Ще бъда нещастна на празниците - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121005)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18476)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Ще бъда нещастна на празниците
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 1860 пъти
Здравейте! Момиче на 14 съм. От около 2 месеца постоянно плача и съм тъжна, защото идват коледните празници. Майка ми миналата година почина на Коледа и затова на този ден ще ходим на гробищата. Още от сега знам, че ще бъде ужасно, сигурно ще бъда сама само с тате и няма да правя нищо интересно. Тате ми беше обещала, че за празниците ще ходим на някой зимен курорт, но се отказа и сега няма да ходим никъде. А аз искам да отидем някъде поне за ден, за да си изкарам поне малко добре и да кача някакви хубави снимки от Коледа. Дори не се радвам за подаръците, защото аз си имам всичко, а тате ще ми подари някакъв подарък, който аз не искам и сигурно няма да ми хареса. Дори не искам да идва Коледа. Ще е най-ужасния ми ден от годината. Не искам да звуча като някакъв лигла, но ми се иска да си прекарам поне малко добре, да се събера с приятели, да отида на екскурзия, да се снимам, да се забавлявам поне малко... Празниците още не са настъпили, а аз плача от 2 месеца вече, дори в момента докато пиша това плача.

Моля ви да публикувате историята ми, защото се чувствам много нещастна и имам нужда от съвети или поне някаква подкрепа, защото от познатите ми не я получавам, а единствено правят така, че да се чувствам още по-зле.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 1b51054a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   О, миличка! Не си лигла, просто това, че си загубила майка си точно около Коледа няма как да не ти се отрази. По принцип е много тежко да загубиш близък, а когато това стане и около Коледа... ами сигурно ще минат доста години преди да можеш отново да се радваш истински на празника. Не се сърди на баща си и на него му е трудно. Помисли си, че и той свързва този празник със загубата на любим човек и съвсем нормално не му е до празнуване. Просто се опитай да му покажеш, че дори и да не ходите никъде, ти си до него и го обичаш, защото... ами сега си имаш само него, а той си има само теб. Е, сигурно имате и други роднини, но на практика той е твоето семейство, а ти си неговото. За това е нормално да се подкрепяте и да си помагате и да сте заедно, особено в такива тъжни дни. Повярвай ми, дори и да идеш някъде на Коледа пак няма да се забавляваш истински, не още. Просто споменът за майка ти и за това, че си я загубила точно на Коледа няма да ти позволи да се забавляваш. Не насилвай нещата! Ще минат няколко години и всичко ще е по-добре. Не знам дали съм успяла да ти помогна поне малко, но да знаеш не си сама, баща ти е с теб и те обича! А майка ти, ами тя винаги ще бди над теб.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5ad7481414
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбери, че на баща ти сигурно не му е добре. Жена му е починала на тази празник и може би затова е отменил плановете ви. Бъди търпелива. И във вкъщи можеш да си изкараш добре. Прекарай време с баща си. Не трябва да се фукаш на приятелите ти, че си ходила някъде. И се радвай дори на малките подаръци. По-добре ли щеше да е, ако нямаш подарък?

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: f18930f334
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   На бащата ти също не му е леко, ще ти купи подарък който няма да ти хареса, защото я няма майка ти да му помогне в избора, и той знае това, знае че ще си тъжна, но го разбери. Случило ти се е нещо много лошо на толкова крехка възраст, налага се да пораснеш бързо и въпреки болката ти, поне заради баща ти да бъдеш силна!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 66c51e077e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Говори спокойна и уверена с баща си. Кажи му, че в тези дни имаш нужда от положителни емоции и магията на Коледа. Обясни му, че ще е хубаво да посетите и "поговорите" с духът на мама, но искаш също да продължиш празника с останалите моменти-забавление, приятели, уют сред близки, с него...
Ще те разбере Вероятно му е още тежко и не знае как да продължи без нея, помогни му.
Недей да плачеш вече, а върви при баща си, прегърни го и му кажи за плана си за семейно прекарване на празника.
Голяма прегръдка от мен и магична Коледа!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 2ff571b5dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Съжалявам, мило дете, че ти го казвам, но ти си много голяма лигла, кифла бих казала, ако не беше толкова мъничка, ама наистина! Майка ти е починала на Коледа, преди година, а ти искаш да си изкараш добре, да правиш нещо интересно, да се забавляваш и да качиш "някакви хубави снимки от Коледа". В интерес на истината съм в потрес! ... ако този пост изобщо е реален. Ако приемем, че е... Компенсаторните механизми не действат, когато загубиш близък, но наистина близък, както би следвало да е в твоя случай! Не можеш да го преодолееш със забавления и хубави моменти. За съжаление, не се преживява, свиква се! Трябва да се научиш да живееш с това, без да го чувстваш като някакъв дефицит, без да ти влияе пряко, иначе нищо хубаво не те чака!
Ж. 31

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: bdb0496161
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Колкото по-бързо приемеш този тъжен факт, толкова по-леко ще ти е за напред, повярвай.

Разбирам как се чувстваш, но тормозейки си мислите само с това... никога повече да изпиташ хубави чувства. Естествено ще мине много време, докато го приемеш, но колкото по от рано започнеш - толкова по-добре за теб в живота напред.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: e57751ba3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Мойте съболезнования...
Защо не разкажеш на баща си всичко това, което ни написа тук? Кажи му, че искаш някъде на екскурзия, за да се разсеяш. Споделяй му повече и ще ти олекне. На него също не му е лесно. А относно подаръка, му кажи докато не е късно, че не искаш нищо и да не харчи излишни пари! Защо за Нова година не се съберете с приятели? А пък ако си чак толкова зле, отиди на психолог! Вярно, че да ти почине близък е ужасно, особено майка ти, но рано или късно нещата ще се оправят! Пращам ти една голяма прегръдка!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 13e727cd5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Мило момиче, след това, което се е случило с майка ти, няма как да си щастлива на Коледа. Бъди силна и знай, че майка ти е до теб във всяка минута и бди над теб. Хубаво е, наистина да отидете някъде другаде за Коледа, за да се разсееш. Горе главата. Майка ти е с теб!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a049b24916
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разбирам какво ти е. Бъди силна! На мен точно ден след рождениями ден почина последната ми баба :( Толкова много съм плакала... Не мога да отида на село без да си спомня какво правехме заедно... Готвехме, радвахме се, говорихме си, а когато идваше в нас да спи... Незабравими спомени! Аз нямам вече баби... Имам само 1 дядо... Имам 1-2 баби, но те са на браточедките ми и мда. Не са ми близки и ги обичам, но ги виждам няколко пъти в годината... Всичките ми дядовци (, както казах остана ми само един) са починали, когато аз съм била малка или преди да се родя... Повечето са починали година преди да съм се родила или, когато съм била на годинка. А имах една много скъпа баба! Тя беше уникална... Да се каже тя ме отгледа, когато бях малка, защото мама и тате са били на работа и мда. Тя умря, когато бях 1 клас (на 6 - 7 години) и си спомням как питах какво е станало с нея, но родителите ми не са ми казвали, защото са знаели колко много я обичам и какви ще ми е... Винаги се сещам за нея... Няма от 6 години (мисля), но имам чувството, че вчера бях с нея... Трудно ми е, но времето лекува.. Слава Богу всички други роднини са живи и здрави.. ❤ Написах това, за да видиш, че съм загубила много хора също... Бъди щастлива! Надявам се да си изкараш добре на празниците!
#Unicorn12

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 2d42f158f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Съболезнования за загубата на майка ти. Имай предвид, че на баща ти не му е лесно, независимо как изглежда. Имай и предвид, че Коледа е традиционен семеен празник и не е като Нова Година. За Коледа хората традиционно се събират с близки (например нямаш ли баби и дядовци, лели и тн. да се съберете с тях? ).

Нова Година пък може да се празнува на домашно парти с приятели, на курорт, на бар или клуб и така нататък. Т. е. ти явно искаш да празнуваш Нова Година с приятели, което според мен е постижимо. Нямаш ли някои приятели или познати, които да правят домашно събиране за Нова Година?

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: d4f00b87b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Първо моите съболезнования ;( Виж миличка наистина ще ти бъде тъжно все пак майка ти сигурно ти липсва ужасно много. Знай, че тя винаги е с теб! Тя ще те гледа отгоре и на нея ще и стане мъчно като види, че страдаш на този ден. Кажи на баща ти, че искаш да отидете някъде и, че не искаш да бъдеш тъжна точно на празниците. Опитай се да не мислиш за това, бъди позитивна и се опитай да бъдеш поне малко празнично настроена знам, че ще е трудно, но се опитай да не мислиш за това. И просто говори с баща ти, той ще те разбере.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 5a8f284c43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Милата ми... съжалявам за загубата на майката ти да почива във мир! И аз тази година загубих баща си и тази Коледа ще е първата ми Коледа без него но въпреки това трябва да съм силна и да си изкараме празника както трябва.. Празнувайте празника със баща си а след това ако имаш възможност се събери с приятели, приятелка.. Този празник е най-хубавия и нетрябва да седиш и да тъгуваш направи си го весело!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: ca33df1110
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Баща ми също не е добре, и за мен тази Коледа няма да е от най-добрите, но всяко зло за добро. Мисли позитивното. Ти контролираш емоциите, а не те теб! :) Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 251cc93633
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Странното е, че ти казваш, че си тъжна не защото майка ти е починала, а защото няма да ходиш на курорт на празниците.. Не смяташ ли, че на баща ти може да не му се ходи никъде, точно защото му е мъчно и страда за майка ти? И е съвсем естествено да отидете на гробищата на този ден, ако си обичала майка ти де...

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: aa0b588289
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Значи най-важното в момента е да отидеш някъде и да качиш хубави снимки във facebook? Надявам се историята да е измислена.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 30c9c3dbcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Помогни на някого в нужда. Това може да те разведри.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 382b89e132
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Външният празник, украсата, датата, концертите и целият шум, който се вдига са само формални неща. Истинският празник е в душата на човека. Можеш още утре да си щастлива, по-щастлива, отколкото на Коледа, може да си избереш няколко дни, в които не си на училище и да си ги изкараш страхотно с роднини и приятели. Няма дата за щастие и дата за тъга, не си длъжна да си щастлива точно на Коледа, ако не можеш. Не мисли за това какво правят другите хора, прояви разбиране към баща си, вземи си хубава книга, за да се разсееш след ходенето на гробището, изключи телевизора. Коледа все пак е просто един ден, който може да бъде като всеки друг, ако не искаш да е нещо повече, готви, чети, върши нещо постоянно и така няма да се замисляш много.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: ec07b46016
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Ами по принцип е нормално да си до баща си, но с гробищата това наистина е тъпо, защото майка ти си е отишла, а това е празник. Съберете се с останала част на семейството и празнувайте. Кажи на баща ти, че не ти се иска на Коледа точно да ходиш по гробища. Мен нашите никога не са ме пускали.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 388b040747
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Аз съм момче и въпреки че съм почти на 25 ще ти кажа, че на коледа точно и аз няма да бъда щастлив, причините бяха, че постоянно се караме на коледа или нова година, просто няма как щастието ми вече да се върне, дори и да се върне едва ли бих го усетил отново. Затова и ненавиждам коледа и нова година, само заради това, че на празниците когато се съберем винаги има за какво да се скараме и после всеки върви по стаята си огорчен и сърдит.

Моите искрени съболезнования мило момиче, бъди силна и не се предавай

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker