Притеснение преди шофьорски изпит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Притеснение преди шофьорски изпит
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 4623 пъти
Здравейте, в началото на януари взех листовките без да ме скъсат, веднага след това започнах часовете по кормуване.
В началото се справях добре без да се притеснявам. Но във втората седмица започнах да правя грешки. Основните са че при потегляне не подавам газ и колата изгасва, горивото е на бензин и газ. Опитвам са да се отпусна, но от притеснение се гипсирам и правя глупави грешки. Взех допълнителни часове, старая се да не допускам грешки. Следващата седмица е изпита, точно на рождения ми ден. Умирам от страх по време на изпита да не ми изгасне колата. Момиче на 17.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 01aec5daca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като те е страх, нямаш място на пътя. Сигруно хиляди клипове има на такива като теб, като се панират, дават газ до ламарината, въобще не знаят какво правят. Ако пък нещо толкова елемнтарно като потегляне не можеш (и то след 35 часа поне) със сигурност нямаш място на пътя.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 115acf69e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Здравей, на мен също скоро ми предстои изпит по кормуване и аз също съм притеснена от рози факт. Протеснението е нещо нормално, проблема е, ако се страхуваш от самото шофиране, тогава вече наистина нямаш място на пътя. Мисълта, че скоро имаш изпит и някой ще оценява знанията ти определено не е приятна. Бих те посъветвала, ако имаш възможност да излезнеш някъде с твой родител или приятел, който има книжка и кола. Отидете на някой празен паркинг и тренирайте само тръгване и спиране, за да си сигурна че на изпита няма да имаш чак толкова голям проблем. До колкото знам, дори колата да ти изгасне по време на изпита, това не значи винаги, че ще те скъсат. Много зависи къде ще изгасне колата и какви ще са последствията от това изгасване. Предполагам и че поведението на шофьора при различните ситуации също се наблюдава по време на изпита. Говори и с инструктора си, ако е разбран човек. Сподели му какви са притесненията ти... И не забравяй, че има хиляди случаи в който изпитващия те къса без видима причина, така че дори не го вземеш от първия път, какво толкова, ще се явиш отново и другия път ще се получи. Имам познати, които ги късат по 2-3 пъти, но на края си взимат изпита...

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4764a21376
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Номер 1 говориш глупости.
Никой, който преди това не е шофирал не може да се научи след 35 часа. На всички им гасне, страхуват се, правят елементарни грешки. И това не означава, че хората са глупави или нещо подобно. Ако ти шофираш перфектно това не те прави по-висшо човешко същество. Набии си го в малката, глупава тиква и си седни на гъза. Предназначените часове не са достатъчно и всички го знаят-и инструктори и изпитващи.
Затова няма проблем да ти изгасне колата на изпита. Няма да те скъсат за подобно нещо. Ще те скъсат ако не спреш на пешеходна пътека, не спреш на знак "Стоп", отнемеш предимство, спреш за престой неправилно и т. н. Изпитващите знаят, че реално ти едва успяваш да управляваш автомобила, затова се следи дали знаеш правилника. Опитът се трупа след това.
Няма смисъл да ти казвам, че трябва да бъдеш спокойна, защото знам, че няма да ме послушаш дори и да искаш. Нормално е да се притесняваш, но опитай се след като седнеш зад волана да се концентрираш върху пътя, да следиш за знаци и пешеходци и да не мислиш как изглеждаш отстрани или как ще допуснеш грешка и ще те скъсат. Не се разсейвай и карай бавно-максимум 50 км. /ч.
Успех ти желая.
Момиче 18г.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: b4713f2e86
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абсолютно съгласен с номер 1. Но, това важи и за още хиляди шофьори в БГ. Аз съм виждал покъртителни изпълнения на млади шофьори. Хора, задръстихте София от автомобили, не си взимайте кола от комерсиалщина и гъзария, сериозно. :) Качило се всяко на кола и писка...

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 6b7ec0af3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   От авторката: Не си ти човека който ще кажеш че нямам място на пътя, все пак никой не се ражда научен.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4bc288d354
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Който го е страх от мечки, да не ходи в гората, са казали хората! Щом те е страх нямаш място на пътя. Утре ще излезнеш да караш кола, ще стане нещо по-напечена ситуация и ще се паникьосаш и кой зна кво ше стане..

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker