Страх ме е от училище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Страх ме е от училище
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 2443 пъти
Не знам дори от къде да започна... от няколко години насам изпитвам огромен страх от училище. Когато бях в 6-ти клас имахме финансови затруднения. Със семейството ми живеем под наем. Беше зима и нямахме пари за сметките. Спряха ни тока. Тогава се разболях и не ходих на училище 2 седмици. Когато се върнах госпожата започна да ми крещи, че съм отсъствала прекалено много и ме пита дали не съм спала на терасата. Целият клас започна да ми се смее. От тогава започнаха и подигравките. Бъзикаха ме постоянно, наричаха ме болната. Подиграваха ми се за какво ли не. От тогава започнах да се притеснявам за ВСИЧКО. Когато отсъствам имам чувството, че когато се върна всичко това ще се случи отново. Но не спира до там, това притеснение навлезе в целият ми живот. Няма нещо, за което да не се притеснявам или да ме е страх, например не мога да говоря с непознати, когато ми изпитват дори и да знам нещо не мога да го кажа и т. н Един ден събрах смелост и разказах на майка ми за това, тя каза, че ще отидем на психолог. Тази седмица отсъствах пак поради проблеми със здравето и ѝ казах, че ме е страх да отида на училище. Тя ми се разкрещя и излезе. В момента съм се заключила сама и рева. Наистина не знам какво да правя вече, този страх проваля живота ми. Наистина бих се зарадвала, ако ми дадете някакъв съвет, какъвто и да било...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 104df98961
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Мило, момиче!
Много съжалявам, че преживяваш всичко това!
Също съм живяла без ток. И то не няколко месеца или година.
Зимите особено бе много страшно.
Днес мозъкът ми отхвърля, че това се е случило, макар в семейството ми да има последици.
Госпожата ти трябва да знае колко велики хора идват от крайно бедни семейства! Грешката е нейна, а не твоя!
Обясни на майка ти, че имаш нужда от помощ, а не оъ крясъци!
И в крайна сметка - учи. На по-близките учители обясни, че се притесняваш, ако мпже да ти дадат време и да пишеш писмено, поне за сега.
Отиди при психолог, ако трябва училищен и работи с него.
Виждам, че си прекрасен човек. Не тъжи, а работи върху самочувствието си!
Да си болен и беден не е грях, но подигравките са.
Живей за себе си. След време всичко ще бъде по-различно.
Прегръщам те!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 65a2b47443
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Психолог.
Твоята учителка простакеса е за утрепване. Но и майка ти трябва да проявява разбиране. Нали е щяла да те води на психолог?

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a28d18fae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Първо спокойно, наистина всеки проблем има решение.
Зарежи за малко мислите си за училището и хората около теб!
Поеми си въздух и мисли само позитивни неща!
Има 100% резултат като мислиш позитивно повярвай ми!!
... Малко е трудно да коментирам нещо друго, защото не си написала много. Например възраст.

-ПС99

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f5a7ad9290
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Първо, дишай. :) Почусни си някоя песен коярчто харесваш. Отпусни се, порадвай й се. Ти си умен, здрав човек, който преживява повече отколкото останалите и именно затова си по-подготвена за живота от съучениците си. И сега може да ти е малко тежко, ама поне ако ти се случи някой ден да няма ток няма изобщо да се впечатлиш и много добре ще знаеш какво да правиш или не правиш. Това със сигурност много ще впечатли хората, които биха били околко твб и биха си казали - ей какво бойно и оправно момиче ( ток може да спре на вила с приятели, в студенстски град или някуде ако отидеш на общежития, заради слаба инсталация, ако мъжът ти се случи да е отвеян и да збарави да го плати :), както е моят понякога ). Затова ги приемай тези неща като уроци които са даже доста по важни от тези в училище.
И вкъщи не е имало ток, и телефон, редовно на косъм се плащаха. Твоите родители много са се притеснили че така се случва и затова са реаргирали не особебно адекватно. Не им се сърди. Особено след като знаят че споменатата случка те е теавмирала, със сигурност и те са много загрижени.
За училище - учителката не е направила никак добре. И все пак - подигравките са кофти само когато успяваш да се засегнеш от тях. Ако спреш да им обръщаш внимание и да се издигнеш над тях ще ти е все едно. Сигурна съм че и ти знаеш болните места на твзи които тв закачат - все пак сте в един клас и прекарвате доста време заедно. (не е нужно да ги казваш на глас но можеш и наум да гчси казваш - този каза че съм... , а той пък има криви зъби/не разбира нищо по този предмет, няма вкус за дрехи. Аз ще се оправя в един момент, а той може даже и да не успее, ако знае изобщо. ) сигурна съм че малко ще живнеш ако си го помислиш.
За уроците и наваксването - опитай да не губиш нишката - ще се справиш сигурна съм.
И последно - замисли се че може и да ти завиждат, че те няма и си спиш до късно примерно или правиш някакви неща готини пък те ходят всеки ден на това училище.
Това са нормални улилищни неволи. Поплачи си и съм сигурна че ще ти дойде хъс. Ти няма как да промениш ситуацията в която попадаш и това че се разболяваш. Но можеш да промениш отношението към нея. Вместо страх ме е, да си казваш ще се справя. Дори можеш на малки дозички справяне да си го наредиш. И се поздравявай с всяко мини успехче. Ако някъде не успееш, спокойно кажи со нищо, сега е важно със следващото да се справя, това после пак ще опитам. Ако те изпитват - казаваш си добреее това го знам ще се справя и действаш. Ако нне го знаеш.. добре това не го знам обаче знам за друго което е близко ии ще го смеся и ще стане все нещо.
Ей такива неща. Чуваствам че имаш голям потенциал, просто трябва да се довериш на себе си и да видиш колко много можеш. И като уаетиш че се фрапираш да действаш и да излезеш на разходка/изхвърлиш кофата, или да си вземеш душ или да направиш гимнастика. Запомни движението на тялото оттърсва съзнанието от такива ненужни емоции. Дава заряд и хъс. (тичане, или дори елементарни гимнастически неща - днес 10, утре 12.. ). Притесненията са губене на време и няма нищо дати помогнат. По добре напраи нещо приятно, среши си косата, лакирай се, сгъни някоя дреха илинпрочети някпй урок ей така от лпбопитство.
Горе главата!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2b5cbd9c49
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Премести се в друго училище

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a479193920
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Приеми, че тези страхове са единствено в главата ти. Когато те е страх да отидеш на училище, защото може да те подиграват, си кажи- ами ако не ме подиграват-какво ще стане.-ще обшувам пълноценно без страхове. Ами ако заговоря непознатия и ми хареса може да ми стане най-добър приятел. Ако си покажа знанията в час учителката ще го оцени и ще ми пише по-висока оценка. Не трябва да се концентрираш страха, защото това единствено ще те парализира и ще направиш самия страх още по-голям.Опитай се да мислиш за смелостта да го преодолееш. Концентрирай се върху решенията не върху проблемите. Пии си въображаемото хапче за смелост и действай. Ще ти е нужна смелост, за да преодолееш тези страхове, но по този начин ще израстнеш като личност и с всеки преодолян страх ще ставаш все по смела. Когато си преодолееш дадем страх си записвай в дневника и преди лягане си чети колко и кой страх си преодоляла опиши цялата ситуация. Ако пак се появи си кажи щом съм го предоляла веднъж мога да се справя още 100 пъти..
А за бъзиците на съучениците виж това https://www.youtube.com/watch?v=AqCevQ3U-Wg

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0b020cefb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   А защо родителите ти не поискат среща с директора на твоето училище за да му обяснят как стоят нещата такава среща и разговор не са излишни а ако той не благоволи да обърне внимание на проблема има и така наречения инспекторат по образованието може да се жалвате и там от отношението към теб на въпросната госпожа-учителка. И въобще такива като нея може да бъдат наредени доста брутално аз например бих подал жалба до МВР за системен тормоз и за да и вгорча още мръсния и окаян животец щях да си наема адвокат и да я съдя и осъдя за да и дойде акъла в главата и да знае че такова нагло поведение от нейна страна няма да остане без последствия.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bcfc3c7557
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Не мога да повярвам какви са тези учители и ученици в днешно време. Когато си добро и малко по-притеснително дете винаги трябва да те мачкат... Виж сега знам, че наистина е трудно за теб, но се опитай да не възприемаш нещата на сериозно... Аз също бях като теб всяка една дума ми влияеше и ме притесняваше. Когато те обиждат по-този начин опитай се да не ги чуваш, мисли за нещо което те прави щастлива. Повярвай ми след време ще се смееш на всичко това!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: cffbd3d75a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Мила, намери отнякъде едно подслушвателно устройство бръмбър и си го сложи в дрехите. След това отиди при директора с вашите пусни им там записите как учителката и гаменчетата те обиждат и ако и той не вземе мерки подайте жалба в Инспектората по образование или пратете записа на "Господарите ". Ако нищо не даде резултат смени училището дори да си 7 клас и за един срок да е не си струва да търпиш това! Разбирам какво ти е и мен са ме тормозили в училище децата понякога могат да бъдат много жестоки. Подиграваха ме, обиждаха ме, в първи клас момчетата са ме затваряли в съблекалнята и в шкафа за загубени вещи беше ужасно, а в 7 клас ме биеха с юмруци с летвите от чиновете, ритаха ме. Един ден не издържах и се прибрах разстроена вкъщи разказах всичко на дядо той се обади в дирекцията и въпросните бяха наказани цял месец да чистят училището. Не ме докоснаха повече до края на годината, но се заканваха дойде ли 15 юни да си отмъстят така че на завършването ходих с нашите да си взема бележника. Сега са се променили, но аз не мога да забравя какво ми причиняваха едно време и затова миналата година не отидох да събирането им не можех да седна с тях на една маса все едно нищо не е било макар и да бяха минали 9 години оттогава вече 10. В следващия си клас поне получих що годе нормално отношение. И знай едно нещо това, което не ни убива ни прави по - силни! Певицата Джеси Джей също е била жертва на тормоз и съучениците и са я подигравали понеже и имала проблеми със сърцето, но виж колко много е постигнала днес.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: ad160c7b94
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да това което казва номер 8 може и да свърши работа но при други обстоятелства а тук нещата щом са опряли до психолог означава че ситуацията е много по сериозна и вината за това се корени не в обикновенния персонаж било то учител или ученик а в тия пошли психологически методи за пречупване на индивидуализма на слабия и свит индивит които се прилагаха по времето на така наречения развит социализъм и бяха възприети като ценностна система извратена разбира се и за съжаление все още обществото ни не може да се отърси от тази пошлост и продължаваме да възпитаваме и младите така а не бива и не трябва това да продължава така и когато се случи нещо подобно никой не разсъждава за първопричината която поражда това деяние а само се разглежда съответната ситуация на проблема и ако така продължаваме да гледаме на подобни проблеми ще има насилие в училище ще има разплакани деца ще има и разтревожени родители с разбити нерви.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 4e2c85ade5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Учителкaтa ти зa дa се е изцепилa толковa простaшки, смятaй освен простaчкa кaкви много по-големи проблеми и комплекси имaтя сaмaтa. Просто еднa озлобенa женицa, която идвa нa силa нaрaботa зaщото нямa избор/кaпaцитет зa друго, a трябвa дa сгъне някой лев/зaплaткa. Дa си учител е призвaние, не е зa всякa сврaкa тaкaвa рaботa. Просто се нaлaгa и ти дa я търпиш, учи си уроците и си нaблегни нa вaжното зa ТЕБ-дa се учиш нaистинa и дa вземеш нaй-доброто от тaзи злобaркa.
Когaто те изпитвa, пъхвaй лекичко ръкaтa си в джобa и през джобa и покaзвaй среден пръст, сaмо ти ще си знaеш зa него ;)
Относно съученици: те сa си мaзници прости. Следвaт и моделa нa злобнaтa ви учителкa, но сa си и тaкивa кaто хaрaктер. Ще рече, че тaкъв е моделът нa поведение и в домовете им.
Жaлкa рaботa, aз бих ги съжaлявaлa. Кaк дa се притеснявaш от тaкивa дето сa сто пъти по-зле от теб? !
Мaйкa ти: викнaлa е зaщото може би е и изнервенa от икономическото ви положение, може би дa се чувствa и виновнa и aко в моментa нямa пaрички зa психолог, дошло и е мaлко в повечко и нa нея. Но и ти си твърде чувствителнa. Просто си нежнa душa. A трябвa дa я кaлиш мaлко. Знaеш ли, понякогa когaто нещо ми е нaтовaрено, нервно, излизaм и бягaм. Бягaм си понякогa по 4-5 км и после се чувствaм кaто новa. Кaто че, всички грижи излизaт някaк от мен, рaзтвaрят се във въздухa или ги нaдбягвaм и ги остaвям някъде зaд гърбa си. Пробвaй!
Ти инaче си силно момиче, сaмо още не си нaясно колко силнa си, в критични ситуaции би се спрaвилa много по-добре от всичките ти съученици зaедно с онaя сврaкa, "учителкaтa".
Ръкaтa в джоб и среден пръст нa горе, усмивкa и игнор зa тези злобaрчетa! Горе глaвaтa, зaщото можеш, зa рaзликa от тях- МОЖЕШ кaквото решиш дa можеш!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker