Започнах работа и наредих двойки в училище,сега какво да правя?? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Започнах работа и наредих двойки в училище,сега какво да правя??
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 1256 пъти
Здравейте :) От отдавна не съм писала тук, но сега нещо ме притеснява и отново реших да се обърна за съвет и подкрепа към вас. Момиче в 11 клас съм. До сега винаги съм била любимка на учителите, все с шестици и все първа във всичко. Работя още от преди 9ти клас, но само лятото, а през годината си учех и си поддържах доста висок успех. Девети клас го завърших с 5. 75 и взимах стипендия за отличен даже. Втория срок на 10ти клас обаче се хванах на работа и поспрях да уча, в следствие на което завърших годината с 5. 41, загубих стипендията, по бях горе-долу доволна от успеха. Единайсти клас обаче е някакъв ужас за мен! До момента не съм спирала да работя, цялото лято и този срок поне по 3-4 дни от седмицата и съответно спрях да уча. Когато ми остане малко свободно време умирам да изляза, да се видя все пак с някакви хора, имам нужда от почивка и от разтоварване. И така учителите разбраха, че работя и започнаха да се заяждат с мен. Пишат ми двойка след двойка, сравниха ме с най-слабите от випуска, макар че не съм толкова зле... просто ги е яд на мен, че от 6 изведнъж паднах на 3... освен това се появи и едно момче, което тотално ми обърка главата, играеше си с мен.. сега успях да се отскубна от него, но проблема ми в училище си остава. Сега през втория срок, като мина първа смяна на училище започвам всеки ден да работя след училище и положението ще се влоши още повече. Ще попитате защо работя толкова много? -Положението в семейството ми е отчайващо зле. Дори не мога да си помисля да спра. Не става дума, че парите, който ми дават нашите не ми стигат, става дума, че ако аз не помогна с малко този месец не можем да си платим сметките... направо се отчайвам. Очертава се да завърша 11 клас с 4. 00, започвам дори да се притеснявам ще ме приемат ли в хубав университет. Учех усърдно английски, но и него изоставих. В момента съм забила на ниво А2 и нямам време да катеря нагоре. Не знам какво ще се случва, наистина много се притеснявам...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 9c948fd4fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Цял живот ще работиш.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a5d79fe773
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не може ли пак да работиш, но да понамалиш работата, да речем на 4 часа. или само събота и неделя или да намериш почасова работа, която да ти отнема по-малко време, за да имаш време и за учене.
Учителите би трябвало да проявяват повече разбиране към теб, обясни им, че помагаш на семейството си. Другият вариант е да преминеш на СФО или задочна форма. Тоест няма да посещаваш училище само ще ходиш на консултации и изпити и ще можеш да работиш. Много хора в момента са на СФО (свободна форма на обучение), защото не им понася обстановката в училище или например спортистите, които тренират всеки ден по 6 часа и са заети, полагат изпити накрая на срока. И тези изпити може да ги полагаш до 3 пъти. Не се отчайвай има изход и вариант за твоя случай. Но все пак ти си прецени.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 1697cb0e29
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Батко ми по същият начин беше преди повече от десет години, но той чак в 12 клас. Накрая завърши с изпити.
Просто някак трудно се съчетават нещата. В университета просто не е задължително да кандидатстваш с дипломата.
Намери си почасова работа.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 76989b6f05
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако ти е важно да учиш - вечерно и работа
Ако са ти важни парите - работа и работа
Образованието в Бг не е качествено. Работи и после можеш да отидеш в германия със средно и да печелиш ебати парите.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a5d79fe773
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   СФО е самостоятелна форма на обучение ( за разяснение), не е свободна, също добър вариант.

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c5279a289c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Учи след часа, например имали сте български, веднага като мине часа, преглеждаш какво сте взели и учиш най-важното. Или в часове, в които нищо не правите (винаги има такива) пишеш домашни и учиш по други. Поле, след работа, ще ти трябва максимум час допълнително за следващия ден колкото да попрегледаш, че да си на едно много добро ниво. Аз така започнах да правя и почти не се занимавам вкъщи с учене и съм отличничка. Друг номер е да седнеш до някой по-ученолюбив и той да ти помага също. Наложи си почивните си дни да отделяш по 3 часа за наваксване. Много хора работят от моя клас, и аз съм 11-ти, но се справят, значи можеш и ти. Вземи си купи и витамини, ако имаш възможност. Всичко е въпрос на дисциплина и да си организираш времето.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a4b589d6f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не работи много, все пак си 11 клас - 16-17 години, а не си на 25 или над 19! Все още си дете. Разбирам, че е трудно родителите ти да разчитат на теб за изкарването на пар, но в живота няма лесни неща... Отделяш си всеки ден да учиш поне по 2 часа и половина, напримерно. И другото остава работа, работа и спане. Приеми, че следващата година ще имаш матури и трябва да се стягаш. Аз съм 7 клас и миналата година бях горе - долу добра. Казват ми, че миналата година съм била отличничка, както и най - добрита ми прителка ми казва. След една родителска среща се стегнах, преди 2 - 3 седмици имах 3 щестици на една седмица, по - миналата седмица имах 4 щестици, а миналата седмица имах 5 шестици! Като в сряда искарах 3 шестици! Горда съм о т себе си, но днес получих 1 тройка и ще уча. Иначе мама, както и аз съм доволна от оценките си! Втората страница на бележника ми е почти пълна с 6 и петици! Има и четворки, но те са малко. Съвета ми е да не работиш толкова и да учиш малко, а обратното - да работиш по - малко и да учиш повече! Ще има резултат и ще станеш пак отличничка! Пожелайте ми успех на матурите =D
Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c9915c59ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   1 година ти остава и ти е най-важната от всички! Знам искаш да помагаш на вашите, но не е сега моментът. Карайте я скромно тази година, а после като завършиш, ще си намериш работа и ще им помагаш и със сметки и с всичко. Разбери, заради едните пари в момента си проваляш бъдещето! Защото завършиш ли тази година със слаб успех си разваляш цялата диплома и това няма как да не ти се отрази зле в бъдеще. В университет можеш да кандидатстваш и след 1-2 години като посъбереш пари, но ако дипломата ти е слаба цял живот ще работиш ниско платена работа. За това, измислете нещо с вашите, но просто в момента не ти е времето да работиш на пълен работен ден.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c5279a289c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не знам каква е работата ти, но забравих да добавя, че дори и по време на работа е възможно да си отметнеш някои неща, свързани най-вече със запомняне. Примерно, написваш си на едно листче думите на английски или датите по история и от време на време поглеждаш и повтаряш, независимо с какво е свързана работата ти. Лисчетата ги пишеш по време на часовете. Т. е. използвай активно времето на даскало. Защото това са 6-8 часа загубено време почти. Повечето хора блеят или цъкат по телефоните си. Ти се постарай да си наистина не само тялом, но и с мозъкът си там. Взимай също повечко участие в час, дори и не винаги да даваш правилни и пълни отговори, така ще им обърнеш мнението и ще са доволни даскалите. Друг номер е да се подготвиш по даден предмет само много добре и да искаш по желание. После следващия и т. н. така отмяташ изпитвания на оптимални оценки.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker