Не ги понасям - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (85772)
 Избор на редактора (162)
 Любов и изневяра (19599)
 Секс и интимност (10124)
 Тинейджърски (18982)
 Семейство (4158)
 Здраве (7040)
 Спорт и красота (3687)
 На работното място (1696)
 Образование (4903)
 В чужбина (1101)
 Наркотици и алкохол (844)
 Измислени истории (706)
 Проза, литература (1367)
 Други (11396)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не ги понасям
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 1416 пъти
Здравейте на всички! Аз съм тийнейджърка от богато семейство от София, но наскоро се преместих в малък град. Проблема е, че в новия ми клас всички са бедни и са невъзпитани, говорят и се държат като селяни. Всеки ден ги слушам как говорят, коментират как 50/100 лв са много за дрехи, дори обсъждат, че съм луда, защото моите са по 300-400 лв. До преди време бях в частно училище където всички бяха като мен, бяхме на едно и също финансово състояние и имахме нещо общо. Но тези селяни не мога да ги понасям. Не мога да се преместя, защото в градчето има само 1 училище. Сигурно звуча като надута лигла, но не ми е приятно да общувам с бедни, невъзпитани хора. Всички се обличат ужасно, говорят на диалект, и това, което най-много ме дразни е, че си мислят, че съм без пари като тях и спестявам, за да си купя скъпи вещи, а това не е така. Проблемът ми не е кой знае какъв, но исках да споделя и да ми дадете съвети. Преди когато бях сред заможни деца в старото ми училище се чувствах на място, но сега в това ново училище сред по-бедните се чувствам глупаво и ми пада самочувствието. Но за съжаление нашите не искат да се върнем обратно в София.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: f530b36632
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Първо: добре правят родителите ти, нека се научиш как е и в небитието, защото без връзки, саможертви, желание за работа и ти ще попаднеш щеш нещеш сред такива, това, че те са бедни няма ниищо общо с това как се държат, но ти, ти се държиш надуто и точно ти трябва да си оправиш нагласата, за да се промениш, щом не ти правят проблем освен да обсъждат финансите НА РОДИТЕЛИТЕ ТИ няма никакъв проблем, с друго не те закачат? Така, че карай си по течението. Нека ти падне самочувствието, за да се приземиш на земята, защото точно от там ще почнеш след като завършиш. А това как се чувстваш можеш само ти да си го оправиш с правилните нагласи. Нямаш никакъв проблем, не разбрах защо изобщо си писала? Ако това наричаш проблем защо не питаш някой от бедните си съученици как изкарват месеца, а? Научи се да бъдеш човечна и разбрана, когато станеш такава ще откриваш врати на всякъде.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0587931c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Ти не си виновна за нищо! Виновни са родителите ти. Именно те е трябвало да те научат да се адаптираш към средата и да ти внушат, че докато си ученичка, единственото поле за конкуренция с твоите връстници е в успехите, свързани с образованието. Твоята класа на този етап от живота ти се определя от оценките в бележника, а не от дънките за 300 лв. Определя се, също така, от способността ти да поддържаш пълноценни отношения с други хора. Утре днешното си отношение към "бедните" ти съученици, ще пренесеш върху "бедните" си колеги и без значение от възможностите на родителите ти, ще ти бъде трудно да се реализираш професионално, защото в служебните отношения взаимното уважение е една от предспоставките да бъдеш приета в колектива. Мама и татко няма да ходят на работа вместо теб цял живот. Значи, най-много те здразни, че околните мислят за теб, че си без пари. Ами прави са. Ти наистина си без пари. Не си изкарала една стотинка в живота си, докато онези, бедняците, които мразиш, видиш ли "спестяват" - предполагам от джобните си или пък работят през ваканциите. Но с едно съм съгласна, имаш всички основания да ти "пада самочувствието" и да се чувстваш "глупаво". Нямаш право на никакво самочувствие, госпожичке, защото освен, че си глупава, си арогантна, злобна и мързелива. Това ти го казва жена, която може да ти бъде майка и ако ми беше дете на мен, щеше да видиш ти къде зимуват раците! Даже стотинки за баничка нямаше да ти давам, само ако бях чула какво ти е отношението към "бедните" ти съученици.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 308f899382
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Изненaдa-вече сте бедни, сaмо още не те уведомили твоите родители, пък и. нямa зaщо дa го прaвят. Някои хорa сa толковa бедни (кaто теб) че сaмо пaри имaт... и то почти винaги сa чужди пaри. Дaно зaбогaтееш и нa ум, поне дa се нaучил дa си дaвaм сметкa нa време когaто си беднa нa пaри.
Много лошa услугa сa ти нaпрaвили родителите ти, сегa и те и ти ще пaтите. Но ти повече, сaмочувствието ти се крепи кa ТЕХНИЯ труд и пaри, не нa собствени зaложби някaкви.
Бедните децa не ги мисли, те сa в същност богaти, но ти не го рaзбирaш, имaт ВСИЧКО освен пaри, a тях ще си ги осигурят кaто им дойде времето зa товa.
Кaкво можеш дa нaпрaвиш... нищо, освен дa рaботиш летaтa зa дa подпомогнеш семейния бюджет зaщото с луксовете вече е приключило, поне зa сегa.
Инaче нямaт aбсолютно никaквa причинa родителите ти дa се местите в по-мaлък гряд, дa минеш в училище зa "бедни" и тaкa дa стрaдaш покрaй тях.
Сaмо кaто лекa "искрa" зa бедния ти мозък: произлизaм от средно рaботническо семейство и си учих в квaртaлното училище. Зaпочнaх дa рaботя нa 16 г летaтa по СОБСТВЕНО желaние.
В моментa живея нa един от нaй-крaсивите острови по светa и пътувaм по нaй-рaзвитите държaви и мегaполиси.
Много съм богaтa и не говоря зa пaри!
Ти си изключително беднa и не говоря зa пaри!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 44da4f03a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Tи си тази, дето се оплакваше, че от София ще се мести, къде беше, Горна малина, май?
Каква е причината да се преместите?

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2cafcf40a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз също не съм богат но съм на мнението всеки да си прави каквото иска! Така, че моя съвет към теб ми е просто да им се подиграваш, когато ти кажат, че си луда. Кажи им вие ако имахте парите с, които аз разполагам или нашите нямаше да мислите колко струва нещо стига да ви хареса

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 21c2ffec6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Ами без да се обиждаш малката, но си надута и разглезена и то доста! Мислиш си, че като си от заможно си нещо повече от другите деца, но всъщност си един въздух под налягане със самочувствие без покритие базирано на възможностите на вашите! И тези, които обиждаш, че са тъпи и прости, понеже са бедни утре, ако отидат да следват в големите градове ще се оправят по -добре от теб, понеже от малки са научени пестят, а ти лигло, сигурно ще профукваш 200лв. за една вечер в дискотеката! Имам колеги в университета от малки градчета, които до един са интелигентни и начетени, нищо, че някои от тях говорят с акцент. Явно вашите са видели накъде отиват нещата с теб и затова са решили да се преместят в по -малък град, а ти да учиш в държавно училище, а не в частно, за да се сблъскаш малко с действителността.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 4c63adfcae
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Хага, дам ти си много " умно" момиче и аз се чудя какво ли правиш там?! Какво да ти кажа, може да говорят на диалект, а освен, че ти пада самочувствието не прочетох никъде, че те обиждат тези деца. А ти какво правиш интелектуалец, обиждаш наляво и надясно. Това, че носиш скъпи дрехи не те прави по - човечна момиче! Ти хората или скъпите дрехи цениш повече? Чак пък всички освен теб да са селяндури, звучи абсурдно. Проблемът си е в теб и ще си останеш без приятели.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0031593f3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Ковчезите нямат джобове, няма с какво да си промъкне състоянието там горе!!!!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 22ffc5e0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторке, имаш до някъде право. Всяка жаба да си знае гьола. Не си пишеш годините, но ако си за гимназия се премести в някоя гимназия с интернат към нея. Не е нужно да е частно училище, но в голям град, където хората не говорят на диалект и ще имат сходни интереси. Не говоря за дрехите, а по-скоро за интелектуални занимания и правилен говор. Никога не бих си замъкнала детето в селско училище - няма ли град до вас да те карат на училище?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f95aa6c051
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 14-На 14 години съм.Живеем в град,а не в село.Градчето има около 5-10 хиляди души.Има наблизо частно училище,но и там учениците са г/д същите.А и родителите ми не искат да ме преместят,защото дори първият срок още не е минал.Но общо взето сегашното и онова частното са на едно ниво.
Номер 11-В момента не ме обиждат,но преди ми завиждаха и пускаха слухове за мен, подиграваха ми се, така,че ако бяха добри може би щеше да има нещо в тях,ни те са лоши.
Номер 5-Не съм аз.Аз се преместих в малък ГРАД,а не в село.

-Авторката

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f2f1552edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Понасяш не понасяш, такова е положението и нямаш право на мнение, щото още зависиш изцяло от вашите. И е било грешка да ти купуват дрехи по 400лв... Иначе, нивото на дрехите не е показател за нивото на образованието и способностите.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: aadcf5909c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Аз не разбирам защо всички нападате момичето.. Не трябвало да си купува скъпи неща, защото няма да я следват до гроба, но след като тяхните са богати защо да не и купуват? Заради тази завист няма да се оправи държавата.. Също не разбрах какъв точно е проблема ѝ-че те я мислят за "беднячка" като тях и спестява за скъпите лиготии, или че не иска изобщо да общува с бедни? А до авторката-Какво ви накара да се преместите в по-малък град какво не ти харесва в София? защо не се върнеш

~Pink bandana~

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: dead2f938e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Номер 17, в животът на авторката ще дойде един момент, в който за никой няма да бъде от значение какви скъпи дрехи и джаджи е имала и дали е била готината в класа! След 10 г. никой няма да се интересува от тези неща, а от това кой колко е постигнал в живота! С това мислене тази „принцеса ” няма да стигне далеч и както казаха някой хора от много летене на високо ще падне болезнено. Днес не иска да живее в малък и да учи в малък град понеже съучените и били „бедни ” и „ прости ”, а съм сигурна, че някои от тях са много по-богати в културно отношение, утре ще поиска мама и тати да и вземат скъпа рокля за бала, която после ще и събира прах в гардероба, после ще иска да учи в частен ВУЗ, а не в държавен, понеже държавните били мизерни и пак пълни със „ селяни ” и ще иска техните да и наемат скъпа квартира, за да не е общежитие пак по същите причини. Каквото искаш мисли за мен не е нормално 14 г. пикла да ходи с дрехи за 200-300 лв., при положение, че някои хора преживяват месеца с тях! В тоя живот не всичко е пари и отношението на съучениците и към нея го доказва - с гледането от високо и парадирането със скъпи парцалки ги е отблъснала! Защото с пари не можеш да си купиш приятели!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 4816b69f80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   17, не разбираш, защото не можеш да си изведеш правилата на поведение, които хората следват и които са закон, като гравитацията - неизменими.

В тази тема ще видиш как хората утешават момичето:
http://spodeli.net/17/story-124829.html

Защо? Нейната тема започва с това, че тя мисли себе си за глупава, което я поставя по-ниско от другите. Моменталната реакция е утешаване, че не е толкова глупава. Тук е обратно - авторът се поставя по-високо от другите и моментално бива принизяван и го нападат.
Това не зависи от държавата, а е прост психологически модел, показващ, че човешкото поведение е предвидимо, този и още модели ги има в библията - единственото абсолютно вярно нещо в нея, изведено като текст в притчи.

Как беше... ако те поканят на сватба, не сядай най-отпред, за да не дойде поканилият те с още един човек и да каже: "стани и иди отзад, за да седне този", та да се почувстваш засрамен, но по-добре седни отзад, пък, ако поканилият те каже: "Ела и седни отпред с мен" - ти да се почувстваш добре, че ти е оказана чест.
Ако реша да напиша темата по съвсем друг начин, ще видиш, че отзивите ще са по-скоро положителни.

 
  ...
преди: 1 година, 17 дни
hash: 7e6fa67a07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Всички коментирали сте доста ограничени.Щом тези хора купуват толкова скъпи дрехи на детето си,значи са богати и могат да си го позволят.Това,че за вас 300 лв. са много,не означава,че и за нея са.То е все едно да отида при милионер и да му кажа: "Много си жалък щом си купуваш дрехи за 10 000 лв., а някои хора преживяват с тях.Явно авторката е от богатото население на България и затова са скъпи дрехите ѝ.Ако не бяха богати техните едва ли щяха да ѝ купят такива скъпи дрехи.А и не разбрах какво общо има богатството на човек с това къде живее?Аз мога да бъда и милиардер и пак да живея в някое супер малко градче.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 17 дни
hash: 7e6fa67a07
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Доколкото разбирам от темата родителите на въпросното момиче са заможни, а щом си богат е ясно, че и дрехите ти ще бъдат скъпи. В такъв случай не мисля, че авторката е разглезена...

 
  ...
преди: 1 година, 16 дни
hash: fe57423ae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Проблемът не е в положението на родителите и а в това, че непрекъснато се изтъква пред другите деца, че е над тях понеже мама и тате имат пари, а в същото време знанията и са доста под тяхното ниво понеже в някои частни училища учителите нарочно завишават оценките на децата. Имах един колега в групата ми учил от 1 до 12 клас в частно училище. За за се подготви за матурите и кандидат студентския изпит се е налагало техните да дават още пари за допълнителни курсове докато учейки и завършвайки в държавно училище се готвех учейки вкъщи и ходейки на допълнителни консултации при госпожата ни по география. А не би трябвало да е така защото се предполага че щом човек учи в частно училище където класовете са по - малки учителите би трябвало да могат да обръщат повече внимание на децата и да ги учат по - добре.

 
  ...
преди: 1 година, 12 дни
hash: 5e74cb55f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Еми и аз съм в малък град, децата от училище не са с кой знае какви възможности. И аз бих искала да съм в по-голям град да се забавлявам, но какво от това? Аз също имам скъпи дрехи, обувки и хубави неща от маркови магазини от чужбина, но това не значи че като учениците и приятелите ми са с по- малко възможности аз трябва да се перя и надувам пред тях... Виж какво, никой не си избира родителите и средата. Ам ако ти беше се родила в по-бедно семейство и някаква софиянка е дойде в класа ти, мислейки колко си невъзпитана и смотана само защото си бедна, едва ли щеше да ти бъде приятно. Първо се научи да се поставяш на мястото на другите, не знаеш хората в тях как се държат и какви проблеми имат удома, за да се държат по този начин в училище. Трябва да разбереш, че не всичко в тоя живот е пари, лъскави коли и глезени богаташчета, малко от малко трябва да имаш отношение и към хората, за да могат и те да те приемат... и ние преди нямахме много възможности и от доста неща са ме лишавали, но пък за наше голямо щастие сега сме добре затова и знам какво е да си и от двете страни, така че никога не е късно да загубиш всичко, което си имал както и да спечелиш нещо за което си мечтал ;)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker