Искам повече свобода и възможност да избирам щастието си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Искам повече свобода и възможност да избирам щастието си
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 876 пъти
Здравейте! Нека се представя-аз съм момиче на 18 години от град близо до столицата. Имам приятел от четири години и половина. Той е на 19 години.
По принцип родителите ми са твърдо против нашата връзка, поради семейството му, което познават от по-рано, и не одобряват. Аз пък смятам, че той не е виновен за грешките на други хора. Затова често ми се налага да ги лъжа, когато ида у тях или той идва вкъщи. Чувствам се много зле от този факт, но те не ми оставят друга възможност, защото ми забраняват да се виждаме насаме. А аз понякога имам нужда просто да си поговоря с него и да се гушкаме на спокойствие.
За този Свети Валентин нашите отидоха на почивка за три дена и съответно аз трябваше да си стоя сама вкъщи. Но както винаги баба ми беше длъжна да дойде да спи при мен. Винаги го е правела и като бях по-малка го разбирах, но смятам, че вече е прекалено. Отгоре на всичко тя живее на 10 метра от вкъщи и мога да я извикам или да ида до нея по всяко време, ако случайно имам нужда от нещо.
Затова й се обадих и я помолих първата нощ да не идва, защото имах тайни планове приятеля ми да спи вкъщи. Тя обаче не се съгласи и каза, че ще поговорим отново по-късно. След един час майка ми се обади и започна да ми крещи как съм била наранила баба ми и как тя била плакала по телефона. Също така изрично ме предупреди приятеля ми да не прекрачва прага на дома ни. Затвори ми и от тогава не ми е позвънила. Опитах се да оправя отношенията ми с баба, но тя ми се разсърди също и ми заяви да се оправям сама както мога.
В крайна сметка реших да бъда безразсъдна за първи път в живота си и поканих приятеля си вкъщи за през нощта. Нищо не се е случило между нас, но си прекарахме много приятно.
И сигурно съм сляпа и глупава, но не мога да разбера какво толкова направих. Всички ми се сърдят, затова че помолих да спя сама една нощ. След няколко месеца се изнасям от вкъщи и какво... нашите ще дойдат да ме пазят в квартирата ли? Само на мен ли тази история ми се струва преувеличена? Опитвам се да ги разбирам, страхуват се за мен, но реално няма какво да ми се случи. Дори и да искам да прекарам една нощ с приятеля си-ние сме заедно от почти пет години без лична изгода, значи наистина се обичаме, а и никога не сме се забърквали в неприятности, не излизаме по барове и дискотеки и т. н. Виждаме се само в училище, в кафенето, в ресторанта или някой откраднат час във вкъщи или у тях.
Ще ми бъде интересно да чуя мнението най-вече на родителите за всичко това. И вие ли задушавате така децата си? Постоянно ми се повтаря, че имам право на избор, но когато реша да се противопоставя за нещо и да бъда щастлива обикновено съм изравнена със земята и направена на нищожество. Сега се чувствам ужасно и виновна, а дори не знам за какво. Не мисля, че има за какво да се чувствам виновна. Така ли е?
Благодаря предварително на всички, които прочетоха историята ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 8f048ba003
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е нали се изнасяш след няколко месеца потърпи малко!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker