение, ти си живееш в един собствен свят, където се имаш за перфектна, само че си далеч от истината.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 4dd6175aae
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Балансът е в златната среда. Нито ниско, нито високо. Но няма лошо. Хубаво е обаче да е на базата на успехи и характер, а не на външен вид. Сигурна съм, че си хубаво момиче, но моля те не генерализирай и слагай красотата в рамки. Тя е различна за всеки. Аз примерно не смятам русите хора за много привлекателни, нищо лично. Харесвам тъмнокоси и мургави хора със светли очи. Така че?

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 194db174d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Първо - 169 изобщо не те прави висока, даже хич. Ако беше 170 и над това тогава щеше да е различно.
Второ - за какво самочувствие говорим въобще. Типична представителка на повечето 15-годишно. Най-важно ни е да изглеждаме добре и така. Какво имаме в черепната кутия явно не е от значение.
Не знам на каква база се крепи това твое велико самочувствие, но ми се струва, че нямаш ама грам покритие.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1e6e98c1ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Сaмо нa мен ли ми се струвa, че в съшност е много комплексирaно момиче, което търси aплодисменти или другaтa крaйност. И в двaтa случaя ще имa внимaние....
"И прaвя всякaкви нещa зa дa се рaзкрaсявaм още повече"- нa 15 год.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: abf54ccd88
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   "Не обичам да общувам с хора под моето ниво" . Ти не си повече от този или онзи. Хубаво е да имаш самочувствие ама в нормалните граници. Сега си на 15 ама след някоя годинка ще го разбереш , спокойно ще ти дойде акъла. :)

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c3fcaa019b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   За мен проблема ти е че смяташ че имаш своя "моята черга". Черга мило момиче има онзи който си е изтъкал сам, ти все още черга нямаш. Както са казали по нагоре за да имаш самочувствие то трябва да лежи на постижения, а не просто на красота и самоизтъкване на недоказани таланти, тоест "мога да пея, мога да рисувам" не би трябвало да излиза от твоята уста а от аплодисментите на други хора, които не са твои родини и близки приятели.
Ти си в едно свое общество в момента в училище, дава ти се шанс да се докажеш, ами надпей на конкурс всички, рисувай да се възхищават на картините ти, пиши печели състезания по писане. Щом си толкова красива излез на конкурси за красота.
Така като те чете човек си мисли че самочувствието ти се гради главно на богатството на родителите ти, а щом и обществото около теб мисли по подобен начин, значи е време да се осъзнаеш.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: dcfc1ff9ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Няма нищо лошо да имаш самочувствие, по-скоро няма лошо в това да си уверена, стига да не го натрапваш, да не го проявяваш видно и завидно, защото тези неща дразнят околните. Имам приятелка, която по всеки критерии е 10 от 10. Тя е красива, умна, спокойна и много мила с всички. Това момиче никога не се е мислило за нещо повече от останалите и никога не е казвало: "Защо да не съм самоуверена, аз съм красива и умна, следвам мечтите си, имам таланти и приятели!? ". Никой никога не ѝ е завиждал, не познавам човек, който да я е критикувал или да ѝ се е присмивал. И тя като теб няма комплекси, но е най-земния човек, когото познавам.

Уважавай себе си, обичай се, никога не се принизявай и не се критикувай сама, защото това ще убие част от теб, която няма да си върнеш. Изобщо, нека цял живот негативизмът да бяга от теб, но никога не парадирай със себе си, ако искаш хората да са искрени, мили и да не те коментират с лошо. Не говори за парите на родителите ти, не говори за високи оценки, не говори за вниманието, което получаваш, малко хора ще ги интересува, а още по-малко ще се радват за теб.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 40438a547e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Авторке не се притеснявай. Хората са такива, че ако имаш самочувствие - надута си. Ако нямаш - сдухана смотла си. Все не може да им се угоди, защо ли?
Просто завиждат.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fe8fd93ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Хора, според мен с това "169 висока" авторката има в предвид "височината ми е 169", а не както номер5 е недоразбрал "мисля се за висока, защото съм 169". И като цяло сте много злобнички повечето. Тя авторката може и да е леко комплексарка, ама то това вашето удря класациите.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0fbdc5e175
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   До 19- Много вероятно да си самият автор. ;)
Къде видя злоба в коментарите?
Искаме да й покажем вярната пътечка, не да й се "възхищаваме" и да я надъхваме, че е нещо повече от едно недорасло, необразовано детенце, което заради парите на мама и тати си мисли - "Хванала съм ГОСПОД за шлифера".
Защо ще споменава височината си, ако не се мисли за висока?
Сайта да не е кастинг агенция, че ще си пише мерките и външността? !
За едни е красива, за други е грозна, но тя не го проумява, защото в мозъчето й няма нищо друго, освен мисли за "разкрасителни процедури".
Не хейтя, но да аплодираш невръстно момиче, което гледа само повърхността, не е знак за зрялост, интелигентност и опитност.

Мога да завидя, ако е над 18 години, станала е мис вселена, има качества повече от горните които е описал автора, работи и се издържа сама от навършване на пълнолетие, забогатяла е и е отишла да "пробива" модни подиуми и сцени в Холивуд. ;)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bd5a75bdcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Ако учиш в среда, в която повечето хора са бедни-значи сигурно ти завиждат. Не се притеснявай, нормално е. Честно казано ми е малко тъжно за теб, имаш много пари, но търпиш всекидневна злоба и имаш фалшиви приятели.. Но те съветвам да не се събираш само с богатите деца, а да обръщаш внимание и на по-бедните, защото и сред тях може да има хора, които не са за изспускане. Но ти си знаеш.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0a47ba3fc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Самочувствието не е лошо нещо стига да е с покритие! А така както ти чета писанията, май твоето е малко свръх. Не се засягай, ама красотата е до време, а парите не са твои, а на родителите ти. Така, че въз основа на какво се имаш за нещо повече от другите не знам. На 15 си и вярваш че щом си с еди си какъв вид и с определени, това автоматично ти гарантира възхищението на околните и означава, че си нещо специално и повече от "простосмъртните". Ама един ден ще разбереш, че не е точно така. Нищо! Имай си самочувствието докато можеш, един ден животът сам ще те научи, кое е истински важното.
И ако си мислиш, че ти завиждам, повярвай грешиш. На 35 съм и отдавна съм минала през етапа "аз съм най-красивата и най-умната".

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bd5a75bdcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Благодаря ви за коментарите!
До Номер 20-от всички само този коментар е мой,19 не съм го писала аз.Пиша за външността и характера си,за да могат хората да имат цялостна представа каква съм.И е глупаво да казваш как за едни съм красива,за други грозна,след като щом съм казала,че съм красива горе и то е не само по мое мнение.Красивия човек е такъв,който е красив за всички. ;) И това,че съм споменала,че си правя процедури и се поддържам не значи,че мисля само за това.И аз какво съм виновна,че съм непълнолетна,като стана на 18 ще си печеля конкурси,сега не мога,защото съм малка,а и го решават нашите,не аз.Не е нужно да си толкова злобен/на. ;)

Авторката

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bd5a75bdcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Номер 19- От къде на къде точно аз ще съм комплексарска? Написах цяла тема за проблема ми с голямото самочувствие и как съм твърде уверена. А щом имам голямо самочувствие, това подсказва, че нямам комплекси. Следователно не съм комплексирана. Съжалявам, че те разочаровах lmao :D И това за височината, което си казала е така. А и нз колко см трябва да си за да си "висок".

Авторката, отново

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bd5a75bdcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   21 тя е написала, че има много приятели ти къде разбра, че са фалшиви? Това, че е богаташка не значи, че не трябва да има истински приятели... И защо все поставиате това колко пари има на първо място.. едва ли на някой му харесва да се държат с него като с предмет

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e9d45a71cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   90% от мислите ти са дочути от разговори за теб на твоите родители. Аз също съм руса, със сини очи, 172. Но никога тези похвали от роднините ми не са ми влияели - за всеки родител детето му е най- . За чергата - не позволявай във времето някой да се облагодетелства от твоето материално положение, съвет от мен, но здраво стой на земята. Ще си сред различни хора - бедни, богати и пр. За приятелките ти - няма как всеки да те одобрява напълно. Имай самочувствие, но знай, че не си повече от другите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: cb78467e19
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Евала на номер19, най - умен е.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 898b232d39
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   23 : Сериозно ли си вярваш, че а всички си красива? ха-ха (това вече ме спука от смях)

Конкурси се печелят и от малки деца, не вярвам да спечелиш някой конкурс за красота, е освен ако баща ти или майка ти не им бутнат някой лев, заради твоето така наречено болно състояние.

Нищо лично, ама вземи да ходиш на психолог, защото имаш разбъркано съзнание и нереална представа за себе си и живота като цяло. :)

И да, точно ти си пишеш хвалебствените коментари, само дето сайта е анонимен и само по писането може да разбереш, а аз умея да разпознавам почерк.
Няма да се занимавам да те разубеждавам, дано се промениш когато пораснеш.
:)

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bd5a75bdcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   27-Тези неща не са казвани от мои роднини, а от другите хора. Не съм казвала, че родителите ми са ги казвали. След като не знаеш защо говориш?

29-Да, красива съм. Ти не ме познаваш, не си ме виждал и не можеш да казваш обратното, ставаш смешен със злобата си. Мога да спечеля който конкурс си поискам, стига да бях по-висока и да имах желание. И къде видя да съм си писала хвалебствени коментари? И по-добре ти се промени, защото дори да не те познавам разбирам, че таиш завист и ниско самочувствие. Аз може да имам високо самочувствие, но поне не съм като теб с комплекси за малоценност, което е мноого по-зле. Лека хаха

Автор

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: e757b136fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Някой да спре земята,искам да сляза.
Оставете момиченцето да си вярва,все още е в някакви детски-фентъзи филми.
Дано,да не се "произвеждат" такива като него,че тежко и горко на майка България.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3bea3baf23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Авторке може да не си с комплекси за малоценност но определено има някаква грандомания у теб, не обикновено самочувствие. Ако се смяташ за повече от някой друг - това е признак на проблем. Хората сме равни, единствено обстоятелствата ни са различни. Това че ти си красива и богата не говори толкова за личностните ти качества колкото постовете ти тук. А те са повече от показателни за липса на елементарна скромност и емпатия. Ако те устройва да бъдеш лицемерно "оценявана" от хора които искат да те използват - продължавай. В противен случай се замисли кое всъщност е по-важно - повърхностната красота или истинската грижа за другите - защото само второто е признак за доброта.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0a47ba3fc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Ама как си личи че си на 15 и нямаш никаква представа за реалния живот! "Красива съм, мога да спечеля всеки конкурс... " Детенце, миличко, живей си още няколко години с илюзиите, че после става тегаво. Сега ще ме нападнеш, ама прочети я тази тема след 10 години и сама ще се смееш с глас, ако разбира се си мръднала напред в развитието си, а не си останала на ниво 15-годишна. Защото има разни кифли, който и на 30 пак си мислят и си действат като на 15.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 98b200c7fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Слънце, няма лошо в това да имаш голямо самочувствие, но не е х, баво да го показваш толкова много

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: f0c1c3ff1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Ако си умно момиче, ще използваш големия старт, който съдбата ти предлага. Хубава, способна, от сплотено семейство, с възможности за бъдещо развитие. Какво повече? Защо си тормозиш главицата с въпроси добре или зле е да има човек самочувствие, вместо да наблегнеш на качества, благодарение на които самооценката ти ще е без коментар и то заслужено. Постигай успехи в образованието, работи върху ума си, учи езици, пътувай и се запознавай с културни забележителности, чети книги, помагай на по-изоставащите ученици, бъди мила с възрастните хора, грижи се за природата. Съгласна съм с мненията тук, че ако след 20 години си прочетеш поста, ще умреш от смях. Аз лично искам след тези 20 години да те видя като уверена жена, която е щастлива в семейството си и доволна от успехите в работата си. Повярвай ми, русите коси и хубавото лице тогава няма да са от такова значение, а превес ще имат чувството ти за отговорност, интелектът ти, работоспособността ти и умението ти да раздаваш любов. Пак повтарям: използвай шансовете и младостта си, за да може един ден да си избавена от самата необходимост да се съмняваш в основанията за самочувствието си. Защото в момента точно това правиш.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d360fe805e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Да ти кажа, че можеш да имаш руса коса, но пак да не си толкова красива. И аз имам зелени очи и за това се предполага да съм красива, но някои казват, че не съм, а други, че съм. Недей да си мислиш, че като си красива си нещо повече от другите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 70ad64034c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Хубаво е да имаш високо самочувствие, но имай предвид, че разбиранията за красота на всеки един е различен. Може за някои да си много красива, но за други страшно грозна. Имай предвид, че наистина готините момчета от красота разбират начина по който се движиш, говориш и се смееш. Поздрави!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker