Проблеми в училище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Проблеми в училище
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1402 пъти
Здравейте. Моля историята да се пусне. Момиче в 6 клас съм. Проблема ми е, че завърших първия срок с 3. 50. Знам, ужасно срамно е обаче в повечето случаи преписвах по всичко без английски(само английския харесвам и обожавам)само там имах 6 за първия срок, както и да е. Проблема ми е че изобщо не ми се учи, а когато се напъна и се опитам нищо не мога да запомня. Аз по принцип много лесно забравям и не мога да помня информация дълго време, не знам дали имам някакви проблеми, но.. И много ме е страх, защото следващата година всичко зависи от натурите. Искам да вляза в някоя езикова и добро училище, но Българския и Математиката са ми най-зле.. По математика завърших с 2 за първия срок(опитах се повече, но не можах) а По Български език с 4.. Просто много се притеснявам.. Моята най-добра приятелка беше като мен горе-долу, но тя се стегна и сега има само петици и шестици. Искам и аз да направя тази стъпка, но се опитвам и опитвам но нищо не мога да запомня.. Дори когато имам желание.. Помогнете ми какво мога да направя опитвала съм да уча с класическа музика - нищо не става.. На листчета, на запис и какво ли още не.. Силно се надявам да нямам някаква болест, но се опасявам че май е така..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 6da9e951b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо ще ти кажа няколко трикчета, после моята ситуация... Когато учиш си прави почивка 5 минути през 25 минути, но не на телефона, ами се разходи, пийни нещо. Дъвчи дъвка, за да запомниш нещата по-лесно и, за да не те мързи носи пантофи.

На мен английския също ми е най-лесен, математиката донякъде, а български и литература ми е мн трудно. Сега уча доста усилено и се надявам да имам по-добри оценки и ти също

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: da86a11966
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не сте се научили да учите. Акълът ви е другаде, висите по телефони, нет, пред огледалото. Какво чудно, че не можеш да помниш! Ученето не ви е никакъв интерес, а някакви псевдоценности, които обаче, нито се ядат, нито се пия.
Моят съвет е -за разказвателни предмети-разделяш и учиш урока на части, като си ги разказваш на глас. На края разказваш целия текст.
Математика-първо се учи урока, след това се решават примери и накрая -задачи от сборник. Докато ти просветне пред очите.
Айде, направи това, което съм ти написала и пак ела след 2 седмици да ни разкажеш какъв е резултатът.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4763fc17a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И аз съм 6 клас и аз на мен най-силният ми предмет е английски, а по математика и български... Абе да кажем, че мога и по-добре, а за ученето ти предлагам в часа да слушаш много внимателно, а ако нещо не ти е ясно питай госпожата/господина, а ако не стане включи си телефона на звукозаписната в часа и така във вас си го пусни и слушай какво сте говорили в час.
Надявам се да съм ти помогнала

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 72194e7f1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм 7 клас. Миналата година бях почти като теб. Сега тази година се стягам яката. Ходи на частни уроци по каквото можеш. Знам е много скупо понякога но си заслужава. Миналата година по Математика само 3 и 4 а сега 5 и понякога 6. Също така намери своя начин за учене. Тоест как запомняш най-добре. Като гледаш рисунки, примери и т. н. Упражнявай се много по всеки предмет. А това, че те мързи можеш да го пребориш като на място на което седиш или гледаш всеки ден си залепиш лист, на който пише какво ще се случи ако не учиш. Слушай повече в час, питай въпроси и ако знаеш отговора на въпрос или задача смело вдигни ръка и отговори. Можеш да гледаш влогъри как учат или нещо подобно. Трябва да си знаеш силните страни. За теб това е Английски. На мен също. А най-лошата ми страна е географията-дори не знам, какво не знам!!! Гледай влогъри, които правят видеа за училище-STUDY WITH JESS, studyquill, studying... На телефона си имай училищни приложения-photomath, school planner, colornote... Почивай си на всеки 25-30мин. Надявам се да съм била полезна.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0a3b790a72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Като не учите така ще е и аз бях така в 7 клас - относно 2ката по математика, само че при мен 2ка имаше по химия и физика, стягайте се и учете вместо да се оплаквате в нета

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker