Какво му има на това момче и мога ли да му помогна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121389)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какво му има на това момче и мога ли да му помогна?
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1696 пъти
Има едно момче в нашия клас, на 17 години е и е супер странен. Не знам как да ви го опиша, почти всички мислят, че е луд, аз съм една от малкото в класа с които той общува и се държа добре с него, както и той с мен. Той седи по странен начин, държи се странно и говори само с около 4 човека от клас с 35 човека, като му погледне човек физиономията веднага би казал, че не е нормален. Ако сте гледали Death Note той прилича на L, не се шегувам. По вид и държание е много странен, направо ненормално странен, но всъщност е много добър човек. Никога не се е държал лошо с никого, въпреки, че всички се държат лощо с него, подиграват му се и даже се е бил няколко пъти. Изглежда като някакъв наркоман, убиец, а е точно обратното. Знам, че не е моя работа, но всъщност той ми е добър приятел и както казах страхотен човек, никога не би отказал помощ на никого, жал ми е, че всички се държат зле с него и той се скапва така. Споделял ми е, че има social anxiety и депресия, даже дълго време е обмислял самоубийство. Ужасно ми е гадно като видя някой да се държи лощо с него, споделял ми е и, че за него буквално ада е на земята. Той много често отсъства от училище, просто знае, че един вид там не е неговото място. Пушил е трева година и половина, но вече не, сигурна съм за това защото той никога не ме е лъгал. Той е много умен, нямам предвид училището, знае супер много неща, които другите не са и чували, знае почти перфектен английски въпреки, че не е излизал от България. В училище оценките му са зле, но иначе е жива уикипедия. Той от малък е тормозен от всички, родителите му се държат зле с него, но като малки сме се виждали и пак си беше странен. Не мисля, че има психически отклонения, въпреки, че изглежда така. Той доколкото ми е казвал е бисексуален. Виждал съм го да се целува с момиче и то страстно, така, че не е гей. Просто знам, че се чувства ужасно, но той не е виновен, че изглежда и се държи странно, все пак всякакви хора има. Той стана един от най-добрите ми приятели, да не кажа и най-добрият, винаги като сме заедно той предпочита усамотени места, защото хората го гледат странно и си мисли, че всички го мразят. Буквално никога за 3те години от които го познавам не е направил нещо откачено или ненормално. Никога не е наранявал никого. Харесвам го, но ме е срам да му кажа, защото съм сигурна, че ще режи, че му се подигравам. Няма абсолютно никакво самочувствие просто. Стана много дълго, но исках да ви изясня ситуацията и да ви помоля за някакви съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8e7d219372
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Слънце, май си влюбена

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c903ca30bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Амиииии - не. Няма да си помисли, че му се подиграваш.

Но не това е проблема, нали така? Искаш да знаеш дали можеш да му помогнеш. За жалост, отговорът е не. Ти не можеш да му дадеш нови родители, не можеш да отучиш другите да не го тормозят, не можеш да върнеш времето назад и да премахнеш спомените му.

Но имаш друг проблем, за който не се сещаш. Ако ти го харесваш по романтичен начин, то забравяш какво ти е казал. Ако е бисексуален, това ще е проблем за каквато и да е романтична връзка. Човек с раздвоена сексуалност в такава ранна възраст няма начин да е сигурен за това какъв партньор търси или харесва.
Казано по-просто, ти не знаеш към кой от двата пола той е по-склонен. Ще е разрушително за приятелството ви ако връзката между вас не потръгне по една или друга причина.

Истината е, че ти не можеш да го спасиш с връзка. Той ще има много проблеми в живота. Ти можеш да го подкрепяш като приятел, да му бъдеш опора, може би някой ден, когато той вече е завършил образование и е готов за кариера, може би тогава да предложиш връзка.

Бъдете приятели, общувайте заедно, давай му причина да не мисли за самоубийство. Но недей да го вкарваш във връзка. Не знаеш какво е бъдещето - дали ще трябва да заминеш в друг град за висше образование един ден, дали ще изстинеш към него, дали той няма да се откаже сам. Ако раздялата направи общуването между вас неловко и сложи напрежение върху приятелството, това може да се окаже много по-зле за него от каквито и да е подигравки в училище.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3290eb6388
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ти ми направи адски добро впечатление като човек и морални качества. Нямам думи да ти опиша колко по-позитивно се почувствах, след като прочетох историята ти. Радвам ти се, искрено. Харесва ми това, че разбираш за различията между хората и че приемаш някой, който не се вписва в масата хора. Момиче, честно, не те познавам, не знам дали съм права за теб, но не мога да ти опиша колко силно вярвам, че ако всички приличаме поне малко на теб света ще е по-добро място.

Щом това момче е добро и ти го харесваш, признай му. Трудно е да общуваш и да си приятел с човек, който има този вид social anxiety. Казвам го, защото една от най-близките ми приятелки е в същото положение и знам колко негативни и стресирани са тези хора и как понякога наистина не можеш да излезеш на глава с тях. Аз не се отказах от нея и не съжалявам, защото е един от най-прекрасните хора в живота ми. Ще ти кажа, че преди време бях влюбена в момче, което много трудно повярва, че не го лъжа. Беше тормозен като по-мялък и беше свикнал хората да му се подиграват. Минах един дълъг път, доказвах се много пъти, той имаше нужда да види, че наистина държа на него и до последно не му позволявах да се съмнява. Това беше най-чистата и силна любов, която съм изпитвала към някого. Струваше си всяко усилие, макар и нещата да пропаднаха след няколко години, аз не съжалявам за нито една секунда прекарана в разговори с него.

Не е лесно, ти сама ще се убедиш, че това е малко стръмен път и че търпението е най-силният добродетел. Не искам да се разочароваш, но това е истината и няма да ти я спестя, щях да се радвам, ако някой предварително ми беше казал, че с подобни хора е малко по-сложно. Стига ти да се чувстваш достатъчно добра и силна, ще стигнеш до него по начин, по който никой друг не би могъл и стига той наистина да е свестен, вероятно дори ще ти позволи да му помогнеш да излезе от тази черна дупка, в която е попаднал. Ако е малко по-отворен към света, постепенно ще започне да приема нови идеи и да се опитва да бъде по-позитивен, по-отговорен и по-социален в правилния кръг от хора (както е редно, за да се чувства добре той самият). Любовта е сила, която лекува и съм се убедила, че с добро и най-уплашените хора, с най-трудните характери се отпускат и накрая побеждават себе си. Успех.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b67e9d6060
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нaй- вероятно е емпaт. И нaй-вероятно резус негaтивен. Кaжи му (aко е rh negative) дa потърси нa aнглийски групa във фейсa. Може дa почете мaлко от рaботaтa нa Zecharia Sitchin, ще го подготви зa някои истини.
Кaжи му също, че е просто огледaло зa душевният свят нa другите, всеки реaгирa според кaквото СВОЕ виждa у него, aтaкувaт го зaщото чувствaт инстинктивно своите несъвършенствa... трябвa дa ги нaблюдaвa кaто стрaничен зрител и дa внимaвa с емоциите си към тях, той може нещa, които други-НЕ. Не се е aдaптирaл още.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 01ef8e7c6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Нормален пубер, според мен!

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 71c0526666
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Съветвам те на тези години да не заораваш прекалено дълбоко, да го спасяваш така да се каже. Не е по силите ти.
Можеш да му дадеш съвет-например да учи по-вече за по-добри оценки, ако се чувства зле, да не пуши трева, а да се обърне към училищния психолог, в частни разговори да се застъпиш за него пред съучениците.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7546f102a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Какво му има? Той ти е споделил - има социална фобия.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 43ef6ab870
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Какво направи? Как се развиват нещата?

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: fe6aab047e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Станете гаджета!
Хем ще му помогнеш да се чувства по-добре, хем другите ще спрат да му се подиграват, като видят че е с мадама.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 026e00b79b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Социалната тревожност е сериозно състояние, което не се оправя от самосебе си и води до много тежки последици. Развитието на депресивно разстройство е само началото.
Той със сигурност оценява приятелството ви въпреки че едва ли много показва емоциите си. Нямаш представа колко ти се радва! Продължавай да бъдеш до него и бъди мила, внимателна. Това е от изключителна важност за него. Но също така възможно най-скоро да се консултира с психотерапевт или даже направо психиатър. Това състояние се лекува, но не трябва въобще да се отлага защото винаги води до фатален край.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker