Голяма разлика и против на родителите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Голяма разлика и против на родителите
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1551 пъти
Здравейте, пиша Ви тук, понеже съм човек, който няма истински приятели, на които да сподели, а само познати. Момиче съм на 16 години. Има нещо, което ме терзае и не знам от къде да започна...
Родителите ми- готини хора, които искат да знаят всичко което се случва в живота ми, и знаейки всичко те ми позволяват повече неща и се държат добре с мен.
Попринцип те не са против да имам по-голямо гадже например 22-23 годишно момче, но проблема е там, че аз доста вдигнах летвата. Преди няколко месеца се запознах с мъж на 26 години, образован, мил, чаровен мъж. Аз още първия път, когато го видях се влюбих в него. Всякаш от тогава друг мъж за мен не съществува. Започнахме да се срещаме, отпразнувахме празниците заедно, след това продължихме да се срещаме и така до ден днешеш. И двамата много добре знаем, че се харесваме и искаме, но разликата наистина не е малка. Знаем, че за съжеление това може би не е много хубава идея, но въпреки това не можем да се откажем един друг.
Факт е, че въпросния мъж се познава с родителите ми, били сме заедно по различни поводи(уж чисто приятелски), те много уважават въпросния мъж, но смятам, че ще бъде много трудно те да го приемат някога като нещо повече за мене. Осъзнавам, че не е много добра идея, но не мога да се откажа от него, чувствата ми се задълбочиха и усещам, че ако прекратим отношения наистина ще страдам..
Повечето срещи са прикрити, неприятно е защото се налага да лъжа родителите ми.
Смятате ли че тази връзка би могла да има бъдеще? Как да подходя?
Какво мислите за тази ситуация? Моля, посъветвайте ме, какво да прявя от тук на сетне, как да продължа? Не искам да има наранени. Благодаря предварително. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: cdc77bad94
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като човек, който е милал 2 пъти през същото те съветвам да не казваш на родителите ти поне докато връзката не е вече сигурна и здрава. На 17. 5 г. тръгнах с много по-голям от мен мъж (на 30 г. ) и не казах на нашите, което беше най-доброто решение. Скъсахме след 2 години и си спестих много ядове по този начин. Моите родители са консервативни хора, от малък град сме, не са особено образовани и много държат на хорското мнение. Не знам твоите родители какви са. Ако са интелектуалци може и да нямаш проблем.
След първия си приятел се запознах с още по-възрастен мъж (на 39 г. ) и също не казах на нашите, а и те нямаше как да разберат, защото учих в друг град. Завърших, междувременно вече бях станала на 26 г. и бях самостоятелна и финансово независима от 7 години, така че нашите не можеха нищо да ми кажат. Предложи ми брак въпросният господин и чак тогава ги запознах с нашите.
С две думи - традициите си имат някакъв смисъл. Защо да се тормозиш и да имаш проблеми заради една връзка, която може да не се окаже трайна?
Запознай вашите с годеника си един ден и спести на всички много ядове и тормоз.
Това е поне решението за по-консервативните родители.
Ако родителите са разбрани, ако са образовани, градски хора може да го запознаеш и така с приятеля си. Не си малка, на 16 години си все пак и е ОК да имаш приятел. Аз като майка дори бих предпочела приятелят да е опитен, защото вероятността да те забремени е все пак по-малка. Той ще знае как се ползват кондоми... най-малкото.
Успех

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 985c753b6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Голямата разлика има единствено смисъл в начина на живот. Животът на една ученичка е един, а на мъж, който е свободен, работи, може да ходи, където си иска и т. н, е друг. Това са единствените притеснения на женските родители. Момичето трябва да учи, желателно е да продължи образованието си, да не забременява, не може по нощите на дреме по баровете и т. н. Всъщност, нищо против нямат само родители, които се чудят още от сега как да оженят дъщерята, не мислят за образование и дали ще е бременна или не, не е някакво притеснение, защото самата тяхна ценностна система не надхвърля елементарните неща.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: cefde7aaff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Благодаря номер едно, благодарение на теб осъзнах, че наистина е добра идея да се изчака, да се види колко време ще продължи връзката ни, и ако например е докато стана на 17, родителите ми вече ще са ок с това

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e08c62e703
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Един съвет от мен, НЕ им казвай докато не си сигурна, че връзката ви има бъдеще, ще ти дам за пример моята история, въпреки, че при мен нещата са доста по-различни. Момче съм на 18, гей съм. Запознах се с поляк на 42 в интернет и решихме да се видим, той дойде в България, изкарахме 3 дни заедно и ни беше хубаво. След срещата ни той ми говореше супер милите неща, дори брак беше споменал. Втората ни среща беше планирана за през януари и трябваше, аз да отида при него. Аз си падам малко драма queen и на нова година се напих като куче и се бях филмирал яко и разказах на нашите всичко от горе до долу, даже наши снимки им показах. Не реагираха кой зае колко зле, но след втората ни среща нещата не провървяха и само дето си признах на нашите, че съм гей за едното нищо.. Така, че мисли добре какво правиш, за да не съжаляваш по-късно като мен. Не, че съжалявам кой знае колко, де..

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 024802104a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Връзка момиче(16) - мъж(26).. няма бъдеще в таква връзка. Мога да ти гарантирам и да ти изредя причини, а хорското мнение е последната причина. Инстинктивно те привличат зрелите мъже, но реално не си наясно със себе си и чувствата си. Малка си и не си сигурна. След 5 години ще имаш друго мислене. Не е случайно, че всяко младо момиче търси разлика над 5 години с гаджето си.. същите причини са. Аз съм магнит за такива, а съм на 29. Всяка втора е между 17-20 годишна и само такива ми се лепят..

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: d503338ccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До номер 5 така си мислиш ти... Всяка връзка е различна сама по-себе си!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b592622991
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Единствената причина, поради която лично аз съм против връзките между двойки с такава разлика в годините е следната : За пример ще дам твоя случай, ти си на 16, той на 26. В момента може да се обичате, но рано или късно всеки нормален човек след 26-7 се замисля за семейство. Момчето вероятно работи и е независимо от родителите си, а ти все още се криеш от своите за да се виждате. Това, което искам да ти кажа е, че след година да речем, той може да поиска брак, деца и. т. н. , а ти самата си все още едно дете, което не е готово за тази стъпка в живота. Не мисля, че когато станеш на 18-19 и вече можеш излизаш самостоятелно, ще ти е до гледане на деца и домакинство, а в същото време твоите приятели са на вън и се забавляват във всеки един удобен момент. Млада си и животът е пред теб. По-добре си намери някое момче на твоята възраст, като така ще направиш услуга и на сегашния ти приятел - той също да си намери момиче на сходна о неговата възраст, с която евентуално ще могат да заживеят заедно за в бъдеще.

Мъж 23г.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker