Акне и ужасна кожа на лицето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Акне и ужасна кожа на лицето
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 3242 пъти
Момче съм на 18, от заглавието се разбира за какво става дума. Преди 2 дни бях на дерматолог в София и ми изписа Роакутан, трябва да го пия 4-6 месеца по 2 таблетки на ден. Изчетох доста мнения и общо взето това е едно от малкото неща, които наистина имат ефект срещу акнето. Обмислям на 4тия месец, когато вече (да се надяваме) ще има добри резултати да си направя химически пилинг. В момента кожата ми е буквално ужасна. Има белези, тъмни петна и други шитове, дори бръчки имам, а съм само на 18, като цяло кожата на лицето ми е потъмняла, не знам защо. В момента се мажа с акне аут лусион и зинерит, но като цяло не помагат. Има ли някакъв крем за заличаване на белезите и изсветляване на кожата? И като цяло химическия пилинг до колко би ми помогнал?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3889fe7608
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   АКо правиш секс, прави редовен секс. Ако не правиш секс, спри самозадоволяването. И при жените и при мъжете акнето е причинено от дисбаланс между естрогена (естрадиол при мъжете) и прогестерона. Това лекарство може и да ти помогне, докато го пиеш, но после ще спре действието си, освен ако не го пиеш и едновременно започнеш да правиш редовен секс.

И аз имам акне и ти го казвам от личен опит. При мен хормоналния дисбаланс води до ходене до тоалетната по голяма нужда 1 път в седмицата, което е неестествено. Освен това ставам по-емоционален, което е знак, че естрогена ми е с по-високи нива.

Успех!
М29

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 11c8f95b26
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може ли да споделиш какво ядеш и пиеш, за да мога да ти помогна ако мога.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 510e10ebee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От личен опит- на твоята възраст бях пъпчасала като... да не казвам. В момента съм на 23 и всичко мина от само себе си, поне при мен беше така. Строго индивидуално е. Можеш да си направиш химически пилинг- да, това ще помогне, но да знаеш, че ще има временен ефект. Всичко за съжаление е ген, аз имам колежки, които са на 30 години още си ходят с пъпки, какво ли не правят.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 244c1b8587
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съчувствам ти! Акнето е някакъв ад от който излизането е доста трудно, изисква много време (ако изобщо се излекува), пари и нерви. Страдам от него от 13 години вече... на 24 съм, хвна ме доста рано, на около 11. Е, сега нещата са значително подобрени, но е тежка борба. Белезите са по- големия проблем за махане и по- трудния, пъпките се махат. Внимавай какво ядеш, храните са от голямо значение. Пий нещо вътрешно, само с външно мазане няма да стане. Може да си направиш хормонални изследвания, може проблема да е по- дълбок. Успех

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e2fea4701e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Успокой се, много се напрягаш, това също допринся за увеличаване на акнето. Аз съм жена на 37 с перфектна кожа, светла и много чиста, но да съм на 18 с твоя проблем ще съм много по щастлива. Браво, че си отишъл на лекар, това е най правилното в твоя случай. И сам можеш да ускориш излекуването на акнето, започни да се храниш здравословно, спортувай, избчгвай стреса, консумирай риба повечко, питай екарката дали в твоя случай е добре да си правиш маска с хума, купува се от аптеката, успокоява раздразнената кожа и изсветлява тена. Не се фиксирай върху пъпките и не ги чопли, бъди позитивен, радвай се на живота, ти само на 18, всеки млад човек е красив. С времето ще изчезнат, от младостта и хормоните са пъпките. Спазвай отлична хигиена, както на тялото така и на лицето. Преди лягане може да измиваш лицето със сапун DOVE имаго в големите маркети навсякъде. И най вече вчрвай, че дребни грижи, който полагаш за лицето ще помогнат проблема да се реши!

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 6bd94c2734
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   пробвай Контратубекс за белези
Иначе тъй като и аз съм на това лекарство съм чела че не е хубаво да си подлагаш кожата на процедури докато го пиеш 6 месеца след това, защото кожата ти става по -чувствителна и ранима и може да има някакъв обратен ефект

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c299a68f17
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей. И аз имах подобен проблем преди няколко години и си правих химическипилинг. На мен не ми помогна особено, но аз го правих само веднъж, така че не знам какъв ефект би имало ако го правиш повече пъти. На по късен етап чух от друг дерматолог, че химическия пилинг не е много препоръчителен, тъй като може да ти остави дори по лоши белези ако не се прави супер прецизно. А при теб уточниха ли защо имаш толкова акне? Моето беше хормонално и само хормпнални хапчета ми помагаха.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: abc76a1e20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Здравей.. Аз съм момче и имам същия проблем като твоя... Не се отчайвай имам приятелка която пиеше това лекарство и наистина има ефект... Пий го редовно както ти е назначено и няма да имаш проблеми.. Акнето ще се махне. След няколко месеца ще ти направят изследвания дали ти влияе добре на организма и ако всичко е Окей ще го продължиш както ти кажат!!
Успех! :)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3889fe7608
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   №1 съм. Хора, пийте лекарството, но прочетете пак. Проблема е хормонален, тоест, трябва да премахнете дисбаланса. Това може да се постигне със спортуване. Храната е важно да бъде богата на фибри и с минимално присъствие на СЛАДКО под формата на вафли, шоколади (освен ако не е 99% какао) и всякакви такива мизерии, които ги няма в естествено състояние в природата. Има някаква зависимост между холестерола и естрадиола при нас, мъжете, но не съм я проучил.

Стреса от училище, университет и работа, също играе роля върху производството на хормони от надбъбречните жлези, но и този проблем се оправя със спорт.

Спорт (или активно движение) и храна без сладки боклуци. Това е.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: edd16b35f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дерматологът запозна ли те с възможните страничните ефекти на Роакутан?

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: ead067845b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Знам, че пилинга няма да премахне акнето, за това ще го направя след като спра да пия Роакутан-а, за да мога поне малко да изгладя "дупките" и белезите от акнето, а също и за по-свеж вид на кожата. :) Ям сладко и пия газирано, но не по много, но сега ги спрях, пък да видим. И да, дерматолога ме е запознал със страничните ефекти, а и аз съм си прочел листовката. Контрабутекс-а не помага особено, използвал съм го за белег от изгаряне, единствено Витасин-а даде някакъв минимален резултат. Правя секс, но не е редовно, самозадоволяването го практикувам рядко 1-2 пъти в седмицата, въпреки, че познавам хора, които го правят по поне 3 пъти дневно и нямат пъпки колкото мен. Благодаря ви за съветите! :)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 55b083269a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виж, не знам колко сериозен е твоят проблем, но според мен трябва да лекуваш причината, а на следствието. Акнето е следствие на някакъв проблем в организма - може да е хормонален, може да е дефицит на някакви витамини (обърни внимание на това! Също така ти препоръчвам да приемаш таблетки цинк срещу акнето), може да е хронично заболяване, може да е неправилно усвояване на някакъв тип храна. За жалост лекарите не обръщат внимание на причината, а лекуват следствието с готови химии, често опасни (като Роакутан, който е силно токсичен) и имащи временен ефект.

Мисля, че една хранителна диета няма да ти се отрази зле. Наблюдавай тялото си и виж кой храни му влияят зле и кои - добре. Наблягай на зеленчуци и плодове, въглехидратите сведи до минимум. Преди известно време ми се наложи да спазвам хранителна диета (нисковъглехидратна) за един мой проблем, от което отчетох, че кожата ми на гърба, която беше в лошо състояние и с мазни черни точки (съжалявам за цветущото описание) просто светна!!! Коренна промяна без да приемам медикаменти, а само със смяна на хранителния режим. Разбира се, трябва да се въоражиш с търпение и воля. Можеш да приемаш и пробиотици, които подпомагат извежданео на токсините от тялото, които ако не бъдат изведени, избиват през кожата, често под формата на пъпки.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3889fe7608
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   №9 съм.

"нямат пъпки колкото мен", но все пак имат. ;)

Ето, сам видя, че самозадоволяването причинява хормонален дисбаланс и акне. То не е вредно, но ако го правиш 1 път на две седмици, примерно.

Пий чай от черна боровинка. Богат е на витамин Е и ще ти помогне за възстановяването на кожата.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: ef0eb59c6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Кокосово масло. Всяка вечер си мажи лицето и разтривай. Помага наистина. Преди и аз бях пъпчасала, не много но пак имах. Започнах всякя вечер да се мия със акне аут сапун и след това да се мажа с маслото. Всеки божи ден и кожата ми стана уникална. Нямах нито една пъпка. Постоянно седях пред огледалото и си се кефех. При теб е заради хормоните, но поне за белезите ще помогне, надявям се. При мен толкова ми се избели кожата че приличах на призрак по едно време :D
Успех и недей се садва

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 60fbd125e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Е то секса ще го изкарате, че всичко лекува. Де да беше наистина така.. най - малкото доста пари щяхме да спестим от какво ли не...
Правилно ти казват да търсиш и лекуваш причината.

Все пак посети и някой гъзарски салон за красота в София и там да си кажат мнението. Нищо чудно да те ориентират по - добре какво да правиш, дори и кой точно дерматолог да посетиш, защото все пак тези хора това им е занаята.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker