Чувствам се глупав - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Чувствам се глупав
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1748 пъти
Здравейте. Ще започна направо с историята си. Тази година съм за първа година в ново училище с много големи изисквания. И до миналата година бях пълен отличник в друго училище, но тук... По повечето предмети имам предимно шестици, но и доста повече петици спрямо миналата година. Класът е много силен и повечето нямат почти никакви петици без изобщо да стараят. А аз се старая, правя всичко отлично, използвам всякакви помощни неща, но не мога да им стигна нивото. Особено по английски. Тази година имаме 18 часа на седмица и правим тест всяка седмица. А аз почти винаги имам 5. Там грешките са ми на текста. Останалите пишат по 5-6 изречения текст и отлично, а аз пиша страница и нещо, и винаги с много грешки, колкото и да се старая. След няколко месеца е края на срока, а аз не знам как ще завърша. Въпреки че класът е силен, много от съучениците ми изобщо не са за тук. Държат се просто ужасно. Като някакви "хванати от гората". А другия ми голям проблем е физическото. Никога не съм бил добър в спорта, и си го знам, но винаги съм получавал добри оценки като 5 и 6. Но тук учителят ни е много строг и имам 3 на нормативите, а на баскетбол ми писа 5, въпреки че вкарах два от пет коша, а хора с по един кош имат 6. Имам чувството, че ме мрази. А и останалите, защото съм нов ми се подиграват, че имам по-слаби оценки от техните. По почти всички предмети. След такива дни, какъвто беше днешния, се чувствам ужасно. Сякаш съм глупав и няма да стане нищо от мен. Знам, че физическо не е важен предмет, но е ужасно да имам петици, когато останалите имат шестици по всичко и то без капка старание и усърдие. И когато влязох в този клас не познавах никого. Започнах лека полека да се събирам в група с приятели, но и там има хора, които не са добре настроени към мен. Направо не знам какво да направя. Преди години харесвах, когато ходих на училище, но сега с радост броя минутите до края. И като знам, че утре отново ще съм с тези хора ми става...
Моля помогнете ми със съвети. Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: e26aaa1013
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прекалено бележкарски mindset имаш. Оценките не са най-важното нещо. Важно е да възприемаш и пречупваш материята която учиш през собствения си мироглед, да осмисляш нещата, не просто да учиш за оценката и наизуст. Също, няма смисъл да се стремиш да си перфектен във всичко, трябва да намериш силните си страни, това което ти е интересно и в него да задълбаваш. Важно е и също да рефлектираш върху себе си, поведението ти, ситуациите през които си минал, и да си задаваш въпроса - какво бих могъл да направя по-добре.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: adbd5dbd22
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За физическото - спокойно, и аз бях така миналата година ;) Тогава бях доста стресирана и ме беше страх да не сбъркам нещо и почти винаги, когато това стане някои "много кадърни" момчета от класа ми започват да ме обиждат. Тази година не е така. Пак съм си със същия клас и мога да ти кажа, че не ми пука :) Играя си с радоста и сега постоянно се смееме с моите приятели... Миналата година постоянно не ходех на фвс, а оставах в стаята да я пазя, защото не исках да ми викат и познай какво? - тогава имах 4 за срока :( Но сигурно 1 срок съм играла максумим 5-10 пъти

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: bb5f917149
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз съм по - зле . Попринцип имам 5 или 4 и понякога 6 . ( зависи)
Сега съм в ново училище и имам 3 и 2 на всичко!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1b8211a4a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   -започни да спортуваш , ходиш на фитнес и пр. , за да придобиеш самочувствие. По английски прави като тях-напиши 4-5 изречения, но да са без грешки. Като пишеш много-страница и половина имаш повече грешки. Не се вживявай много в оценките. Учи, пък каквото ще да става. Важно е да имаш знанията също. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c3497cf93e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Всъщност много навътре приемаш нещата. Бих те посъветвал да продължиш да полагаш усилия и да не се демотивираш от някакви оценки. Удовлетворението идва с усърдието. Ако ти си доволен от себе си и си убеден, че си научил дадено нещо, останалото просто няма значение, защото системата за оценяване не винаги е обективна в достатъчна степен - важно е дали наистина си усвоил за себе си материла, или не. :) Ако трябва да говорим за физкултура, гарантирам ти, че във втори курс положението ми не е много по-различно от твоето. За 14 години единственото отношение, което съм имал към тази дисциплина е пренебрежение - още повече в университета. И то си личи, затова и преподавателите не са добре предразположени към мен, но от друга страна, аз полагам усилия, колкото и зле да се справям - и те нямат причина да ме ощетяват на по-късен етап. Колкото до хората около теб - не се старай да им се харесаш на всяка цена. Ще дойде време, в което ще осъзнаеш, че ако си наясно със своите силни и слаби и страни, усъвършенстваш се постоянно и живееш в мир със себе си, нямаш нужда нито от оценката, нито от одобрението на когото и да било. Успех!

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 8376689af9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От автора
Благодаря на всички. Може би наистина приемам нещата много навътре и гледам само оценките. А и трябва да приема, че не може да съм отличен във всичко. Трябва да се опитвам да се фокусирам в предметите, които са ми любими. За съжеление тази година тях ги няма. Интересувам се от световната политика и икономика, но за останалите това е доста странно. Те се интересуват от игри, спорт. Още един път Ви Благодаря и ще се опитам да спазя съветите ви.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 57f44456c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Уважаеми авторе,

Отпусни се малко. Ще се оправят нещата, ако изобщо има какво да им се оправя.

Първо - бележките ти не са никак лоши.
Второ - притеснението за оценки води до само едно нещо - по-лоши оценки.
Трето - ако не се чувстваш на място в това училище, замисли се дали да не го смениш. Ако смяташ, че другаде ще имаш по-висок успех - отиди там. Когато кандидатсваш за университет никой няма да гледа кое училище си завършил (освен ако не е някое с квоти - не знам да ли това го има още).

Желая успех!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: d99727be43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Щом се чувстваш глупав и си мислиш, че си глупав, то значи си глупав, и всичко е точно..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker