Трябва да спестя пари. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Трябва да спестя пари.
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 1433 пъти
Здравейте на всички които четете. Аз съм момче и съм на 15 години. Работата е там, че трябва да събера пари. Нашите ми дават джобни, но те не винаги са достатъчно. Не сме умрели от глад, но определено нямаме излишни пари за харчене. Нашите ми дават по 10 лева на седмица и с тези пари трябва да: Ходя на фитнес, да си купувам закуска, и да спестявам за да може да ходя на кино или други такива места с приятели. Не знам как, но се справям до някъде. Аз не обичам да искам пари от нашите. През лятото нашите не ми даваха никакви пари и за това трябваше сам да си ги изкарвам. Може би много от вас ще кажете, че е срамота дете на 15 години да трябва само да си изкарва джобните. Аз не мисля, че е така. Все пак имам по-голям брат и по-малка сестра. Не съм единственото дете. Предпочитам сам да си изкарам парите и да ги похарча добре. Естествено не мога да изкарвам много пари, но бяха достатъчно за това лято. От доста време искам да си купя нов компютър. Повечето ми приятели имат хубави компютри и искам и аз да играя игри с тях(след като си науча, разбира се). Чувал съм, че може да разнасям флаери и такива неща. Според вас добра идея ли е? Мога ли да изкарам достатъчно пари от това? И моля без коментари от типа: Не си пропилявай лятото с работа и тн. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: 56f95df6c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз пък никакви джобни не съм получавал, нито пък пари за закуска са ми давали. Бях вечно гладен и нямах пари за нищо. Беше ми осигурен само покрив над главата. Баща ми ми се караше ако оставя някоя крушка включена с думите, че това не било хотел. Топла вода имаше само в неделя и то от бойлер, отопляващ се на дърва, следователно се къпехме само в неделя. Пералнята се пуска един път седмично и то само през нощта, защото токът е по-евтин. Отоплявахме се на дърва и то само една стая и там спяхме 4 човека, а живеем в къща на два етажа. Лепил съм си обувките с лепило. Учебници търсех от приятели. Тогава беше още кабелната телевизия, такава не сме имали. Къпал към се на студена вода и зиме и лете, не издържах да ходя мръсен и некъпан. А пък през лятото се грееше вода в легени от слънцето. Ядяхме каквото си произведем от градината, от магазина само хляб се купуваше. Един път баща ми ни заведе с брат ми на море като бях на около 10 години и всяка вечер вечеряхме хляб със салам на терасата на стаята под наем, едвам го навих да ми купи воден пистолет. на пясъка слагахме бял чаршаф, не ме научи да плувам, отивахме на плажа по тъмно сутринта и се връщахме по тъмно вечерта, след това се хвалеше че никакви пари не бил изхарчил, все пак само по един воден пистолет беше купил. А пари баща ми винаги е имал, даже и детски добавки не сме получавали. Мога да изреждам с дни, но накратко искам да ти кажа, че колкото и малко да са тези 10лв, които те получаваш, все пак на родителите ти им пука за теб и ако понякога се почувстваш зле моля те спомни си за мен и знай че винаги има някой който е по-зле от теб. Относно работата стига ти само през лятото да работиш.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 1e5ea5e433
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко е възможно стига да имаш желание и да си упорит! :)
За хубав компютър обаче, ще трябва доста време да поработиш и не знам дали ще успееш само за лятото, а и все пак си само на 15 - ще трябва и вашите да ти разрешат да работиш. С твоите приятели защо не играете истински игри - футбол, баскетбол и т. н. С компютърните игри само се затъпява и се отчуждаваш от обществото. :) Едно време и аз бях луд фен на компютърните игри. Даже и геймърски компютър си взех с доста ъпгрейди след това. Парадокса е, че много скоро след, като го наточих здраво спрях да играя на компютърни игри. :D Така, че явно всичко си е до време! Успех от мен.

>М. 31г<

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: bdff955369
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Макар че номер 1 ме бие. По нямане.
Аз също съм от поколението на 90 - те. И аз съм нямал пари в брой. Инак другото го имах. Понякога се чудехме какво ще ядем, но пък сме намирали.
И ти хубавецо. Ако си мислиш, че 10 лева са малко, аз ще ти кажа, че са много. Аз имах по 20 лева месечно събрани от стипендия. Да знам е какво е да искаш да си с другите. Но някой ден на тях ня7ма да им пука за теб.
Така че другите са други.
Използвах стипендията да ходя да ям в междучасието.
И аз исках да изглеждам мощен затова тренирах ама в къщи. Обаче е по - важно мисленето на човек. А не визията му. Искаш да спестиш ми спри да ходиш в
залата.
Ходел на кино. Що в къщи нямаш ли нет? Изтегли си го от замунда.
Ама приятелите ти ходели, и няма да те считат за готин ако не си с тях. Ми Кво ти пука за тяхното мнение. Не бива да живееш за другите.
Никога няма да кажа, че е срамота да работиш. Това е гордост. Брат ми работеше и се гордееше с това.
Аз бях мързелив. Сега съжалявам. Точно на 15 ти трябва да усвойш занаят който да ти служи в бъдеще. А не на 30 да се питаш какво можеш да правиш. С мен така стана.
Сега на 30 се уча от а - б. И си казвам, да бях майстор щях да вземам повече. Кой ти е мислил на ония години.
В главата ми бяха компютърните игри. И бързах да се прибера от училище да щъкам джити а. Уроците занамарих. Нищо полезно нямаше в тия игри, просто ти владеят мислите. Те са за това да те зарибяват.
А сега игрите са с много по - добри графики.
Търси нещо дето можеш да се развиваш в него. Брата работи като строител тогава.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: bdff955369
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Постави се на място на родителите ти.
10 лв по 4 седмици по 3 деца за джобни. Може да не са много Но. Сметки, наем или заем. Храна за 5 човека. Колко изкарват? Освен това да не мислиш, че те не искат да имат пари. Може би и те искат да спестят да може да ги вложат в нещо. И е много вероятно да не могат да отпуснат повече.
Е ти не си виновен, че сте трима но си в това положение. Ще трябва да се приспособиш.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: e402075086
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   На 15 може да миеш стъкла и да почистваш домове към някоя фирма, или да разнасяш вестници, или пък да раздаваш листовки, да отсервирваш и миеш по заведенията в почивните дни, зависи от какво населено място си. Това, което може и сам да провериш, е да видиш в джобса подходяща работа за ученици в твоето населено място.

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 9f09a81d79
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Хах вече в такъв свят живеем че можеш през компа си толкоз пари да вадиш, че направо да си милионер. Само трябва да си наистина много добър. И не, не говоря за онези фалшиви сайтове дето кликаш някви бутончета и ти дава пари.. Тва са пълни глупости. Има много по-сериозни начини. Например да продаваш stock съдържание, да си направиш блог, и куп други онлайн услуги да правиш (примерно онлайн магазин където продаваш дадена услуга или предмети, най просто, става и ненужни вещи да продадеш в някой сайт за продаване). Но пак си трябва яко бачкане- да се ровиш, да учиш. Английски трябва да владееш перфектно и други езици. Аз съм на 14 и от няколко месеца съм се хванал да уча графичен и уеб дизайн. Някой ден студио ще си направя. Ти избираш: Да си чистач- бачкаш с часове и не научаваш кой знае какво. Да си фрийлайнсър- бачкаш по умния начин и трупаш опит който в живота ще ти трябва. Сега е момента. Ще добавя още нещо, което е наистина странно но все пак се печели от него. Да продаваш мравки царици. Поразрови се по темата- има дори и бг форум и сайт за отглеждане на мравки, аз гледам в момента. Покер- погледни Юли Тонкин в ютуб, човека е милионер донякъде от това, оправен, толкова ценни съвети дава- най-великия човек за мене. но във всичко трябва да си наистина добър за да печелиш много. Иии малко се отплеснах- най-простото което без особени усилия може да направиш- влез в мазата и намери някакви стари непотребни вещи и ги продай. Stock съдържанието също не е чаак толкова голяма наука. Има наистина мноого начини. Само трябва да бъдеш креативен.
Момче, 14 години.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker