Твърде срамежлива ли е или има и нещо друго? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Твърде срамежлива ли е или има и нещо друго?
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1759 пъти
Здравейте!
Тук съм заради приятелката ми. Тя е на 18 години (аз също) и е много срамежлива. Не общува почти с никого, постоянно си стои вкъщи и е много стеснителна. Когато я каня да излизаме на разходка или на кафе постоянно отказва и си стои вкъщи, а ако случайно успея да я изведа навън (с помощта на майка и) тя изобщо не говори, не я интересува нищо и единственото, което иска е да се прибере вкъщи. Когато отидем до магазина и продавачката я пита нещо тя не казва нищо и се налага аз да отговарям вместо нея. С момчета ИЗОБЩО не общува, има доста момчета които я харесват и искат да се запознаят с нея, но тя ги отблъсква, отбягва и, ако ги срещне някъде си навежда главата и направо притичва покрай тях. Веднъж излязохме на кафе (молих я да излезе поне 2 часа) и две момчета от моя клас също седнаха при нас. Аз си говорех с тях, опитвах се и нея да включа в разговора, но тя само си играеше игра на телефона. Досега не е имала гадже и дори не харесва никого. Родителите и иначе са страхотни. Пускат я навсякъде, искат да се забавлява и да си живее живота. Познавам ги от години и знам, че никога не са я удряли или да са и посягали по някакъв начин. Притеснявам се защото в училище започнаха да говорят, че е лесбийка и скоро може да започнат да и се подиграват, а тя няма да го понесе!
Какво бих могла да направя, за да и помогна? Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2c83b6d72c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Попитай я директно. Не знам как така сте приятелки и не се познавате. И, въобще, самата ти как общуваш с нея?

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4a658485cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз бях такава. Не се откривах пред хора, имах 1 най-добра приятелка - С. Просто се притеснявах да не се разкривам. Това е като защитна реакция, защото момичетата от класа не знаеха какво е приятелство и само си говореха зад гърба и се предаваха. Тогавашната ми н. д. п. също беше срамежлива като мен. Просто още не се бяхме разкрили.
Един ден една от новите ученички ме тормозеше психически. Постояно ме обиждаше и ми викаше. След 2, 3 дни успях да събера смелост и да кажа на класната. Оказа се, че новото момиче ми е завиждало.
По-нататък се случиха други неща. Записах се в клуб. Там се изявявах и намерих нови приятели, повечето от които учат в моето училище.
В шести клас дойде друго ново момиче. Ще го наричам с В. Сега бях с най-добра приятелка с В, С и още едно момиче- Т. С тях малко по малко си споделяме интересите. С времето с тях много се забавлявах и знаех всичко за тях и те за мен. Преминах много препятствия с тях. Тогава се разкрих и разбрах, че това са моите приятели. Те ме подкрепят и не ме използват. Придобих увереност. Вече не ми пукаше коя съм и каква съм, защото най-добрите ми приятелки ме харесват със странностите. С и Т обаче още малко трябва да се разкрият. За мен разкриване е да откриеш кой си и да си себе си, да си отворен към света без страх.
Твоята приятелка е срамежлива. Не говори много и не излиза. Сигурно се страхува да се разкрие. Няма проблем. Доста хора са така. Тя се е затворила. Не е нужно да й помагаш да, , говори" пред хората. Остави я сама да се справя, да бъде по-самостоятелна. Така ще се научи сама да се справя с достойнство и уверенст. Карай я да излизате повече и да се забавлявате. Може заедно да ходите на танци или др. Бъди с нея в тежки моменти в живота й, както това за тормоза, който май й оказват със слуха, че е лесбийка. Може би се страхува от мнението на хората или друго. Например аз съм уверена и не ми дреме какво мислят хората за мен. Каквато и да е причината, поговори с нея. Изглежда тя е много специална. Пожелавам ти късмет. За всичко си има време.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4a658485cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Предлагам, ако нещо я тревожи или е напрегната, да слуша музика, чете различни книги, да гледа филми или да твори

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d8e04528cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто е интроверт приятелката ти.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a9dfcb99e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Какво има да й помагаш, бе човек? Момичето си е добре, просто не харесва хората, това е. Родителите й са доста малоумни, щом я пускат на чалготеки(вероятно я пускат), но това че тя не ходи е доста хубаво. А ти си голям простак, щом искаш да направиш едно асоциално момиче - социална. Заради такива като теб, 95% от момичетата между 16-20 години ходят на чалготеки. Ходи си при някоя социална кифла и остави момичета намира.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0eb2f18eb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До номер 1 - Познаваме се от деца и относно това как аз общувам с нея... малко трудно, но е много важна за мен!
До номер 5 - Не те познавам, но не си ти човекът, който ще ме нарича прост и да наричаш родителите и малоумни. Искам да я направя малко по-социална защото в това си състояние тя изобщо не може да се защитава и да говори с чужди хора дори с учителите в училище!
До номер 3 - Тя от малка си е така и не забелязах да е напрегната за нещо. Не обича да чете и гледа филми, а музика много рядко слуша!
До номер 2 - Опитвала съм се да говоря с нея, но тя просто не ме слуша!
Много благодаря на всички

От авторката

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 30f187deb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Не обича да чете и гледа филми, а музика много рядко слуша"
Може да е депресия. Само правя предположение.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0c33feee2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Каквото и да става не я оставяй. Има проблем но тва не значи че е ненормална. Стеснителна е и я е срам супер много. Гадно е чувството. Хубаво е това че мислиш за нея. Винаги бъди нейната опора. Бог точно това иска от нас - да си помагаме. Когато си намерил гадже само недей да я забравяш. Имай жал към нея.
Кафетата не са добра идея. Там хората са изкуствени и създават впечатление че всичко им е наред че имат дар слово и винаги могат да говорят много и това ги прави отракани. А твойта приятелка като го види това и не се впише в тая среда направо спича - тва е защитна реакция.
Заведи я на кино.. като се стопли пък на зоопарк.
На диско в никакъв случай.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0eb2f18eb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До номер 7: Винаги е била такава още от дете. Понякога я каня у дома да гледаме филм само двете и тя пак отказва.

От авторката

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 66656f1c7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От н. 7 до авторката: Има и хронична депресия, по-често започва през пубертета, но може и в ранно детство, генетично заложено е. Характерен признак е да няма никакво любимо занимание. Други признаци са липсата на енергия, отпадналост, вялост, но тях човек може да ги прикрива, т. к. "не са приемливи".

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0eb2f18eb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   До номер 8: Никога не бих я оставила. Всъщност в момента си имам гадже от около 2 месеца и искам да ги запозная, но нея я е срам. На кино сме отивали 2-3 пъти (по мое настояване) и май и хареса, но всеки път щом предложа пак да отидем (само двете) тя пак отказва!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0eb2f18eb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 7: Май е така както казвате. С какво бих могла да и помогна?

От авторката

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: bb5e1daf85
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От н. 7/10: За съжаление не знам. Депресията се дължи на намалени нива на серотонин в мозъка, прочети по темата, но наистина не знам и не мога да дам съвет как може да се помогне. А и няма как да знаем дали приятелката ти има този проблем. По принцип си личи кога човек няма енергия и прави всичко насила (не само общуване, а абсолютно всичко) и кога само се притеснява.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker