Не мога да спра да харча - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не мога да спра да харча
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 1970 пъти
Здравейте на всички! Пише момиче на 15 години. Родителите ми са богати и на ден ми дават за закуска по 10-15 лв. Но аз не съм гладна и ги пестя и накрая на седмицата имам към 100 лв. И с тези пари от закуските аз разглеждам сайтове на марки дрехи, козметика и всякакви други неща, които са ми харесали си ги поръчвам. И в един момент когато вече съм си купила нещо осъзнавам, че то всъщност не ми е чак толкова нужно и купувам нови. Чувствам, че имам някакво болестно състояние. Не мога да спра да си купувам неща. У дома имам хиляди дрехи, които дори нямам къде да държа вече и допълнително си купувам нови и нови. Родителите ми се карат, защото ако съм искала дрехи и други неща те щяли да ми купят отделно, а парите от закуските да не ги спестявам, а да се храня. Но аз закусвам удома и в дскл не съм изобщо гладна. Но искам да ми дадете съвети как да спра да си купувам неща, защото чувствам, че моето не е нормално и е вид болестно състояние.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 0392890b1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Твоето не е болест. Без да обиждам,но да то дават по 10 - 15 лв. На ден...? На мен ми дават най - много 5 лв. и то,когато имам уроци,които са след училище. На ден ми дават по 3 - 3,50лв. Ти осъзнаваш ли,че можеш за 2 месеца да събереш по 800 лв.? Наистина ми се струва прекалено с толкова пари да ходиш ма училище,но както и да е... И аз съм горе-долу,като теб с покупките. Искам нещо страшно много и,като си го взема осъзнавам,че не ми е нужно и не го ползвам много. Аз с дрехите съм също така. Няма къде да ми се съберат дрехите,а аз искам още и още... Даже сега ще си взимам още нови от h & m,просто защото ги много искам. Все едно имам мания,но не чак толкова. Да,през повечето време говоря какво ще си купя и какво искам да ми се купи,но се сдържам. Вече осъзнах,че ако сега си уча,вместо да се занимавам с тези неща,след години ще си имам добра работа и ще ги имам всичките тези неща. Вече започнах да уча (тази година нещо успеха ми се понижи и някои хора твърдят,че миналата година съм била отличничка, а тази съм се много отпуснала и,че не съм същото дете. Имахме родителска среща и всички учители са казвали,че нямам общо с детето от миналата година) и изкарвам горе - долу добри оценки. Разбрах нещата и не съм такава,каквато бях преди. Разбери - не е важно дали ще имаш най - новия телефон , а какво имаш в мозъка си! Може сега да имаш този телефом или каквото и да е,но след години от толкова много искане на неща се сещаш как не си учила,а си искала... Най - добре започни да учиш (,ако не го правиш) и,ако има добри образоваие и оценки с парите от заплатата ти ще можеш да си вземеш всичко! Отклоних се от темата,но както и да е...
Поздрави!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a7101b8669
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пробвай да направиш нещо хубаво с тези пари. Например да влезеш в обикновен магазин, и да платиш хляба на някой пенсионер (да, има много хора, които на месец оцеляват с по-малко от твоите джобни, вкл. да си плащат и сметките). Или пък да купиш книги от някоя сергия за втора употреба, и да ги дариш на училищната ви библиотека. Или друга благотворителност. Най-малкото, ще видиш, и то веднага, хубав резултат от похарченото. И ще си помогнала на хора в нужда, а това има значение.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a912077fac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Нека вашите ти дават по-малко пари, просто мисли дали нещо ти трябва или не...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c41fa8f774
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хей, виж... аз също имам някаква мания по пазаруването! Купувам си всякакви дрешки и нещица. Спокойно, няма да е вечно така.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: d3e8aa4f26
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Имаш ли си приятел? Ако, не дай си номера, ще измислим нещо. Аз имам много идеи как да използваш парите пълноценно!! И всичко ще е точно.. и ще правим кекс..

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 338ba7e4d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Щом ти дават толкова пари, не ги харчи за глупости отиди и купи храна на някой беден човек или купи храна на някое гладно котенце или кученце. На мен ми дават по 5лв на ден без събота и неделя тогава не ми дават, вчера намерих 2 бебета котенца на около месец отидох и 5-те лв които имах в джоба им купих храна ( слабва богу ги прибра една жена после ) та щом имаш много дрехи и т. н. ето идея какво може да направиш!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: dbf26c53c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Само номер2 и номер6 са дали адекватни коментари, които са градивни и най - важното не са злобни или просто дрън-дрън.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: f3bb63f3f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Купи храна на животни.... Или пък дори парички на някой приют за животни.... Или нахрани беден човек или клошар.... Всичко се връща... Отиди е и на църква купи иконки и ги подари така правиш хората щастливи и набавяш средства на църквата.... Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker