Какво трябва да правим и какво не и защо. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120988)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какво трябва да правим и какво не и защо.
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 4181 пъти
Съжалявам че ще напомня на хората за работата си (особено на учениците, защото тази тема ще е оформена като план за урок по български език).

1. Какво НЕ трябва да правим?
а) да пушим

- защото се увреждат белите дробове, появява се рак на белите дробове, болници, операций, пари, ...

б) да правим секс под 18

- защото може още да не ви влезе; случайно момичетата може да забременеят, аборти, ходене по лекари, страх от родителите; и после някакви там тръгнали да ми се оплакват че били бременни...

в) да пием

- защото алкохолът уврежда мозъка и ставате зависими от него

г) да пропускаме училище, само защото не разбираме нещо или защото има контролна работа

- защото знанията са важни; търпението и знанието се възнаграждават :) ; не пропускайте часовете, в които има контролни работи или тестове - могат да ти дадат други, по - различни от на останалите и да изкараш по - ниска оценка на тях

2. Какво трябва да правим?

а) да ходим на училище

- защото знанията са важни; търпението и знанието се възнаграждават :) ; не пропускайте часовете, в които има контролни работи или тестове - могат да ви дадат други, по - различни от на останалите и да изкарате по - ниска оценка от тях

б) да слушаме родителите си

- родителите може понякога (при някои се среща особено често) да са лоши, да викат, да се карат за щяло и нещяло, но те са по - възрастни от вас, имат повече опит, знаят повече от вас, затова трябва да ги слушате; опитайте един ден да правите точно каквото искат, на края на деня размишлявайте - какво би станало ако не ги бяхте послушали и какво сте спечелили от този ден, и по ваша преценка може да го правите всеки ден

в) да се държим добре навсякъде където отидем

- това е доста често срещан метод, много хора са го чували, но половината от тях не го изпълняват; вместо в училище да се биете, по - добре преди да се стигне до бой да кажете че това е тъпо, че не си заслужава да се биете - това е само един от примерите, но не ми се пише :D


Е, скъпи читатели, ако има още нещо, ако съм забравила нещо, нека някой от вас допълни :) Няма значение какво! Много се извинявам, че изядох от времето ви, но просто почувствах, че трябва да напиша всичко това!

*De§§y

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: 2e71712e95
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абе яяя... направо да не живеем, а? Това на бас че е писано от някой на средна възраст - родител/учител.
Момиче на 19

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4d21530a57
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   xaxaxax наистина е правилно но ако го спазваме няма да е доста интересен живота ни :D

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 7216b0df59
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Браво за труда, но можеше да се задоволим и само с под точките без тиретата :D

Няма смисъл, всеки го знае това, но който си е наумил да го прави няма да се засегне от някаква тема в интернет. Има милиони такива само да напишеш в google.

Иначе всичко което си написал/а е вярно.
Освен секса, Все пак ако внимаваш и имаш ум в главата няма да е проблем за теб да го правиш и преди 18.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 6378ad959c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мило момиче, много си малка (май на 13 беше), за да казваш кой какво трябва да прави и не. Явно имаш шансът да израстнеш в добро семейство, предпазвана от всичко лошо. Личи си, че си умно момиче, но за съжаление точно такива момичета биват удряни от живота най-гадно.
Като се изолирваш от всичко „лошо„, стигайки до крайности и като не преставаш да съдиш другите за малките им грехове, сама се изолирваш от важен житейски опит, а животът не е игра да кажеш не мога и не искам да играя.
Аз от 4-ти клас излизах с пушачите през междучасието и така и не разбрах защо пушат. Много ми беше интересно, много се опитваха да ми натрапят порока си, но като не искаш, никой няма как да те насили. Не съм пушила никога, но до ден днешен имам навика да излизам навън с пушачите, да подишам чист въздух и да си направя хубава приказка... много съм отказала с поведението си, но не съм им опявала много - дразнят се.
Баща ми имаше проблем с алкохола, не можеше като теб да кажа - това не трябва и онова. Трябваше да се занимавам с тази тема и знам, че съм предразположена към порока му, защото в семейството ми има много алкохолици. Не го съдя, а се опитах да го разбера. Сега няма вече тези проблеми, но за себе си знам - аз не пия, само при повод и само червено вино, но и не казвам другите да не го правят.
Не прави секс под 18? Аз съм почнала над 18 и съм направила не по-малко грешки от всяка 14-годишна, въпреки, че винаги съм ползвала кондоми - просто не ме предпази възрастта от неправилния мъж... Какво да кажем?
Не съм отсъствала от училище, но на университет почти не ходих, защото трябваше да работя. Завърших един от най-добрите университети в света.

...
...
...

с две думи - няма НЕ ТРЯБВА И ТРЯБВА В ЖИВОТА, всеки има своя път своя кръст. Опитай се да живееш с широко отворени очи и по-малко да съдиш грешките и недостатаците на хората и се опитай да разбереш защо имат тези пороци, вместо да ги изолираш като недостойни парцали.
Колкото повече бягаш от проблемите, толкова по-вероятно няма да може да знаеш какво да правиш в живота - а той е гаден и те чака, хората са гадни, мъжете и жените и ако си израстнало в саксия стайно цвете, много вероятно ще се пречупиш при следващия вятър, когато излезнеш навън и мама и тати няма да са наблизо.

Ф.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 7abe90797a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Права си.. , обаче за родителите, че те са били винаги прави не е така има родители, които грешат.. трябва да ги слушаме, но да изказваме и мнението си.

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 3317beacbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ти пишеш за цигарите и алкохола сякаш не са обикновени неща, а отрова, виж права си, не трябва да се прекалява с тях двете. Може децата да се опият няколко пъти ма не кака вечер. После секса. За мен това не е до възраст. Само ако си на 12, 13, 14, 15 не е хубаво. После стига човек да е внимателен може да му е хубаво и да е обезопасен. За училището си права горе-долу. И аз бягах от часовете ма после като дойдоха матурите и нямаше ли от кой да получа помощ щеше да съм до там. Родителите са различни. Има отговорни и безотговорни такива. Ако са умни и отговорни ги слушай за повечето неща. Но не за всички, защото така ще имаш кошмарно детство за сметка на зрялата възраст.

Права си в общи линий, но трябва да има и изключения иначе няма да имат никакви хубави спомени от детството де.
хКиРох

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker