Не ми върви тази математика - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (82748)
 Избор на редактора (99)
 Любов и изневяра (18727)
 Секс и интимност (9827)
 Тинейджърски (18652)
 Семейство (3966)
 Здраве (6801)
 Спорт и красота (3585)
 На работното място (1581)
 Образование (4660)
 В чужбина (1033)
 Наркотици и алкохол (831)
 Измислени истории (697)
 Проза, литература (1317)
 Други (10964)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не ми върви тази математика
преди: 11 месеца, 9 дни, прочетена 612 пъти
Здравейте. Пиша ви поради един проблем и този проблем е математиката. Просто не мога да я разбера. 7 клас съм и не можах да разбера по сложните задачи с формулите за съкратено умножение. По простите мога. Но тези с разлагане са ми по трудни. Знаете ли, имаше едни задачи с разлагане които уж са по сложни но мога да ги реша, пък по простите не мога. Сега сме на геометричния материал. Там горе - долу ги разбирам. В момента учим две прави с една пресечена и трябва да си науча всички правила. Но моля ви дайте ми някакъв съвет как да я разбера. Много ама много ви се моля. Всеки ден се притеснявам как ще завърша срока и самата година. Страх ме е от поправки и други. От време на време се упражнявам. Разбирам, че вие ще кажете да сядам всеки ден да решавам задачи. Преди като не ги разбирах, изведнъж без да питам госпожата тя отново каза как става и тогава разбрах че се гледа формулата. То аз и преди знаех де но тогава не знаех кое от къде идва.

Моля публикувайте ми историята!!!
И много благодаря на тези, които отделиха време да я прочетат!!!
Благодаря Предварително!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 9 дни
hash: f3614616c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Първо, моля те (!) изобщо да не се притесняваш от поправки и такива. Ама изобщо. Няма да останеш на поправка дори и да не си си усвоил/а до последно материята. Значи, не на всеки му се отдава математиката. На мен също не ми се отдаваше. За 5 години в гимназията вече, имах само една шестица.
Важно е само щом си 7-ми клас да успееш да влезеш в някое хубаво училище ако си решил/а да се местиш. На това наблегни, а то включва и математика, така че искам да си учиш спокойно и да не се тревожиш!
Справиш ли се с един път с тревогата отрано, после мога да ти кажа, че акъла и паметта се избистрят и така им отваряш вратите на по-лесно усвояване и вникване в материала. В никакъв случай не си мисли, че като не те бива в нещо, както е с математиката в случая и не ставаш за нищо. Това не е така. Пиша ти ги тези неща, за да не повтаряш моите грешки. Стискам ти палци, звучиш като дете, което учи с желание и да не позволяваш някакви спънки да ти се опират!
Желая ти успех и няма да се косиш!

N.Z

 
  ...
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: 0d3b5cbd27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Попринцип трябва да развиваш това в което те бива.
Не да се занимаваш с дейности, които не ти доставят удоволствие.
Но разбирам, че си 7 клас и ще кандидатстваш и ще имаш матура.
Има математически "трикове" (на англ. се изписва) в ютюб.
И на мен математиката никога не ми е вървяла. Единственото, което мога да те съветвам е да запомниш формулите и да решаваш по тях. Поне аз така правя, защото нищо друго не може да ми се набие в главата.
Успех!

-ПС99

 
  ...
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: c8f59a9b2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не на всеки му се отдават всички предмети, математиката не е особено лесен предмет, но с постоянство всичко се постига. В 7 клас бях убедена, че математиката ми е най-слабата страна. Никога не разбирах правилата, знаех ги, прилагах ги, но истината е, че не разбирах какво и защо правя. В гимназията попаднах на добър учител, сега уча инженерна специалност с много математика в нея. Професорът ни каза, че математиката е точна наука, че не е нужно да помниш всяка формула, а само да знаеш как да стигнеш до нея и с времето и решаването, искаш или не, ти наизустяваш формулата и то с разбиране.

Това, което аз направих, за да разбера този предмет беше цяла дълга схема. Имах много помагала, решавах задачи с приятели, питах родителите си и преподавателите си постоянно. Намерих сайтове, които предлагат безплатно онлайн обучение, тоест някакви хора са си разработили материала и в клипче обясняват и показват всичко подробно. Гледам клипа няколко пъти, пререшавам задачите, ако объркам нещо, задавам въпроси и така. Започнах да ходя на консултации по математика, правих го винаги, когато сметна, че имам нужда нещо да ми бъде повторено. Имах чувството, че съм най-досадния човек на света, но бях решила, че трябва да разбера максимално много от предмета. Та, завърших гимназията с успех 6, 00 по математика. Не мога да кажа, че съм отличен математик, имам някакви пропуски, алгебрата винаги ми е била по-силна от геометрията и това важи и в университета, но ти си в училище, а там преподавателите намират време да обяснят... има часове тип ЗИП и СИП, има консултации, обикновено имаш право преди или след часа да помолиш да обяснят задача, която не можеш да решиш. Имаш време за уроци, имаш време за тези сайтове, за които споменах, имаш възможност да разпитваш съученици и да търсиш помощ от родителите ти.

Не се съмнявай в себе си и във възможностите, които имаш. Това е един труден предмет, ако ти се губи част от материала, не можеш да продължиш към новите задачи безпроблемно, защото всичко е навързано. Седни, учи, интересувай се, всичко ще се оправи. Съмнявам се и оценките ти да са чак толкова слаби, предполагам, че се притесняваш от 4-ки, които обикновено означават, че имаш ниво, но някои неща ти се губят като знания и разбиране. Притеснението е най-големият враг. На толкова изпити съм изкарала по-ниска оценка, защото съм си глътнала граматиката от нерви, че не е истина. Излизам от стаята и се сещам за решенията и теорията. Безсмислено е да се притесняваш, ти имаш възможности и време, имаш мозък в главата си, има кой да ти помогне, така че няма нищо страшно. Една или две ниски оценки не те определят като човек. Бъди спокойна за матурите, те не са чак толкова страшни, съдържат материал, върху който ти ще си учила. Ще се справиш, просто трябва да вложиш повече усилие.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: 941638baf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   И мен не ми вървеше. Имаш няколко варианта да оставаш след часовете на консултации при учителката по математика да помолиш някой съученик или съученичка, които ги разбират да ти помогнат и да ти ги обяснят или да помолиш вашите ако имат възможност да те пратят на уроци.

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 77d0c757bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Математиката се научава с решаване на задачи. На много деца им е трудна, никой не им помага и скоро става най-големият им кошмар. Поискай помощ от някой, ако имате пари, ходи на уроци. Ако това не става, викай Неволята и сядай над тетрадките. Учителите дават консултации.
Ако искаш добро бъдеше, сядай си на дупето, учи съвестно, за да влезеш в добро училище. От това зависи бъдещето ти.

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 9424c125b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И аз подобно на 3 имах трудности с математиката в гимназията, но след това учих инженерна специалност, защото ми беше интересно. Математиката в университета я научих почти изцяло от интернет - видео уроци и туториали.

Има и една МНОГО добра програма, която според мен ще ти е от голяма полза - Microsoft Math. Потърси я, безплатна е, но много удобно можеш да въвеждаш разни изрази и уравнения и тя да ги опростява, пресмята и тн. Освен това може да изобразява функции графично.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 96d8015d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Аз винаги много съм обичала математиката,и много ми вървеше в училище, но най-добрата ми приятелка изобщо не се справяше. Преди тест винаги и обяснявах и помагах и казвах да пререшава всички задачи дето са давани в час. Обикновено има 2 или 3 типа задачи който разбереш ли ги можеш да се справиш.

 
  ...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: a6ca523395
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Приеми математиката като детективска задача. Не слушай другите, които ти обесняват колко е трудна! Математиката е много лесна, стига да има кой да ти я поднесе по простичък начин. Там нито толкова се помни (няколко формули и правила, които са съвсем малко за 1 година, и това е), нито трябва да преразказваш нещо, нито нищо. Не си натоварваш мозъка с прекомерна информация, а само го развиваш. Първа стъпка, важно е да четеш какво искат от тебе - дали търсиш корени, дали трябва само да разложиш, дали да намериш граници и т. н.! И да знаеш какво означава това! Т. е. не бива да хващаш данните в задачата и да правиш каквото ти хрумне с тях! Втора стъпка, знаейки какво търсиш, се питаш, какво ми трябва като информация за да намеря това което търся (например ако търсиш лице на фигура, пишеш формулата за лице на фигурата и оглеждаш какво нямаш като данни)! И трета стъпка - КАК да набавя липсващата информация? - ето тук вече знаейки какво целиш накрая, знаейки какво трябва да имаш като информация, ти прилагаш формули и трикчета, за да построиш решението! Специално при разлагания, е въпрос на практика, да "виждаш" как да комбинираш отделните цифри и неизвестни, как да представиш едно число като две и т. н., така, че да можеш да приложиш формулите и да получиш накрая само множители. Оглеждаш задачата, оглеждаш формулите, и почваш приключението - почваш да експириментираш, разместваш, разлагаш добавяш и изваждаш едно и също число и разни подобни трикчета, с цел да приложиш някоя от формулите, че да получиш само множители. Доста си е интересно, приеми го като играта, открий приликите - в случая между формулите и изразът, който трябва да преобразуваш, че да е възможно да го направиш на множители. В хода на решаване, ако си изпуснал/а някои основни правила, ще трябва да ги научиш. Има достатъчно инфо и примери и в учебниците и в нета. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker