Депресия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Депресия
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1176 пъти
Здравейте. Ще се опитам да бъда максимално кратка. Та това, което ме мъчи е, че постоянно се чувствам като в депресия. Нямам мотивация за нищо. Не виждам смисъл в живота. Дните ми са монотонни, не ми се случва нищо интересно. Другата причинa да се чувствам ужасно е майка ми - не вижда никакъв потенциал в мен и никога не е виждала, не вярва в мен и никога не ме подкрепя, никога не ме насърчава за нищо, никога не ми е казвала "давай, ще успееш", винаги ми казва, че ще се проваля, няма значение за какво, освен това винаги е казвала, че съм тъпа.
Предстои ми да кандидатствам след 12 клас, а нямам представа какво искам да уча и след това работя. Реших все пак да карам матура по биология, защото единственото желание, което имам е да уча ветеринарна медицина (макар това да ми се струва немислимо за възможностите ми в ученето). Но проблема е, че не знам нищо по предмета. Взех си учебници с нагласата да уча, но до там. Не мога да седна и да почна да чета. Междувременно редовния въпрос от всеки роднина/познат срещнал ме "какво ще учиш, като завършиш" ме депресира, кара ме да се затварям в себе си и да изпитвам ужасно вътрешно чувство още повече. Не знам как да изляза от това състояние. Не знам как да променя живота си, а наистина искам да го направя. Имам чувството, че всички знаят какво да правят с живота си освен мен. Моля за съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3b0249bf7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това Е депресия и колкото повече време прекараш в нея, толкова по-трудно ще ти е да се излекуваш, може да стане и почти невъзможно. Не отлагай нито ден повече! Въпреки майка ти, въпреки всички, въпреки онази част от теб, която ти казва, че не заслужаваш да си щастлива. Повярвай ми, моля те! Моята история е почти същата, сега съм на 26, връщам се оттам, накъдето ти си се запътила сега. Другият ми съвет е след 12-ти клас да си потърсиш работа, да не кандидатстваш веднага, университета няма да ти избяга. Ако взема да ти обяснявам защо ти давам тези съвети, трябва да напиша цял роман. Дано ми повярваш.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c7caf595dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм момче на 18 години и имам почти същият проблем(не говоря за майка ми). Говоря за кандидатстването. Аз също ще се явявам на матура по биология, преди половин година исках да уча висше образование, но се отказах. Не виждам смисъл да си губиш времето и парите за 300 лева повече. На 25 септември изкарах шофьорска книжка, и повярвай ми, това беше последният ми хубав ден до днес, от два месеца. След 2 години ще изкарам С категория и ще работя нещо с тази професия, няма да уча висше. Пък и времето мина не се записах на частни уроци по биология, вече е късно да се готвим.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: d659809557
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Просто на пук на всичко и всички докажи, че целта, която си си поставила искаш да я постигнеш. Няма нищо по-хубаво и благородно от това да бъдеш лекар, било то на животни или хора.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 9684169841
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Така... ще карам подред:

1. Майка ти - игнорирай я. Само ти си знаеш какво можеш и какво не. Бил съм в този филм. Заради такива баяния, страшно много време ми трябваше да се осъзная, че всъщност мога... можеш толкова, колкото сама решиш да можеш и ако някой ти казва обратното - игнорирай и продължавай напред.

2. За липсата на мотивация и невиждане на смисъл в живота - номер 1 е прав/права - това звучи като депресия - потърси консултация с психотерапевт, а ако е нужно и с психиатър. Чайче от жълт кантарион също може да помогне.

3. За избора на висше - никой не е казал, че трябва веднага след 12-ти клас или пък че ако започнеш едно, не можеш после да преминеш на друго. Аз започнах Биология след 12-ти клас, но след първата година я зарязах и записах Машинно инженерство. Никога не е късно да промениш посоката.

На първо време спри да слушаш хора, които не вярват в теб и намери начин да се избавиш от депресията. Останалото ще си дойде по местата.

Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a3786dee92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря Ви мили хора за прекрасните думи :)!

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 489c622943
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не знам до колко ще ти помогне моя съвет, защото аз съм човек, който също се бори с тези чувства, но искам да ти кажа да вярваш в себе си. Опитвай се да мислиш по-позитивно - обръщай повече внимание на хубавите неща пред неприятните. Не се притеснявай излишно за мнението на хоратa, игнорирай това, което те обезкуражава. Грижи се за себе си и се обичай.

За ученето аз също бих те посъветвал, ако не си сигурна какво точно да бъде, да не го правиш на всяка цена веднага след като завършиш. Вземи решението на "трезва" глава, осмисли го, не прибързвай. Когато си сигурна - давай, не е добре да оставаш само със средното. Висшето ще ти отвори поле за изяви на възможностите ти, които аз съм сигурен, че при теб са в изобилие.
Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 58090d8e9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ооо, аз също съм в депресия на 17г съм. Изобщо живота ми е уникално ТЪП, БЕЗСМИСЛЕН, карам ден за ден, нямам мотивация за нищо, дори приятел си нямам(и не съм имала). Много тъпо, не знам може би ти имаш, казвам ти го поне да знаеш че определено не си единствена в монотонния начин на живот.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c7caf595dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз съм Номер 2.Послушай ме не си прави и кумир да учиш висше образование,поне не го прави в България.И без това си "тъпа" според майка ти,едва ли ще те подкрепи да се видиш един ден с тогата.Завърши средното образование и ако толкова силно желаеш да кандидатстваш го направи,но после ще съжаляваш.Познамам толкова много хора,които са завършили висше образование и не са си оправдали очакванията,даже днес като хвърлях боклуците в контейнера един клошар си изхвърляше дипломата за висше образование с думите -"за какво ми е"!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker