Могат ли да го съдят? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Могат ли да го съдят?
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 2517 пъти
Здравейте,
Аз съм момиче на 16 години. Преди 4 месеца се запознах с едно момче, с което в момента сме заедно. Проблема е следния. Той е пълнолетен имаме 4 години разлика. Родителите ми са твърдо против него. Защо няма да обяснявам, но искам да знам дали могат да го осъдят.. Знам, че ако ме е насилил могат, но всичко става доброволно без насилие. Страх ме е ако нашите решат да ме накарат да лъжесвидетелствам, защото тогава вече е друго и могат да му направят проблем. Няма да се откажа от него поне на този етап. Знам, че живота е пред мен, но смятам, че съм достатъчно зряла и ако той не се откаже от мен ще направя всичко, за да съм с него. Моля всички за съдействие и съвети! Чела съм подобни статии, но не ме устройват. Чела съм и наказателния кодекс, но и това не ми е от голяма полза, защото никъде не пише нищо по въпроса с лъжесвидетелстването.
Благодаря и се надявам историята ми да стигне до отговора, който търся.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: fc68c488a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За да има проблем за него, трябва да излъжеш, че те е изнасилил. Лъжесвидетелстването е сериозно престъпление. Ако наистина родителите ти те карат да го правиш, е добре да се замислиш дали държат на теб, след като са готови да те карат да нарушаваш закона и да те вкарат в неприятности, само и само да стане на тяхното. Според мен по-скоро се опитват да те оплашат, за да скъсате - едва ли биха те накарали да лъжеш полицията и съда.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9ee2ef6737
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За лъжесвидетелстване се носи наказателна отговорност лишаване от свобода до 5 години. Никой няма моралното(както и законното) право да те накара да лъжесвидетелстваш. А тръгнеш ли по тоя път - вярвай ми, истината ще излезе наяве. После ще се наложи да свидетелстваш и срещу собствените си родители.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e7845f0591
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Вашите не могат да те накарат да “лъжесвидетелстваш” освен ако не си много тъпа. Ако ще се стига до дела и ти не можеш да си отстоиш позицията, по-добре остави момчето. Устата си е твоя и вашите няма как да те принудят да кажеш това или онова. Също така ти си непълнолетна, не малолетна, така че никой не може да го осъди, ако ти не заведеш дело (то няма за какво).

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0228e67b50
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Лъжесвидетелстването е престъпление. Не знам как не го знаеш това.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 906464f91d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Изглежда си добре запозната.
Обаче никой не може да те накара да лъже свидетелстваш. Ако много настояват на свой ред можеш да разкажеш на полицията. Но тогава действаш против родителите си. Обичаш го. И родителите ти те карат да го зарежеш. Тогава може да се срещаш тайно. Или да се наложи да избираш между него и тях. Имай в предвид, че те ще ти се месят до тогава докато им разрешаваш. Но твоят живот винаги ще го живееш ти а не те.
Даже да лъже свидетелстваш пак трябва да се докаже, че е имало насилие. Миналата година един го осъдиха. Обаче пък тогава се доказа, че момичето е пило, а после е правило секс. Ако не беше доказано, че тя първо е пила. Изходът може би щеше да е друг.
Това се доказва, чрез лекарски анализ.
Това че са ви виждали заедно. Че има сигнал, и се казва, че той е правил секс с теб. Не доказва, че е правил. Пък още по - малко, че този акт е бил насилствен.
Ако бях на негово място щях да наема адвокат и да рискувам.
Не виждам обаче защо ще лъжеш ако не искаш и го обичаш. Ако го направиш той със сигурност ще те зареже и няма да се върне. А ти не желаеш това.

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 43b7d5bb5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами никой не може да те накара да лъжрсвидетелстваш. Освен това могат да го съдят ако ти беше под 14 г. Сега за насилие трябва да те освидетелства лекар. Ако лекарят каже, че няма следи от насилие, няма да го осъдят. Така че спокойно. А ти все пак ср позамисли за това,че той е мъж, а ти си още тийнеджърка, тоест полу дете
Вие сте на различен етап в живота си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 3d8e54858d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Нищо подобно няма да се случи. Родителите ти щяха да могат да го осъдят, ако ти беше на възраст до 14 години, но ти си на 16. Ако се заведе дело, най-важното свидетелстване ще бъде твоето, а да излъжеш е незаконно и никой няма правото да те принуждава да го правиш. Освен това за изнасилване се изкарва медицинско, щом всичко сторено е било по твое желание, няма да има следи от насилване и целият процес се обезсмисля.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 4f8387aeda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От Авторката,
Страх ме е да не му направят нещо. Наказана съм и не мога да излизам камоли да се виждам с него. Искам да съм с него и то много. Преди време бях с друго момче, но не беше толкова сериозно а и бях по-малка. Пак не бяха съгласни. Отказах се от него, но сега няма да го направя, защото наистина го обичам. А се чудя ако избягам с него дали ще стане нещо по-сериозно и дали могат да кажат, че ме е отвлякъл макар да е доброволно. Ако не с него ще отида някъде другаде. Благодаря за отговорите!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c683a78581
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Те ако те питат да даваш показания, най-вероятно ще си сама пред съответен разпитващ. Тоест няма да има чуждо влияние в/у думите, които ще ползваш. Пък и медицинското свидетелство също ще си дойде на място, че провинение няма. А ти недей да бягаш, защото 20 не е толкова голяма възраст, тоест не знам той колко е самостоятелен, че да издържа двама ви и като цяло никога не знаеш какво ще му скимне.

Аз самия съм на 20 и ти говоря от опит и наблюдения.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker